@aslanaslan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
merhabalar ds160 formu doldururken karasız kaldığım birkaç durum var. Bu konuda tecrübesi olanların yardımı olursa çok sevinirim.
- Yeşil pasaportumuz var seçeneklerde hangi seçeneği işaretlemeliyiz. Regular diyen de var. Offical diyen de var. Other işaretleyip special yazın diyen de var.
- 17 yıldır aynı holdingde çalışıyorum. ama yapılanmalar gereği aynı holdingin 3 farklı şirketinde süreç içinde çalışmış oldum. Bunları tek tek mi yazmalıyım yoksa aynı şirket gibi mi düşünmeliyim.
- hem doktora yapıyorum hem de çalışıyorum. Ama şu an yaptığınız iş veya okuduğunuz okul seçeneğinden sadece birini seçtiğim için okulu yazamıyorum. Son 5 yıl içindeki okul seçenekleri de hep bitirme yılını da girmemi istiyor. o yüzden belirtemiyorum. Belirtmem de avantaj var mıdır?
Teşekkür ederim
Merhabalar. Öncelikle yazdıklarımın birer tavsiye olduğunu herhangi bir resmi dayanağı olmadığını söyleyerek başlayayım.
1-Other'ı seçip Special (Green) Passport yazın (bundan eminim)
2-Yerinizde olsam edevlette nasıl gözüküyorsa iş tanımlarınız öyle yazardım. Duruma göre orada açıklardım.
3-Kesinlikle iş durumunuzu girmenizi tavsiye ederim zira öğrenci olarak gözükmekten iyidir