Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @crazycells aynısını bende yaptım. kendi pasportumu ekledim eşimi boş bıraktım.

    Mülakat tarihi aldıktan sonra formu nasıl açtıracağız?


  • Ds-260 formunun son aşamasında sign and submit etmeden direkt next confirmation diyerek formu gönderme ihtimali bulunuyor mu? Aklımıza bir soru işareti takıldı acaba formu sign and submit yapmadan mı gönderdik, ya formu boş gönderdiysek diye? Böyle bir durum olabilir mi?


  • Herkese iyi günler dilerim.
    Çok paylaşılan “konsolosluklardaki göçmen olmayan vize redlerinin çok olması, greencard mülakatlarına da yansır mı?” sorusu için naçizane fikrimi belirtmek istedim.
    ABD hükümetinin vize işlemlerindeki davranışları şöyle açıklanabilir:
    Birinci olarak göçmen olmayan vizelerinin (öğrenci, turist vizesi vs.) mülakatlarındaki düşünceleri vize vermeme yönünde, çünkü sizi potansiyel göçmen olarak görüyorlar. Ancak siz onlara geçici olarak ABD topraklarında bulunacağınızı kanıtlarsanız, ev, araba, iş, vesaire kanıtlarla geldiğiniz ülke ile bağlarınızın kuvvetli olduğuna ve geri döneceğinize onları ikna ederseniz vizeyi verirler, o da düşük bir ihtimal oluyor son dönemlerde.
    İkinci olarak DV Lottery vizesine gelecek olursak; ABD Hükümetinin kontrollü göçmen alım politikasına bağlı olarak, Konsoloslukların başvuran herkese (bundan sonra sadece Amerika’da yaşam kurmaya istekli) vize sayısı limiti dahilinde vize vereceğini söyleyebiliriz. Ancak yalan-yanlış beyanlar, vize kriterlerini karşılamamak, ABD devletine yük olmayacak kadar mali kaynağa sahip olmamak, gibi durumlarda vize başvurusu reddediliyor.
    Özet olarak; göçmen olmayan vize mülakatında konsolosluk, “beni ikna etmezsen, ben sana vize vermeyeceğim” gibi olumsuz bir düşünce ile giriyor mülakata. DV Lottery mülakatında ise konsolosluk, “beni ikna edersen sana vize vereceğim” gibi pozitif bir durumda başlıyor mülakata.
    İstatistiklerdeki verilere de bakacak olursak, göçmen olmayan vizelerdeki red yüzdesinin çok yüksek olması durumu, bizim için, yani DV Lottery kazananları için geçerli olmadığını düşünüyorum.
    Vizeyi alacak olan herkesin yolu açık olsun.


  • Arkadaşlar mülakat tarihlerini konsolosluk belirlediğine göre dosya numarası aktif olduktan sonra araya birisini sokup erkene alabilme ihtimalimiz var mıdır mülakat tarihini ?

  • ⭐⭐⭐

    @mustafa_27 Sisteme girip bakabilirsiniz formunuza.

  • ⭐⭐⭐

    @Umut-Şele Aslinda her iki sekilde de cozulebiliyor, bu mulakat aldiginiz konsolosluga bagli. Mulakat alinca pasaport bilgilerinizi nasil guncelleyeceginizi sormaniz gerekiyor her iki durumda da, bazen form acilir, bazen de yenisiyle gelmenizin yeterli olacagi ifade edilir. Mulakat aldiginizda netlesir.


  • @lumos şimdi oturdu kafamda her şey Hollanda konsolosluğu pasaportumu geri verirse çıkartacağım kaldı canım pasaportum dop dolu pasaporta 1 ayı geçti vize basmadılar halimiz meçhul 🤪


  • Herkese tekrardan merhaba,

    Greencard için konsolosluk görüşmelerine giderken yanımızda götüreceğimiz belgelerden olan Adli Sicil Kaydı, Mahkeme Karar ve Nüfus Kayıt Örneği, Evlenme Kayıt Örneği gibi belgeler için apostil şart mıdır? Yoksa e-devlet çıktısı yeterli midir?


  • Merhaba konsolosluk görüşmesine öğrenim belgesinin aslını mı götürmek gerekiyor yoksa barkodlu e devlet çıktısını da kabul ediyorlar mı? Diploma mı kaybettim sanırım. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @Umut-Şele Siz mulakat alin da (: pasaport kolay is.:crossed_fingers:

  • ⭐⭐⭐⭐

    @meecittt, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. DS 260 formu açtırmadan mülakat yeri değiştirebiliyor muyuz? Bu arada eşime çıktı GC.

    Öncelikle vize sürecini imzaya taşıyın sonra soru sorun lütfen.


  • @bendedimsize, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar mülakat tarihlerini konsolosluk belirlediğine göre dosya numarası aktif olduktan sonra araya birisini sokup erkene alabilme ihtimalimiz var mıdır mülakat tarihini ?

    Böyle bir şey mümkün değil. Araya birini sokma ancak Türklerde olur :)


  • @lumos peki bu konuyu nereye soracağız acaba ?


  • https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2024-update.html bu link üzerinden yayımlanan nedir ? çok anlayamadım DV-2024 ve sonrası için KCC'ye Belge Gönderimi askıya alındı.

    2024 mali yılı (DV-2024) ve sonrası Çeşitlilik Vizesi (DV) programı için geçerli olmak üzere, seçilen kişilerin yalnızca kendileri ve beraberindeki aile üyeleri için Kentucky Konsolosluk Merkezine (KCC) DS-260 göçmen vizesi başvuru formunu göndermeleri gerekir. .... yazıyor olumsuz etkileyecek bir bildiri mi ?


  • @Prm-oguzhan 3-4 sayfa geride bu duyuruyu adminler yayınladı. Kcc ye evrak gönderme olayı bu senede yok diye güncelleme paylaştılar. Yapmanız gereken herhangi bir şey yok yani.


  • @lumos Ekim gibi alırım herhalde diye tahmin ediyorum 3 haneli olduğundan dolayı bakalım umarım 🤞


  • @selamibasaran, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Prm-oguzhan 3-4 sayfa geride bu duyuruyu adminler yayınladı. Kcc ye evrak gönderme olayı bu senede yok diye güncelleme paylaştılar. Yapmanız gereken herhangi bir şey yok yani.

    Teşekkür ederim hocam


  • Sonuçlarin açıklanmasının üzerinden neredeyse 25 gün geçmiş excele kayıt olan sayısı 277 ,sanırım pasaport zorunluluğu kaldırılınca yesilkart forumdan haberi dahi olmayan birsuru kişi kazandı ve gelip excele kayıt yapmıyor. Düşük ihtimal acaba kazanan sayısı mı az?


  • @hsn-kartal yani kazanan kişi greencard ile ilgili google'a yazınca burayı rahatlıkla bulur diye düşünüyorum. Belki de kazandıklarından haberleri yok ya da danısmanlık şirketleri hallettiği için kendileri herhangi bir işlem yapmıyor olabilir


  • @Umut-Şele, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells 2. Sorunun cevabı beni biraz muallakta bıraktı, Ekim gibi mülakat alacağımı düşünüyorum , 24 Mayısta pasaportumun süresi biticek formda sorduğumda yenisini alıp direkt götürsem yeterli olur mu demiştim yeterli olur cevabı almıştım, sizden farklı görünce emin olamadım biraz :(

    yeni pasaportu mulakata gotururseniz de sorun olmaz, ama bu bilginin guncellenmesi gerekiyor cunku AP islemleri pasaportunuz ustunden yapiliyor. sadece siz vize alsaydiniz sorun degildi, ama herkes sizin gibi bu guncellemeleri surekli konsoloslara birakirsa, konsoloslar bu islemlerle vakit kaybedip daha az kisinin dosyasini inceleyebilirler. Oysaki forumdaki amacimiz bir kisinin degil, cok kisinin basarili sekilde vize almasi :) O nedenle baskalarini da dusunerek hareket edelim. Mulakat tarihi aldiktan sonra bu bilgiyi sizin guncellemeniz dosyanizda hicbir probleme neden olmaz.

    ( @lumos )


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum