Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @damladav Güncellemeniz gerekmez. illaki güncellemek isterseniz de randevu tarihiniz açıklandıktan sonra güncellemeniz faydanıza olacaktır.


  • Merhaba arkadaşlar heyecanli bekleyiş başladı biz de.. PTT adresi alırken asıl kazanan için almak yeterli mi yoksa her aile bireyi için ayrı ayrı mı almak gerekir ?Diyelimki Dr. Unganlara Mulakatımızdan bir hafta önce muayene olduk. Raporu mulakata girmeden hemen önce alabiliyor muyuz, yoksa o kadar süre bekletmezler mi?
    Randevu tarihimiz 2 Ocak 2018

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @susam-hanım
    Asil kazanan icin hesap alip, digerlerini hesaba ekleyebilirsiniz. Su konudaki ilk postun 3. kismini okuyun isterseniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/73/dv2018-mülakat-deneyimleri
    Oraya bilgileri aktarmistim.
    Saglik raporunuz siz alana kadar onlarda kalir, ama sanirim -yanlis hatirlamiyorsam- konsolosluktan sonra aciliyorlar. Dolayisiyla ya mulakat sonrasi alip eksik evrak olarak gonderebilirsiniz ya da bir onceki gun alabilirsiniz.


  • Konsolosluğun randevusu genelde sabah erken saatlerde oluyor. Yürüme mesafesinde olsa da aynı gün raporu gidip almak yetişmeyebilir (bence yetişmez) hatta o saatte açık olmayabilirler de... O yüzden 1 gün önce gelip almakta fayda var. Bir de bazı kurumlar raporu en fazla 1 ay muhafaza ediyorlar. Web sitelerinde bununla ilgili bir açıklama var mı bakmak gerekir diye düşünüyorum.
    Randevu tarihi ile ilgili : https://www.doctorun.com/tr/randevu-alma
    Rapor için olmasa da zamanlama uyarıları için: https://www.doctorun.com/tr/saglik-muayenesi-islemleri


  • Merhaba arkadaslar, bir suredir forumu takip ediyorum. Benim sira numaram da 11XXX. Beklemedeyiz bakalim Subat-Mart sira gelecek gibi gozukuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chemist Bol sabirlar dilerim sayin chemist 🙂


  • @crazycells Çok teşekkür ederim. Sevgiler


  • @caglaror teşekkür ederim. Size de sabır diliyorum. Umarım herşey gönlünüzce
    olur


  • Teşekkürler. Gerçekten GC süreçleri ilerledikçe daha çok sabır gerektiriyormuş. Her şey dilediğimizce olsun.


  • @crazycells Tesekkurler. Umarim sabirsizlikla bekleyen herkes icin surec olumlu tamamlanir.


  • @caglaror DV2018 (2018 Green Card Lotosu) Aşamaları içinde söyledi:

    GC süreçleri ilerledikçe daha çok sabır gerektiriy

    al benden de o kadar 🙂


  • Herkese selamlar foruma yeni üye oldum green card a başvurdum Ama lise mezunu değilim liseyı bırakım meslek okuluna giderek diş teknisyeni diploması aldım 10 senedirde çalışıyorum aca bu meslekler arasında diş teknisyenliği varmıdır kabul görürmü bu konuda meslek listesine bakmıs arkadaşlar yardımcı olursa çok sevnırım yenı başladım araştırmaya çok fazla bilgim yok açıkcası açıklamıssınız ama o bölümr girip baktım anlayamadım saygılar herkese.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onurd

    Resmi bilgi soyle:

    Vizeyi alabilmek icin, son 5 (beş) yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip bulunmalısınız.

    İş deneyimlerinin yeterlik ve denkliğini belirlemek için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı‟nın O*Net veri tabanı kullanılacaktır. O*Net OnLine veri tabanı iş tecrübelerini beş iş alanına (job zone) bölmüştür. Çalışma Bakanlığı web sitesinde birçok meslekten bahsedilmiş olsa da sadece belli meslekler kura programına katılım için uygundur. Mesleğinize dayanarak kura programına katılmak istiyorsanız, son beş yıl içinde, veri tabanında iş alanı (job zone) 4 veya 5 olan, ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0 veya daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız.

    Bu sitede yazan mesleklerden aciklamalari okuyup kendinize en yakin olani secmelisiniz. Misal disci yani dentist diye arayinca su meslekler cikti:

    Bunlarin herbirindeki aciklamalari okuyup, hangi meslegin sizi anlattigina kanaat getirip ona gore puanlarina bakmalisiniz.

    Meslek okulu dediginiz, meslek yuksekokulu degil, degil mi?


  • Öncelikle zahmet edip cevap yazdığınız için çok teşekür ederim. Bu yazdıklarınızı yukarıda okumuş ve ilgili siteye bakmıştım ama mesleğim bu meslekler içersindemi onu bulamadım sanırım acemilikten kaynaklı bu konularda fazla bilğim yok ögrenmeye çalışıyorum bir kaç gündür forumunuzu okuyarak.. şu şekilde belirteyim 10 yıldır aynı diş labaratuarında diş teknisyeni olarak çalışıyorum devletde bu meslegi yapanlar için bir okul kurdu diploma vermek için ordam yararlanıp bu bölümün üni meZunu olan ile aynı diplomayı 4 sene haftada 1 kere giderek aldım hem diplomam var hemde 8 senelık calıstığımı kanıtlayacak belgeler ama bu gren gart için geçerli olan meslekler arasındamı bu yazıyı okuyunca kafam karıstı acaba hak kazanırsam mülakata gidersem inşallah bu meslekte gerekli uygun evrakları verdiğim için gecer iyim mülakatı bunu anlamaya çalışıyorum @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onurd yani su anda universite mezunu mu sayiliyorsunuz resmi olarak?


  • 2 senelik diş teknisyenliği bölümü okuyan bir ünüversite mezunu ile aybı diplomaya sahibim ama sayılırmı bu onu bılemıyorum lise 1 den okulu terkedip meslege başladım sonuçta ama meslek okuluna gittim aynı okulda kuaförler de diploma alıyordu yada elektirikçiler sayılmayada bilir ama meslek olarak uygun mudur Diş teknisyeni olmak bu listede bu meslek varmıdır bunu ögrenmek istiyorum @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Simdi durum soyle, sizin oradaki mesleklere bakip hangi meslegin sizi anlattigini bulmaniz gerekiyor. Onemli olan listede size en uygun meslegi bulup onun puanina bakmaniz.

    Misal size en uygun meslek "Dental Assistant" ise, https://www.onetonline.org/link/summary/31-9091.00 bu linkten gorebileceginiz gibi Job Zone 3'de kaliyor.

    Eger "Dental Laboratory Technician" ise, https://www.onetonline.org/link/summary/51-9081.00 Job Zone 2'de kaliyor. Bu iki meslek de yukaridaki sartlari saglamiyor maalesef, ama sizin yaptiginiz seyi ifade eden daha iyi bir meslek olabilir, o nedenle yakin buldugunuz meslekleri inceleyip, hangisinin sizi anlattigina karar vermelisiniz.

    Size diplomayi veren kurumun resmi ve tam adi nedir acaba?


  • Tc sağlık bakanlığı diş protez teknisyenlik meslek Belgesi. kurum sağlık bakanlığı oluyor Yani anladıgım kadarı ile diş teknisyeniyim diye gitsem 8 senedir bu mesleği yaptığımı göstersem ve belgemi bu geçerli sayılmaz diyorsunuz ? "Dental Laboratory Technician evet bu oluyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onurd anladim. Maalesef bu belge diploma olarak kabul edilmeyecektir.
    Eger "Dental Laboratory Technician" size en yakin meslek ise, bu meslek sartlari saglamiyor maalesef. Job Zone 2'de kaliyor ve puani 4-6 arasinda. Vize sartlarini saglayabilmek icin Job Zone 4 ya da 5, puanin da 7'den fazla olmasi gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onurd Bu arada belirtmem lazim ki, acik lise diplomasi kabul ediliyor. Yani su an da kaldiginiz yerden acik liseye baslasaniz, eger mulakat gunune kadar diplomanizi alabilirseniz vizeyi alabilirsiniz. Sanirim su anda sizin icin en garanti yol bu olacaktir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum