Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @faraska Olumlu tarafından bakarsanız red vermemişler, süre tanımışlar. Dosyanızda az belge sunmuşsunuz. Güçlendirirseniz alırsınız. İçinizi ferah tutun, kolaylıklar dilerim.

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba
    Ben DV22 talihlisiyim ve ABD ye ilk giriş çıkışımı yaptıktan sonra TR de evlendim
    Eşimi ABD ye yerleşme fikrine ikna edemediğim için 1 senedir TR de yaşıyoruz.
    Ben yine yakın zamanda hakkımı kaybetmemek için ABD ye giriş çıkış yapacağım
    Aynı zamanda eşim için de GC alma sürecini başlatmak istiyorum, sürecin en az 2 yıl süreceği ve belki zaman içerisinde fikirlerinin değişebileceğini düşünüyorum
    size sormak istediğim birkaç nokta var

    • bu süreci TR de başlatacağım, hangi aşamaya kadar TR de sorunsuz devam ettirebilirim? ve sonrasında ne yapmam gerekir?
    • Sponsorluk için orada yaşayan akrabamdan rica edeceğim, ancak onun yapması gerekenler nelerdir?
    • bu süreçlerde ben giriş çıkış yaparken kendisinide yanımda götürmek istiyorum, dolayısıyla onun için alabileceğimiz bir vize var mıdır? Yoksa tek mi gidip gelmem gerekir ki bunun da çok sorunlu bir yol olduğunun farkındayım. Bu süreci ayrı kalmadan aşabilmenin bir yolu var mıdır?
    • Son olarak benim GC mi yenilemem gerekir mi? Yoksa bir süre daha eski pasaport/yeni pasaport şeklinde devam edebilir miyim?
      şimdiden teşekkür ederim

  • @gembruce benim gorduyum konsuluklarin hepsi 08 sep 2020 den oncekileri cagriyor..sonrasi cagrilmiyor ve gorduyum kadar ile pd current olmadigi surece hickimse cagrilmayacak(final action dates)


  • @ICu Madde 4'te, verilen linkte farklı şekilde belirtilmediği sürece FAD'ı kullanın diyor ki o linkte de Mayıs ve Haziran İçin (şu an güncel aylar bunlar) DOF'u kullanmamız gerektiği açıkça belirtilmiş. Benim verdiğim link de aynı sayfa zaten. NVC size verdiği cevap hatalı hatta mantıksız. Expedite için kesinlikle current olmaya gerek yok. İnsani acil sebepler söz konusu çünkü. Current olanların zaten expedite'a ihtiyacı da olmamalı. Current oldukları ay vize almaları gerekiyor. USCIS ve NVC'den aldığınız olumsuz yanıtlara mevzuata uymuyorsa mutlaka itiraz ediniz. USCIS, I-130'da hem AOS hem de elçilik seçeneklerini seçtiğimi iddia ederek değişiklik formu ile düzeltme yapmamı ve bu form için 500 dolar civarında bir ücret ödememi istedi (telefonla ya da e-mail ile de sorabilecekleri halde bu yolu seçtiler!). Submit ettiğim formun örneğini saklamıştım ve hata yapmadığımı biliyordum. USCIS telefon hattını ikna edecek bir agent buluncaya kadar aradım (sanırım 5 kez). Sonunda biri beni dinledi ama hatanın düzeltilmesi 2.5 sürdü! NVC'de ABD'ye getirmeye çalıştığım eşimden boşandığıma ya da eşimin öldüğüne dair belge istedi benden! Onu da bir haftada düzeltebildik. Demem o ki, resmi kurum da olsa, avukat da olsa her aldığımız cevabı direkt doğru kabul etmeyelim, araştıralım. (Avukatları bir ara ayrıca anlatırım.)


  • @ilkin-93 kaynak belirtir misiniz?


  • @aslhn, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba
    Ben DV22 talihlisiyim ve ABD ye ilk giriş çıkışımı yaptıktan sonra TR de evlendim
    Eşimi ABD ye yerleşme fikrine ikna edemediğim için 1 senedir TR de yaşıyoruz.
    Ben yine yakın zamanda hakkımı kaybetmemek için ABD ye giriş çıkış yapacağım
    Aynı zamanda eşim için de GC alma sürecini başlatmak istiyorum, sürecin en az 2 yıl süreceği ve belki zaman içerisinde fikirlerinin değişebileceğini düşünüyorum
    size sormak istediğim birkaç nokta var

    • bu süreci TR de başlatacağım, hangi aşamaya kadar TR de sorunsuz devam ettirebilirim? ve sonrasında ne yapmam gerekir?

    Abd'den bir adres bulabilir ve orda yaşıyormuş gibi gösterebilirseniz sürecin sonuna kadar Tr'de kalabilirsiniz sanırım. Bu süreçte Abd'de yaşıyor olmak şartı var.

    • Sponsorluk için orada yaşayan akrabamdan rica edeceğim, ancak onun yapması gerekenler nelerdir?

    I-864 formunu doldurmak diye biliyorum. NVC sayfasında açıklanıyor

    • bu süreçlerde ben giriş çıkış yaparken kendisinide yanımda götürmek istiyorum, dolayısıyla onun için alabileceğimiz bir vize var mıdır? Yoksa tek mi gidip gelmem gerekir ki bunun da çok sorunlu bir yol olduğunun farkındayım. Bu süreci ayrı kalmadan aşabilmenin bir yolu var mıdır?

    Tek gidip gelmeniz neden sorun anlamadım. Kendisine turist vizesini deneyebilirsiniz ama çıkma ihtimali çok zor. Eğer Abd'de yaşayacaksanız eşinizi ciddi bir eğitim programına (lisans, yüksek lisans, doktora) kaydettirip ona öğrenci vizesi almayı deneyebilirsiniz. Ama en temizi süreç bitene kadar Tr'de kalmak olabilir böylece ayrılmamış olursunuz.

    • Son olarak benim GC mi yenilemem gerekir mi? Yoksa bir süre daha eski pasaport/yeni pasaport şeklinde devam edebilir miyim?
      şimdiden teşekkür ederim

    GC'nizi şimdilik yenilemenize gerek yok


  • @gembruce
    Nvc yazdigimda gelen cavabda sizin pd not current .ve 08 sep 2020 ye kadar olanlar cagriliyor ancak.gozlemem lazim oldugunu dediler.ve bakdigimda diger konsuluklarda da hickimse cagrilmamis ancak 20 sep 2020 den oncekiler cagriliyor.


  • @ICu Merhaba, teşekkür ederim yardımınız için. Tek gidip gelmem derken, yanlış ifade etmişim, sürekli giriş çıkış yapmanın sorun olacağını demek istemiştim :) ABD de adres bulabilirim ancak orada yaşıyormuş gibi nasıl gösterebilirim anlayamadım


  • @ilkin-93 Diğer elçilik ve konsoloslukların (dünya çapında 135 elçilik ve konsolosluk göçmen vizesi veriyor şu an) hepsinin sadece Eylül 2020 öncesinin mülakata çağırdığı bilgisini nereden aldınız?


  • @aslhn
    Bir formda falan adres sorulduğunda orayı vermek,
    Yine mülakatta sorulduğunda 'evet ikametim orda' gibi şeyler demek...

    Giriş-çıkışta sorulara maruz kalabilirsiniz ama atlatırsınız diye düşünüyorum. Ve zaten yeni almışsınız kartı


  • @gembruce men okuduklarim ve gorduklerime gore diyorum .gidibde konsuluqdan bilgi almadim..ve bende yazdigimda nvcye dedikleri senin pd is not curretn .ancak 08 sep 2020-ye kadar olanlar cagriliyor..ve bakdiginizda hizlandirilma istekleri kabul edilmisse kiminse onlar cagriliyor baska hickimse cagrilmadi .

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • @gembruce merhaba,sizin caseniz daha sonra otomatik olarak mı Nebraskaya geçti? Yoksa kendiniz bişey yaptınız mı?


  • @Rauf Yaşadığım yerin senatörünün ofisinden yardım istedim, neredeyse ayda bir expedite talebinde bulundum ve chat robotu gemmaya yazdım. Hepsi reddedildi. Dosyanın transfer edildiğini onay yazısının altındaki ofis adresinden anladım.


  • İyi günler arkadaşlar bisey sorabilrmiyim uscis ücretiyle ilgili benim için eşim 335 dolar ödeme yapmış green Card için bide ikiz bebekler için para Ödemiş acaba çocukları olanlar bana yazabilir mi🙏çocuk olduğu zaman sadece anneden mi green Card ödemesi alınıyor yoksa ayrı ayrı çocuklar içinde ödeme alınıyor mu 🙏 şimdiden teşekkürler yanıtınız için


  • Arkadaşlar uscis yazmışım uscis değil nvc aşamasında ekstra çocuklar için green Card ödemesi yapılıyor mu çocuğu olanlar bu aşamada ödeme yaptılar mı acaba tekrardan


  • @kuzeymelissa biz çocuklar içinde ödeme yaptık amerikaya girişten sonra pasaport geç gelebilir ihtiyaç olabilir düşüncesiyle avukat ödeme yaptırdı


  • @kuzeymelissa nvc aşamasındada yaptık pasaport geldikten sonrada card ödemesi var tekrar onuda yaptık


  • @cokbekledik86 çok teşekkür ederim burdan bilgi almak çok güzel teşekkürler 🙏🙏🙏

  • W waterman bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    I-130 ve I-130A formlarinin linkleri guncellenmis, ilk sayfada da guncelledim:

    I-130 (online formu doldurmanizi tavsiye ederim): https://www.uscis.gov/i-130

    I-130: https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-130.pdf

    I-130 instructions: https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-130instr.pdf

    I-130A: https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-130a.pdf

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar 30 mayısta onayımız geldi bugün de istenen belgeler için mail geldi. Umarım bekleyen herkesin en kısa zamanda onayı gelir 🙏


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    761 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Green card basvuru

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    834 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @nursuz Hocam merhaba size tavsiyem bir an önce Writ Of Mandamus davası açın sizin dosyanız bekleme şartları açısından çok fazla beklemiş Ortalama 18 Aya yakın bir beklemeniz var şuanda Writ Of Mandamus davaları I-130 başvurularında 12 Ay ve üstü bir çok başvuruda işe yarıyor forumlarda ve her yerde başvuranlar var ve olumlu sonuçlar geliyor. Özellikle sizin gibi artık 2 sene sınırına yaklaşan bir başvuru için çok yüksek olasılıkla sonuç alabilirsiniz. Bu davayı kendiniz açmak teknik olarak mümkün fakat çok komplike biraz zor bir süreç eğer yapabiliceğinizi düşünmüyorsanız bir avukat tutup halledebilirsiniz. Davayı açtıktan sonra 2 Haftadan-2 Aylık süre içerisinde USCIS tarafından dosyanız hakkında bir dönüş alabilirsiniz kesinlikle öneriyorum. Şu aşamadan sonra kesinlikle değerlendirin. Boşanma noktasına gelicek olursak acınızı anlıyorum USCIS zaten bunun farkında insanların yıpranarak süreci terk etmeleri işine geliyor onlarında en azından ben böyle düşünüyorum bizde eşimle ara sıra çok kötü tartışıyoruz ama bir şekilde toparlıyoruz bu iki kişinin öznel iradesi ile de alakalı lütfen güçlü kalın ve eşinize sımsıkı sarılın gerekirse alttan alın ama sarılın gitmesine izin vermeyin çünkü bildiğim tek bir şey varsa sonrasında çok büyük pişmanlık yaratabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim önerilerim ve tavsiyelerim ama her iki durumdada lütfen ama lütfen birlikte kalın. Saygılarımla...
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum