Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zorbacie, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Abim Amerika vatandaşı. Annem için green card başvurusu yaptı. Annem bu senenin sonunda büyük ihtimalle green card sahibi olacak. Ben 21 yaşın altındayım. Annemin bana green card başvurusu yapma gibi bir durumu var mı veya bazı sitelerde gördüm annem alınca bana da veriyorlarmış. Lütfen bu konuda bir bilgi verir misiniz?

    Evet, evlenmediginiz surece Green Card sahibi olabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

    En kotu durumda, dosyanizi beklerken yasiniz 21'i gecerse F2A'dan F2B'ye donusmus olacak, ama yine de sira size gelecek...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @waterman, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @zorbacie, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Abim Amerika vatandaşı. Annem için green card başvurusu yaptı. Annem bu senenin sonunda büyük ihtimalle green card sahibi olacak. Ben 21 yaşın altındayım. Annemin bana green card başvurusu yapma gibi bir durumu var mı veya bazı sitelerde gördüm annem alınca bana da veriyorlarmış. Lütfen bu konuda bir bilgi verir misiniz?

    Evet anneniz green card alırsa size vatandaş olduktan sonra sponsor olup sizide ABD’ye götürebilir.

    Sayin @waterman Green Card sahipleri evlenmemis cocuklarina da Green Card sponsoru olabiliyorlar.

    21 yas alti cocuklar icin surec F2A, 21 yas ve ustu cocuklar icin surec F2B oluyor...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Summer-0, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba, Greencard için seçilmiş biri nasıl kardeşine oturum vizesi alır? Annem birinci derece olduğu için ona alsam, annem de kardeşime alabilir mi?

    diger arkadaslarin da belirttigi gibi ABD vatandasi olmadan kardesinize sponsor olamazsiniz.

    Ama siz vatandas olduktan sonra annenize veya babaniza Green Card alabilirsiniz (IR-5), onlar da bekar kardesinize sponsor olup Green Card alabilirler (F2A, F2B)... Genelde bu yontem F4 kardes sponsorlugundan daha kisa suruyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Summer-0, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @waterman açıklama için çok teşekkürler. Kardeş için vize isteyince 15 yıl beklemede mi kalıyor bu vize süreci? doğru mu anlıyorum?

    ABD vatandasi olmadan kardesiniz icin F4 basvurusu yapamazsiniz.

    Bultene gore su an 1 Subat 2008 veya oncesindeki basvurular inceleniyor, bundan 15 yil sonra bu sure daha uzayabilir de, kisalabilir de...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @azcarada, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba;
    Oğlum Amerika vatandaşı. İngiltere'de doktora yapıyor ve yarı zamanlı çalışıyor. Ebevyn Green Cart'ına başvurduk. Senelik 30 bin dolar ve Amerika Bankasında 80 bin $ ile bize sponsor oldu fakat geliri yetersiz bulundu. İkinci bir sponsor bulamıyoruz. Türkiye'de evi, arabası var ama onunda bir önemi yokmuş. Bu şekilde mülâkata gideceğiz. Mülakatta sorun çıkarırlar mi acaba.

    This case does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos. The consular officer will make a decision regarding this requirement at the time of the interview. For more information, please visit https://www.uscis.gov/i-864p.

    ABD'de yasayan ve calisan, geliri yoksulluk sinirinin %125'inden fazla birini bulmaniz gerekiyor. Bu kisi GC sahibi veya ABD vatandasi olmali...

    Son karari konsolos verecek ama bu dediginiz durumda kabul edilmeme ihtimali yuksek, bilginize.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells mülakatta işi şansa bırakmamak için join sponsor bulmamız lazım.hızlı dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim.


  • @waterman annem birinci derece yakınım olduğu için ona vatandaş olmama gerek olmadan greencard için başvurabiliyorum ilk greencard başvurumda diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum? Annem greencard alırsa kardeşim için F2A sürecini mi başlatmalı?Direkt ona da greencard alamıyor mu?


  • @Summer-0 Merhaba, sadece Abd vatandaşı ebevyn Green Cart başvurusu yapabilir. Green Cart ini alan ebevyn, 21 yaş altı evlenmemiş çocuğuna Green Cart başvurusunda bulunabilir.


  • @Summer-0, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @waterman annem birinci derece yakınım olduğu için ona vatandaş olmama gerek olmadan greencard için başvurabiliyorum ilk greencard başvurumda diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum? Annem greencard alırsa kardeşim için F2A sürecini mi başlatmalı?Direkt ona da greencard alamıyor mu?

    Annenize gc sağlayabilmek için öncelikle vatandaş olmanız gerekiyor, gc sahipleri “ir “ durumundan yararlanamıyor vatandaşlık olmadan. Anneniz gc aldıktan sonra Kardeşiniz 21 yaş altı ve evli değilse kendisine gc başvurusunda bulunabilir.


  • @zorbacie Ayni sekilde ben de once anneme GC, o olduktan sonra da F2B ile 21 yas ustu bekar abime GC basvurusunda bulanacagim.

    Annenin ve senin surecin hakkinda tarihleri paylasabilirsen sevinirim. Annen TR de Konsoloslukta mi yoksa Amerika da change of status yapacak?
    Ben anneme bu yilin Nisan ayinda basvurdum GC icin


  • Form 260 doldurdum sign in confirmation. ancak bu arada pasapotumu yenilemem durumunda düzeltme yapılabiliyor mu. süresi seyahattet 6 ay sonra bitme ihtimaline karşı yenilyebilir miyim?
    Yoksa mülakata girip vizeden sonra mı yenileyeyim


  • merhabalar,
    tecrubesi olan buyuklerime sorum olacakti. dallasta ikametgah ediyorum.evlilik ile sureclerimi 485 765 130 131 evraklarimi 2023 mart ayinda texas a gonderdim ancak receipt ler nbc den geldi calisma izni approve da oradan geldi. acaba butun surec oradan mi devam edecek yoksa filed ofise mi yonlendirilecek. tesekkur ederim ayrica nbc service center ile lgili bilgisi olan var midir


  • @mrme12 Ağabeyim anneme şubat ayında gc için başvurdu. Sistemde şu an 4 ay görünüyor. Amerika'ya gidip oradan benim için başvuracak.


  • @zorbacie, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @mrme12 Ağabeyim anneme şubat ayında gc için başvurdu. Sistemde şu an 4 ay görünüyor. Amerika'ya gidip oradan benim için başvuracak.

    Processing time for Petition for Alien Relative (I-130) 14.5 ay gorunuyor nasil 4 ay olabilir ?


  • @Betfair39 Bilemiyorum. Şubat ayında başvurduk. Şu an sistemde 4 ay gösteriyor. "Estimated time until case decision: 4 Months" yazıyor.


  • Form 260 ve diğer dökumanları submit ettim pasaprtumun süresi yaklaştığından yenileyebilir miyim.
    Pasaportumu yenilediğimde Form 260 tan farklı olacak ne yapmalıyım


  • @crazycells 3 keredir eşimin doğum belgesi red ediliyor. Nerde yanlış yapıyoruz. Lütfen bize yol gösterirmisiniz...

    Please replace this upload with a scan of the original language document and a certified English translation. Please use our Document Finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable documents guidelines.Birth Certificates

    Available

    Fees: There are no fees.

    Document Name: Extract of Vital Record (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği )

    Issuing Authority: General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) and e-Government website.

    Special Seal(s) / Color / Format: Government of Turkey seal in red color placed at right bottom side of the document - white paper with black ink. Signed by preparer and approver. Currently available in A4 sized paper. It is a chart printed in landscape format with the holder’s name, last name, father’s name, mother’s name, PDOB, Marital Status on the first line. The following lines would list holder’s family members and their biographic information written in the next columns in the same order. If it is obtained through e-Government website, the document would have a barcode on upper right instead of red stamp and signatures.

    Issuing Authority Personnel Title: Head of the Registry Office (Nüfus Müdürü)

    Registration Criteria: Birth certificates are available to all Turkish citizens. For non-Turkish persons, they are available only if the birth was registered with the Turkish authorities during the parents’ stay in Turkey with a legal residency permit. This document is not available for children born in Turkey during a temporary or illegal stay of the parents or who were on a diplomatic status. Such individuals may present hospital records, baptismal or equivalent religious records or documents issued by their own governments.

    Procedure for Obtaining: Birth certificates can be obtained through the e-Government website or by personally applying to the General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) or the Turkish Consulates abroad.

    Certified Copies Available: Certified copies are available at General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü), the e-Government website and at the Turkish Consulates.

    Alternate Documents: There are no alternate documents.

    Exceptions: This document is not available for children born in Turkey during a temporary or illegal stay of the parents or who were on a diplomatic status. Such individuals may present hospital records, baptismal or equivalent religious records or documents issued by their own governments.

    Comments: The legitimacy of the document obtained at e-Government can be verified online with its barcode number. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği is requested as this document includes all family members.Birth Certificates

    Available

    Fees: There are no fees.

    Document Name: Extract of Vital Record (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği )

    Issuing Authority: General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) and e-Government website.

    Special Seal(s) / Color / Format: Government of Turkey seal in red color placed at right bottom side of the document - white paper with black ink. Signed by preparer and approver. Currently available in A4 sized paper. It is a chart printed in landscape format with the holder’s name, last name, father’s name, mother’s name, PDOB, Marital Status on the first line. The following lines would list holder’s family members and their biographic information written in the next columns in the same order. If it is obtained through e-Government website, the document would have a barcode on upper right instead of red stamp and signatures.

    Issuing Authority Personnel Title: Head of the Registry Office (Nüfus Müdürü)

    Registration Criteria: Birth certificates are available to all Turkish citizens. For non-Turkish persons, they are available only if the birth was registered with the Turkish authorities during the parents’ stay in Turkey with a legal residency permit. This document is not available for children born in Turkey during a temporary or illegal stay of the parents or who were on a diplomatic status. Such individuals may present hospital records, baptismal or equivalent religious records or documents issued by their own governments.

    Procedure for Obtaining: Birth certificates can be obtained through the e-Government website or by personally applying to the General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) or the Turkish Consulates abroad.

    Certified Copies Available: Certified copies are available at General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü), the e-Government website and at the Turkish Consulates.

    Alternate Documents: There are no alternate documents.

    Exceptions: This document is not available for children born in Turkey during a temporary or illegal stay of the parents or who were on a diplomatic status. Such individuals may present hospital records, baptismal or equivalent religious records or documents issued by their own governments.

    Comments: The legitimacy of the document obtained at e-Government can be verified online with its barcode number. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği is requested as this document includes all family members.


  • 18 yasindan buyuk kardesler icin processing time nedir? Bu basliktaki cevaplari gorunce USCIS teki processing time a inanasim gelmedi..
    Suan icin mesela processing time for brothers and sisters 83.5 ay gorunuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ferda, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Form 260 doldurdum sign in confirmation. ancak bu arada pasapotumu yenilemem durumunda düzeltme yapılabiliyor mu. süresi seyahattet 6 ay sonra bitme ihtimaline karşı yenilyebilir miyim?
    Yoksa mülakata girip vizeden sonra mı yenileyeyim

    Iki turlu de yapailirsiniz. Eger formu yeni doldurduysaniz once NVC'den onay bekleyin isterseniz, mulakat tarihiniz belli olduktan sonra yeni bir pasaport cikartip bu pasaport numarasiyla surecinize devam edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atabey, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    merhabalar,
    tecrubesi olan buyuklerime sorum olacakti. dallasta ikametgah ediyorum.evlilik ile sureclerimi 485 765 130 131 evraklarimi 2023 mart ayinda texas a gonderdim ancak receipt ler nbc den geldi calisma izni approve da oradan geldi. acaba butun surec oradan mi devam edecek yoksa filed ofise mi yonlendirilecek. tesekkur ederim ayrica nbc service center ile lgili bilgisi olan var midir

    Dosyanizin bulundugu Service Center degisebilir, servis merkezleri arasinda -yogunluga gore- aktarim yapabiliyorlar. Fakat size hicbir belge verilmediyse size son gonderilen I-797 formunun sol alt tarafina bakmalisiniz, orada neresinin ismi yaziyorsa dosyaniz orada demektir. Mulakat icin size en yakin field office'e cagrilacaksiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

38
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum