IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Niv, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@naja Çok teşekkürler.
Islak imzalı belgeler ile ilgili başka bir deneyimi olan var mıydı?
"Merhaba, görüşme için istenen belgelerden biri de I-864 Affidavit of Support diye biliyorum. Bu begle zaten sisteme yüklenmişti ama mülakat sırasında da Islak Imzalı halinin verilmesi mi gerekiyor? Bilen varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim."
tum belgelerin orijinallerini yaninizda bulundurmanizi tavsiye ederim.
-
@Taner-Akbulut, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
merhaba arkadaşlar yakın zamanda NVC den welcome letter maili alan arkadaşlar var mı ben 8 mayıstır beklemedeyim nvc mail attım hala bir cevap alamadım herkese şimdiden teşekkür ederim
evet, maalesef NVC dosyalari gecikmeli aciyor... O nedenle telaslanmanizi gerektiren bir durum degil.
-
@ipek1907, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
ankarada konsoloslukta interview gününde herhangi bir ücret ödeniyor mu acaba?
hayir, dosyaniz NVC'deyken zaten gerekli ucretleri odemis oluyorsunuz...
-
@baharg, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhabalar, 12 Temmuzda mülakatım var. Evliliğimizin ikinci yılı mülakattan bir hafta önce dolmuştu. Vize kategorim de CR1'den IR'e dönmesi gerekliydi. Pasaport geldiğinde CR! olarak basılmış. Vize memuruna belirtmiştim, IR1 olacak demişti ama gözden kaçmış. Konsolosluk sitesinden form gönderdik. Pasaportu geri gönderin değiştirelim dediler. Doğrudan adres yazıp mı göndermeliyim? PTT deki görevli bir kod olması lazım diye kargoyu almadı. Telefonla konsolosluğa ulaşamıyorum. Bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.
AIS hesabinizdan "konsolosluk belge gonderilmesini talep etti" diyerek kayit yaptirabilirsiniz:
size verdigi kodu PTT'ye verebilirsiniz.
-
@istanbullover, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhabalar, ikamet adres değişikliğim oldu birde yurtdışına tatile gitmiştim. bunlarıda mı ds 260 a tekrar eklemem gerekiyor. actırmam gerekir mi formu?
kisa sureli adresleri veya tatil amacli seyahatlerinizi yazmaniza gerek yok.
-
@liistartsvs, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhaba oncelikle Bu surecte bekleyen ugrasan sabirla guzel gunleri icin bekleyen herkese kolayliklar ve sabir diliyorum benim bir sorum olacak uzun zamandir uyeyim ama cok da firsat bulup yazamadim ve en sonunda yazip gelecek cvp Lara gore daha sabirli olabilirmiyim ona karar verdim en sonunda esimin 12 temmuzda mulakati vardi dosyamizi dikkatlice hazirladik fakat amerikadaki avukatimiz sadece w 2 formu yeter dedigi icin mulakata 1040 forumunu goturmemistik esimin mulakattan bir sari kagitla birlikte pasaportu ile cikti sari renkli evrak ta w2 ve 1040 forumunun yazili oldugu yerler isaretliydi bizden w 2 ve 1040 belgelrininin sisteme yeniden yuklememizi ve pasaportumuzu ptt ile geri gondermemizi istedikleri yaziyordu ayni gun mulakat cikisinda w2 ve 1040 tax return belgelerini sisteme yukledim ayrica da birer ciktisini alip pasaportu gondercegim dosyanin icine koydum hatta daha hizli olsun diye hemen oglen 12 olmadan Çukurambar daki ptt subesinden gonderdim sonrasinda sistemden kontrol ettigimde 14 temmuzda onlara ulastigini gordum sonrasinda visa check status sayfasindan case number ile kontrol ettigimde 17 temmuzda bir guncelleme olmus refused olarak gorunuyor o gunden beri hergun araliklarla kontrol ediyorum fakat hala refused olarak duruyor herhangi bir guncelleme gorunmuyor bilgisi ve fikri olan varmi Bu surec bundan sonra nasil ilerleyecek daha onceki yorumlari okudugumda bunun normal oldugu degisecegi gibi yazilar okudum ama acikcasi neredeyse bir hafta oldu herhangi bir guncelleme olmadi sabirla beklesekde insan yinede stres yapiyor surec nasil olacak ne zaman hayirlisiyla bitecek diye hem esim Hemde Ben biraz stres yapmis durumdayiz tecrubesi ve bilgisi olan arkadaslar varsa ihtiyacimiz var bizi dogru sekilde yonlendirmelerine Tesekkur ederim
Bu sekilde gorunmesi normal, telas etmenizi gerektiren bir durum yok...
cizelgeye bilgilerinizi eklemeyi unutmayin: bit.ly/IR1veCR1BasvuruTakibi
-
@timtim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@ipek1907 325$ ödedik biz ordaki vezneye
o halde NVC / CEAC asamasinda odeme yapmadiniz?
-
@liistartsvs, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@istanbullover Hayir sadece son 3 yila ait w 2 formlarini goturmustum ama halihazirda it’s den de butun belgeler ile transcript de dahil almistim onlar 1040 istedigi anda hemen gonderdim su anda an itibariyle administrative processing durumuna guncellendi benim durum umarim pasaportu kargoya vermeleri uzun surmez
W2 sadece gelir kazandigini gosterir, ama vergi bildirimi yaptiginiz anlamina gelmez... o nedenle 1040 veya IRS transcript belgeleri ile desteklenmesi normal :thumbs_up:
-
@uogzh, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@ecom Green card ucretini Amerika'ya giris yaptigimizda mi oduyoruz yoksa randevu sonrasi online vb. sekilde odeme yapabiliyor muyuz?
Onceden odeyebilirsiniz, ilgili baslik:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Arkadaslar yakin zamanda veya aylar önce ankaraya ir1/cr2 vizesi icin gorusmeye girenlere bir kac acil sorum var. Bilenler lütfen cevap verirse seviniriz.
1: Nvcye ne yuklediysek onlari gorusmeye mi goturmem lazim?
2: ceac da ne yuklediyseniz orjinalini gorusmeye getirin diyor fakat citizenship proof veya sponsorun kimlik belge orjinallerini goturemem ki yasal bile degil ki?
3: gorusmeye giden ve olumlu sonuclanip pasaportunu alan arkadaslardan ricam, lütfen tam olarak gorusmeye hangi belgeleri götürdünüz cok acil cevap gerekiyor. Neyin kopyasini neyin orijinalini götürdünüz, ona gore belgeleri yazdiracagim.
4: sponsorumuz da var lütfen net cevaplarınızı bekliyorum. teşekkürlerevet, orijinallerini goturebileceginiz tum belgelerin orijinallerini yaninizda bulundurun; yeterlidir.
IR1 vizeleri artik MIV seklinde basildigi icin, belgelerin cogunu sizden almayacaklar, elektronik olarak sisteme yuklenmis olanlari kullanilacak.
-
IR-1 / CR-1 basvuru sahipleri lutfen bilgilerini cizelgeye aktarmayi veya guncellemeyi unutmasinlar: bit.ly/IR1veCR1BasvuruTakibi
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1u9gGziRP-Qi-bfBgkjxbudZiAPFRC6Qptya56SMDE9w/edit#gid=0
-
@crazycells teşekkür ederim
-
@hulyarslan Merhaba Hulya Hanım, AP süreciniz halen devam ediyor mu? Ben de 25 Mayıs'tan beri bekliyorum AP'de. Siz de bir gelişme oldu mu acaba?
-
@itsmebb Merhaba, eşimin süreci beş yıl sürdü. Çekiliş ile kazanmıştı. 21 Ağustostan sonra sınavı kazandığında süreci değiştirmek için başvuru yapacağız. Çok teşekkür ederim. Hepimize bol sabırlar dilerim🥺
-
@dpdemir merhaba evet maalesef devam ediyor :(
-
@hulyarslan umarim okullar acilmadan tamamlanir. Cocuklar olunca hersey cok daha zorlasiyor. Bol sans diliyorum hepimize 🙏🏻
-
@istanbullover
Hayır herhangi bir başvuru yapmadık kendisi geldi ssn. Bir gün eve . Sadece gidip adres beyanı yaptık :) -
@dpdemir umarım 🙏 hepimiz için 🙏 güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim ☺️
-
@meliskadim tesekkurler, adres beyani icin nereye gittiniz?
-
@crazycells, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Mihok, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
I130 formunu doldurdum. Fakat herhangi bir yerde birth certificate istemedi. Bu belgeyi bu asamada yuklemiyor muyuz?
Diger sorum. Bazilarinin dosyasinin farkli service center a aktarildigini da goruyorum. Bunu nereden goruyorlar? Ben Noa1 alinca sol altta service center gordum.I-130'un en sonunda belge yuklenebiliyor normalde, siz herhangi bir belge yuklemediniz mi?
Service center degisince ya bilgi gonderiliyor size ya da sonraki gelen mektupta yeni service center'in ismi yaziyor.
Yukledim. Daha sonra sistemde additional kismindan ekleme de yaptim. Fakat birth certificate istenmedi, IR5 icin istenmisti.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum