Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @anubis Bütün evrakların tam olması ne kadar da önemli. Çok tebrik ederim, hayırlı olsun.


  • 29 Mayıs sağlık muayenesi
    1 Haziran green card mülakatı

    29 Mayıs sağlık randevuma gittim. Orada sizi hemşire karşılıyor. İşlemler çok basit ve hızlıca hallediliyor. Yaklaşık iki saat sürüyor. Urgent fee ile beraber 560 dolar ödedim. 1 haziran öğleden sonra teslim aldım.

    1 Haziran'da sabah Hong Kong'da mülakata girdim. Güvenlikten geçip immigrant bölümüne gidiyorsunuz. Yan yana 4 tane vezne var. İlk 3 vezne belgeleri alıyor 4. veznede mülakat gerçekleşiyor. İstenen belgeleri verdik tercümanla beraber(tercümana gerek yokmuş ama Çinlilerin aksanını anlamak zor olabiliyor onun haricinde gerek yok tercümana. Ben riske atmak istemediğim için tercümanla girdim.) İstenen belgeler askerlik, adli sicil kaydı, doğum belgesi formül A, nüfus kayıt örneği, çalıştığını gösteren belgeler(sgk hizmet dökümü gibi), öğrenim belgeleri üniversite, lise diploması ve transkript.

    Belgeleri verdikten sonra da biraz bekleyip görüşmeye çağırdı amerikalı güler yüzlü bir görevli. Hiç amerikaya gittin mi, hiç evlendin mi, çocuğun var mı, mesleğin ne, amerika'da ne yapmayı düşünüyorsun, nereye gitmek istiyorsun, orada tanıdığın var mı varsa kim diye sorular sordu. Hep güler yüzlü ve pozitiflerdi. Tamam onaylıyorum vizenizi dedi, sağlık raporunu getir vizeni basalım dedi ve gönderdi beni.

    Aynı gün öğleden sonra teslim ettim sağlık raporumu. 2 Haziran öğleden sonra gel dediler. Gittim biraz bekledikten sonra dosyamı ve vizemi basıp beni uğurladılar.


  • @omerfarukarisoy Tebrik ediyorum hayırlı olsun vizeniz. Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Darısı bizlerin başına inşallah

  • ⭐⭐

    @bilings Vizeniz hayırlı olsun👏

  • ⭐⭐

    @ozanc Bu konuda bir seyler yazmak isterim, deneyimler inanilmaz onemli emsaller olsa da, her sene birbirinden farkli olur. Mesela gecen sene hic bir Schengen bolgesi Viyana (Avusturya) gibi dosya tasima yapmadi (yaniliyor olabilirim ama en azindan bu yogunlukta olmadigi kesin). DV2022'de bu sekilde tasima yapan Saraybosna gecen sene tasidiklarinin bir kismini bile iptal etti, hatta bu sene kimseye yardimci olmadi. Bu sene yardimci olan postlar belki seneye yardimci olamayacaklar, ve aralarinda yine Schengen bolgesi olmayabilir, bu notlarla birlikte eger durum kotulesirse ve tasima gerekirse her yere mail atin.

    Sorunuza gelecek olursam; Schengen vizesiyle dosya tasimasi diye bir sey yoktur. Hali hazirda oturum veya vatandaslaginiz yani yasal bir ikametiniz yoksa; bu kosulsuz dosya tasimak olur. Son zamanlarda gordugunuz deneyimler dusundugunuz gibi vize aldim gideyim... gibi bir sey degil. Biliyorum bu sezon bu durum one cikiyor ama kosulsuz dosya tasimak bir DV rutini degildir. DV2024'de ne olacagini bilmezsiniz. Schengen bolgesindeki bir konslolosluk sizin dosyanizi kabul ederse, vize alip gidersiniz, fakat bu durum da rastgele degil. Hatta Schengen vizeniniz olmasi bile durumu degistirmez, mesele dosyanizin kabul edilmesidir. Bir de, heyecaninizi anlamakla birlikte; bu karar icin oldukca erken oldugunu soylemem gerekir. Cunku, durup dururken tasima yapma olmuyor, sureci takip edip duruma gore aksiyon almak gerekiyor. Onceden alinmiyor yani bu karar ama farkinda olunuyor. Her senenin dinamikleri farkli. 1 Ocak 2024 itibariyle DV2024'un sureci veriler sayesinde daha net olacak. Umarim temiz temiz Ankara'dan almak kismet olur size, ama olmazsa da umarim tasima imkaniniz olur.


  • @lumos Merhaba, daha önce yazdıysanız kaçırmış olabilirim belki, fakat CN numaranızın büyük olmasına karşılık mülakat tarihi aldığınızı görüyorum, hangi konsolosluk üzerinden ilerletiyorsunuz işlemlerinizi sormak isterim.

    Taşıma yaptıysanız da mümkünse bir taslağınızı paylaşabilirmisiniz taşıma maili açısından belki bize de faydası olur:)

    Teşekkürler.


  • @ermandr Bu sayfanın 2. iletisinde yer alan 2023 DV Talihlileri Excel dosyasından herkesin mülakat yerini inceleyebilirsiniz.


  • 3 ihtimalimiz vardı
    1-AOS
    2-Dosya taşıma
    3-Ankara’yı beklemek

    Asıl talihli eşim ve turistik ABD vizesi vardi.Ama diğer aile üyelerinin yoktu.Ankara hızlı başlayınca ocak ayına kadar bekledik.Ankara yavaşlamaya başladığını düşündüğumüz de hemen kendimde ABD turistik vize başvurusu yaptım.Fakat turistik vize mülakatinda green kartla ilgili sorular son sorularıydı ve red yedim.Bu durumda AOS bizim için tamamen iptal oldu.Çünkü eşim hamileydi ve yenidoğan bir bebekle bu süreci yönetemeyeceğimizi düşündük.Dosya taşımak icin konsoloslara mail atmaya başladım fakat case no vs bilgi vermiyordum.Eşim 8 aylık hamileydi ve onay gelirse düşünüp değerlendirmek istiyorduk.Ama zaten ilk başlarda hiç ses yoktu.Özellikle ilk başlarda schengen bölgesine hic mail atmıyordum.Eşimin 1 yıllık schengeni de vardı fakat yine diğer aile üyelerinin yoktu.Hiç ses çıkmayınca schengen bölgesine de email göndermeye başladım

    Bebeğimiz doğdu ve 3 gunlükken viyanadan dosyamızın kabul edildiğine dair email aldık.2 sorunumuz vardı.Biri kızımız 9 yasinda ve 2 doz covid aşısı istemişlerdi.Diğeri ise oğlumuz 3 günlüktü ve pasaport çıkarılması gerekiyordu (kulakları gozükecek şekilde).Bunları göze alarak dosya numaramızı ilettik ve işleme aldıklarını bildirdiler.Hemen schengen süreci icin bebegimize bir sekilde fotoğraf çekip pasaport cikardik.Evet cok zordu.24 saatin 20 saati uyuyordu ve o 4 saatte de hem düz durmuyordu hemde gözlerini açmıyordu :)Whatsappden fotoğrafçıya bir çok resim gönderdik ve bu sorunu aştık.1 günde pasaportu basıldı
    Schengen icin diğer aile bireyleriyle beraber başvurduk ve schengeni aldığımız da bu işin bittiğini düşünüp çok sevinmiştik.En zor kısmı burasıydı.Çünkü hem freelancer calışıyordum hem de sgk geçmişimde pek bir şey yoktu.Eşim büyük bir kurumsal firmada çalışmasından dolayı bana sponsor oldu ve süreci muhtemelen bu durum kolaylaştırdı.

    2 doz aşı için viyana’ya 2 kere gitmemiz gerekiyordu.12 yaş altı Türkiye’de covid aşısı yapılamıyordu.1.doz aşı için kızımla mülakattan 21 gün once viyanaya gittik ve 1.doz covid aşısını yaptırdık.Döndükten 3 gün sonra artık 1 doz aşı yeterli diye ilan edildi."Neyse sorun değil 1 dozla kurtulduk en azından" diye düşündük.Sırada mülakat vardı.Eşimin schengeni Almanya konsolosluğundan alınmıştı ve hamile kaldığı için hiç kullanamadı.Almanya’ya bile giris yapmamıştı.Bu yuzden ilk başta ailece Münih’e gittik ordan trenle viyanaya gectik.Trene son dakika da yetiştik.Kaçırsaydık bütün plan aksayabilirdi ve telafisi çok zordu.Bebekli ve çocuklu olduğumuz için bizim için ekstra stres ve zorluktu.Mülakattan bir gün once sağlık raporumuzu aldık.

    Ve mülakat gunu geldi
    Gerekli evrakları türkçe bilen yetkili aldı ve bize cok yardimcı oldu
    Sorulan sorular
    1-İlk evliliğinizmi?
    2-Ne zaman gideceksiniz
    3-Üniversite bölümünüz ne?
    Bu arada bana hiç bir soru sorulmadı.Tümm sorular asil talihli eşime soruldu
    Bu sorulardan sonra mikrofonu kapattı ve yaninda bulunan türkçe bilen yetkiliye birseyler söyledi
    Mikrofonu kapattiğında başımızdan kaynar sular doküldü tabi
    Bu kadar emeğin sonunda “tebrikler vizenizi onaylıyorum” demesini bekliyorduk.Mikrofonu tekrar açtı ve turkçe bilen yetkili vize basılamıyor ne yazikki AP ye kaldınız dedi.Pasaportlarımızı geri verdi.Daha önceden eşim abd turistik vizesi aldığında da ap ye kalmıştı ve sonuçlanması 2 ay sürmüştü.Bir namecheck yapılacaktı ve soruları hemen cevaplayın gonderin dediler.Konsolosluğun dışına çıktık ve banklarda oturduk.Hepimiz cok üzüldük.Kızım “baba amerikaya gidemeyecekmiyiz?” dediğinde benim icin çok zor bir andı.Hemen otele döndük ve sorulari cevapladık.Daha önceden viyana da ap ye kalanlarla iletişime gectik.1 gunde bile ap si sonuçlananlar vardı ve biz 3 gün daha viyanadaydık. Ne yazikki 3 günde hiç cevap gelmedi ve hem keyifsiz bi sekilde viyana’yi gezdik hemde elimiz bomboş Türkiye’ye döndük
    Tam 16 gün sonra vizemizin onaylandığı haberi geldi.Tekrar yani 3.kez viyanaya giderek havaalanından direkt konsolosluğa geçerek pasaportları teslim ettim.Otele pasaportsuz bir sekilde gittim ve TC kimlik kabul ettiler.
    Aynı hedef için çabalayan bir çok kişiyle tanıştım.Herkes karşılıksız yardım etti.Bende aynı iç güdüyle elimden geldiği kadar yardımcı olmaya calıştım.Herkese çok teşekkürler


  • @ygunen yürekten tebrik ederim siz, azminiz ve mücadeleniz inşallah hepimize örnek olur. Insalahim süreç basliynca bunlara gerek kalmadan hallederiz.

  • ⭐⭐

    @ygunen Tebrikler, zor gunler gecirdiniz ama eminim buna degmistir. vizeleriniz hayirli olsun.

  • ⭐⭐

    @ygunen Vallahi bravo, azmin elinden bir şey kurtulmaz, tebrikler👏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ozzyy, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @crazycells merhaba, greencard bana çıktı fakat AIS formunu eşim ve ben ayrı ayrı doldurduk. 2 ayrı kullanıcı ile doldurmuş olduk. Bu bize sorun yaratır mı? Asıl talihliye tekrar mı eklememiz lazım. Mülakat tarihi mailimiz 1 hafta önce geldi.

    sorun olmaz, adres bilgisini gordukleri ve pasaportu nereye gondereceklerini bildigi surece sorun yok.


  • @anubis tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @bilings tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @lumos Cevabınız için teşekkür ederim tabiki dediğiniz gibi ama şuan ülkenin bulunduğu koşullardan dolayı schengen vizesi almak bile bir lütuf dosya taşıma kabulü ayrıca bir şans ama tüm denklemleri oturtmak için elimizden geleni yapmaya çalışıcaz case numberım yüksek.Vize alma açısından polonyadan yana sorun olmaz diye düşünüyorum ihtimal dahilinde bir eu bölgesi mülakat verirse ben yine polonyaya schengen alıp ordan gitmeyi planlıyorum hiç gitmediğim bir ülkeye vize almaya çalışmaktansa 10 sefer gittiğim ülkeye daha rahat vize alırım diye düşünüyorum ordanda olursa viyana vb neresi kabul ederse oraya geçerim.Tabi bunlar hep olasılık... Umarım herkes alabilir.


  • ⭐⭐

    @ozanc Tabii ki elinizden geleni yapın. Ben teknik olarak aktarım yapıyorum ki herkes parametreler hakkında fikir edinip bu bağlamda hareket alabilsin. Yoksa GC ye giden her yasal yöntem mübahtır. 😉


  • Bu ileti silindi!

  • @ozanc

    @ozanc, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @anubis Öncelikle hayırlı olsun bende seneye dosyamı vize kolaylığı açısından Polonya'ya almak istiyorum(1 yıl eğitim ve ziyaret sayım fazla) Schengen vizesi ile dosya taşıma hakkında bilginiz varmı ?

    Merhabalar, biz D tipi uzun donem vize ile tasidik, oturum iznimiz yoktu henuz. Schengen ile Polonya’ya tasiyabilen henuz duymadim hic.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum