Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Arkadaslar yakin zamanda veya aylar önce ankaraya ir1/cr2 vizesi icin gorusmeye girenlere bir kac acil sorum var. Bilenler lütfen cevap verirse seviniriz.

    1: Nvcye ne yuklediysek onlari gorusmeye mi goturmem lazim?
    2: ceac da ne yuklediyseniz orjinalini gorusmeye getirin diyor fakat citizenship proof veya sponsorun kimlik belge orjinallerini goturemem ki yasal bile degil ki?
    3: gorusmeye giden ve olumlu sonuclanip pasaportunu alan arkadaslardan ricam, lütfen tam olarak gorusmeye hangi belgeleri götürdünüz cok acil cevap gerekiyor. Neyin kopyasini neyin orijinalini götürdünüz, ona gore belgeleri yazdiracagim.
    4: sponsorumuz da var lütfen net cevaplarınızı bekliyorum. teşekkürler

    @crazycells @naja

    evet, orijinallerini goturebileceginiz tum belgelerin orijinallerini yaninizda bulundurun; yeterlidir.

    IR1 vizeleri artik MIV seklinde basildigi icin, belgelerin cogunu sizden almayacaklar, elektronik olarak sisteme yuklenmis olanlari kullanilacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    IR-1 / CR-1 basvuru sahipleri lutfen bilgilerini cizelgeye aktarmayi veya guncellemeyi unutmasinlar: bit.ly/IR1veCR1BasvuruTakibi


  • @crazycells teşekkür ederim


  • @hulyarslan Merhaba Hulya Hanım, AP süreciniz halen devam ediyor mu? Ben de 25 Mayıs'tan beri bekliyorum AP'de. Siz de bir gelişme oldu mu acaba?


  • @itsmebb Merhaba, eşimin süreci beş yıl sürdü. Çekiliş ile kazanmıştı. 21 Ağustostan sonra sınavı kazandığında süreci değiştirmek için başvuru yapacağız. Çok teşekkür ederim. Hepimize bol sabırlar dilerim🥺


  • @dpdemir merhaba evet maalesef devam ediyor 😞


  • @hulyarslan umarim okullar acilmadan tamamlanir. Cocuklar olunca hersey cok daha zorlasiyor. Bol sans diliyorum hepimize 🙏🏻


  • @istanbullover
    Hayır herhangi bir başvuru yapmadık kendisi geldi ssn. Bir gün eve . Sadece gidip adres beyanı yaptık 🙂


  • @dpdemir umarım 🙏 hepimiz için 🙏 güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim ☺


  • @meliskadim tesekkurler, adres beyani icin nereye gittiniz?


  • @crazycells, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Mihok, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    I130 formunu doldurdum. Fakat herhangi bir yerde birth certificate istemedi. Bu belgeyi bu asamada yuklemiyor muyuz?
    Diger sorum. Bazilarinin dosyasinin farkli service center a aktarildigini da goruyorum. Bunu nereden goruyorlar? Ben Noa1 alinca sol altta service center gordum.

    I-130'un en sonunda belge yuklenebiliyor normalde, siz herhangi bir belge yuklemediniz mi?

    Service center degisince ya bilgi gonderiliyor size ya da sonraki gelen mektupta yeni service center'in ismi yaziyor.

    Yukledim. Daha sonra sistemde additional kismindan ekleme de yaptim. Fakat birth certificate istenmedi, IR5 icin istenmisti.


  • Merhaba bu sabah saat 6 da konsolosluktan mail aldım. Onaylanmadığını düşünüyorum aksi takdirde mail bu olmazdı herhalde

    Merhaba Gokhan Timucin,
    ABD Dışişleri Bakanlığı Ankara Konsolosluğu, Vize başvurunuzla ilgili belgeleri Turkish Post kuryemize sunmuştur. Bu belgeler, kayıt sırasında seçtiğiniz kurye seçeneği ile gönderilmektedir.
    Paketin takip numarası şudur: AP05742369132. Bu bildirimi aldıktan sonra size ait gönderiyi sistem üzerinden takip edebilmeniz için 1 iş günü fazla sürenin geçmesi gerekebilir. Bu süre geçmeden ek bir bilgiye ulaşamayacağınızı unutmayın. Bu gönderinin süreci hakkında güncel bilgiye http://gonderitakip.ptt.gov.tr/ den ulaşabilirsiniz. Gönderinin hareketi bu bildirimi takiben ortalama bir veya iki iş günü alabilir.
    Ulaşımı sağlanan gönderinin teslim alınabilmesi için gerekli olan kimlik belgeleri ve kurye hakkında ek bilgi alabilmek istiyorsanız https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/courier ziyaret ediniz.


  • @crazycells bizim o aşamalar olmadı direkt i130 formunu konsolosluğa elden teslim ettik


  • CEAC nin sitesinden dava numarasını girip kontrol ettiğimde de vizeniz basılmıştır şeklinde görünüyor. Kafam karıştı vizem onaylandı mı onaylanmadı mı? Nasıl öğrenecem


  • @timtim Olumsuz bir durum görünmüyor. Vizenizin ceac sistemindeki durumunun issued olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?


  • Arkadaşlar merhaba. Nvc’ye hızlandırma talebi için başvurmuştuk. Böyle bir mail aldık. Bunun açıklaması nedir acaba yardımcı olur musunuz?

    “ To Whom it Concerns:

    We cannot expedite the processing of your petition because there is no visa number currently available.

    As there is no visa number currently available, the petitioner may wish to contact the U.S. Embassy/Consulate General in ANKARA or U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) regarding alternative visas that may be available for his/her Relative.

    The petition's priority date determines when a visa number is available for the principal applicant. The priority date is the date when the petition was:

    Filed at a Department of Homeland Security (DHS) office, or
    Submitted to a U.S. Embassy or Consulate General abroad.
    (For employment-based petitions) The date the labor certification application was received by the Department of Labor (DOL).

    For more information about which priority dates are ready for processing, you can:

    Call the Department of State's pre-recorded cut-off date announcement at (202) 485-7699.
    Visit the Department of State's online Visa Bulletin at https://usvisas.state.gov/visabulletin.

    For visa availability in regard to expedite requests and scheduling interviews, please refer to Chart A of the current Visa Bulletin.

    Please note that only the U.S. Embassy or Consulate has the ability to approve or deny expedite requests. The applicant should not make any firm plans, such as disposing of property, giving up jobs, or making travel arrangements at this time.

    Regards,”


  • Arkadaşlar nvc den randevu için hızlandırma talebi yapmıştık. Biz daha geçen hafta dq olduk. Bu mail ne anlama geliyor. Yardımcı olur musunuz?

    Şu anda kullanılabilir bir vize numarası olmadığı için dilekçenizin işlenmesini hızlandıramıyoruz.

    Halihazırda kullanılabilir bir vize numarası bulunmadığından, başvuru sahibi, Yakını için geçerli olabilecek alternatif vizelerle ilgili olarak ABD'nin ANKARA Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu veya ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) ile iletişime geçmek isteyebilir.

    Dilekçenin öncelik tarihi, asıl başvuru sahibi için bir vize numarasının ne zaman mevcut olduğunu belirler. Rüçhan tarihi, dilekçenin şu tarihte olduğu tarihtir:

    Bir İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ofisinde dosyalanmış veya
    Yurt dışında bir ABD Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğuna sunulur.
    (İstihdama dayalı dilekçeler için) İşçi sertifikası başvurusunun Çalışma Bakanlığı (DOL) tarafından alındığı tarih.

    Hangi öncelik tarihlerinin işlenmeye hazır olduğu hakkında daha fazla bilgi için şunları yapabilirsiniz:

    Dışişleri Bakanlığı'nın önceden kaydedilmiş bitiş tarihi duyurusunu (202) 485-7699 numaralı telefondan arayın.
    Dışişleri Bakanlığı'nın https://usvisas.state.gov/visabulletin adresindeki çevrimiçi Vize Bültenini ziyaret edin.

    Hızlandırılmış talepler ve randevu görüşmeleri ile ilgili vize uygunluğu için lütfen güncel Vize Bülteninin A Tablosuna bakınız.

    Lütfen yalnızca ABD Elçiliği veya Konsolosluğunun hızlandırılmış istekleri onaylama veya reddetme yetkisine sahip olduğunu unutmayın. Başvuru sahibi, şu anda mülkü elden çıkarmak, işten vazgeçmek veya seyahat düzenlemeleri yapmak gibi kesin planlar yapmamalıdır.

    Saygılarımızla,


  • @uogzh girdim bilgileri bu yazıyor;

    Vizeniz yazdırıldı. Görüşme yaptığınız yerdeki yerel prosedürlere bağlı olarak, vizeniz yakında postalanacak veya teslim alınabilecektir. Başka sorularınız varsa veya güncellenmiş iletişim bilgilerine ihtiyacımız olursa, sizinle iletişime geçilecektir.
    Daha fazla bilgi için lütfen ABD Büyükelçiliği Ankara'yı ziyaret edin.


  • @meryem-b ben anlamlandıramadım


  • @timtim ben de anlayamadım biz dq olduk ne vize numarasından bahsediliyor. Anlayamadım bir Türlü.


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 2
  • 2
  • 2938
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum