Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri


  • @Abdulkadir-Çiçek vizeniz hayırlı olsun ap içinde geçmiş olsun en kısa sürede sizinde vizenizi almanız dileğimiz.


  • @bozyuruk Çok teşekkür ederim, isteyen ve mücadele eden herkes umarım en kısa sürede ulaşır vizelerine.


  • @Abdulkadir-Çiçek Eşinizin vizesi hayırlı olsun. Umarım ap süreciniz en kısa sürede sona erer ve siz de vizenize kavuşursunuz.


  • @Mr-Dexter cok teşekkürler şansımı deneyeceğim abd turist vizesi için bir çok şey okuyorum kafam karma karışık boş pasaportu olana abd vize vermiş dolu olupta red alanlar var tam olarak en önemlı şeyin hal ve tavır oldugunu dusunuyorum diksyon ve netlik sakinlik mulakattaki herşeyden önemli diye düsünüyorum


  • @kuzey Çok teşekkürler, umarım hepimiz o meşhur sarı zarflarımıza kavuşuruz..:clapping_hands:


  • @Abdulkadir-Çiçek tebrik ederim. umarım bir an önce idari işlem tamamlanır ve vizenizi alırsınız.


  • @maximtk Teşekkür ederim, en kısa zamanda bekleyen arkadaşların ap leri sonuçlanır inş. Mülakata girecek arkadaşlar da ap siz bir şekilde kolayca vizelerini almalarını temenni ederim .


  • @kuzey Çok teşekkür ederim ..


  • @mrt-gkce Teşekkür ederim öncelikle, İdari işlemlere kaldığımı belirtir bir evrak verdi, üzerinde DS 5535 yazıyordu, ismimden dolayı olduğunu tahmin ediyoruz.


  • @bozyuruk Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. En kısa sürede beklemekte olan tüm arkadaşlarımın sonuçlanır inş ap leri


  • @Abdulkadir-Çiçek Tebrik ederim umarım sizin de işiniz kısa sürede hallolur ve Amerika'ya sorunsuzca gidersiniz


  • @Abdulkadir-Çiçek biran önce sonuca ulaşmanız dileğiyle


  • @fahri26 evet var sormak istediğiniz nedir


  • @misha90 Çok tesekkur ederim, umarim sorunsuz atlatiriz bu günleri 🙏


  • @mrt-gkce insaallah, tesekkur ederim


  • UNGANLAR DENEYİMİM

    Merhabalar. Konsolosluk mülakatım öncesi aynı hafta içerisinde Unganlarda sağlık muayenesi oldum. Muayenehaneye (Ungan Family Practice) randevu saatimden 40-45 dakika önce gittim ve çok kalabalık olmasına rağmen gider gitmez işlemlere başlandı. (Unganların web sitesinde muayene için aç veya tok olmanızın fark etmeyeceği yazıyor fakat ben yine de aç gittim.)
    Öncelikle 4. katta kapısında Dr. Mehmet Ungan yazan odaya girdim (maskenizi takmayı unutmayın), görevli hanıma randevu saatimi söyledim ve beklemeye başladım. Kısa bir süre sonra görevli hanım gerekli evrakları vermem için beni çağırdı. Pasaportumu, covid aşı kartımı ve varsa daha önce olduğum aşıların belgesini istedi. DS-260 confirmation page çıktısı veya başka bir doküman istemedi, sadece case numberımın son 4 hanesini söylememi istedi. (Siz yine de mutlaka gerekli tüm belgeleri götürün.) Yanlış hatırlamıyorsam imza, fotoğraf çekimi ve ateş ölçümü de hemen sonrasında yapıldı. Sonra elime bir kağıt verip 3. kata inmemi ve gerekli testleri yaptırmamı söyledi.
    3. kattaki görevlilere kağıdı verip beklemeye başladım. İsmim çağırıldığında benden 45-50 dolar civarı bir ödeme yapmam istendi. (Bu noktada eğer dolar olarak nakit ödeyecekseniz yanınızda bozukluk taşımanızı öneririm, ben 100 dolar uzattığımda bozamayacaklarını söylediler.) Ödemeyi yaptıktan sonra bir hemşire ismimi çağırdı, bir kağıda imza attırıp kan aldı ve yeniden salonda çağırılmayı beklememi söyledi. İsmim çağırıldığında tekrar bir kağıda imza attırıp akciğer röntgenimi çektiler. (Bu arada çekim için üst kısmınızı tamamen çıkarmanızı ve verdikleri medikal tişörtü giymenizi istiyorlar.) Daha sonra tekrar 4. kata çıkmam ve elimdeki kağıtları vermem söylendi. 4. kattaki görevliler yaklaşık 2 saat sonra muayene için gelmemi söyledi. (Bu zamanı hemen aşağıdaki cafelerde bir şeyler yiyip içerek geçirebilirsiniz.)
    1.5-2 saat sonra 4. kata çıkıp beklemeye başladım. İsmim çağırıldığında muayene için sağdaki kapıdan içeri, muayene olacağım odaya girdik. Burada önce boy ve kilo ölçümüm yapıldı. Sonra sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde soyunup siyah medikal önlüğü giymem söylendi. (Önlüğü ceket gibi giyip belinizden bağlayacaksınız.) Bir süre sonra doktor hanım geldi ve önce maskeyi indirip yüzümü göstermemi istedi, sonra tekrar maskeyi kapatmamı ve uzanmamı söyledi. Doktor hanım bir yandan tansiyonumu ölçerken bir yandan da herkese sorduğu soruları seri bir şekilde sormaya başladı: “Daha önce ameliyat oldun mu, tüberküloz geçmişin var mı, düzenli kullandığın bir ilaç var mı, böbrek/kalp vs. hastalığın var mı, tansiyon/şeker vs. hastalığın var mı, psikolojik bir rahatsızlığın var mı, kendine veya başkalarına zarar vermeyi düşündün mü, doğum leken var mı, piercingin var mı” gibi. Daha sonra elle muayene etmeye başladı, birkaç yerime hafifçe vurup acı olup olmadığını sordu. Tüm bunlardan sonra hızlıca 3 aşı yaptı ve 1 ay hamile kalmamamı söyledi. Masasına geçti ve giyinip çıkabileceğimi söyledi. Tekrar az önceki odaya gidip 280 dolar ödeme yaptım. Raporun ertesi gün öğleden sonra çıkacağı söylendi; birkaç gün sonra almamın bir problem yaratıp yaratmayacağını sorduğumda ise “sorun olmaz 5’e kadar açığız, gelip alabilirsiniz” dendi. Her şeyin tamam olduğunu teyit ettikten sonra Unganlardan çıktım.


  • MÜLAKAT DENEYİMİM

    Merhabalar. 21 Temmuz'daki mülakatım için randevu saatimden yaklaşık 45 dakika önce konsolosluğa vardım. Dışarısı oldukça kalabalıktı ve konsolosluk görevlileri bekleyenleri randevu saatine göre grup grup içeri alıyordu; çağırılan grup sıraya giriyordu.
    Sıra bana geldiğinde pasaportumu konsolosluk görevlisinin önündeki kapaklı kutuya bıraktım ve yan taraftaki ikinci sıraya girdim. Güvenlik görevlileri isim isim çağırarak pasaportları geri veriyor ve tıpkı havalimanlarında olduğu gibi eşyalarımızı kutulara bırakmamızı ve x-Ray’den geçmemizi söylüyordu. (Yanımda sadece gerekli evrakların olduğu şeffaf çıtçıtlı bir dosya vardı.) Tekrar eşyalarımı aldıktan sonra bahçeye doğru ilerledim ve biraz yürüdükten sonra ana binaya giriş yaptım.
    Burada yine sıraya girdim, sıra bana geldiğinde görevli vize türümü sordu ve pasaportumu istedi. Pasaportumun arkasına bir etiket yapıştırıp elime gerekli bilgilendirmelerin olduğu bir kağıt verdi ve okuyup geri getirmemi istedi. Yan taraftaki ikinci sıraya girdim ve okuduktan sonra kağıdı geri bırakıp sıraya döndüm. Sıram geldiğinde 330 dolar ücretle birlikte pasaportumu verdim. Görevli bir sıra numarasıyla birlikte pasaportumu ve ödeme fişimi verdi, yan tarafta numaramın yanmasını beklememi söyledi. (Bekleme alanını ortasında hangi numaraların çağırıldığını rahatlıkla görebileceğiniz ekranlar asılı.) Numaram yandığında yazan bankoya gidip görevliye istenen evrakları tek tek verdim.
    Pasaport
    2 adet 5x5 fotoğraf
    Arşiv kayıtlı asli sicil kaydı
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Banka hesap dökümü
    Diploma aslı ve fotokopisi
    Sağlık raporu (sadece kapalı zarfı)
    ABD’de yaşayacağım yeni adresin yazılı olduğu kağıt
    AIS kaydını ve yanlış hatırlamıyorsam pasaport fotokopisini, DS-260 confirmation page ile mülakat maili çıktısını almadı. Yine süresi dolmak üzere olan pasaportumu da görmek istemedi. (Pasaportum 8 ay koşulunu sağlamadığından yeni pasaport çıkartmıştım. Siz yine de eski pasaportunuzu da götürün.)
    Görevliye DS-260 formumda düzeltilmesi gereken ufak tefek hatalar olduğunu ve bunları düzgünce bir kağıda yazdığımı, isterse verebileceğimi söyledim. Ne gibi hatalar diye sordu. Ben sayınca bunlar önemli değil deyip sadece ABD’de yaşayacağım yeni adresin yazılı olduğu kağıdı istedi. Bilgileri girip kağıdı tekrar geri verdi ve İngilizce bilip bilmediğimi sordu. Özellikle konuşmakta çok zorlandığım için doğrudan “bilmiyorum” dedim. Notunu aldı ve aynı sıra numarasıyla mülakata çağırılmayı beklememi söyledi.
    Sıra numaram yandığında bankoya gittim, mülakatı yapacak konsolosluk görevlisini ve tercüman hanımı selamladım. Konsolosluk görevlisi sağ elimi kaldırmamı istedi ve yemin metnini okudu. Evet dedikten sonra önce sol ve sağ 4 parmak, sonra baş parmaklar olmak üzere parmak izlerimi aldı.
    Lisans dereceniz var mı? Ne üzerine?
    Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz? Neden? Orada tanıdığınız/akrabanız var mı?
    Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    Ne kadar bir birikiminiz var?
    Hatırladığım kadarıyla tüm sorular bunlardı ve mülakat yaklaşık 2 dakika sürdü. Daha sonra vizemin onaylandığını ve bir hafta içerisinde PTT’den alabileceğimi söyledi. Diplomamın aslını ve banka hesap dökümümü ise geri verdi. Düşündüğümden çok daha kolay ve hızlı bir mülakat oldu. Umarım isteyen herkes vizesine kavuşur. Tekrar @gucarslan ve diğer tüm adminlere çok çok teşekkür ederim.


  • @trtl Vizeniz hayırlı olsun, hayatınızda başarılar.


  • @Abdulkadir-Çiçek Geçmiş olsun, ap süreci en kısa sürede sonuçlanır ve sizde vizenizi alırsınız umarım.


  • @sevilt Mülakatınızda başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum