Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @waterman açıklama için çok teşekkürler. Kardeş için vize isteyince 15 yıl beklemede mi kalıyor bu vize süreci? doğru mu anlıyorum?

  • ⭐⭐⭐

    @Summer-0 hayır siz önce ABD vatandaşı olacaksınız (5 yıl ) kardeşinize green card başvurusu yapacaksınız cok yığılma oldugu için bekleme süresi ortalama 15 yıl desek 20 yılda sizin üstünüzden GC alabilecek


  • @waterman anladım. Annem'e benim üzerinden greencard aldırdığımda, o çocuğuna greencard aldıramıyor yani.

  • ⭐⭐⭐

    @Summer-0 cok özür dileyerek bilgileri güncelliyorum kafa karışıklığı içinde sorunuzu cevaplamışım derken yanlıs yönlendirdim.

    Eğer annenize green card aldırırsanız, kardeşiniz bekarsa, anneniz kardeşiniz için F2A süreci başlatabilir.

    Annenize green card sponsoru olabilmek için öncelikle sizin vatandaş olmanız gerekir eğer süreler sizin için uygunsa denenebilir yöntemdir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari


  • Merhaba;
    Oğlum Amerika vatandaşı. İngiltere'de doktora yapıyor ve yarı zamanlı çalışıyor. Ebevyn Green Cart'ına başvurduk. Senelik 30 bin dolar ve Amerika Bankasında 80 bin $ ile bize sponsor oldu fakat geliri yetersiz bulundu. İkinci bir sponsor bulamıyoruz. Türkiye'de evi, arabası var ama onunda bir önemi yokmuş. Bu şekilde mülâkata gideceğiz. Mülakatta sorun çıkarırlar mi acaba.

    This case does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos. The consular officer will make a decision regarding this requirement at the time of the interview. For more information, please visit https://www.uscis.gov/i-864p.


  • @Summer-0 Abd vatandaşı anne ve babasına Green Cart alabiliyor. Kardeşi için 10 sene sürüyor. Tavsiyem aileniz Green Cart alınca, 21 yaş altı bekar kardeşinize Green Cart başvurusunu yapsın. Ailenizin Abd vatandaşı olmasına gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @amadeus_123321, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba ABD vatantasi kardeşim annem için greenkarta başvurdu. Parmak izi için iki defa adresimiz değişmek zorunda kaldık. Eski adresimize gonderdikleri için randevumuza Nisan 2022 gidemedik. Yeni adres beyan ettiğimiz halde parmak izi randevusu alamıyoruz. Uscis den defalarca bildirdik hiçbir dönüş alamıyoruz. Bu sorunu nasıl çözebiliriz bilen varsa yardımcı olabilir mi. Bir yıldan fazladır annem için parmak izi randevusu yeniden alamadik

    Sizi cagirdiklari USCIS ofisi arayip supervisor'a ulasmaya calisin ve durumunuzu anlatin. Belki direkt kendileri yardimci olabilirler.

    I-485 formun alindigina dair I-797 mektubunu aldiniz mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baharg, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Herkese merhaba, güne dq mailiyle uyandık. Yardımcı olan herkese teşekkürler. Bekleyen herkes için e zamanın hızlıca geçmesini diliyorum 🙂

    Bol sanslar. Iyi haberlerinizi bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zorbacie, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba, Bu yaş sınırlarının 21 den 18 e düşürüldüğü hakkında bir duyum aldım acaba doğru mudur?

    hayir, yasal olarak hala 21.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @notron, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba Amerikan vatandaşı eşimle aralık ayında evlendik. Şimdi aile birleşimi sürecine başlıyoruz orada Immigration Office başvuru yapacak. Benim Amerika'ya gitmem kaç ay/yıl bulur bu süreçler hakkında bilgi verebilir misiniz

    Hayirli olsun. 1.5-2 yillik bir surecten daha kisa surmesini beklemeyin. Suradan I-130 icin bekleme surelerini ogrenebilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cembey, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Expired Green Card ve USCIS Account Numarası

    Merhaba... Ben ABD vatandaşıyım, eşimle de 25 yıldır evliyim. 20 yıl önce eşime IR1 Green Card almıştık ancak Türkiye'den gelmek istemedi. Uzun süre Türkiye'de yaşadık. Eşimin green cardı 10 yıl önce expire oldu. Çocuklar üniversite çağına gelince eşimin de rızasıyla 3 yıl önce ABD'ye geldim, çocuklar da burada okula başladılar. Eşim geri dönen yerleşikler kapsamında Ankara'da göçmen vizesi başvurusunda bulundu ama kabul edilmedi. Şimdi vizeyle ABD'de bulunuyor. Türkiye'de emekli oldu, burada bizimle birlikte kalmak istiyor.

    Green Card için başvuru yapıyoruz. I-30 formunu UCSIS'in web sayfasından online olarak doldurmak yeterli oluyor mu? Formu doldururken UCSIS Account numarasını soruyor. Profil bilgilerinde ve diğer yerlerde bu numarayı bulamadım. Eksik yollamak istemiyorum. Numarayı nereden bulacağım konusunda yardıma ihtiyacım var. Forumdaki açıklamalardan anladığım kadarıyla I-30 formuna ilave olarak I-30A formunu da doldurmamız gerekiyor diye anladım. Ve en önemli sorun da doğru yolda olup olmadığım hususu: Şöyle ki; eşimin daha önce aldığı, her ne kadar 10 yıl önce expire olmuş olsa da bir green cardı olmasından dolayı green card yenilemeye mi başvurmalıyım, yoksa yeni kart başvurusu mu yapmalıyım? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

    Daha once USCIS'e basvuru yaptiysaniz size gonderilen formlarda yaziyordur, hesabinizda baska basvuru varsa oradaki "documents" kismini kontrol edebilirsiniz; ama hic form yoksa bos birakabilirsiniz.

    Esiniz ABD'ye gelmeden once Turkiye'deki konsolosluklardan turist vizesi mi aldi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @misolandme, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Selamlar ,
    Green Card sahibiyim,Tr’deki nisanlimla yil sonu dugun yapicaz.Benim card’im uzerinden onun gelmesi uzun surucegi icin.Oncesinde turiste basvuru yapalim dedik tabi oncesinde Shengene basvurdu ve aldi Almanya’ya gitti geldi ,daha sonra abd turist basvurusu elimiz baya guclu gittik bankada 7-8 bin $ yakin para calistigina dair belge, aktif yuksek lisans ögrencisi ve aktif Shengen vizesi var ama red verdiler kalici bag meselesi uzucu nokta belgelere bakmayip onyargiyla yaklasmislar .Simdi bi iki kere daha kendimize ve belgelerimize guvenip Turiste basvurmak mi , burda aklima takilan ds formunda tanidigim yok dedi bu ilerde sikinti olur mu Yoksa basit cevaplarla gecistirilir mi ,ikinci defa turiste basvurmaya deger mi bu riske, Yada resmi nikahi yapip benim Abd’den green card uzerinden sureci baslatmam mi ?

    Tabi yil sonundan sonra dugun ve sonrasinda esimi orda yalniz birakmak istemiyorum ve onunla kalmak istiyorum simdiden seyahat beglesine basvurmali miyim? Oda 4-7 ay suren bir surec sanirim?

    Tesekkurler

    Sayin @waterman 'in dedigi gibi 5-6 ay bekleyip yeniden turist vizesi basvuru yapabilirsiniz, ama eger durumunuzda ciddi bir degisiklik yoksa yeniden red almaniz muhtemel...

    Yil sonunda evlenmeyi planladiginiz icin bu sekilde ilerleyebilirsiniz, DS-160 formunda verdiginiz cevaplar cok problem olmaz, neticede su an TR'desiniz.

    Eger yeniden red alirsaniz yapacak bir sey yok, ilk firsatta resmi olarak evlenip I-130 formuyla sureci baslatmanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @D-K, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    1 yıl oldu hala bekliyorum. Amerika’da kayın pederim ölmek üzere eşimin şu an bana çok ihtiyacı var; orada yapayalnız. USCIS nasıl hızlandıra bilirim lütfen yardım.

    Durumu ayrintili anlatan bir mektupla USCIS'e ulastiniz mi? Denemekten zarar gelmez, ilgili sayfa surada:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @azizozy, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    merhabalar herkese, Amerika'da bulunmaktayim ve es durumundan I485 (greencard), I131 (Seyahat Izni) ve I765 (calisma izni) basvurularim devam etmekte. Yasanan deprem dolayisi ile (ailem D.Bakir da yasadigi icin) ailemi ziyaret etmem gerekiyor ve bundan dolayi I131 dosyam icin hizlandirma talep ettim. Bana bugun bir mail geldi ve konu ile ilgili "proof of document" hazirlayip gondermemi istiyorlar.
    Sorum su ki: Nasil bir dosya hazirlayacagim hakkinda hicbir fikrim yok. Dogum yerimin D.bakir oldugunu ailemin orada yasadigini mi ispat etmem gerekiyor?

    Konu ile ilgili tecrubesi ve bilgisi olanlar yardimci olabilirse cok sevinirim

    Deprem hakkindaki haberleri ve makaleleri gosterebilirsiniz, ayrica deprem haritalarini ve ailenizin o bolgede yasadigini gosterebilirsiniz. Bunlar disinda aileniz saglik muayenesinden gectiyse, ya da ellerinde baska bir belge varsa bunlari da ekleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nativity, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Kardesime sponsor olmaya calisiyorum ve case denied. original birth certificate istendi hastaneden verilen dogum belgesini kabul etmeyip rfe yolladilar. Yanit olarak vukuatli nufus kayit ornegi ve yeminli tercumesini yolladim ve case denied dendi orijinal dogum belgesini yollamadiniz diye. Hangi belge dogrusu olmaliydi bilen var mi? Appeal yapsam basarili olur muyum ve avukatsiz hallolur mu?

    Hem kendinizin hem de kardesinizin kapsamli nufus kayit ornegini hem Turkce hem de Ingilizce cevirisiyle gonderdiniz mi? e-devletten alinan vukuatli nufus kayit orneginden bahsediyorum...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cavidan, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Öncelikle böyle bir platform kurduğunuz için teşekkür ederim.
    18 Mayıs 2022 de başvurumuzu yaptık.
    Oğlum 2 senedir İngilterede okuyor. Londrada yarı zamanlı bir işte çalışıyor. Borsada cüzi bir gelir elde ediyor,bankada birikimi, TR de evi ve arabası var.
    Amerika için komik bir gelir olsada Ben ve eşim emekliyiz.
    Sormak istediğim; oğlumun 2 senedir ülke dışında olması ve sabit bir gelirinin olmaması sponsorluğunu olumsuz etkiler mi.
    Teşekkür ederim.

    Vize sponsorlugunu etkilemez, ama mali sponsor olarak etkileyecektir, cunku mali sponsorunuzun ABD'de "domicile" olmasi gerekiyor, yani ABD'de yasayip calisarak bu parayi kazaniyor olmasi lazim...

    Fakat bu da sorun degil, ek bir mali sponsor bularak bu sorunu cozebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atabey, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar,
    Texas service Center da evlilik ile süreci başlattık. Priority date 03/03/2023 notice date 03/08/2023 şu an biyometrik randevusu bekliyorum. Acaba süreç nasıl işliyor. Ne kadar sürer tecrübe ve geri dönüşleriniz çok değerli ve şimdiden teşekkür ederim

    Hayirli olsun, forumdaki ilgili basligi takip ederseniz sureci daha net ogrenirsiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @historian, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar. NVC’deki dosyaya hangi siteden bakıyoruz?

    Suradan form ve belgelere ulasabilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Herkese merhaba evlilik üzerinden Green Card'a 1 sene önce başvurduk benim için eşim abd vd. Son geçen ay bana 2. Kez l 193 doktor raporunu tekrar yaptırmamı istediler ve yaptırdım gönderdim akabinde 2 hafta geçti 19 mayıs ibarile bir mail aldım o mailde nvc sisteminde your permanent residence cartınızı adresinize gönderdik diye bir yazı okudum bunun ne anlama geldiğini baba söylemişsiniz teşekkürler.

    Hayirli olsun, ABD'de AOS yapiyorsunuz, degil mi? I-693 formunu direkt gonderdiyseniz ve kabul ettilerse mulakatsiz Green Card'i aldiniz demektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goku340634, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Yazildi ise bulamadim
    Daha once GC sahibi kisi anne babasina basvuruyordu 6 yerine 12 suruyordu ama alanlarda var
    Kalktimi bu artik takip edemiyoruz USCIS cosukuyu veriyor
    karsimamasi icin
    Kiside GC var (vatanadasliga 1 sene var )
    Zaten ABD icinde olan babasina (B1 Turist)
    GC I-485 doldurabiliyormu.
    Yurt disindan olmuyor biliyorum.

    Hayir, anne/baba sponsorlugu icin ABD vatandasi olmak gerekiyor. Vatandas olduktan sonra annesine/babasina Green Card cikartabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum