ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@denizci10 miami en kolayı benim gördüğüm.
new york sıkıntılıdır. -
@charon olabilir benim ve arkadaşlarımın tecrübelerine istinaden söyledim. Polisler pek zorlamıyorlar New York/New Jersey de. Sadece kuyruk uzun o kadar.
-
Arkadaşlar yeri burasımı emin olamadım ama zaman daraldıkça araştırmaya giriyoruz ve az çok anlıyoruz yada daha detay arıyoruz. Şimdi 4 yaşına girecek oğlumuz var kreşe gidiyor Türkiye de gelirken bırakacak doğal olarak. Abd de kreş durumu nasıl çocugumuz nasıl adapte olur şuanki kreşte sayılar renkler ve bazı kelimeleri öğrendi bazen evde bende ingilizce kelimeleri öğretiyorum ama ne kadar aklında kalıyor yada yararı ne olur bilmiyorum. Asıl konu kreşler durumu nedir nereden nasıl bilgi alabilirim ücretleri var mı yok mu çocugumuz adapte olur mu bu yaş grubu yaşamıs yada yaşayacak tecrübeler edinmiş arkadaşlar bilgi verirlerse çok çok iyi olur.
-
@yuzi35 okul öncesi eğitim diye bir başlık var orda aradıklarınızı bulabilirsiniz. buradan bakabilirsiniz
-
@denizci10 hangi bankada calisiyor unsecured credit card almamiza yardimci olur mu
-
@Henry-bloor yaklaşık 2 aydır maalesef yardımcı olmuyor. Çünkü şikayet etmişler sanırım. Bundan dolayı eğer sabit bir adresiniz yoksa ve üzerinize kayıtlı kira kontratınız yoksa maalesef yardımcı olamıyor artık. Ama secured cardlar zaten 3 ay sonra bildiğim kadarıyla normal kredi kartlarına dönüyor.
-
@denizci10 Tahmin edeyim; kesinlikle sikayet eden bir Turktur!!

-
@MySea kimsenin vebalini almak istemem ama biz de eşimle aynı şeyi düşündük.
-
direk unsecured card alan var midir ? mesela swift ile 3 gunde 50k para atsak banka bunun durumu iyi parali gelmis diye verebilir mi yoksa herkes gibi 4 ila 6 ay secured sonra unsecured mu ??
-
Merhabalar,
4-26 Kasım arası 22 gün Miami giriş/çıkış tatil planı yaptım.
Miami havaalanından arabamı alıp geze geze Houston’ a sürücem. Houston’ da biraz kalıp geze geze Miami’ ye sürücem. Tamamen simultane takılıcam. Miami-Houston-Orlando-New Orleans veya yol üstünde oturanlar varsa ziyaret etmek isterim.
-
Merhabalar,
vizem yeni onaylandı ve pasaportumun gelmesini bekliyorum.
ds160 formunu yüklediğim günün akşamı 6 gün sonrasına randevu buldum ve B1 için onay aldım. bu kadar erken almayı beklemediğim için henüz bir plan yapamadım.
araştırmaların sırasında foruma denk geldim ve baslıgın yaklaşık 30 sayfasını okudum, önemli bilgiler edindim. öncelikle herkese açık bir forumda değerli bilgilerini bizlerle paylaşanlara çok çok teşekkürler.
kendimi özetle anlatmam gerekirse 35 yaş, bekar, ileri seviye ingilizce, finansal analiz ve raporlama kariyeri, amerikada kendi işini kurmayı (yada iyi bir fırsat olursa yöneticilik) planlayan , sigara yok, sosyal, girişken.
bütçem ev-oda kiralama( çok yüksek olmamak kaydıyla), araba alma ve bir müddet işsizliği finanse etmeme yetecek kadar var.
benim profilimde biri için en iyi başlangıç şehirleri nerelerdir? değerli vaktiniz için teşekkürler şimdiden
-
@bruce81 b1 vizesi ile çalışmasın turist vizesidir o.Yanlızca gezip tozarsın o kadar
-
@bruce81 vizeniz hayırlı olsun. tebrikler. sorduğunuz sorunun cevabını ancak kendiniz belirleyebilirsiniz diye düşünüyorum. çünkü her eyalette saatlik kazançlar farklılık gösterebilir. bununla doğru orantılı olarak giderler de aynı şekilde. kabaca soylemek gerekirse maaşların yüksek olduğu yerlerde yaşam maliyetleri de yüksek oluyor. düşük oldugu yerde de tam tersi. ben remote çalışacağım o şekilde iş bulurum derseniz o zaman fiyatların düşük oldugu bolgeleri tercih edebilirsiniz. bu sorunun cevabını ancak kendiniz araştırdığınız zaman belirleyebileceksiniz hatta belki de abd ye gittikten sonra yapacagınız geziler sonrası bile fikirleriniz değişecek diyebilirim.
-
Bu ileti silindi! -
@Henry-bloor, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@bruce81 b1 vizesi ile çalışmasın turist vizesidir o.Yanlızca gezip tozarsın o kadar
evet o sebeple işsizliği finanse edebilirim diye belirtmek istedim.
@feuerx, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@bruce81 vizeniz hayırlı olsun. tebrikler. sorduğunuz sorunun cevabını ancak kendiniz belirleyebilirsiniz diye düşünüyorum. çünkü her eyalette saatlik kazançlar farklılık gösterebilir. bununla doğru orantılı olarak giderler de aynı şekilde. kabaca soylemek gerekirse maaşların yüksek olduğu yerlerde yaşam maliyetleri de yüksek oluyor. düşük oldugu yerde de tam tersi. ben remote çalışacağım o şekilde iş bulurum derseniz o zaman fiyatların düşük oldugu bolgeleri tercih edebilirsiniz. bu sorunun cevabını ancak kendiniz araştırdığınız zaman belirleyebileceksiniz hatta belki de abd ye gittikten sonra yapacagınız geziler sonrası bile fikirleriniz değişecek diyebilirim.
daha önce wat ile ny ile nj gördüm. mesela ny yeni bir başlangıç için çok kötü bir tercih onu biliyorum. nj'i de biliyorsunuz zaten.
amacım deneme yanılma değil de başkalarının tecrübeleri üzerinden bir değerlendirme ile yola çıkmak. deneme yanılmanın maliyeti yüksek maalesef.
california tercih eden çok olmuş. önerirler mi gidenler? kira yüksekliği ve vergi oranlarını göz önüne alınca kazanç/yaşam kalitesi dengesini nasıl değerlendirirsiniz?
-
Merhaba arkadaşlar,
tüm bilgi veren bu sayfaya yazan destek veren kişilere teşekkür ederim.
foruma üye olup sadece bu başlığı okudum diyebilirim 81 sayfası dahil bir çok arkadaşın hikayesine benzer bir hikayeye sahibim vize sürecindeyim olumlu sonuçlanırsa kasım aralık gibi abd de olacağım inş. herkese yeni hayatlarında zorlu mücadelelerinde kolaylıklar diliyorum.
ben gittikten sonra destek isteyen herkese destekte bulunacağımın taahhüttünü veriyorum
tabi ki elimden geldiğince -
@dytmelek Melek hanım iyi akşamlar siz turist vizesi ile gittimizi sanırım dönüş yapmadınız galiba

-
Selam arkadaşlar,
turist olarak gidip e2 yada f1 yapanlar güncel durumları hakkında bilgi verse keşke ne güzel olur.
eb3 yapabileniniz var mı yada eb3 ü f1 le mi yaptınız e2 ile mi
e2 de hangi sektörleri tercih ettiniz işler nasıl gibi.şimdiden teşekkürler.
-
@Pamuk-0 yok yapmadılar ordalar hala düzenlerini kurdular
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
🧿
Merak edin ancak endişe etmeyin. İngilizce konusunda kendinize ne kadar çok yatırım yaptıysanız şimdiye kadar ki hayatınızda, maddi olarak ne kadar çok güçlü gelirseniz, mesleğiniz ve tecrübeleriniz ABD’de ne kadar çok kabul ediliyorsa, forumdaki diğer tüm başlıkları & deneyimleri ne kadar çok okursanız o kadar az sancılı geçecek adaptasyon süreciniz.
Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz