Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Ds-260 formunun son aşamasında sign and submit etmeden direkt next confirmation diyerek formu gönderme ihtimali bulunuyor mu? Aklımıza bir soru işareti takıldı acaba formu sign and submit yapmadan mı gönderdik, ya formu boş gönderdiysek diye? Böyle bir durum olabilir mi?

• Herkese iyi günler dilerim.
    Çok paylaşılan “konsolosluklardaki göçmen olmayan vize redlerinin çok olması, greencard mülakatlarına da yansır mı?” sorusu için naçizane fikrimi belirtmek istedim.
    ABD hükümetinin vize işlemlerindeki davranışları şöyle açıklanabilir:
    Birinci olarak göçmen olmayan vizelerinin (öğrenci, turist vizesi vs.) mülakatlarındaki düşünceleri vize vermeme yönünde, çünkü sizi potansiyel göçmen olarak görüyorlar. Ancak siz onlara geçici olarak ABD topraklarında bulunacağınızı kanıtlarsanız, ev, araba, iş, vesaire kanıtlarla geldiğiniz ülke ile bağlarınızın kuvvetli olduğuna ve geri döneceğinize onları ikna ederseniz vizeyi verirler, o da düşük bir ihtimal oluyor son dönemlerde.
    İkinci olarak DV Lottery vizesine gelecek olursak; ABD Hükümetinin kontrollü göçmen alım politikasına bağlı olarak, Konsoloslukların başvuran herkese (bundan sonra sadece Amerika’da yaşam kurmaya istekli) vize sayısı limiti dahilinde vize vereceğini söyleyebiliriz. Ancak yalan-yanlış beyanlar, vize kriterlerini karşılamamak, ABD devletine yük olmayacak kadar mali kaynağa sahip olmamak, gibi durumlarda vize başvurusu reddediliyor.
    Özet olarak; göçmen olmayan vize mülakatında konsolosluk, “beni ikna etmezsen, ben sana vize vermeyeceğim” gibi olumsuz bir düşünce ile giriyor mülakata. DV Lottery mülakatında ise konsolosluk, “beni ikna edersen sana vize vereceğim” gibi pozitif bir durumda başlıyor mülakata.
    İstatistiklerdeki verilere de bakacak olursak, göçmen olmayan vizelerdeki red yüzdesinin çok yüksek olması durumu, bizim için, yani DV Lottery kazananları için geçerli olmadığını düşünüyorum.
    Vizeyi alacak olan herkesin yolu açık olsun.

• Arkadaşlar mülakat tarihlerini konsolosluk belirlediğine göre dosya numarası aktif olduktan sonra araya birisini sokup erkene alabilme ihtimalimiz var mıdır mülakat tarihini ?

• ⭐⭐⭐

@mustafa_27 Sisteme girip bakabilirsiniz formunuza.

• ⭐⭐⭐

@Umut-Şele Aslinda her iki sekilde de cozulebiliyor, bu mulakat aldiginiz konsolosluga bagli. Mulakat alinca pasaport bilgilerinizi nasil guncelleyeceginizi sormaniz gerekiyor her iki durumda da, bazen form acilir, bazen de yenisiyle gelmenizin yeterli olacagi ifade edilir. Mulakat aldiginizda netlesir.

• @lumos şimdi oturdu kafamda her şey Hollanda konsolosluğu pasaportumu geri verirse çıkartacağım kaldı canım pasaportum dop dolu pasaporta 1 ayı geçti vize basmadılar halimiz meçhul 🤪

• Herkese tekrardan merhaba,

Greencard için konsolosluk görüşmelerine giderken yanımızda götüreceğimiz belgelerden olan Adli Sicil Kaydı, Mahkeme Karar ve Nüfus Kayıt Örneği, Evlenme Kayıt Örneği gibi belgeler için apostil şart mıdır? Yoksa e-devlet çıktısı yeterli midir?

• Merhaba konsolosluk görüşmesine öğrenim belgesinin aslını mı götürmek gerekiyor yoksa barkodlu e devlet çıktısını da kabul ediyorlar mı? Diploma mı kaybettim sanırım. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@Umut-Şele Siz mulakat alin da (: pasaport kolay is.:crossed_fingers:

• ⭐⭐⭐⭐

@meecittt, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. DS 260 formu açtırmadan mülakat yeri değiştirebiliyor muyuz? Bu arada eşime çıktı GC.

Öncelikle vize sürecini imzaya taşıyın sonra soru sorun lütfen.

• @bendedimsize, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar mülakat tarihlerini konsolosluk belirlediğine göre dosya numarası aktif olduktan sonra araya birisini sokup erkene alabilme ihtimalimiz var mıdır mülakat tarihini ?

Böyle bir şey mümkün değil. Araya birini sokma ancak Türklerde olur :)

• @lumos peki bu konuyu nereye soracağız acaba ?

• https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2024-update.html bu link üzerinden yayımlanan nedir ? çok anlayamadım DV-2024 ve sonrası için KCC'ye Belge Gönderimi askıya alındı.

2024 mali yılı (DV-2024) ve sonrası Çeşitlilik Vizesi (DV) programı için geçerli olmak üzere, seçilen kişilerin yalnızca kendileri ve beraberindeki aile üyeleri için Kentucky Konsolosluk Merkezine (KCC) DS-260 göçmen vizesi başvuru formunu göndermeleri gerekir. .... yazıyor olumsuz etkileyecek bir bildiri mi ?

• @Prm-oguzhan 3-4 sayfa geride bu duyuruyu adminler yayınladı. Kcc ye evrak gönderme olayı bu senede yok diye güncelleme paylaştılar. Yapmanız gereken herhangi bir şey yok yani.

• @lumos Ekim gibi alırım herhalde diye tahmin ediyorum 3 haneli olduğundan dolayı bakalım umarım 🤞

• @selamibasaran, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Prm-oguzhan 3-4 sayfa geride bu duyuruyu adminler yayınladı. Kcc ye evrak gönderme olayı bu senede yok diye güncelleme paylaştılar. Yapmanız gereken herhangi bir şey yok yani.

Teşekkür ederim hocam

• Sonuçlarin açıklanmasının üzerinden neredeyse 25 gün geçmiş excele kayıt olan sayısı 277 ,sanırım pasaport zorunluluğu kaldırılınca yesilkart forumdan haberi dahi olmayan birsuru kişi kazandı ve gelip excele kayıt yapmıyor. Düşük ihtimal acaba kazanan sayısı mı az?

• @hsn-kartal yani kazanan kişi greencard ile ilgili google'a yazınca burayı rahatlıkla bulur diye düşünüyorum. Belki de kazandıklarından haberleri yok ya da danısmanlık şirketleri hallettiği için kendileri herhangi bir işlem yapmıyor olabilir

• @Umut-Şele, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells 2. Sorunun cevabı beni biraz muallakta bıraktı, Ekim gibi mülakat alacağımı düşünüyorum , 24 Mayısta pasaportumun süresi biticek formda sorduğumda yenisini alıp direkt götürsem yeterli olur mu demiştim yeterli olur cevabı almıştım, sizden farklı görünce emin olamadım biraz :(

yeni pasaportu mulakata gotururseniz de sorun olmaz, ama bu bilginin guncellenmesi gerekiyor cunku AP islemleri pasaportunuz ustunden yapiliyor. sadece siz vize alsaydiniz sorun degildi, ama herkes sizin gibi bu guncellemeleri surekli konsoloslara birakirsa, konsoloslar bu islemlerle vakit kaybedip daha az kisinin dosyasini inceleyebilirler. Oysaki forumdaki amacimiz bir kisinin degil, cok kisinin basarili sekilde vize almasi :) O nedenle baskalarini da dusunerek hareket edelim. Mulakat tarihi aldiktan sonra bu bilgiyi sizin guncellemeniz dosyanizda hicbir probleme neden olmaz.

( @lumos )

• @Erhan-2, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan merhaba,
    mülakatı alamama riski konusunu biraz detaylandırabilirmisiniz. Formu açtırdım gerekli düzenlemeyi yapdım ve kapattım. Şuan complet gözüküyor. Formu açtırdığım için sistem hemen diskalifiye mi ediyor.
    Teşekkürler.

DV2024 sureci basladiktan sonra durumu takip etmelisiniz. su an konusmak icin cok erken...

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    514k Bakış
    C
    @Emre-Kurtulmuş doğrudur tanımıyorum kendisini youtube da önüme çıktı.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k