Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Herkese iyi aksamlar.

    Bugun sabah saatlerinde unganlarda saglik randevum gerceklesti ve yakin zamanda saglik randevusu olup kafasinda soru isareti olan arkadaslar icin deneyimimi paylasmak istedim.

    Randevumdan yaklasik olarak 15 dakika once unganlara gittim ve randevum oldugunu belirttim. Sisteme girisim yapildiktan sonra benden bir asagi kata inip kan, idrar ve rontgen testlerimi yaptirmami soylediler. Bu islemlerin hepsi art arda hizli bir sekilde halloldu ve benden 118 dolar odeme yapmami istediler. Testlerim tamamlandiktan sonra tekrardan yukariya ciktim ve bana 1 saat sonra gelmemi ve kalan islemlerin tamamlanacagini soylediler. 1 saat bekledikten sonra tekrardan klinige geldim. Benim bebeklikten ve cocukluk yaslarimdan asi kartim vardi, onlari da ibraz ettim. Bir sure sonra icerideki hemsire hanim beni cagirdi. Iceride yapilan muayene de cok kisa suruyor, sizlere saglik gecmisiniz ile ilgili sorular soruluyor. Bana toplam 3 tane asi yaptilar ve asilarimin 1 gun sonra mail ile gelecegini, bu maili yazdirip Amerika'ya girdigim zaman yanimda goturmem gerektigi bilgisini verdiler. Sonuclar elektronik olarak konsolosluga iletilecegini de belirttiler. Bu islemler icin ise 300 dolara yakin bir ucret odedim. Gayet hizli ve kolay gecti benim icin. Eger aklinizda herhangi bir soru var ise tecrubelerime dayanaraktan sizlere de yardimci olamaya calisabilirim.


  • @ipek1907 evet, https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx? burdan durum issued olduktan sonra aynı gün içinde kargoya verildi. PTT den mesaj geldi.


  • @danbil bence olur, çocuk varsa onun da doğum belgesini yükleyebilirsiniz


  • @timtim Teşekkür ederim.


  • I130 formunu doldurdum. Fakat herhangi bir yerde birth certificate istemedi. Bu belgeyi bu asamada yuklemiyor muyuz?
    Diger sorum. Bazilarinin dosyasinin farkli service center a aktarildigini da goruyorum. Bunu nereden goruyorlar? Ben Noa1 alinca sol altta service center gordum.


  • Selamlar Arkadaslar .
    Bugunlerde IR1/CR1 icin normal akisina birakarak mulakat tarihi alan veya DQ olduktan sonra expedite basvurusu yapip mulakat tarihi alan oldu mu ?
    Nisan Mayis Haziran aylari icinde NVC islemleri biten arkadaslar bir fikir sahibi olmamiz adina elinizde veri varsa paylasirsaniz sevinirim.
    Iyi Sanslar Sevgi ve Saygilar.


  • @meryem-b Henuz bir haber yok.
    NVC expedite istegimizi konsolosluga gonderdigine dair receipt gonderdi.
    Suan icin gelen bilgiler bunlar.
    Umarim yakinda mulakat tarihimiz aliriz diye bekliyoruz.
    Sizde de gelismeler varsa paylasin lutfen . Saygilar.


  • @Samet-Ünlü Bilgiler icin Tesekkurler.
    Umarim yakin zamanda randevu tarihi aliriz siz de bizler de .
    Ben de Esimin dosyasi icin beklemedeyim. Henuz konsolosluktan bir donus olmadi. Umarim yakin zamanda haber aliriz .
    Siz de gelisen birseyler olursa lutfen paylasin.
    Tesekkur ederim.


  • @baharg bizim ready yazıyor hala. Acaba arayıp bilgi alabileceğimiz bir yer var mıdır?


  • Merhaba arkadaşlar 19.07.2023 saat 08:15 de mülakatım vardı. Benden istenilen bütün belgeleri(adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, askerlık durum belgesi, evlilik cüzdani pasaport, tax transcripler ve ilişkimize ait fotoğraflar) istendi hersey çok iyi sıkıntı yok dediler belgelerde.benden yemin etmemi ve parmak izlerimi aldılar
    Ondan, sonra bana basit sorular sordu

    • nerde evlendiniz?
      -eşinizle nasil tanistınız?
      -nasıl tanıştıniz?
      -eşinizin Anne ve Babası ne iş yapiyor?
    • eşiniz nerde yaşıyor?
      -eşiniz ne iş yapıyor?
      Gibi bu sorular soruldu, sorunsuz cevap verdim sorulara, gercekten cok heyecanlı ve mutluydum taki bana pasaportumla birlikte verilen Sarı kağıtı görünceye kadar çok şaşırmıştım. Bir sıkıntı mi var diye sordum bana hiç bir sıkintı yok dedi. Sonra size bugün mail attağız ve sarı kağıttaki formu doldurup bize gönderin dedi.
      Bu konuda bilgisi olan var mı gercekten şaşırmış durumdayım yardımcı olabilirmisiz

    Teşekkürler,


  • @baharg konuyla ilgili konsolosluğa yazın isterseniz. Onlar pasaportunuzu tekrar isteyebilir düzeltmek için. Yada ülkeye giriş yaparken görevli memura söylersiniz bu şekilde kartını direk on yıllık alanlarda var ama işe yaramayip söylediği halde iki yıllık koşullu kart gonderilenlerde var. En garanti konsolosluk ile düzeltmek.


  • Merhaba, bir soru sormak istiyorum. F2A süreci başvurumuz 2 Mart 2022 tarihinde Californiada hala inceleniyor olarak gözüküyor. Eşim 21 Ağustosta vatandaşlık mülakatına girip vatandaşlığını alacak inşallah. Bu sürecimizi ne kadar kısaltır ve beklemiş olduğumuz süreç göz önünde bulunduruluyor mu? Evliliğimiz aralıkta 2. Yılını bitiriyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.


  • @ipek1907 DQ olduktan ne kadar sure sonra case ready yazdi ?
    Randevu tarihiniz belli oldu mu ?
    Paylasirsaniz sevinirim.


  • @egmdk bence bu çok büyük avantaj sağlayacaktır dosyaniza. Tabi sureciniz hızlanır ve beklediginiz sürede hesaba katılır ama en güzel yanı vatandaş eşleri vize alırken her hangi bir kotaya tabi olmadiklarindan bizler gibi aylarca mulakat beklemek zorunda kalmazsınız. Biz tam randevu beklerken vize bülteni geriledi ve hala belirsizlik içerisinde bekliyoruz. Ben 2020 de basvurup hala mulakat bekliyorsam kendi dosyanizi siz düşünün. O sebeple kişisel tavsiyem bir f2a mağduru olarak biran önce kategorinizi değiştirmeniz. Surecinizi imzaniza taşırsaniz sorduğunuz sorulara daha net ve hızlı cevaplar alabilirsiniz.


  • @Rıber-Turgul Sari kagidin verilme sebebini soylemediler mi? Tax returnleriniz hangi yillara ait? Forumdaki bircok arkadas tax return transcriptlerden dolayi sari kagit aldi diye hatirliyorum


  • @Muratti-Mavrutsio anladım teşekkür ederim 🙏 tabiki bilgilendiririm.


  • @ecom Merhaba @ecom Benim eşim iki nesil us doğumlu fakat uscis aşamasında bizim herhangi bir işimize yaramıyor 11.2022'de uscis dosyamızı kabul etti ve üzerinden 8. ay geçti hiçbir hareket yok, acaba dediğin gibi bu vize kotasına takılmama olayı bu süreçte sadece konsolosluk rendevusunda mı bir avantaj sağlar, sağlıyacak bu konuda net bir bilgiye sahipsen paylaşabilirmisin teşekkürler


  • @egmdk esinizin vatandaslik sureci kac yil surdu acaba?
    Ben de f2a magduru olarak kesinlikle dosyayi degistirmenizi tavsiye ederim.
    Kolayliklar dilerim. Herkese bol sans


  • Arkadaşlar merhaba. DQ Tarihini nasıl alıyoruz. Mail içeriği ne oluyor acaba yardımcı olur musunuz?


  • @meryem-b dq nvc tarafindan belgeleriniz eksiksiz oldugu takdirde oluyor. Nvc times diye bir site vardi oradan su anda hangi tarih araligina baktiklarini ogrenebilirsiniz. Son zamanlar 2-3 hafta suruyordu diye hatirliyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum