Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
-
@İsmail-Tayfur, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Amerikan vatandaşı biri bana göçmenlik için sponsor olabilir mi ?
Merhaba arkadaşlar ben daha önce Amerika’da bulunmuş biriyim ve orada Amerikalı bir arkadaşım var . bir daha gitmek istiyorum fakat artık WAT yapamıyorum üniversitem bitti . Arkadaşım araştırmamı eğer bir yol bulursam elinden geleni yapacağını söyledi tavsiyeleriniz nelerdir?
Hangi yolla sponsor olacak? Size is teklifinde mi bulunacak?
-
@Begum, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Merhaba, okuduğum kadarıyla sponsorluk için iki tane form var. I-134 ve I-864 dv mülakat için sponsor hangi formu doldurması gerekiyor. İkisinin arasındaki fark nedir acaba? Üç kişilik aileyiz. Her bireye ayrı olacak şeklinde mi form doldurulması gerekiyor. Güncel form linkine nereden ulaşabiliriz? Şimdiden teşekkür ederim.
DV icin I-134'u kullanabilirsiniz. Sponsor olacak kisi tum aile icin tek bir I-134 formu dolduracak.
-
@crazycells Çok teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için.
-
Merhaba, DV-2024 talihlisiyim. Amerikan vatandaşı bir arkadaşım bana sponsor olmak istiyor. Kendisi evli. Şuan henüz erken olduğu için mülakat tarihi aldıktan sonra kendisinden Form I-134'ü doldurmasını ve diğer gerekli evrakları tarafıma ulaştırmasını rica edeceğim.
- İlk iletide sponsorum evli olduğu için eşinin de imzası gerekiyor diye okudum. Peki ikisi birlikte aynı formu mu imzalamalılar, yoksa ayrı ayrı doldurmaları mı gerekir?
- Bu başlığın bazı iletilerinde evrak "yüklemek"ten bahsedildiğini gördüm. Bu I-134 için geçerli değil sanırım. Doğru mudur? Yoksa formun ve gerekli evrakların fiziksel olarak tarafıma ulaştırılması ve benim konsolosluk mülakatında beyan etmem dışında evrak yüklenmesi gereken çevrimiçi bir aşama var mı?
- İletilerin birisinde ıslak imzalı form ve belgeler tarayıcıdan okunaklı bir şekilde okutulup dijital ortamda tarafıma ulaştırılsa ben de mülakatta bunları çıktı alıp beyan etsem Ankara'nın kabul ettiğini okudum. Bu durum ile alakalı bir değişiklik var mı? Halen bu şekilde kabul ediliyor mu?
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
-
Merhaba benim bir sorum olacaktı, belki daha önce sorulmuştur iyice inceledim ama gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın.
Eşim 3 senedir amerikada yaşıyor ama sadece bu senenin geliri koşulları karşılıyor. Sadece bu senenin gelirini göstererek sponsor olabilir mi? Eğer olabiliyorsa da bu benim için herhangi bir sorun teşkil eder mi? Şimdiden teşekkür ederim. -
@Bernur, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Merhaba benim bir sorum olacaktı, belki daha önce sorulmuştur iyice inceledim ama gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın.
Eşim 3 senedir amerikada yaşıyor ama sadece bu senenin geliri koşulları karşılıyor. Sadece bu senenin gelirini göstererek sponsor olabilir mi? Eğer olabiliyorsa da bu benim için herhangi bir sorun teşkil eder mi? Şimdiden teşekkür ederim.Mülakat günü hâlâ bu yılki vergi dilimindeyse dosyanız sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. Eğer siz I-864'ü 2023'te doldurup mülakata 2024'te girerseniz 2024'ün de vergi koşullarını karşılamanız ve evraklarını sunmanız gerekiyor. İçinde bulunduğunuz yıl önemli yani son 3 yıl değil.
-
@Samet-Ünlü Yani şu an sadece bu yılkini göndersek ve mülakatımız 2024'e denk gelse mülakata giderken mi 2024 evraklarını götürmemiz gerekir?
-
@Bernur, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
@Samet-Ünlü Yani şu an sadece bu yılkini göndersek ve mülakatımız 2024'e denk gelse mülakata giderken mi 2024 evraklarını götürmemiz gerekir?
Evet ben öyle biliyorum bilgili arkadaşlar yine cevaplayacaktır.
-
@Samet-Ünlü teşekkürler 🙏
-
@Aidan, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Merhaba, DV-2024 talihlisiyim. Amerikan vatandaşı bir arkadaşım bana sponsor olmak istiyor. Kendisi evli. Şuan henüz erken olduğu için mülakat tarihi aldıktan sonra kendisinden Form I-134'ü doldurmasını ve diğer gerekli evrakları tarafıma ulaştırmasını rica edeceğim.
- İlk iletide sponsorum evli olduğu için eşinin de imzası gerekiyor diye okudum. Peki ikisi birlikte aynı formu mu imzalamalılar, yoksa ayrı ayrı doldurmaları mı gerekir?
- Bu başlığın bazı iletilerinde evrak "yüklemek"ten bahsedildiğini gördüm. Bu I-134 için geçerli değil sanırım. Doğru mudur? Yoksa formun ve gerekli evrakların fiziksel olarak tarafıma ulaştırılması ve benim konsolosluk mülakatında beyan etmem dışında evrak yüklenmesi gereken çevrimiçi bir aşama var mı?
- İletilerin birisinde ıslak imzalı form ve belgeler tarayıcıdan okunaklı bir şekilde okutulup dijital ortamda tarafıma ulaştırılsa ben de mülakatta bunları çıktı alıp beyan etsem Ankara'nın kabul ettiğini okudum. Bu durum ile alakalı bir değişiklik var mı? Halen bu şekilde kabul ediliyor mu?
-
Arkadasiniz vergi bildirimlerini tek basina mi yapiyor, yoksa esiyle beraber ortak mi dolduruyorlar? Eger esi olmadan tek basina yapiyorsa ve kendisinin tek basina geliri yeterliyse bu durumda sadece arkadasiniz formlari doldurabilir.
-
DV icin bu yil yukleme asamasi olmayacak.
-
evet, orijinali gibi cikartirsaniz kabul ediyorlar.
-
Eşim 3 senedir amerikada yaşıyor ama sadece bu senenin geliri koşulları karşılıyor. Sadece bu senenin gelirini göstererek sponsor olabilir mi? Eğer olabiliyorsa da bu benim için herhangi bir sorun teşkil eder mi? Şimdiden teşekkür ederim.son 3 yilin bilgilerini gonderin, ama en guncel gelirinizin yeterli olmasi vizeyi almak icin yeterli.
-
@crazycells teşekkür ederim 🤗
-
@nevermore @crazycells merhaba bende bu konuyu merak ediyorum. Eşim Green cardlı ve yıllık kazancını gösteren Belgeleri toparladı, fakat avukat bir mektup yazmasını istiyor. Eşim serbest çalışıyor herhangi bir kurumda değil ve haftalık kazancı değişiyor. Sabit bir maaşı yok. Böyle bir mektup yazan var mı acaba? Mektubun içeriği nasıl olmalı? Teşekkür ederim ☺️
-
@crazycells Merhabalar, ailemle beraber 2023 greencard talihlisiyiz, cn 16xxx lerdeydi ve ankaradan mülakat alamadığımız için şans eseri hong konga taşıyabildik ve 3 temmuzda mülakatımiz var, ben de 21 yaşındaki oğullarıyım, maalesef cspa yasası 1 ay 25 gün ile beni kapsamadığı için konsolosluk ineligible olduğumu söyledi, cidden çok üzüldük ancak yapacak bir şey yok şu an f2b sürecine odaklandık, anladığım kadarıyla I-130 formu online hallediliyor fakat I-864 formunu doldurmak için ailemin 1 yıl boyunca çalışıp 1 yıllık gelirini göstermesi mi gerekecek ? Yoksa orada işe girdiğindr aylık geliri sınırı karşılıyorsa hemen başvurma imkanımız var mı ? Çünkü zaten uzun bir süreç ve 1 yıl da öyle gecikecekse çok sıkıntılı. Bu arada işe girmeden mevcut varlıkları göstererek de başvurma şansımız var mı ? Onun dışında son sorum ise dosya yaklaşık 2-10 yil arası sürüyor diyorlar, sizin tecrübeleriniz bu konuda ne söylüyor ? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
-
-
-
-
Merhaba, şu an Amerika’dayım ve kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Bana sponsor olması için gelir düzeyi veya varlığı ne olmalı minimum?
-
-
@meryem-b, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
@nevermore @crazycells merhaba bende bu konuyu merak ediyorum. Eşim Green cardlı ve yıllık kazancını gösteren Belgeleri toparladı, fakat avukat bir mektup yazmasını istiyor. Eşim serbest çalışıyor herhangi bir kurumda değil ve haftalık kazancı değişiyor. Sabit bir maaşı yok. Böyle bir mektup yazan var mı acaba? Mektubun içeriği nasıl olmalı? Teşekkür ederim ☺️
Esinizin yillik geliri yeterli degil mi? Eger yeterliyse direkt surece kendisi sponsor olabilir.
Esiniz yeni mi gelir kazanmaya basladi, eger yeni gelir kazanmaya basladiysa o durumda dedigi gibi bir mektup yazmasi yeterli olacaktir. Eger yillik geliri yeterliyse, yani onceki yillara ait vergi bildirim formlarini da ekleyebiliyorsa iyi olacaktir. Esinizin I-864 formunu doldurmasi yeterli olacaktir.
Eger esiniz serbest meslek calisiyorsa o durumda 1040 ve 1099'lari ek belge olarak sunabilir.
-
@whereismind, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
@crazycells Merhabalar, ailemle beraber 2023 greencard talihlisiyiz, cn 16xxx lerdeydi ve ankaradan mülakat alamadığımız için şans eseri hong konga taşıyabildik ve 3 temmuzda mülakatımiz var, ben de 21 yaşındaki oğullarıyım, maalesef cspa yasası 1 ay 25 gün ile beni kapsamadığı için konsolosluk ineligible olduğumu söyledi, cidden çok üzüldük ancak yapacak bir şey yok şu an f2b sürecine odaklandık, anladığım kadarıyla I-130 formu online hallediliyor fakat I-864 formunu doldurmak için ailemin 1 yıl boyunca çalışıp 1 yıllık gelirini göstermesi mi gerekecek ? Yoksa orada işe girdiğindr aylık geliri sınırı karşılıyorsa hemen başvurma imkanımız var mı ? Çünkü zaten uzun bir süreç ve 1 yıl da öyle gecikecekse çok sıkıntılı. Bu arada işe girmeden mevcut varlıkları göstererek de başvurma şansımız var mı ? Onun dışında son sorum ise dosya yaklaşık 2-10 yil arası sürüyor diyorlar, sizin tecrübeleriniz bu konuda ne söylüyor ? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
I-130 sureci icin sponsorluk gerekmiyor. Surecin sonraki asamalarinda sponsorluk gerekecek yani ya I-485 ile AOS asamasi icin UCSIS'te ya da DS-260 formunu doldurken NVC'de...
ABD'ye girdikten sonra aileniz size basvuru yapabilir. Bu sureci F, J, H, veya L gibi kopru vizelerle ABD'de gecirmeyecekseniz yani Turkiye'de bekleyecekseniz, bultene gore su an Ocak 2017'deki belgeler isleniyor, yani ~6 yillik bir bekleme suresi var, bilginize.
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
Bu surecte, yani gocmenlik dosyasi beklerken, master/doktora icin ABD'ye girebilen kisiler oldu. Dolayisiyla boyle bir egiliminiz varsa, bu opsiyonu degerlendirmenizi tavsiye ederim. Ayrica H1B de dual intent vize oldugu icin hala sizin icin bir olasilik...
-
@burockalto, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Merhaba, şu an Amerika’dayım ve kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Bana sponsor olması için gelir düzeyi veya varlığı ne olmalı minimum?
Sadece iki kisiyseniz FY2023 icin 24.650 dolar olmasi gerekiyor:

-
@crazycells çok teşekkürler ☺️
-
Merhaba, eşim green cardlı Amerika'da yaşıyor, ben ise Türkiye'deyim. Biz evlilik vizesi sürecine avukat yoluyla yeni başladık. Bizden birtakım evraklar ve I-130, G-28 (her ikimiz icin), I-485, I-864 formlarını istediler başlangıç olarak. Maalesef avukatın yapmış olduğu hataları yakalamaya başlayınca bende olaya dahil oldum. Formu takip edip okuduğum kadarıyla I-864 formu başvurunun ilk aşamasında doldurmaya gerek yok gibi. Koşullar ve şartlar değişebilir sonuçta. Biri beni aydınlatabilirse çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum