• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. aslanaslan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 19
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

aslanaslan

@aslanaslan

8
    İtibar
    29
    Profil Görüntülemeleri
    19
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

aslanaslan Takip etme Takip Et

aslanaslan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

İki hafta önce gerçekleştirdiğim mülakatımın detaylarını paylaşmak isterim. Approved yaklaşık iki hafta sürdü. Nihayet pasaportumu teslim aldım. Randevuyu bundan 4-5 ay önce planlamıştım. Eşim, çocuğum ve ben birlikte başvurduk. Görüşmeyi Ankara'da yaptık.

Eşim de ben de uzun süredir kurumsal iş hayatındayız. Son 5 yılda birkaç avrupa seyahati ve iki tane de başka ülke vardı. Yeşil pasaportumuz var. (DS-160 da regular olarak işretledim).

Çocuk 4 yaşında olduğu için rica ettik ve bizi ön sıraya aldılar. Bu sayede hiçbir işlemde beklemedik. O kadar hızlı ilerledi ki diğer mülakatları ancak 10-15 saniye duyabildim. Duyduğum kadarıyla ilk soruları daha önce nereye gittiniz olmuştu. Sanırım yanımızda görüşmeye giren kişiler red aldı. 25-30 yaşlarında genç erkeklerdi.

Bizim görüşme şu şekilde oldu.

Vize Memuru: Neden ABD'ye gideceksiniz.
      Ben: Yaz tailini orda geçirmek istiyoruz.

VM: Nereye gideceksiniz
      Ben: Miami-Orlando

VM: Tanıdığınız var mı
      Ben: Evet . Şu yakınımız var.

VM: Onla görüşecek misiniz?
      Ben: Evet

VM: Nerede görüşeceksiniz.
      Ben: Tatil yaptığımız yere gelecekler.

VM: Kaç yıldır orada.
      Ben: 4 yıldır orada.

VM: Siz ne iş yapıyorsunuz.
      Biz: işimizi söyledik.

Vizenizi onaylıyorum dedi ve pasaportlarımızı aldı. Bu süreçte bilgilerinden faydalandığım forum üyelerine özellikle @tufank ve @gucarslan a teşekkür ederim. Benim durumunda olanlar için ise önerim rahat olmalarıdır. Sonuçta iş görüşmesi değil sadece turistik bir sehayat.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      A
      aslanaslan
    • RE: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@tufank hayırlı olsun Tufan bey. Kaç yıllık vize aldınız acaba?

Kanada içinde yayımlandı
      A
      aslanaslan
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@SYTSNGR Evet vardı. Yeşil pasaportumuz vardı. Son 5 yıl içinde birisi yakın zamanlı olmak üzere 5-6 ülke vardı. Bunlardan bir kısmı avrupa ülkesiydi. Bize sormadı ama yandaki vize görevlilerin ilk sorduğu soru daha önce nereye gittiniz olmuştu. Burada okuduklarım kadarıyla birkaç seyahat geçmişinizin olması şansınızı arttırır diye düşünüyorum. Ben olsam pasaportumu güçlendirip öyle başvururdum.

A
      aslanaslan

2026 yılına kadar içinde abd vizesi olan yeşil pasaportum var. O halde şu anda başvurmak pek mantıklı değil. En azından ABD'ye ilk girişimi de yapmış olurum o vakte kadar. Teşekkür ederim.

Kanada içinde yayımlandı
      A
      aslanaslan

aslanaslan tarafından gönderilen son iletiler

2026 yılına kadar içinde abd vizesi olan yeşil pasaportum var. O halde şu anda başvurmak pek mantıklı değil. En azından ABD'ye ilk girişimi de yapmış olurum o vakte kadar. Teşekkür ederim.

Kanada içinde yayımlandı
      A
      aslanaslan

@tufank hayırlı olsun Tufan bey. Kaç yıllık vize aldınız acaba?

Kanada içinde yayımlandı
      A
      aslanaslan
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

İki hafta önce gerçekleştirdiğim mülakatımın detaylarını paylaşmak isterim. Approved yaklaşık iki hafta sürdü. Nihayet pasaportumu teslim aldım. Randevuyu bundan 4-5 ay önce planlamıştım. Eşim, çocuğum ve ben birlikte başvurduk. Görüşmeyi Ankara'da yaptık.

Eşim de ben de uzun süredir kurumsal iş hayatındayız. Son 5 yılda birkaç avrupa seyahati ve iki tane de başka ülke vardı. Yeşil pasaportumuz var. (DS-160 da regular olarak işretledim).

Çocuk 4 yaşında olduğu için rica ettik ve bizi ön sıraya aldılar. Bu sayede hiçbir işlemde beklemedik. O kadar hızlı ilerledi ki diğer mülakatları ancak 10-15 saniye duyabildim. Duyduğum kadarıyla ilk soruları daha önce nereye gittiniz olmuştu. Sanırım yanımızda görüşmeye giren kişiler red aldı. 25-30 yaşlarında genç erkeklerdi.

Bizim görüşme şu şekilde oldu.

Vize Memuru: Neden ABD'ye gideceksiniz.
      Ben: Yaz tailini orda geçirmek istiyoruz.

VM: Nereye gideceksiniz
      Ben: Miami-Orlando

VM: Tanıdığınız var mı
      Ben: Evet . Şu yakınımız var.

VM: Onla görüşecek misiniz?
      Ben: Evet

VM: Nerede görüşeceksiniz.
      Ben: Tatil yaptığımız yere gelecekler.

VM: Kaç yıldır orada.
      Ben: 4 yıldır orada.

VM: Siz ne iş yapıyorsunuz.
      Biz: işimizi söyledik.

Vizenizi onaylıyorum dedi ve pasaportlarımızı aldı. Bu süreçte bilgilerinden faydalandığım forum üyelerine özellikle @tufank ve @gucarslan a teşekkür ederim. Benim durumunda olanlar için ise önerim rahat olmalarıdır. Sonuçta iş görüşmesi değil sadece turistik bir sehayat.

A
      aslanaslan

@thisistheway demekki gecikmeleri normal olarak yorumlamak gerekir. Bekleyelim bakalım

A
      aslanaslan

@SYTSNGR Evet vardı. Yeşil pasaportumuz vardı. Son 5 yıl içinde birisi yakın zamanlı olmak üzere 5-6 ülke vardı. Bunlardan bir kısmı avrupa ülkesiydi. Bize sormadı ama yandaki vize görevlilerin ilk sorduğu soru daha önce nereye gittiniz olmuştu. Burada okuduklarım kadarıyla birkaç seyahat geçmişinizin olması şansınızı arttırır diye düşünüyorum. Ben olsam pasaportumu güçlendirip öyle başvururdum.

A
      aslanaslan

teşekkürler @gucarslan AP olursa da yine forumun sizlerin kıymetli desteğini şimdiden hissetmek mutlu edici. @Uçan-Amerikalı beklemedeyiz. Eski iletileri inclediğimde 2-3 hafta approved olarak bekleyenleri gördüm. Seyahatim yazın olacağı için acelem yok.

A
      aslanaslan

ilk başvuru. Yüz yüze randevu gerçekleştirdik. Görüşmemiz de çok rahat ve hızlı geçti.

A
      aslanaslan

ferahlatıcı cevabınız için teşekkür ederim @gucarslan. Gecen hafta 3 kişi aile olarak başvurduk. Oğlumunki ertesi gün önce approved sonra da issued oldu ve hemen kuryeye verdiler. Ben ve eşimde benzer bir beklentiye girdiğimiz için bir sorun mu oldu diye endişelendik. Çünkü tüm grup üyelerini aynı anda değerlendirecekler diye düşünmüştük. Bugün ya da hafta içi demenizde bir algoritma var mı? Çünkü sürekli CEAC sitesine bakmak yordu artık beni .

A
      aslanaslan

Merhaba @gucarslan benim de geçen hafta onaylanan vizem hala Approved olarak görünüyor. (Vize türüm bi-1-b2). Ben de birkaç gün içinde basılıp gönderilecek diye bekliyordum. Çünkü vize memuru öyle söylemişti.Pasaportların issued olma saati ya da günü gibi bir şey var mı? Bu gecikme normal midir? Yoksa ortada bir gecikme yok mudur?

A
      aslanaslan
    • RE: DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

merhabalar Ds160 formunda okul isimlerini ve bölümleri İngilizce olarak mı yazmalıyız? Üniversite yerine Universty yada faculty gibi? Sizler nasıl bir yol izliyorsunuz?

A
      aslanaslan