Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @selamibasaran teşekkürler bugün tekrar durumumu belirtip mail attım bakalım değişecek mi?

    Yakın zamanlarda başka konsolosluklardan dosya taşınmasına kabul alan biri oldu mu acaba?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   achillesoag achillesoag 

  • Arkadaşlar merhaba sıram 109***. En son kaça kadar mülakat dağıtıldı. Bana hala mail gelmedi. Bu konu hakkinda Bilginiz var mi? Takip edemiyorum lütfen yardımcı olun.


  • @nefess buradan konrol edebilirsiniz. excel


  • @bozyuruk, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @nefess buradan konrol edebilirsiniz. excel

    Case numberım 9700lerdeydi. Bu listeye göre mail gelmiş olması gerekiyordu sanırım ama ds formunu geç göndermek zorunda kalmıştım ve danışmanlık aldığımız kişi ds gönderiş tarihimizin öneminin olmadığını söylemişti. Galiba bu yıl da ds formuna göre mail gidiyor doğru mu anladım?

  • ⭐⭐

    @dlrcvlk Formu gonderme tarihi oldukca etkili olsa da, bu sene esas Ankara yeterli mulakat planlamiyor, yani mesele sadece submit tarihi degil.


  • @lumos, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @dlrcvlk Formu gonderme tarihi oldukca etkili olsa da, bu sene esas Ankara yeterli mulakat planlamiyor, yani mesele sadece submit tarihi degil.

    Anladım, sanırım şansım yok artık. Excelde de mayıs ayında ds dolduranlara mail gitmiş cn benimkinden az olup da sonraki aylarda dolduranlara mail gönderilmemiş. Üzücü çok

  • ⭐⭐

    @dlrcvlk Daha sure bitmedi, bence baska yere tasimayi deneyin dosyanizi, vazgecmek icin erken. 🤞


  • @dlrcvlk arkadaşda aynısını söylemiş zaten vazgeçmeyin dosyayı taşımaya çalışın, gitme ihtimaliniz olan çeşitli konsolosluklara mail atın, net tarihi bilmiyorum bi kaç ay vaktiniz var.


  • @lumos viyana ve umman kabul etmiyormuş, bildiğimiz başka konsolosluk varsa söyleyebilir misiniz🙏🏼


  • @dlrcvlk en popüler olan Umman ve Viyana'ydı. Hong Kong'a giden bir iki kişi hatırlıyorum. Ama yapmanız gereken önce vize istemeyen ülkelere sonra diğerlerine sırasıyla e-mail göndermek. Bu 50-60 ülkedeki konsolosluğa e-mail göndermek anlamına da gelse buna değer. Kaybedecek bir şeyiniz yok bu pozisyonda. Bence en kısa sürede bir liste oluşturun ve e-mail göndermeye başlayın.

    Dış işleri bakanlığının web sitesi. Ve vize isteyen ya da istemeyen bütün ülkelerin bir listesi var. Hızlıca bir öncelik vereceğiniz ülkelerden başlayarak bir liste oluşturun.

    Bu linkte ise dünyadaki tüm Amerikan konsolosluklarının iletişim bilgileri var.

    Şansınızı deneyin umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız.


  • @Fatih-Kaymak çok teşekkürler gerçekten. Hemen başlayacağım mail atmaya🙏🏼


  • Öncelikle herkese selamlar

    Mülakat deneyimimi paylaşmadan önce özellikle belirtmek istediğim konu greencard ile yaşanılan tecrübeyi hiç bir yerde yaşamayacağınız. Bu zorlu süreci tecrübe eden herkes hayattan birşey kazandı demektir.

    Benim için bu süreç dosyamın current olması ile başladı. Sıralamam 28k olduğu için Ankara'dan mülakat sırası gelmeyeceğini anladığımda direkt dosyamı taşımaya karar verdim. İlk olarak en yakin shengen ülkelerine dosya taşıma mailleri atmayı düşündüm. Hem eşimin devlet memuru olması hemde benim yıllardır kurumsal bir firmada çalışıyor olmam shengen vizesi için önümüzde engel bir durumun olmayacağı kanaatine vardım. Bir çok shengen ülkelerine attığım mail sonrası bir çok olumsuz cevap aldım. Ama sonunda Avusturya, Viyana konsolosluğu dosyamı kabul edeceklerini söyledi. Aradan 2 gün geçmeden Viyana konsolosluğundan tekrar bir mail aldım ve dosyam taşındı. Mülakat tarihim 21 Nisan olarak belirlendi.

    Hemen aksiyon almam gerekiyordu. Çünkü daha önce yaşadığım Kıbrıs ve Etiyopya ülkelerinden adli sicil kaydı almam gerekiyordu. Kısa süre ixin 1 hafta arayla adli sicil kaydı problemini çözdüm. Sadece önümde shengen vizesi engeli vardı. Sürekli görüştüğüm bir yakınımın vize danışmanına ulaştım. Vize danışmanım Ankara VFS Global'de shengen için randevu oluşturdu bende o süreçte vize için gerekli evrakları toplamaya başladım. Kısa süre sonra evrakları danışmanıma gönderdim ve beklemeye geçtik. 2 hafta olmadan kargo evime geldi ve 3 kişilik ailemiz için 30 gün multi shengen vizemiz pasaportlarımıza basılmıştı.

    Daha sonra sıra mülakat için evrak hazırlama telaşı başladı. 21 Nisan mülakatımız için Dr. Molnar'dan 19 mayıs sağlık muayenesi için randevu aldım. Mülakat tarihimizi beklerken konsolosluktan tekrar bir mail aldım. 21 Nisan mülakat tarihim 20 Nisan'a çekmek istediklerini söylediler. Bende cevap maili olarak kabul ettigimi 20 Nisan da orada olacağımı belirttim. 18 Nisan günü ben ve ailem İstanbul'dan Pegasus ile Viyana'ya seyehatimiz başladı. Biz bir aile olarak bir Türk arkadaştan Viyana'da 8 günlük daire kiraladık. Havaalanından indikten sonra ev sahibimiz bizi havaalanında aldı ve eve yerleştik.

    İlk gün dinlendikten sonra 19 Nisan günü Molnar'da ki randevum geldik. Ve aynı gün mülakat aldığımız çok değerli insanlar @OzgurD ve eşi Pınar hanımla, @Tayfun-karakaş, @qermenco Ümit ile burada tanışma imkanımız oldu. Gerçekten birbirimize çok destek olduk. Hedeflerin ortak olduğu noktada güzel dostluklar kuruluyor.

    •Molnar ofiste sağlık muayenesi için form doldurup gerekli belgeleri verdik.
    •Olunması gereken aşılar için daha önce Türkiye'de antikor testi yaptırıp gelmiştik. Bağışıklığımızın olmadığı aşıları Türkiye'de olduk. İmzalı kaşeli aşı kartımızla belgeleri sunduk. O yüzden aşıya gerek duymadılar.
    •Sağlık muayenesine girdik. Tansiyon ve fiziksel muayenesi sonrası işlemimiz bitti. Akciğer grafisi için bizi başka bir yerde ki Radyoloji kliniğine yönlendirdiler.
    •Radyoloji kliniğine uber ile gittik. Orda hızlıca akciğer filmi çekildikten sonra işlemlerimiz bitti.
    •Sağlık muayene sonuçları ve akciğer grafiğimiz Molnar tarafından konsolosluğa gonderileceği söylendi.
    •2 yaşında ki oğlum için kayıtlı aşı kartını götürmüştük hiç bir aşı, laboratuvar testi ve akciğer grafisi istenmedi. Sadece sağlık muayenesi oldu.
    •Molnar'a toplamda 3 kişilik bir aile olarak 1090 Euro ödeme yaptık.

    Mülakat randevumuz ertesi sabah saat 09:00'daydı. Sabah direkt uber ile Amerika konsolosluğuna geldik. İlk girişte pasaportumuz ile mülakat randevusuna dair kontrol sağlandı. Daha sonra üzerimizde ki eşyalar ve çantalarımızı x-ray cihazından geçirdiler. İçeri alınmayacak eşyaları çantamızdan çıkarıp emanet bölümüne koydular. İçeri girdikten sonra ismimizi seslenerek bizi çağırdılar. Gerekli olan evrakları tek tek istediler.

    •Üniversite diplomam
    •Doğum belgesi formül A
    •Evlilik cüzdanı ve formül B
    •Adli sicil kayıtları (Yurt dışında 1 seneden fazla kaldınız adli sicil kayıtları da istediler)
    •Banka dökümü
    •Greencard'ın gideceği adresi tekrar soruyorlar
    •Çocuğumun bilgilerinin evlilik cüzdanına işlenmesi
    •Ve son olarak yukarıda istenilen bütün evraklar İngilizce yada Almanca olması gerekti. Bazı evraklar E-devlet'den çok dilli çıkarmıştık. Türkçe olan evrakları yeminli tercüman ile ingilizceye çevirttik.

    Belgeleri teslim ettikten sonra Vezneye yönlendirdiler 3 kişilik bir aile olarak 990 dolar ödeme yaptık.Daha sonra soyismimizle sırayla çağırıp bizi görüşmeye çağırdılar. Görüşme şu şekildeydi;

    •Sağ elimizi kaldırıp sorulara doğru cevap vereceğimize yemin ettirdiler.
    •Okuduğumuz bölüm ve mesleğimiz
    •Amerika da tanıdığımız olup olmadığı
    •Amerika da ne iş yapacağımızı
    •Amerika da nereye ve kimin yanına gideceğimizi
    •Ne zamandır evli olduğumuzu

    Sorular bittikten sonra tebrik ederiz herşey çok güzel şimdi sağlık raporlarınızı bekleyeceğiz dediler. Rahat bir nefes aldıktan sonra teşekkür edip konsolosluktan ayrıldık. Beklemeye başladık.

    24 Nisan günü konsolosluktan vize statümüz issued olarak değişti ve pasaportlarımızın kargoya verildiğine dair mail aldık. 25 Nisan tarihinde pack&weg kargo şubesine gidip pasaportlarımızı vize basılmış şekilde teslim aldık.

    Bu uzun ve zorlu süreçte verdikleri bilgi ve aktardıkları deneyimlerle bizim hayallerimize ışık tutan @gucarslan beye ve özellikle bu süreçte başından beri sürekli yanımda olan @cerkezkizi09 hanıma ben ve ailem için teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Sizleri seviyorum.


  • @Djordan023 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @omerfarukarisoy tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @omerfarukarisoy Vizeniz hayırlı uğurlu olsun

  • ⭐⭐

    @omerfarukarisoy vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşantınızda başarılar.


  • @crazycells merhaba, greencard bana çıktı fakat AIS formunu eşim ve ben ayrı ayrı doldurduk. 2 ayrı kullanıcı ile doldurmuş olduk. Bu bize sorun yaratır mı? Asıl talihliye tekrar mı eklememiz lazım. Mülakat tarihi mailimiz 1 hafta önce geldi.


  • Herkese merhabalar,

    01 Haizran'da Varsova 'da mulakata girdik. 25 Mayis'ta girdigimiz saglik muayenesi ve mulakat deneyimimiz su sekilde.

    Dosyamizi Varsova'ya tasimamiz yaklasik 2 ay devam eden yazismalar neticsesinde oldu. Varsova israrla dosyanin Ankara'ya ulasmasindan sonra dosyayi cekecegini soyledi. Sonunda ikna oldular ve talebi yaptik dediler. Tam hatirlamiyorum ancak ayni gun yada bir gun sonra 20 Nisan'da mülakat maili aldik. Oturum iznimiz henuz yok, D tipi vize ile tasimis olduk dosyayi.
    25 Mayıs'ta saglik kontrolune gittik, Varsova'da saglik muayenesini yapan yetkili doktorun sitesi http://www.wilanowfamilypractice.pl/?lang=eng . Muayeneye pasaport, 4 fotograf , corona asi kartlarini ve nakit para goturduk. Saglik ocaginda 2 farkli doktor calisiyor, biri Andrej, digeri Wojciech. Bizi muayene eden Wojciech idi. Pasaport bilgilerimizi ve bazi saglik gecmisi bilgilerini forma yazdi. Case numarasini da kaydetti. Asilar icin yanininzda asi karnesi var mi diye sordu, sadece corona var dedik. Konusmadan anladigim kadariyle baska bir asi karnesi olsaydi kabul edecekti sanirim. Bu durumda digerlerini uygulamamiz lazim , konsolosluk bu konuda cok kati , vize reddine sebep olur dedi ve asilari hazirlamaya basladi. Bu arada saglik muayenesi ile ilgili Turkiye'de bu konuda cok bilgili bir doktor var Istanbul'da dedi ama kimi kastetti anlamadik, Unganlar mi diye sordum, adini hatirlamiyorum dedi. Sanirim baska bir seyi kastetti cunku Unganlar da Istanbul'da degil zaten. Bize zorunlu olan 3 asi uyguladi, tetanos , sarilik ve adini hatirlayamadigim bir asi daha. Ardindan akciger filmi ve kan testi icin st. Waryńskiego 9 adresine yolladi. Ayni gun icinde gelirseniz 5 e kadar buradayim dedi. 350x2 muayene ucreti , geri kalani asi ucreti olmak uzere 2 kisi toplamda 1540 PLN odeme yaptik. Odemeyi nakit yada kart ile yapabiliyorsunuz. Dogrudan ilgili adrese gittik, orada once odemeleri aldilar ve sira numarasi verdiler. 2 kisi 420 PLN odeme yaptik. Zemin katta rontgen, bir ust katta kan verdik. Rontgen testi 3 saat, kan testi 2 saat sonra cikiyor. Birseyler yedikten sonra tekrar sonuclari almaya gittik ve dogrudan doktorun muayenehanesine gittik. Saat 16:30 olmasina ragmen doktor ofisten ayrilmisti. Gorusmede yakinda oturdugundan bahsetmisti, sekreter aradi ve doktor 15 dk sonra geldi. Sonuclara bakti, hicbir sorun olmadigini soyledi. Formlari doldurdular ve kapali sari zarfta bize teslim ettiler. Yine kucuk sari zarftaki xray sonuclarini vs yanimizda bulundurmamizi ve ABD ye giriste isteyeceklerini soylediler. Saglik randevusunu ayni gun tamamlamis olduk.

    1 Haziran'daki randevuya sabah 7 de gittik. sirada bekleyen kimse yoktu. Bizden sonra insanlar gelmeye basladilar ve saat 8 oldugunda 25-30 kisilik sira olustu. 8 e dogru iceriden birkac gorevli cikarak sira bantlarini cekmeye basladilar ve immigrant ve turistik vizeye gore sirayi 2 ye bolduler. Immigrant vize 2 nolu bankoda islem goruyor. Pasaport ve UID ciktisini veriyorsunuz ve banko numarasi aliyorsunuz. . Telefonlari kapatip iceriye alinmayi bekledik. Iceriye su almiyorlar ancak kucuk cantalari aliyorlar. Siki bir guvenlik kontrolunden geciyorsunuz, telefonlari teslim alip bir numara veriyorlar. Daha sonra bahceden gecip binaya yuruyorsunuz, zemin kata inip verilen banko numarasina ilerledik, ilk islemi alinan biz olduk. Bankoda size sadece sira numarasi veriyorlar, bizimki birkac sn sonra yandi ve evraklarin teslimine basladik. Kontrol ederek tek tek evraklari istedi. Istedigi evraklar:

    • Pasaportlar
    • Dogum kayitlari
    • Saglik raporu
    • Evlilik cuzdani
    • Sabika kaydi ( 1 yildan daha fazla kaldiginiz ulke var mi diye sordu, 6 aydir Polonya'da yasadigimizi soyledik, gerek yok o zaman diyerek Pol sabika kaydini almadi)
    • Askerlik kaydi
    • Kazanan talihlinin diplomasi
      Ingilizce yada Lehce olmayan tum evraklarin yeminli tercumesi ve fotokopisini istiyorlar. Orjinal evraklari da bu noktada sizden aliyorlar. Bu evraklarin tesliminden sonra parmak izlerimizi aldi. 330x 2 dolar odemek uzere ust kata yolladi. Kasada odeme yapilan banknotlari gozle , kalemle, ultraviole ile ve banknot kontrol cihazi ile cok siki kontrol ediyorlar. Dolayisiyla biz yanimiza ekstra yedek dolar almayarak hata yaptik. Bir iki banknotu birkac denemeden sonra kontrol cihazindan gecirebildi. Bu noktada yaniniza mutlaka 100-200 dolar yedek almanizi oneririm. Daha sonra odeme dekontunu tekrar evraklari teslim ettigimiz gorevliye verdik, interview icin beklemeye basladik. Interviewler 3 pencere yapiliyor ve inanilmaz yavas gerceklesti. Sanirim net bir baslama saati yok. Evraklarinda eksik olanlari arada cagirip sorular sordular. Bizim hemen arkamizda sirada olan genc Rus cifti 2 defa cagirarak fotogralarini vs kontrol ettiler, sanirim evlilikleri ikna edici gelmedi. Ilk sirada isleme giren olmamiza ragmen 3. interview olarak bizi saat 10'a dogru cagirdilar. Bizim interview 30lu yaslarda sakalli bir gorevli ile oldu. Once orijinal evraklari teslim etti. Yemin ettirerek birkac soru sordu, Abd adresi sistemdeki ayni mi degistirecek misiniz diye sordu. Cocugumuzun olup olmadigini ve daha once evlenip evlenmedigimizi sordu. Ardindan orada mi yasayacaksiniz, nerede kalacaksiniz diye sordu. O adreste arkadaslarimiz oldugunu ilk etapta orada kalacagimizi soyledik. Her cevabi ekrandan bilgisayara yazmaya basladi. Ne is yaptigimizi sordu, biraz zor anlastik, tedarik zincirinin ne oldugunu bilmiyordu, daha basit cevaplar vermeye calistik. Orada ne is yapacagimizi sordu, yine kendi isimizi diye cevap verdik. Daha once ABD ye gittiniz mi diye sordu , hangi vize tipi ile ne kadar kaldigimizi vs not aldi. Eski pasaporttaki abd vizesini ayrica kontrol etmedi. Geciminizi saglamak icin ne kadar paraniz var dedi, cevapladik, hesap dokumunu vermek istedik buradan evrak almiyorum dedi istemedi. Baska bir ulkede yasadiniz mi diye sordu, 6 aydir Polonya'da yasadigimizi soyledik. Bu temel sorularin ardindan tekrar evraklari kontrol etti, birkac bilgi daha sisteme girdi ve hemen yaninda olan form listesinin oldugu duvardan 221G formunu aldi. Tek bir eksik var , Polonya sabika kaydi gerekli dedi, yanimizda dedik cikardik. Buradan alamam sisteme girilmesi gerekli dedi. 1-2 sn sonra yada verin dedi ve sabika kaydindan bakarak sisteme bilgileri girdi, kopyasini dahi almadi. 221G formunu geri koydu ve tebrikler hepsi bu kadar dedi. Velhasil ilk etapta evraklari alan gorevlinin eksik belge almasindan dolayi AP'ye kalmaktan son anda kurtulduk.
      Randevunuzun oldugu gun sabah erkenden gitmek oldukca mantikli cunku randevu saatine gore almiyorlar. Biz siradayken bir Turk arkadas turistik randevusu 09:30 da olmasina ragmen sabah 08:00 de bize su an siraya girmelimiyim diye sordu, erkenden siraya girmesini onerdik. Saat 09:15 de islemi bitmisti. Bizim immigrant vizede ilk sirayi alanlar olarak 08:00 de baslayan islemler 10:15 gibi tamamlandi.

    Pasaportlari UPS ile eve istedik, ulastiginda tekrar bilgiyi guncellerim.

    Umarim bilgiler bu konsoloslukta gorusmeye girecek arkadaslar icin faydali olur. Sorunuz olursa her zaman yardimci olmaya calisirim.


  • @anubis Öncelikle hayırlı olsun bende seneye dosyamı vize kolaylığı açısından Polonya'ya almak istiyorum(1 yıl eğitim ve ziyaret sayım fazla) Schengen vizesi ile dosya taşıma hakkında bilginiz varmı ?

  • ⭐⭐

    @anubis Tebrikler, vizeniz hayirli ugurlu olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum