Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ryback Doğum belgesi var, Formül A olarak geçiyor. Çok dilli olarak veriliyor.

  • ⭐⭐

    @knnrn Benim haberim yoktu, hic dogum belgesi gormedim :) Cocugum olmadigi icin herhalde :) O zaman onuda konsolosluktan alabilir sayin @muratyilmaz


  • @Ryback @knnrn cok tesekkurler arkadaslar. Sanirim dogum belgesi ve evlilik belgesi cok dilli olarak edevletten alinabiliyor. Knnrn in ifade ettigi gibi cocuk icin formul a olarak e devlette bu bilgi var. evlilik icin de formul b var cok dilli olarak e-devlleten alinabiliyor.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba butun sayfalari okudum ama ceza kayitlayla alakali bir bilgi bulamadim. Online olarak formu doldurmaya basladima ama ceza gecmisi kisminda sikinti yasiyorum bana yardimci olabilir misiniz ?
    Part 12 de olan bazi sorular.

    1. Have you ever been arrested, cited or detained by law enforcement (including any immigration offical or any official of US armed forces) for any reason?
    2. Have you ever been charged with committing, attempting to commit, assisting in committing a crime or offense ?
    3. Have you ever been convicted of a crime or offense?
    4. Have you ever been placed in alternative sentencing or rehabilitative program (for example, diversion, deferred prosecution, withheld adjudication, deferred adjudication)?

    Amerikaya geldikten sonraki 3 ay icinde 3 tane ceza aldim pull over sonucu Turk ehliyeti ile araba kullandigim ve ehliyetim olmadigi icin zorunlu hakim karsina ciktim diger iki ceza para cezasiydi. Mahkeme tarihinde ehliyet aldigim icin 3 ceza dismissed ile sonuclandi.

    2017 yilinda gas stationda calisirken 21 yasindan kucuk birisine alkol satisi yaptigim icin polis mahkeme tarihi verdi ve hakim karsina ciktim. Misdemeanor olarak kayda gecti sadece zorunlu court masrafini odedim. Disposition a bakgigim zaman adjudication withheld yaziyor herhangi bir programa dahil edilmedim veya hukum almadim, tutuklama yok.

    2018 yilinda hiz cezasi aldim ve puan almamak icin sonuca itiraz ettim. sadece cezayi odedim ve puan almadim. Disposition ayni sekilde adjudication withheld yaziyor.

    son olarak 2019 yilinda ufak bir kaza gecirdim ve polis tarafindan careless driving citation i aldim para cezasi ve 3 point cezasi aldim . Point almamak icin online traffic school tamamladim puan silindi. Ayni sekilde Disposition adjudication withheld yaziyor.
    Son 3 ceza dispositionlari adjudication withheld florida yasalarinda adjudication withheld sizin convict olmadiginiz anlamina geliyor.

    Bu sorulari cevaplarken su sekilde cevap veriyorum
    23 YES Cunku citation aldim
    24 YES Bu soruda tam emin olamiyorum tam anlayamiyorum "charged" kelimesini hiz cezasi bir offense mi? veya bu soruya evet demek icin ne olmasi lazim ?
    25 NO
    26 BILMIYORUM Butun disposition lar adjudication withheld ama ben herhangi bir programa katilmadim bu nasil olmali fikri olabilen var mi ?

    Mideme kramlar giriyor herhangi bir yardimda bulunabilirseniz cok mutlu olurum. Tesekkurler


  • @damladav, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @damladav, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @damladav, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Biz bugun esimle N-400 formumuzu submit ettik, girisimiz 21.05.2018deydi. bakalim Seattle icin sureler nasil olacak, tarihleri guncelleyecegim.

    N-400u doldurduktan 1 hafta sonra bana ve esime biometrik randevusu verildi. ayni anda doldurmamiza ragmen esimin randevusu 20 mart 2023, benim ki 22 mart 2023de olacak. simdilik hizli ilerliyor gibi gorunuyor.

    Bugun interview schedule edildigini ogrendim, tarih: 28 Haziran Carsamba. N-400 doldurduktan tam 4 ay sonra interview almis olduk. Seattle icin hizli ilerliyor gibi gozukuyor.

    28 haziranda esim ve ben interview icin gittik, sadece green cardlarimizi goturduk, extra bir belge goturmedik ve sorulmadi da. sansimiza o gun sistem coktugu icin sinav gectim ancak yemin torenine girmem icin gereken onayi sistemden alamadik ama esiminki onaylandi (sans ne diyeyim). esim ayni gun yemin torenine girdi ve vatandas oldu, bense 19 temmuzla yemin toreni randevusu aldim ve yarin umarim sureci tamamlayacagim. Seattle icin surecimiz 4 ay surdu.


  • Benimde esim bugun girdi ve gecti kadin tebrik ediyor fakat tam son adimda confirmation alip kagidi cikartacagi sirada sistem izin vermiyor ve diyorki siz 6 aydan fazla kalmissiniz disarda geldiginiz ilk sene (2018) bu yuzden 8 ay gecmis o ilk cikisinizda bu basvuruyu deny etmiyorum fakat siz withdrawl u kabul ederseniz tekrar basvurun 17 Ekimden sonra o zaman verelim.
    Sanirim odedigimiz para da yandi :) Tekrardan basvuru yapmak zorunda kalacak esim cunku 8 ay disarda kaldigi icin sifirlanmis sure ve 5 yili doldurmamis sayiliyormus bu sekilde.

  • ⭐⭐

    @sChAdOw, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @Ryback okadar sacma ki isleyis anlamiyorum gercekten. Ayni guncellemeyi bende gorevliye soyledim, bana giris cikis gunleri ayni mi yoksa farkli mi dedi? bende yok tarihler ayni, sadece ilk 2 gun farkli ulke dedim. O da yok sorun yok ozaman dedi ve n400 u guncellemedi. Islem sonunda bana tebrikler denirken esimin n400 u gorevli 2 gun icin degistirince "decision cannot be made" evragi verdiler.
    Insallah dediginiz gibi olur.

    Siz ve esiniz vatandas oldunuzmu?


  • merhaba farklı ülkelere giriş çıkış yaparken pasaportta hali hazırda vizemiz mi oluyor yoksa green cardımızla mı giriş çıkış yapıyoruz


  • @Neslihan-Yaşar Yesil kartinizin olmasi, vatandaslik gibi olmuyor, Turkiye'nin (baska bir yerde vatandasliginiz yoksa) pasaportunun talep ettigi tum vizelere basvurmak zorundasiniz.


  • @lumos nasıl yani abd deyken türkiyeye gelmek istesem tc için vize başvurusu mu yapıyorum


  • @Neslihan-Yaşar Hayir tabii ki, acikcasi yazdigim cumlenin bu sekilde anlasilmasi sasirtti. Turkiye pasaportu olan bir kisiyi yesil kart diger vizelerden muaf kilmiyor...Su anda vize almaniz gereken her yerden (ABD haric) vize (mesela Schengen gibi) almaniz gerekiyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lumos, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @Neslihan-Yaşar Hayir tabii ki, acikcasi yazdigim cumlenin bu sekilde anlasilmasi sasirtti. Turkiye pasaportu olan bir kisiyi yesil kart diger vizelerden muaf kilmiyor...Su anda vize almaniz gereken her yerden (ABD haric) vize (mesela Schengen gibi) almaniz gerekiyor...

    @Neslihan-Yaşar Bunun istisnası Meksika ve Kanada. Özetle, green card sahibi Türk vatandaşları ABD, Meksika ve Kanada dışındaki ülkelere gitmek için vize almak zorundalar.

    ABD vatandaşlığı alırken Türk vatandaşlığını bırakmadığınız sürece Türkiye'ye girmek için vize almanız gerekmez. Ama çifte vatandaşlık yerine sadece ABD vatandaşı olmayı tercih ederseniz Türkiye'ye girişte vize almanız gerekir.

    ABD vatandaşı olduktan sonra vize gereksinimleri için şu sayfaya bakabilirsiniz: https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_United_States_citizens


  • bu konu başlığında da yazmak nasip olur umarım


  • @lumos anladım çok teşekkür ederim


  • @knnrn çok teşekkür ederim


  • Mrb
    Amerikan vatandasi Ile evliyim.10 yillik kartim geldi.ekim ayinda vatandaslik icin basvuruda bulunabiliyorum.(3 yili doldurmus oluyorum)
    Fakat esimin beni aldattigini ogrendim.baska bir eve tasindim.ama bosanma davasi acmadik henuz.ben bu sartlarda basvuruda bulunabiliyormuyum?

  • ⭐⭐

    @turkay, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Mrb
    Amerikan vatandasi Ile evliyim.10 yillik kartim geldi.ekim ayinda vatandaslik icin basvuruda bulunabiliyorum.(3 yili doldurmus oluyorum)
    Fakat esimin beni aldattigini ogrendim.baska bir eve tasindim.ama bosanma davasi acmadik henuz.ben bu sartlarda basvuruda bulunabiliyormuyum?

    10 yillik kartinizi aldiginiz icin, olayin esinizle bir alakasi kalmadi. Sadece evlilik cuzdani vs belgeler isteyecekler yine, onlar hazir oldugu surece sikinti yok. Sureci zaten kendiniz ilerleticeksiniz. Mulakattan once bosanirsaniz, bosanma belgesi vs. de yaninizda goturursunuz sorarlarsa diye. Ekimde 3 yilmi doluyor? 3 yilin dolmasina 89 gun kala basvurabiliyorsunuz. Green Card'in uzerinde yazan tarih nedir?


  • @crazycells
    Biz esim icin basvuruyu withdrawl yaptirdik 17 Ekimden sonra tekrar basvurun demislerdi.
    Tekrardan mi fee odemek zorundayiz acaba ?


  • @Ryback
    Resident since: 12 Aralik 2020
    Card expire:2033

    Basvuruda bulunurken,ev adreslerimizi ayri olarak mi belirtmem lazim.Yani suan ayri oldugumuzu soylemelimiyim?
    Birde basvuruda istenen evraklar nelerdir? Tax evraklari bende hic yok,esimden istesem verirmi bilmiyorum?Ben bir yerden temin edebilirmiyim?


Benzer Başlıklar

  • Greencard Aldıktan Sonra Vatandaşlık Almak

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    758 Bakış
    ProgrammerP
    @Laçin-Boz Merhaba bakmanız gereken başlık şu : ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) Vatandaş olduktan sonra giriş çıkışlarda süre sorunu olmuyor. Ama vatandaş olmak için 5 yılı orada geçirmeniz gerekiyor.
  • Vatandaşlık Testi

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    9
    5 Oy
    9 İleti
    952 Bakış
    VolkanUV
    @Calibraturbo aynı skor =)
  • Kuba'ya seyahatin ABD vatandaslik surecine etkisi

    Taşındı Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    2 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @loki-boi Kuba'ya seyahatin ABD vatandaslik surecine etkisi içinde söyledi: Merhaba arkadaslar, Green card'li bir permenant resident'in turistik amacla Kuba'ya gitmesi durumunda ileride vatandaslik basvurusunda problem cikma ihtimali hakkinda dusunceleriniz neler? US Embassy'nin resmi sitesinde 12 kategori disinda Kuba'ya seyahatin yasakli oldugu yaziyor. Giden kisiler de genelde "Support for the Cuban people" kategorisinden gittiklerini soyluyorlar Baska bir ulke uzerinden (genelde Meksika ya da Kanada) Kuba'ya gidiyorlar. Pasaportlarina Kuba damgasi vurulmuyor, boylece ABD'nin problem yaratmayacagini umuyorlar. Evet, dediginiz gibi hala ABD vatandaslarinin Kuba'ya seyahatleri 12 kategori disinda yasak ve maalesef "turizm" bu kategorilerden biri degil. Bu seyahatin ABD vatandasligi surecindeki etkilerinin ne olacagini kestirmek zor, bu biraz USCIS gorevlisinin soracagi sorulara ve sizin nasil cevap vereceginize bagli. Ama bence hic tehlikeye atmayin ve surece zarar vermemek adina ABD vatandasi olmadan boyle bir seyahat gerceklestirmeyin.
  • Amerikan Pasaportu Basvurusu

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    116
    1
    5 Oy
    116 İleti
    10k Bakış
    MySeaM
    @Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum