Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @wedofun Aslında açık halini de yazmam gerekirdi haklısınız. NATO ve bazı standartizasyon kurumları ülke kısaltmaları kullanıyor ya, biz de bir süre sonra forumda yazıırken kısa isimlerini kullanmaya alışıyoruz.
    Bu arada Australia "Güney Topraklar" demekmiş. Bkz. wikizero Terra Australis ("southern land")

    Ayrıca AUS kısaltması için buraya bakabilirsiniz.


  • Merhaba sevgili yeşilkartforum üyeleri.
    Saglık raporunu 22 Aralık tarihinde esim @holyman ile aldık. Randevumuz saat 11 deydi, istanbuldan 7 uçağı ile hareket ettik ve 8 de ankara Esenboğaya inis yaptık, 8.30 da hareket eden belkoair otobüsleri ile 9.15 gibi kızılaya indik ve kahvaltının ardından taksiye binerek 10.45 te düzen laboratuvarına ulaştık. Dost kitabevi kızılaya taşındığından harita üzerinde acık adres ile kontrol etmenizi tavsiye edebiliriz.
    Ilk olarak dördüncü kata çıkarak pasaport ve konsolosluk randevu mektubunu vererek sıraya girdik. Daha sonra bankodaki hanımefendi fotografımızı çekmek icin seslendi.Fotograf çekildikten sonra bir kağıt hazırlanıyor, önceki yorumlarda da bahsedilmişti dört adet imza kutucuğu var ilk imzayı burada atıyorsunuz daha sonra tekrar çağırılmak üzere bekliyorsunuz. Kısa bir süre sonra çağırıldık, muayene odasına alınarak kilo ve boy ölçümü yapıldı, daha sonra muayene hazırlanmak üzere oda da kalıyorsunuz ic çamaşırları dışında kıyafetlerinizi çıkartıp önlük giyorsunuz. Gittiğimizde Mehmet Ungan yurtdışında oldugundan her ikimizi de eşi Handan Hanım muayene etti. Bir yandan muayene ediyor, size sorular soruyor ve bir yanda da aşıları yapıyor. Muayene tamamlandıktan sonra giyinip tekrar bekleme salonuna dönüyorsunuz. Bankodaki hanımefendi tekrar sesleniyor, ödemenizi aldıktan sonra size imza kağıdı ve pasaportları verip üçüncü kata yönlendiriyor. Biz kişi başı 280 dolar dan toplam 560 dolar ödedik ve makbuzunu aldık.
    Ücüncü kata indik ve dosyamızı verdikten sonra iki kişi toplam 235 dolar ödedik ve bekleme odasında beklemeye başladık. Daha sonra kan ve idrar tahlili için çağırıldık. Örnekleri verdikten kağıda iki imza attık ve sonra tekrar bekleme odasına alındık. Bir süre sonra akciğer filmi için tekrar çağırıldık ve bu işlemde bittikten sonra son imzayı da attık, kağıt ve pasaportu alarak dördüncü kata cıktık. Pasaportları aldık ve sonucların yarın aksam saat 4 te çıkacağını söylediler. Bizde daha sonra sonucları almaya geleceğimizi söyledik ve görevli problem olmayacağını daha sonra da alabiliceğimizi söyledi. Konsolosluk randevumuzdan bir gün önce sonucları almayı planlıyoruz. Herhangi bir problem olursa ertesi gün 12 ye kadar arayacaklarını belirttiler bu arada. Islemlerimiz yaklaşık 12.30 da tamamlanmış oldu.
    Saglık kontrolu toplamda 2,5 saatte tamamlandı ve iki kişi 795 dolar ödedik. Mülakat tarihimiz 6 aralıkta, kış şartları nezle vs olma ihtimaline karşı saglık raporunu önceden almanın faydalı olacağını düşündük.


  • @luna cogu gitmis azi kalmis :) simdiden mulakatta bol sanslar.


  • Selam, gelen e maillerin dışında sisteme girip mülakat tarihini öğrenebileceğimiz adres site vb var mo


  • @kivooo Mulakat tarihi verildikten sonra buradaki sonuc sayfaniz degisecek. Oradan ogrenebilirsiniz: https://dvlottery.state.gov/


  • Selam arkadaşlar uzun bekleyişten sonra nihayet vize görüşme tarihim bugün 18.00'da belli oldu.Bazı önemli bilgiler:
    1-Mail bana" [email protected] " adresinden geldi. Bana
    " https://www.dvlottery.state.gov/ESC" adresinden durumumu kontrol etmemi istediler. Bu bizim confirmation number'la girdiğimiz ve kazandı mektubu aldığımız sayfa.Orada diyor ki evraklarınız onaylandı ve 3 Ocak 2019 st 8.00'a tarih verildi.
    2-Önemli bir not da şöyle ki 6 Kasım'da KCC bizden 4 belge istemişti ve eğer eksik evrak varsa randevu verilmeyeceği söylendi. Bunun akabinde bazı arkadaşlara evrak onay yazısı geldi ancak bana böyle bir onay gelmedi ve bugün direkt olarak randevu tarihi ve saati geldi. Bundan şu sonucu çıkartıyorum: evraklarınız tam degilse size mail atacaklar onun dısında direkt randevu tarihini atacaklar. Bazılarına neden evrak onayı attılar bilmiyorum
    Benim case number 83xx. Numarası 75xx olup randevu tarihini bekleyen arkadaşlar var ona da anlam veremedim.
    Gerilmeyin sakin olun...
    Ben ds 260'ı 13 Ağustos'ta ve Kcc evraklarımın bazısını 6 bazısını 9 Kasım'da attım
    Selam ve sevgiler


  • ais kaydı yapanlar std. gonderim süreci mi seçiyorlar , paralı olan ozel gonderim mi? teslimat suresi fark ediyor mu?

  • ⭐⭐

    @sash DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    ais kaydı yapanlar std. gonderim süreci mi seçiyorlar , paralı olan ozel gonderim mi? teslimat suresi fark ediyor mu?

    Biz normal yaptık hemen de geldi. O konuda çok iyiler. :) takip ettiğim çok kişinin de aynı şekildeydi. Hızlı ulaşıyor.


  • Selam arkadaşlar
    Dün bana mülakat tarihi ve saati geldi
    3 Ocak 8.00'da...
    https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv
    Adresine gidip bugün kaydımı yapsam sorun olur mu?
    Yoksa beklemeli miyim?
    Bekleyeceksem ne zamana kadar?


  • Bana evraklarını aldık teyit ettik. Diye 10 gün önce mail gelmişti halen randevu maili gelmedi, stres başladı maalesef:(


  • @mardin-le-gund DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Selam arkadaşlar
    Dün bana mülakat tarihi ve saati geldi
    3 Ocak 8.00'da...
    https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv
    Adresine gidip bugün kaydımı yapsam sorun olur mu?
    Yoksa beklemeli miyim?
    Bekleyeceksem ne zamana kadar?

    10 gun bekleyip, basvuru yapabilirsiniz.


  • @crazycells hocam ais e kayıt olurken ismim ve soyismimdeki Türkçe karakterleri kabul etmedi erken davrandigim icinmi yoksa Türkçe karakterleri girmeden mi yazmam gerekiyor benimde randevum 3 Ocak ta bende 10 gün bekliyecem ozaman


  • @kürşat DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells hocam ais e kayıt olurken ismim ve soyismimdeki Türkçe karakterleri kabul etmedi erken davrandigim icinmi yoksa Türkçe karakterleri girmeden mi yazmam gerekiyor benimde randevum 3 Ocak ta bende 10 gün bekliyecem ozaman

    evet, dosyalarin Ankara'ya ulasmasi zaman aliyor, o nedenle 1 hafta 10 gun sonra basvuruya baslayin.


  • @crazycells tamam hocam çok teşekkür ediyorum Türkçe karakter le ilgisi yok ozaman


  • case no 7bilerde olupda hala mulakat tarihi belli olmadı. açıklanmaya devam edecekmi yoksa bir sonraki ayami kaldı


  • @luna hayırlı olsun, geçmiş olsun. Güzel haberlerini bekliyoruz.


  • @luna hayırlı olsun inşallah, başarılar... Bu arada sabah kahvaltı yaptık demişsiniz , aç gelin falan demediler mi? malum kan tahlili falan? tekrar iyi dileklerimle...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arkben DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @luna hayırlı olsun inşallah, başarılar... Bu arada sabah kahvaltı yaptık demişsiniz , aç gelin falan demediler mi? malum kan tahlili falan? tekrar iyi dileklerimle...

    Tahliller için aç olmak gerekmiyor: http://www.doctorun.com/tr/yaninizda-ne-getirmelisiniz (sayfanın sonuna bakabilirsiniz)


  • @arkben DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @luna hayırlı olsun inşallah, başarılar... Bu arada sabah kahvaltı yaptık demişsiniz , aç gelin falan demediler mi? malum kan tahlili falan? tekrar iyi dileklerimle...

    biz randevudan yarım saat öncesine kadar homini gırtlak bir kahvaltı edip gittik :) hiç bir sıkıntı olmadı ;)


  • @crazycells teşekkürler Ali Cihan


Benzer Başlıklar

  • Green card onay numara hatası

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • 33 Oy
    5k İleti
    603k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum