Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eb3vize-com Çok teşekkür ederim cevaplar için. Gayet açıklayıcı ve net oldu. Evli ve çocuklu olduğum için bu ayrıntılar benim açımdan önemliydi.


  • @eb3vize-com merhaba, e-2 vizesi ile orada bulunduğumuzda eşimizin çalışma izni bulunuyor. green carda gitmesi için nasıl bir süreç izlenmeli, çünkü eb3 te olduğu gibi çalışma izni v.s belgeleri beklemek zorunda olmayacak , firma sadece greencard için mi başvuru yapacak, cevaplayabilirseniz çok sevinirim.


  • @Erman-demirkıran maalesef yine çalışma izni beklenmeli ve sonrasında firmada gidip çalışılması gerekmektedir. Bu süreç.Green Card sürecidir. Sadece SSN almayacaksınız. Yani süre olarak bir fark olmayacak sizin için. Tek avantajınız E2'den elde ettiğini çalışma izninizle size EAD gelinceye kadar çalışmaya devam edebileceksiniz. EAD geldikten hemen sonra da şirkette çalışmaya başlayacak 6-7 ay sonrasında da Green Cardlarınız elinize geçecektir.


  • @eb3vize-com size sormak istediğim bir konu var.. Mesela Bdv solution da yurtdışıdan süreci yürütmek daha pahalı iken sizde yurtdışından başvuru daha ucuz. Bunun nedeni nedir acaba?


  • @ALP-TURK bu konu hakkında inanın bir bilgimiz yok. Ama bizim ABD içinde ve ABD dışında arasında neden fark derseniz ona cevap vereyim isterseniz. ABD içinde Green Card almanız için I-485 formu dolduruluyor bunun harç bedeli $2.820 ama konsolosluklarda DS260 dolduruluyor bunun ücreti $345. Aradaki $2500 dolar bundan kaynaklanmaktadır.


  • @eb3vize-com teşekkürler yanıt için


  • Bu sektorun en eski ve deneyimli firmasi olan BDV solutions tan farklariniz nelerdir ?


  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   eb3vize.com eb3vize.com 

  • @eb3vize-com burada ABD dışından süreci uzatan konsoloslukların mülakat için çok geç randevu vermesi midir? Ülkelere göre bu süreleri görebileceğimiz bir internet sayfası var mı? Paylaşır mısınız?


  • @ALP-TURK Evet ABD dışından yapılan müraacatlarda en büyük sorun randevu süresidir. Maalesef randevular ile ilgili süreleri öğrenebileceğiniz bir resmi kaynak bulunmamaktadır.


  • @eb3vize-com merhaba. 1)geçen yıl turist vizem red edildi, bu durum eb3 vizesi başvurusu yaparsam sorun olur mu?
    2) 11 yıl önce gc talihlisi oldum, işlemleri dr randevusu ve mülakat tarihi almama rağmen çeşitli nedenlerle tamamlayamadım, bu durum sorun oluşturur mu? kolay gelsin.


  • @mfkont

    1. Hayır sorun olmaz çünkü bu bir Göçmen Vizesidir. Sizin Göçmen Olmayan Vize türlerinden ret almanızla ilgilenmez.

    2. İşlemleri tamamlayamamızdan dolayı olmaz ama Green Card mülatından ret aldıysanız o durum önemli bir husustur. Bunu irdelenmesi gerekmektedir. Ama siz vize mülakatına katılamadıysanız sorun bulunmamaktadır.


  • @eb3vize-com teşekkür ederim. hayır mülakata katılamadım. diyelim ki sizin firmanız ile başvurduk ve evraklarımızı tamamladık ne kadar süre sonra başvurumuz için resmi ilk adım atılabilir?


  • @eb3vize-com ortalama bir süre veriniz var mı elinizde Ankara özelinde

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rhonster, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    @Mehmetyanik tek kalemde ajansa ödeme yapmadım talepte etmiyorlar ama sürecin masrafları bana ait o yüzden. onların talebi nitelikli işçi olduğundan şartlar farklı ilerliyor ödemeyi yapmamam karşılığında 3 yıl onlarla çalışacağım sözleşmeyi bozarsam 32 bin dolar ödeme yapmam gerek masraflar aşağı yukarı bu kadar diye.

    Kolay gelsin herkese. Sayın eb3vizesi.com Ben de @Rhonster gibi 3 yıllık anlaşma imzalayıp süreç için önden para vermemek istiyorum, mümkün müdür. Param yok çünkü. Bi de Kayserililer gibi önden para verdiğimde zararda hissediyorum kendimi 🙂 Şaka bir yana işlerinde başarılar diliyorum. Fast food restoranların yanına kargo kurye firmaları gibi değişik işletmeler eklendiğinde ben de şansımı denemek istiyorum. Konuşmuştuk, fastfood tutuyor beni. Miami çıkışlı cruise gemilerinde serdümen, ve ya Pan-am hava yolları hala duruyorsa pilot olarak da müracaat edebilirim. 🙂


  • merhaba eb3vize.com, baska eyaletlerle yapacaginiz sponsorluklar olacak mi? Wendy's south carolina charleston sehrindeki restoran subelerinin indeed sitesinde calisanlarin yorumlarina baktim ic karartici gozukuyor, tirstim, calisanlari isten kovmakla tehdit ediyolarmis, dukkan bom bos ve yapacak bi is kalmayinca bile manager bos durma diye azar cekiyormus. Ohio da ki restoranta bakmadim henuz daha ama baska eyalet opsiyonlariniz var midir? ya da belli bir eyalet icin anlasma yaptiktan sonra baska eyaletin subesine gecis yapmak mumkun oluyor mu? bir de Subways restoranti ile ilgili bir sponsorlugunuz var mi? sadece mc donald's ve wendy's mi?
    hic beklemeden sizinle sureci baslatmak isterdim cunku turk bir sirket ve turkce destek olmaniz bir arti fakat secenekler cok kisitli olunca arada kalmis hissettim. sonucta 1 yil boyunca yasayacagimiz ve calisacagimiz yerin psikolojik etkisi olumlu ve olumsuz olarak insana yansiyacak.


  • @mfkont süreç başladı zaten sizleri hemen kontenjana dahil edip işlemlerinize başlıyoruz. Süreci takip edebilmeniz için sizlere ilgili linkleri ve dosya numaralarını veriyoruz. Burada bu şekilde dosya numaralarını alan ve süreci takip eden danışanlarımız var. Kendilerine de bu durumu sorabilirsiniz.


  • @ibrahimasar tabii ki. bizi takip etmeye devam edin.


  • Merhabalar, bu yaz j-1 vizesi ile ( work and travel ) amerikada buluncam Amerika’ya geldiğimde eb-3 vizesine başvurmak istiyorum. Süreçin adımlarını genel olarak üstünden yazarsanız sevinirim. Süreç kaç yıl sürecek, j-1 vizemin süresi 4 ay olduğu için ek olarak başka bi statüye geçmem gerekiyor mu ?, amerikada eb-3 vizesine başvurduğumda ücret tahmini ne kadar vb. gibi sorularım var cevaplarsanız sevinirim.


  • @dnz süreç ABD içinden 17-18 ay sürmektedir. Bu süre zarfında çalışma izninizi ve seyahat izninizi alıp şirkette çalışmaya başlayacaksınız. Çalışma iznininden 6-7 ay sonra da Green Card elinize geçmiş olacak.

    J1 vizeniz 4 ay sonra biteceği için mecburen F1 statüsüne geçmeniz gerekmektedir aksi takdirde Out of Status kalırsınız. Çünkü EB3 vizesine başvuru size bir statü kazandırmamaktadır ta ki çalışma izniniz onaylanıncaya kadar.

    Toplam ücret $22.500. Ödemeyi 3 taksit halinde alıyoruz. Sözleşme imzalanınca $5.000, sözleşme imzalandıktan 4 ay sonra $5.000, Çalışma Sertifikası onaylandıktan sonra bu da sözleşme imzalandıktan yaklaşık 13-14 ay sonra $12.500 olarak ödüyorsunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum