Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• Herkese merhabalar ben Viyana konsolosluğuna Cumartesi mail attım dosya transferi hakkında ancak henüz cevap alamadım, hem haftasonu olması hem de dün Memorial day olduğu için aslında mail üzerinden 1 gün olmuş oluyor. Daha önce yazışanlara sormak istedim kaç gün cevap alamazsam tekrar mail atmalıyım?

• ⭐⭐⭐

@u2rem Viyana uzun zamandir yeni dosya kabul etmiyor. Bununla birlikte, maili attiktan sonra en azindan bir hafta beklemenizde de fayda var.

• @lumos çok teşekkür ederim sanırım en son burda Mart ayı gibi yazılan iletileri okumuştum, onlar Mayıs gibi mülakatlarını tamamlamışlar. Son 2 aydır dosya kabulu alan yokmu acaba hiç?

• ⭐⭐⭐

@u2rem Mayis ayinda yeni kabul yok bildigimiz kadariyla, siz dedigim gibi bir hafta hatta 10 gun sonra yine mail atin.

• Arkadaşlar selam, acaba Mali Kaynak olarak Altın hesabımdaki birikimimi gösterebilir miyim?

• @SametUSA Merhaba,

1 - Acaba Hong Kong konsolosluğu oturum izni istedi mi?(Direkt Türkiyeden uçak bileti alıp mı gittiniz?)

2- Hong Kong Türklerden vize istiyor mu?

Teşekkürler.

• Az evvel mailime cevap geldi. Ben DV interview sormamıştım Employment Based Visa için olduğunu belirttiğim halde bu tarz bir mail normal midir?

Thank you for your email inquiry.
    Unfortunately, our capacity for DV interview appointments is full, and we are unable to accept your DV case for further processing.
    We will keep your email in evidence and if there are cancellations, or our current situation changes that enables us to accept additional DV cases later in the year, we will contact you again without delay. However, we cannot make any promises.

We are sorry that we are not able to assist you.

US CONSULATE VIENNA /cs

• ⭐⭐

@u2rem eb de olsa gc süreci olduğu için aynı kategoride değerlendirdiklerini düşünüyorum. Tekrar eb süreci ile gc alamak istediğinizi hatırlatarak cevap verin bence.

• @selamibasaran teşekkürler bugün tekrar durumumu belirtip mail attım bakalım değişecek mi?

Yakın zamanlarda başka konsolosluklardan dosya taşınmasına kabul alan biri oldu mu acaba?

• achillesoagA achillesoag bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar merhaba sıram 109***. En son kaça kadar mülakat dağıtıldı. Bana hala mail gelmedi. Bu konu hakkinda Bilginiz var mi? Takip edemiyorum lütfen yardımcı olun.

• @nefess buradan konrol edebilirsiniz. excel

• @bozyuruk, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

@nefess buradan konrol edebilirsiniz. excel

Case numberım 9700lerdeydi. Bu listeye göre mail gelmiş olması gerekiyordu sanırım ama ds formunu geç göndermek zorunda kalmıştım ve danışmanlık aldığımız kişi ds gönderiş tarihimizin öneminin olmadığını söylemişti. Galiba bu yıl da ds formuna göre mail gidiyor doğru mu anladım?

• ⭐⭐⭐

@dlrcvlk Formu gonderme tarihi oldukca etkili olsa da, bu sene esas Ankara yeterli mulakat planlamiyor, yani mesele sadece submit tarihi degil.

• @lumos, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

@dlrcvlk Formu gonderme tarihi oldukca etkili olsa da, bu sene esas Ankara yeterli mulakat planlamiyor, yani mesele sadece submit tarihi degil.

Anladım, sanırım şansım yok artık. Excelde de mayıs ayında ds dolduranlara mail gitmiş cn benimkinden az olup da sonraki aylarda dolduranlara mail gönderilmemiş. Üzücü çok

• ⭐⭐⭐

@dlrcvlk Daha sure bitmedi, bence baska yere tasimayi deneyin dosyanizi, vazgecmek icin erken. :crossed_fingers:

• @dlrcvlk arkadaşda aynısını söylemiş zaten vazgeçmeyin dosyayı taşımaya çalışın, gitme ihtimaliniz olan çeşitli konsolosluklara mail atın, net tarihi bilmiyorum bi kaç ay vaktiniz var.

• @lumos viyana ve umman kabul etmiyormuş, bildiğimiz başka konsolosluk varsa söyleyebilir misiniz🙏🏼

• @dlrcvlk en popüler olan Umman ve Viyana'ydı. Hong Kong'a giden bir iki kişi hatırlıyorum. Ama yapmanız gereken önce vize istemeyen ülkelere sonra diğerlerine sırasıyla e-mail göndermek. Bu 50-60 ülkedeki konsolosluğa e-mail göndermek anlamına da gelse buna değer. Kaybedecek bir şeyiniz yok bu pozisyonda. Bence en kısa sürede bir liste oluşturun ve e-mail göndermeye başlayın.

https://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

Dış işleri bakanlığının web sitesi. Ve vize isteyen ya da istemeyen bütün ülkelerin bir listesi var. Hızlıca bir öncelik vereceğiniz ülkelerden başlayarak bir liste oluşturun.

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html#A_H

Bu linkte ise dünyadaki tüm Amerikan konsolosluklarının iletişim bilgileri var.

Şansınızı deneyin umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız.

• @Fatih-Kaymak çok teşekkürler gerçekten. Hemen başlayacağım mail atmaya🙏🏼

• Öncelikle herkese selamlar

Mülakat deneyimimi paylaşmadan önce özellikle belirtmek istediğim konu greencard ile yaşanılan tecrübeyi hiç bir yerde yaşamayacağınız. Bu zorlu süreci tecrübe eden herkes hayattan birşey kazandı demektir.

Benim için bu süreç dosyamın current olması ile başladı. Sıralamam 28k olduğu için Ankara'dan mülakat sırası gelmeyeceğini anladığımda direkt dosyamı taşımaya karar verdim. İlk olarak en yakin shengen ülkelerine dosya taşıma mailleri atmayı düşündüm. Hem eşimin devlet memuru olması hemde benim yıllardır kurumsal bir firmada çalışıyor olmam shengen vizesi için önümüzde engel bir durumun olmayacağı kanaatine vardım. Bir çok shengen ülkelerine attığım mail sonrası bir çok olumsuz cevap aldım. Ama sonunda Avusturya, Viyana konsolosluğu dosyamı kabul edeceklerini söyledi. Aradan 2 gün geçmeden Viyana konsolosluğundan tekrar bir mail aldım ve dosyam taşındı. Mülakat tarihim 21 Nisan olarak belirlendi.

Hemen aksiyon almam gerekiyordu. Çünkü daha önce yaşadığım Kıbrıs ve Etiyopya ülkelerinden adli sicil kaydı almam gerekiyordu. Kısa süre ixin 1 hafta arayla adli sicil kaydı problemini çözdüm. Sadece önümde shengen vizesi engeli vardı. Sürekli görüştüğüm bir yakınımın vize danışmanına ulaştım. Vize danışmanım Ankara VFS Global'de shengen için randevu oluşturdu bende o süreçte vize için gerekli evrakları toplamaya başladım. Kısa süre sonra evrakları danışmanıma gönderdim ve beklemeye geçtik. 2 hafta olmadan kargo evime geldi ve 3 kişilik ailemiz için 30 gün multi shengen vizemiz pasaportlarımıza basılmıştı.

Daha sonra sıra mülakat için evrak hazırlama telaşı başladı. 21 Nisan mülakatımız için Dr. Molnar'dan 19 mayıs sağlık muayenesi için randevu aldım. Mülakat tarihimizi beklerken konsolosluktan tekrar bir mail aldım. 21 Nisan mülakat tarihim 20 Nisan'a çekmek istediklerini söylediler. Bende cevap maili olarak kabul ettigimi 20 Nisan da orada olacağımı belirttim. 18 Nisan günü ben ve ailem İstanbul'dan Pegasus ile Viyana'ya seyehatimiz başladı. Biz bir aile olarak bir Türk arkadaştan Viyana'da 8 günlük daire kiraladık. Havaalanından indikten sonra ev sahibimiz bizi havaalanında aldı ve eve yerleştik.

İlk gün dinlendikten sonra 19 Nisan günü Molnar'da ki randevum geldik. Ve aynı gün mülakat aldığımız çok değerli insanlar @OzgurD ve eşi Pınar hanımla, @Tayfun-karakaş, @qermenco Ümit ile burada tanışma imkanımız oldu. Gerçekten birbirimize çok destek olduk. Hedeflerin ortak olduğu noktada güzel dostluklar kuruluyor.

•Molnar ofiste sağlık muayenesi için form doldurup gerekli belgeleri verdik.
    •Olunması gereken aşılar için daha önce Türkiye'de antikor testi yaptırıp gelmiştik. Bağışıklığımızın olmadığı aşıları Türkiye'de olduk. İmzalı kaşeli aşı kartımızla belgeleri sunduk. O yüzden aşıya gerek duymadılar.
    •Sağlık muayenesine girdik. Tansiyon ve fiziksel muayenesi sonrası işlemimiz bitti. Akciğer grafisi için bizi başka bir yerde ki Radyoloji kliniğine yönlendirdiler.
    •Radyoloji kliniğine uber ile gittik. Orda hızlıca akciğer filmi çekildikten sonra işlemlerimiz bitti.
    •Sağlık muayene sonuçları ve akciğer grafiğimiz Molnar tarafından konsolosluğa gonderileceği söylendi.
    •2 yaşında ki oğlum için kayıtlı aşı kartını götürmüştük hiç bir aşı, laboratuvar testi ve akciğer grafisi istenmedi. Sadece sağlık muayenesi oldu.
    •Molnar'a toplamda 3 kişilik bir aile olarak 1090 Euro ödeme yaptık.

Mülakat randevumuz ertesi sabah saat 09:00'daydı. Sabah direkt uber ile Amerika konsolosluğuna geldik. İlk girişte pasaportumuz ile mülakat randevusuna dair kontrol sağlandı. Daha sonra üzerimizde ki eşyalar ve çantalarımızı x-ray cihazından geçirdiler. İçeri alınmayacak eşyaları çantamızdan çıkarıp emanet bölümüne koydular. İçeri girdikten sonra ismimizi seslenerek bizi çağırdılar. Gerekli olan evrakları tek tek istediler.

•Üniversite diplomam
    •Doğum belgesi formül A
    •Evlilik cüzdanı ve formül B
    •Adli sicil kayıtları (Yurt dışında 1 seneden fazla kaldınız adli sicil kayıtları da istediler)
    •Banka dökümü
    •Greencard'ın gideceği adresi tekrar soruyorlar
    •Çocuğumun bilgilerinin evlilik cüzdanına işlenmesi
    •Ve son olarak yukarıda istenilen bütün evraklar İngilizce yada Almanca olması gerekti. Bazı evraklar E-devlet'den çok dilli çıkarmıştık. Türkçe olan evrakları yeminli tercüman ile ingilizceye çevirttik.

Belgeleri teslim ettikten sonra Vezneye yönlendirdiler 3 kişilik bir aile olarak 990 dolar ödeme yaptık.Daha sonra soyismimizle sırayla çağırıp bizi görüşmeye çağırdılar. Görüşme şu şekildeydi;

•Sağ elimizi kaldırıp sorulara doğru cevap vereceğimize yemin ettirdiler.
    •Okuduğumuz bölüm ve mesleğimiz
    •Amerika da tanıdığımız olup olmadığı
    •Amerika da ne iş yapacağımızı
    •Amerika da nereye ve kimin yanına gideceğimizi
    •Ne zamandır evli olduğumuzu

Sorular bittikten sonra tebrik ederiz herşey çok güzel şimdi sağlık raporlarınızı bekleyeceğiz dediler. Rahat bir nefes aldıktan sonra teşekkür edip konsolosluktan ayrıldık. Beklemeye başladık.

24 Nisan günü konsolosluktan vize statümüz issued olarak değişti ve pasaportlarımızın kargoya verildiğine dair mail aldık. 25 Nisan tarihinde pack&weg kargo şubesine gidip pasaportlarımızı vize basılmış şekilde teslim aldık.

Bu uzun ve zorlu süreçte verdikleri bilgi ve aktardıkları deneyimlerle bizim hayallerimize ışık tutan @gucarslan beye ve özellikle bu süreçte başından beri sürekli yanımda olan @cerkezkizi09 hanıma ben ve ailem için teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Sizleri seviyorum.

Benzer Başlıklar

• Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k