Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Zeynep-Aydın Tebrikler, hayırlı olsun


  • @Necla-ÇİFTÇİ Tebrikler, hayırlı olsun


  • @Muharrem1963 Sponsor bulmak hiç kolay değil sanırım. Neyse ki bir tanıdığınız size destek olmuşlar. Çok sevindim, hayırlı olsun


  • @eryass tebrik ederim, hayırlı olsun vizeniz


  • @Esrâ-Nur Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun Esra Hanım


  • Merhaba arkadaşlar.

    Belki de forumun en uzun deneyimlerinden biri olacak. Bol atraksiyonlu ve duygu dolu bir yazıya hoş geldiniz.

    Bu satırları yazanın, hele de Mayıs ayında, ben olacağını hayal edemezdim belki de. Yurtdışında yaşamak her zaman hayalimdi, hatta ilk hayalim lise yıllarında ABD’de yaşamaktı ama orada green card olmadan tutunabilmenin zor olduğunu bildiğimden planımı hep Avrupa’ya odaklamıştım. Geçtiğimiz yıl ilk kez ‘Bir başvurayım bakalım, belki şansım vardır’ diyerek tüm kazananlar gibi başvurdum. Sonuçlar açıklanmadan önce içimde olumlu olacağına dair bir his vardı ve öyle de oldu. Hayatımın en mutlu anlarından birini yaşarken bir yandan araştırmalara başlamıştım. Yeşilkart Forum’u bulmam çok güç olmadı ve buradan o kadar hayati bilgiler öğrendim ki kimsenin hakkını ödeyemem. Emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim. Ankara’nın geçtiğimiz yıllardaki performansını gördükten sonra Mart ayı gibi harekete geçmeye karar verdim. Case number’ım 29K idi ve bana sıra gelmesi neredeyse imkansızdı. Öncelikle Excel listesine baktım, Viyana başta dikkatimi çekmemişti ve Schengen sürecinin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyordum. Oturum sahibi olmadan dosya taşıyabilen olduğunu tahmin etmemiştim. Bu sebeple 1 Mart’ta öncelikle vize istemeyen 20 kadar ülkeye mail attım. Olumlu geri dönen olmadı. 2 Mart günü Schengen ülkelerine mail atmak aklıma geldi. Viyana ve Varşova’ya mail attım. Varşova’ya mail attığımı sansam da yanlış adrese göndermişim, yani yalnızca Viyana’ya mail atabilmişim. Derken 20 dakika sonra dosyamı transfer edeceklerine dair bir yanıt aldım. Süreçte en sevindiğim an bu olabilir. Çünkü şansımı deneyerek bir kapı açmıştım. Sevinçle birlikte ani bir tedirginlik hissettim. Schengen’i ne yapacaktım? Sürecin en sancılı kısmı Schengen süreciydi. Derken aklıma bir Viyana grubu kurmak geldi ve Viyana’dan mülakat alan herkese mesaj attım. Meğerse bir grup varmış ve mensubu olmaktan onur duyduğum o gruba katılmış oldum. Bu grupta başta ilk Viyana fatihlerinden @achillesoag olmak üzere birçok kişinin çok büyük emekleri oldu ve dayanışma içerisinde bir aile olduk. 2 Mart’taki dosya taşıma onayının ardından 27 Mart'ta Viyana’dan 2. bir mail daha aldım ve mülakat tarihim 11 Mayıs olarak belirlendi. Hemen Viyana’daki klinikten mail yoluyla randevu talep ettim, 9 Mayıs da sağlık randevum olarak belirlendi.

    Schengen Süreci

    5 Nisan tarihinde güçlü olduğunu düşündüğüm bir dosya ile Schengen vizesine Avusturya üzerinden başvurdum. İçim rahattı çünkü Viyana grubundan Schengen onay haberleri gelip duruyordu. Derken red haberleri gelmeye başladı ve sebepleri gördükçe bana da bir bahane bulup red vereceklerini hissediyordum. Kendimi itiraz dilekçesine hazırlıyordum. Çok zorlu geçen 2 haftalık bekleyişin ardından 19 Nisan’da pasaportumun kargoya verildiğini öğrendim. Araya Paskalya bayramı, Ramazan bayramı vs. girdi ve süreç 2 haftaya kadar uzadı. Uzun süren süreçlerin hepsi red ile sonuçlanmıştı ve ben de kendimi red kararına hazırlamıştım. Kargo şirketi pasaportumu getirmemekte ısrar edince 24 Nisan’da ana merkezlerine giderek pasaportu teslim aldım ve kahreden red haberini öğrendim. Eve gider gitmez uzunca bir itiraz mektubu yazdım. Sebepler çok saçma ve keyfiydi. Ben de 25 Nisan’da çok sağlam bir itiraz maili attım. İtirazın olumlu döneceğine inandığım için ne başka bir ülkeden Schengen randevusu aldım ne de Viyana ile olan mülakat tarihimi değiştirdim. İtiraz mailinden 2 saat sonra konsolosluk tarafından arandım ve ‘Viyana’daki sağlık randevunu onaylatacağız, eğer doğruysa vizeni basacağız. Pasaportunu bize gönder’ dendi. En çok sevindiğim ikinci aşama buydu çünkü taşı sıkıp suyunu çıkarıyordum. Apar topar aracı firma olan VFS’ye gidip pasaportumu teslim ettim. Sonraki hafta konsolosluktan bir haber bekledim ama nafile. Avusturya Başkonsolosluğu’na da VFS’ye de ulaşmak çok zordu, bilgi alamıyordum. 2 Mayıs tarihinde konsolosluğa hatırlatma maili attım çünkü uçuşum 8 Mayıs’tı ve arada çok az iş günü kalmıştı. Konsolosluk ise ’19 Nisan’da pasaportunu gönderdik’ diye cevap verdi. Yani pasaportumun tekrar onlarda olduğunu bile bilmiyorlardı. 3 Mayıs’ta durumu tekrar açıklayan bir mail attım ve ‘Kontrol sağlandı, bugün vizenizi basılacak ve yarın VFS’ye gönderilecek’ yanıtını aldım. Sadece 2 iş günüm kalmıştı ve pasaportu alamazsam mülakat iptal olabilirdi. Sonraki gün yola çıktım ve uzun uğraşlar sonucu gün sonunda VFS’den pasaportumu teslim aldım. 30 günlük multi vizemi görünce üstüme bir dinginlik çöktü.

    Viyana

    8 Mayıs’ta Viyana’daydım ve benimle aynı hafta mülakata girecek @Barolc ve @deniz1791 ile haberleşiyorduk. @Barolc havaalanına inmiş, bense otelimdeydim. Otel adresini sorduğumda aynı otel olduğunu ve aynı oda olduğunu söyledi. Dostumun ranzadaki üst katını hazırlamıştım. 1 hafta sürecek serüvende hep birlikte hareket ettik ve güzel bir dostluk kurduk. @Barolc ve @deniz1791 bu yolda bana yoldaş oldular, buradan onları selamlıyorum.

    Sağlık Muayenesi – Dr. Molnar

    9 Mayıs’ta @Barolc ve @deniz1791 ile birlikte Molnar’daydık. Öncelikle form doldurduktan sonra muayeneye geçtim. Ivana hanım çok rutin bir kontrol yaptı ve kan aldı. Sonrasında asistanlardan biri sağlık geçmişim ile ilgili (ameliyat vs.) sorular sordu. Türkiye’de TDAP aşısını yaptırarak belgesini oluşturmuş, antikor testlerimi de aynı şekilde Türkiye’de yaptırıp Molnar’a sunmuştum. Bu sebeple herhangi bir aşı olmadım. Sonrasında ücreti ödeyerek akciğer röntgeni yapılacak yere gittik. Burada röntgeni de çektirdikten sonra bir CD teslim aldık ve otelin yolunu tuttuk.

    Viyana – Mülakat

    1 yıldır beklediğim gün gelip çatmıştı, 11 Mayıs 2023. Yanımda aynı gün mülakata girecek @deniz1791 ve bir sonraki gün mülakatı olan @Barolc vardı. Yine aynı gün mülakata girecek @halilkoca ile ailesi ve @cansusağlam ve eşi ile de orada tanıştık. Heyecanlı bekleyişin ardından saat tam 1’de sırayla isimlerimiz okundu ve rutin X-Ray taramasından sonra bekleme salonuna geçtik. İlk benim ismim okundu ve 5 nolu kısma giderek Alize hanımla tanıştım. Dünyanın en güler yüzlü insanlarından biri olan Alize, benden 6 belge istedi: 1. Diploma 2. Banka dökümü (toplam tutar belirten konsolosluk yazısı) 3. Adli Sicil Kaydı 4. Formül A – Doğum Belgesi 5. Pasaport 6. İki adet fotoğraf. Sonrasında 3 nolu kısımda ödemeyi yaparak mülakatımı beklemeye başladım. Her işlem arası 15 dakika kadar sürdü. Sonunda mülakat için ismim okundu ve 7 nolu kısımda çok tatlı bir adam olan Sezar ile mülakatım başladı. Mülakat bir sorgudan ziyade başvuru formu doldurur gibi ve sohbet havasındaydı. Konsolos bey hiçbir gerginlik hissettirmedi aksine tüm konsolosluk çalışanları hepimize inanılmaz iyi davrandı.

    B: Ben K: Konsolos

    K: Tebrikler, kaçıncı başvuruşunuz?
    B: İlk başvurum.
    K: Şanslıymışsınız.
    K: Evli misiniz bekar mısınız?
    B: Bekarım.
    K: Daha önce evlendiniz mi?
    B: Hayır.
    K: Çocuğunuz var mı?
    B: Hayır.
    K: İletişim Fakültesi mezunu olduğunuzu gördüm. Gazeteci misiniz?
    B: Hayır, Radyo, Televizyon ve Sinema mezunuyum. Sosyal medya işiyle uğraşıyorum.
    K: ABD’de ne iş yapacaksınız?
    B: İşimle ilgili olan medya ve iletişim alanında şu an yaptığıma benzer bir iş yapmak istiyorum.
    K: ABD’de nereye gideceksiniz?
    B: Orlando, Florida.
    K: Belirttiğiniz adrese gideceksiniz sanırım.
    B: Evet.
    K: Disney World’de çalışabilirsiniz aslında.
    B: (Gülerek) Belki onların reklam filmlerini çekebilirim.
    K: ABD’ye ne zaman gideceksiniz?
    B: Tahminen 1 ay içerisinde.
    K: Buradan sonra Türkiye’ye mi döneceksiniz?
    B: Evet.
    K: Aileniz nasıl hissediyor? Sevinçli mi hüzünlü mü?
    B: Karışık hislere sahipler.
    K: Bir belge alıp geleceğim ve siz de imzalayacaksınız.
    DS1810 (askerlik belgesi) olabileceğini düşünmüştüm ve çantamdan imzalı halini çıkarmıştım. Geri döndüğünde belgeyi konsolos beye uzattım ve şaşırdı.
    K: Siz benden daha hazır görünüyorsunuz. (Belgeyi kendisi de imzalayarak bir fotokopisini bana verdi.)
    K: Her şey güzel görünüyor. Vizenizi onaylıyorum, birkaç gün içinde pasaportunuzu size göndereceğiz.
    B: Her şey için tüm ekibinize teşekkür ederim. İnanılmaz bir iş çıkarıyorsunuz ve hepimize yardımcı oluyorsunuz, hepimiz size minnettarız.

    Mülakat odasından çıkarken dingin bir huzur vardı içimde. Aynı gün tüm arkadaşlar da olumlu sonuç aldı ve güzel bir kutlama yaptık.

    Bitmeyen sorunlar ve sonuç

    12 Mayıs Cuma günü pasaportumu konsolosluktan teslim alabileceğime dair bir mail aldım. Hızlıca konsolosluğa gittim ve pasaportumu aldım. Vizeme baktığımda dünyam başıma yıkıldı çünkü bir hata yapılmıştı. Vize üzerinde ‘Passport number’ yazan yerde TC kimlik numaram yazıyordu. Aynı hatayı Dr. Molnar’ın ofisi de yapmıştı ve muhtemelen konsolosluk da aynı hataya düştü. Hemen pasaportumu Alize’ye geri götürerek durumu açıkladım. Alize aynı güne yetiştirmeye çalışacaklarını ama söz veremeyeceğini belirtti. O gün mülakata girecek @Esrâ-Nur @Barolc ve @Necla-ÇİFTÇİ 'yi beklerken Alize beni tekrar çağırdı ve vizenin maalesef Pazartesi günü tekrar basılabileceğini söyledi. İçimde bir burukluk ile Pazartesi’yi beklemeye koyuldum. Beklemeye o kadar alışmıştım ki. Pazartesi günü birçok arkadaşla beraber konsolosluktan haber bekliyorduk. @Barolc ile konsolosluk yakınlarında dolanıyorduk. Saat öğlen 16’ya gelmek üzereydi ve konsolosluk kapanacaktı. CEAC sisteminden baktığımızda ‘Issued’ yani vizemiz basılmış görünüyordu. Saatler 15:47’yi gösterirken konsolosluğa ‘Sistemde Issued görünüyorum pasaportumu gelip alabilir miyim?’ diye bir mail attım ve ‘Yarın sabah şu saatler içinde alabilirsin’ cevabını aldım. Ama kararlıydım, bu süreci o günün son dakikalarında sonlandıracaktım. Şansımı denemek için konsolosluğa çıktım ve yanımda bir tek telefonum vardı. X-Ray ile bile vakit kaybetmek istemiyordum. Girişteki güler yüzlü polise durumu anlattım ve şansımın az olduğunu, herkesin çıkış yapmak üzere olduğunu belirtti. Ben yine de rica ettim ve kimliği istedi. Kimliğim aşağıda @Barolc 'un yanındaydı. Saat ise 15:57 idi. Sadece 3 dakikam kalmıştı. Polise teşekkür ettim ve bir sonraki gün geleceğimi belirttim. Asansörle aşağı inerken kendime ‘Her şeyde ısrarcı oldun ve istediğini aldın hadi son 3 dakika’ dedim ve aşağıdan kimliğimi alıp tekrar yukarı çıktım. Polis kimliğimi aldı ve içeriyi aradı. Sonrasında telefonu bana verdi, Alize uçuş saatimi sordu ve içeri gelebileceğimi belirtti. İçeri girdiğimde saat 16’yı geçmişti bile ama Alize ve girişteki polis inisiyatif alarak bana yardımcı olmuştu. Alize ile son kez görüştük ve pasaporttaki bilgilerimi iyice kontrol ettim, bu sefer her şey eksiksizdi. Alize’ye çok teşekkür ederek oradan ayrıldım ve Viyana sokaklarını karışlamak için yola çıktım…

  • ⭐⭐

    @moderat13 Tebrikler , vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda şans sizinle olsun.


  • @moderat13 Hayırlı olsun vizeniz..

  • ⭐⭐

    @moderat13 Tebrikler, vizeniz hayirli olsun.


  • @Muharrem1963 Merhaba vizeniz hayırlı olsun. Sponsor olacak akrabamız var. I-864 formunu mu doldurması gerekiyor. I-134 formu da var hangisi doğrudur diye bilgi almak istemiştim. Güncel form linkine nereden ulaşabiliriz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @Begum Hanim, israrla imzanizi guncellemiyorsunuz, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.

    Ayrica, bu baslikla alakasiz bir soruyu sordugunuzu goruyorum, ustelik daha once uygun basliga yonlendirildiniz, bu formlari tarayiciniza yazip bulabilirsiniz resmi kaynaklarda, herkes icin erisilebilir. Detaylar da bulunabilir.


  • @lumos İmza kısmına taşımak nasıl oluyor bilmiyordum. Verdiğiniz linkten kontrol edeceğim. Sorum ile ilgili başlığa yazdım ama dönüş alamadım. Teşekkür ederim.


  • Merhaba,
    Öncelikle bu süreci sabırla tamamlamak gerekir. Erkekler için bir yıllık askere gitmek gibi bir şey.

    8 Mayıs 2023 tarihinde GC kazandığımızı gördük ve ailece çok sevindik. DS 260 formunu hemen doldurmak gerektiğini biliyordum. Formu doldurup teyit edip onaylamak neredeyse 4 gün sürdü.

    Uzun bir bekleyişten sonra artık 30 Eylül bitmiş yeni kazananları yani 2023 talihlilere Ankara tarafından randevu verilmeye başlandı. Ancak tarihler aralığın ortalarına gelmesine rağmen Ankara'da mülakat dağıtma işleri çok ağır gidiyordu. Bizim de case numaramız 24 binlerde olduğu için endişelenmeye başladık. Derken @gucarslan beye bir mesaj yazıp süreci Avrupa'ya taşımak gerekir mi diye sordum. Çok doğru bir karar olacağını söyledi. Süreci Avrupa'ya taşıyıp taşımayacağımı düşünürken Ocak ayı bitmiş artık Şubat ayindeydik.

    5 Şubat Pazar günü gece, diğer günün iş planını yaparken, iş planına Avrupa'ya mail atma maddesini listeye ekledim.
    Maalesef 6 Şubat sabah 04:17 de depremi yaşadık. Ailemle nasıl dışarı çıktığımızı ve hala yaşıyor olmamıza inanamadık. Binlerce vefat eden insan, dostlarımız arkadaşlarımız... Kayıplar çok.

    Artık bir evimiz yok. 2 gün bir yerlerde idare ettikten sonra Ankara'ya taşınma kararı aldık. (taşınma dediğim bavulumuz bile yok). Eş dostların sayesinde bir üniversitenin lojmanında Haziran sonuna kadar yer ayarladık.

    28 Mart’ta Viyana’ya transfer maili yazdık. 31 Mart’ta dosya kabul yazısı aldık. Gelen mail’de 5 yaş ve üstü çocuklar için 2 kez covid aşı yapma zorunluluğu olduğu unutulmamalı şeklinde not düşülmüştü.
    Süreci takip eden arkadaşlarla konuyu istişare ettiğimde biran önce aşı için Viyana’ya gitmem gerektiğini söylediler. Yeşil Pasaportlarımız olduğu için hemen 3 gün sonra oğlumla birlikte aşı yapmaya gittik ve hemen ertesi gün geri döndük.
    Geri döndüğümüz gün 16 Mayıs için mülakat maili almıştık. Hemen Molnard’a mail atıp sağlık randevusu talep ettik. 12 Mayıs için uygun olduklarını belirttiler. Kabul ettik. Mülakat ile sağlık muayenesi arasında 5 gün vardı.

    11 Mayıs’ta Viyana’ya geçtik. Otelimize yerleştik dinlendik. 12 Mayıs sabah saat 09:30 sağlık randevusu için Molnard’da olduk. Ben ve eşimi eksik aşılarımızı Türkiye’de yaptık İngilizce çevirileriyle kendimizle götürdük. Hepimizin aşıları tamamdı. Ancak muayene esnasında oğlumun 11-18 yaş arası yapması gereken bir aşısının zamanı geldiğini söylediler. Biz müsaade ettik -yapın dedik. Rutin muayeneden sonra vezneye geçtik normalde 1090 euro vermemiz gerekirken bir aşı eklendiği için 1178 euro ödedik ve aynı gün röntgen için başka bir yere gittik. Röntgen işlerimizde hal ettikten sonra otele geçtik. Artık 16 Mayıs mülakat gününü bekliyorduk. Bu arada hava hep yağmurlu.

    16 Mayıs saat 12:50 de konsolosluktaydık. Oradaki güvenlik görevlisi daha 10 dakikanın olduğunu burada kimsenin olmadığını söyleyerek bizi tekrar 4. Kattan aşağıya yönlendirdi. Aşağı indiğimizde daha önceden yazıştığımız guruptan 2 kazanan arkadaşlarımızla görüştük. Hep beraber saat 12:00 da 4. kata tekrar çıktık.

    Girişte çantalarımız kontrol edildi. Daha sonra Türkçe bilen Alize hanım bizi 7 numaralı bankoda karşıladı. Kırık bir Türkçeyle sohbet etmeye başladık. İsterseniz ilgilice devam edebiliriz dedim. Ancak o Türkçe pratiği için Türkçe konuşmayı tercih ederim dedi. Gülüştük tamam dedik.
    Formda bir çok yerde hangi evraklar olduğu belirtildiği için tekrar belirtmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim. Çevirisini yaptığımız birçok belgeyi istemedi. Diploma çevirisi, sabıka kaydı, formül a-b, evlilik cüzdanı ve banka dokümanı. Askerlik belgesini bile istemedi. Evraklar tamam dedi ve ücret için başka bir bankoya yönlendirdi. 3 kişi için 990 dolar ödedikten sonra -konsolos hanımı bekleyin sizi çağıracak dedi.

    Konsolos hanım 24 yaşlarında genç bir hanım. Belgeleri kontrol etti. Parmak izlerimiz aldı, yemin ettirdi.
    (mülakat İngilizce)
    • Tebrik ederim.
    • Teşekkür ederim.
    • Söyleyeceklerinizin doğru olduğuna yemin eder misiniz?
    • Ederim.
    • Eşime sordu. O da ederim dedi. Oğlum için bana sorudu. Ben de onun için de ederim dedim.
    • Kaç yıllık evlisiniz?
    • Tek çocuğunuz mu var?
    • Daha önceden evlilikleriniz var mı?
    • Verdiğiniz adrese mi gideceksiniz?
    • Talihliye hangi bölüm mezunusunuz?
    • Kutlarım vizenizi onaylıyorum.
    Şeklinde görüşme geçti. Cuma günü vizenizi kargodan alabilirsiniz dedi. Ertesi gün kargodan mail geldi. Kargonuz ofisimize ulaşmıştır. Şeklinde Mail aldık.
    Cuma sabah pasaportlarımızı aldık ve ülkeye geri döndük.

    Bu süreçte Yeşil Kart Formu ailesine çok teşekkür ederim. Özellikle @gucarslan Uğur Bey’e ne kadar teşekkür etsek azdır.

    Herkesin hayallerinin gerçek olması dileğiyle.

    Mehmet

  • ⭐⭐

    @sidarta Tebrikler, yolunuz acik olsun.


  • @moderat13 Telegramdan yazışmıştık. Deneyimini okuyunca çook mutlu oldum. Vizen hayırlı uğurlu olsun kardeşim


  • @Begum, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Muharrem1963 Merhaba vizeniz hayırlı olsun. Sponsor olacak akrabamız var. I-864 formunu mu doldurması gerekiyor. I-134 formu da var hangisi doğrudur diye bilgi almak istemiştim. Güncel form linkine nereden ulaşabiliriz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    Çok teşekkür ediyorum Begüm Hanım, öncelikle imza kısmı alt taraftaki Dosya numarası, ds-260 gönderimi 2NL Tarihi gibi bilgilerin olduğu bölümdür ve doldurulması gerekiyor. Sorunuza gelecek olursam. Bende mülakatta sponsor istendi ve sarı kağıtta I-864 Formu işaretliydi ama mülakat öncesi sponsorlukta ise sanırsam I-134 olabilir forumda bir çok kaynak mevcut.


  • @moderat13 Vizeniz hayırlı oldun. Okurken bir aksiyon filmi heyecanı yaşattın bana 🙂 Senin adına çok sevindim. Umarım biz de sizin gibi bu tatlı heyecanın sonunda vizemize ulaşırız.


  • Herkese merhaba. Ben Beste. 2022 Mayıs ayında başlayan maceram 23 Mayıs 2023 de mutlu sonla bitti. İlk kazandığımı öğrendiğim gün, o zaman sevgilim bugün eşim olan insana “hayatımda ilk kez bir şey için çabalamama, kovalamama gerek kalmadı” demiştim. Hayatımda en çok çabaladığım bir hikayeye sahip oldum… evet 2023 greencard talihlisi olarak çok fazla belirsizlik içerisinde kaldık. İstenmediğimizi her gün yeniden anlamak zorunda kaldık. Geçmiş yılların tablosuna göre 2023 Ocak-Şubat aylarında Ankara da mülakatım olacaktı. Sıra numaram 10binlerde, DS submitim ilk 4 gün içerisindeydi. Sonra ne oldu? @gucarslan ’ın sözüne geldik. Ankara güven olmaz demişti, gerçekten güvenilmeyeceğini öğrendik.
    Önce hızlı artan bülten ile ooo hemen hallolacak her şey diye heyecanlanırken dağıtılmayan mülakatlarla soru işaretleri oluşmaya başladı. Şubat ayında erken submit ve fena olmayan sıra numaramla acaba dosya taşısam mı diye düşünmeye başladım. Şubat bülteni sonrası mülakat hiç gelmeyince karar verdik. Dünyadaki tüm Amerikan konsolosluklarını Excel tablosuna döktüm ve ilk kez ismini duyduğum ülkelere kadar kontrol ederek vizeli, vizesiz ve Schengen vizeli seçenekleri ayırdım. Viyana ilk dosyamı kabul eden konsolosluk oldu ve hemen ertesi gün zaten cutoff olalı aylar olan dosyama 12 gün sonrasına mülakat verdi. Ertelemek zorunda kaldım, hazırlandım. Daha önce Avrupa seyahatleri olan, düzenli çalışan, maaşı fena olmayan bir gençtim. Ret yedim. Otel rezervasyonu iptali bahanesiyle yenen reddime airbnb rezervasyon ve faturalarını göstersem de itirazlarımı kabul ettiremedim. Grupta bir çok arkadaşımızla bu ret silsilesi devam etti. Madem göçmensin o zaman bizim için de potansiyel göçmensin dediler. Türk olarak dürüst davranmanın bedelini ödedik bence. Bu sırada günlerce süren ne yapacağız sorusunun altında korkunç günler geçirirken vizesiz tüm ülkelere dosya taşıma maili attık. Her biri ret dönerken birden Hong Kong dosyanı alırız dedi. Bu sırada dosyamı Viyana’dan Ankara’ya alan ben, önce Ankara’nın talep ettiği dosyayı kabul etmesi için 1 hafta bekledim. Sonra kabul ettiği an Hong Kong dosyamı çekti. 1 ay sonrasına mülakat verdi. Artık o kadar sıkılmıştık ki, evi kapattık işten ayrıldık ve çıktık yola. Hong Kong un nemli sıcağında ve sokaklardaki kokuyla mülakata kadar bekledik. Sağlık muayenesi için Dr Nicolson u seçtik. Aslında Anderson seçmiştik fakat Türk vatandaşlarına hizmet veremeyeceğini iletip iptal ettiler. Konsolosluk bu duruma el attı ve artık sorun yok diye biliyorum. Muayene randevusuna antikor testlerimiz ve eksik aşılarımızı (hepatit b) olup geldik. Bunların süreci hızlandırdığı söylenebilir fakat yine de kişi başı 400 hkd hızlandırma ücreti ödedik. Haftasonu ile birlikte 5 günde aldık. Mülakata sağlık raporumuz hazır olmadan gecikme mektubu ile girdik. Tarihi bir andı, çünkü Hong Kong Amerikan Konsolosluğu göçmen vizesi salonunda aynı anda sadece 5 Türk idik… vize memuru kazandıktan sonra evlendiğimiz için haliyle sordu. Doğruyu söyledim, zaten beraberdik birlikte gitmek istedik. Evlilik tarihimizi sordu ve evlilik cüzdanı fotokopisi üzerinden kontrol etti. İşimin detaylarını sordu, benim title product manager olduğundan pek bilinen bir şey değil haliyle detaylıca açıkladım. Neden iki soyadım olduğunu sordu, bu kısım biraz daha kişisel merakıydı. Kendi ülkelerinde böyle bir şey yokmuş. Nereye gideceğimizi sordu San Francisco dedik. Hiç pahalı vs demedi. zaten banka dökümü de istemedi. Öğrenci veya işi uygun olmayanlardan istiyorlar. Çok rahattı, açıkçası biz de rahattık. Biz zaten bu vizeyi kazandık almaya geldik modundaydık. Sağlık muayenesi raporu mülakattan 3 gün sonra çıkacaktı. Hazır olduğunda gelin dedi. Dün raporu ve pasaportları teslim ettik bugün aldık. Kişi başı 330 dolar vize ücreti, ikimiz için 5960 Hong kong doları muayene ücreti ödedik. (3 aşı olduk, 2 tdap, 1 mmr) Bu süreçte Viyana grubu, ana grup, Telegram, Twitter, forum, Hong kong her birinde emeği geçen yaşadığı deneyimi yazan, aklına takılan soruyu soran herkese çok teşekkür ederim. Umarım daha fazla kişi hayallerine kavuşur.

    Hong Kong vize süreci için hazırladığım doküman linki:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sidarta tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.


  • @bestonway hayırlı olsun vizeniz tebrikler yeni hayatınız da yeni yeriniz de başarılar dilerim 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum