[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
hayırlı olsun yeni yaşamınızda mutluluklar
-
Merhabalar değerli forum üyeleri bir takım farklı işlerimden kaynaklı biraz geç yazma fırsatı bulabildim mülakat deneyimimi, yaklaşık 2.5 aylık zorlu bir süreçten geçerek çok istediğim Amerika vizeli pasaportuma 11 Nisan’da çok şükür kavuştum. Benim mülakat deneyimim sadece mülakatla sınırlı kalmayacak, sponsor nedeniyle AP sürecine kaldığım için bu konuyla alakalı da yaşadıklarım kadarıyla faydalı bilgiler vermeye çalışacağım.
Unganlar Sağlık Muayenesi
11 Ocak saat 11.00’a randevu almıştım. Saat daha 09.30’da Kuğulu Park’a gelmiş çevre kafelere geçerek zaman geçirmeye başlamıştım. Ardından saat 10.30 gibi içeri girdiğimde yaklaşık 7-8 kişi vardık içeride ve tek Türk bendim. İlk olarak gideceğiniz yer Unganların olduğu binanın 4. Katına çıkın soldan ilk kapı. Burada bekleyen kişilerle sıraya girmiştim, ardından oradaki hanımefendilere randevum olduğunu söyledikten sonra DS-260 Confirmation Page, Pasaport ve Covid-19 Aşı Belgesini istediler. Hepsini verdikten sonra fotoğrafımı çektiler ve bir kağıt verdiler daha sonra da 5. Kata geçmemi istediler. 5. Katta düzen laboratuvar mevcut. Burada kan ve idrar tahlilinin verdikten sonra biraz bekledim ve 117.5$ ödeme yaptım. Buradaki görevliler ise 3. Kata muayene alanına gitmemi söylediler. Muayene alanına gittiğimde ise sadece ciğer tomografisi çekildim ve daha sonra tekrardan 4. Kata çıktım. 4. Kattaki görevliler sonuçlarının çıkması biraz sürebilir, saat 12.00 gibi tekrar gelin dediler. 12.20 gibi tekrar girdiğimde 4. Katta görevlilerin yan tarafından geçerek muayene odasına girdim. Burada sadece iç çamaşırım kalacak şekilde soyunup önlüğü giymemi istediler. Boy ve kilo ölçümü yapıldıktan sonra Handan Hanım içeri girdi ve önlüğü üstüme atınca direkt sırt üstü uzanmamı istedi ve muayeneye başladı. Ardından sohbet havasında kısa sorular eşliğinde geçen bir muhabbetimiz oldu ve o sırada da 2 sağ 2 sol kolum olmak üzere toplam 4 aşı yaptı. Sorular ise hemen hemen herkese sorulan sorulardı. Muayene ve aşı fasılları bittikten sonra tekrardan içeri gittim ve burada da 340$ ödeme gerçekleştirdim. Ardından yarın saat 13.00 gibi tekrar gelmem istendi ve 18 Ocak günü verdikleri saatte gidip sağlık raporumu aldım.
Vize Mülakatı
3 Şubat saat 08.15’te olacak vize mülakatım için Çukurambar’da bulunan yeni ABD Büyükelçiliği binasına saat 07.30 gibi geldim. Güvenlik önünde ise iki sıra vardı ve baya kalabalıktı ben geldiğimde. Sağ tarafta sıra bana geldiği zaman direkt pasaport ve gerekli kağıtlarımı gösterdikten sonra isimleri çağırılan kişiler sol taraftan kapıdan girdikten sonra güvenlik kontrolünden geçiyor. Ben yanıma cüzdanım ve gerekli evrakları taşıdığım şeffaf bir dosya ile gelmiştim. Güvenlikten geçtikten sonra dümdüz ilerleyeceğiniz bir yol bulunuyor. Yol kısa gibi gözükse de inanın o heyecan o stresle uzun geliyor. Ardından ileride soldan döndüğünüzde bina kapısı önünüze çıkıyor. Ardından danışman bölümü var ve oraya gidip Greencard için geldiğinizi söyledikten sonra gerekli kontrolleri yapıyorlar ve bir sıra numarası veriyorlar o numara yandıktan sonra mülakatların yapıldığı yerin sol tarafında ödeme yapılıyor, $330 nakit ödemeyi yaptıktan sonra tekrar sıra numarası verdiler.
Sonra en baştaki bankoda bulunan hanımefendiye evraklarımı teslim ettim. Kendisinin benden istediği evraklar şunlardı:
• Pasaport (fotokopisini istemedi)
• Sağlık raporu (Unganlar'dan aldığım)
• İki adet 5x5 fotoğraf (konsolosluk sitesinde önerilen fotoğrafçılardan birinde çektirmiştim)
• Vukuatlı nüfüs kayıt örneği (e-devlet üzerinden)
• İngilizce tercümeli arşivli adli sicil kayıdı (e-devlet üzerinden)
• Askerlik durum belgesi (e-devlet üzerinden)
• Son aldığım üniversite diploması ve fotokopisi (diploma iki dilli: Türkçe ve İngilizce)
• Banka hesap dökümleri (hesaplarımda 15K USD+ 13K TL vardı)
• DS-260 Confirmation Page
Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorusuna İngilizce cevabını verdim. Evrakları teslim ettikten sonra oturdum sıramı bekledim. İçerisi çok dolu ve her türden vize almak için gelen kişiler vardı ve red alan kişileri gördükçe daha da heyecanlanıyordum. O yüzden bakmamaya gayret gösterdim. Yanımda da bir aile vardı ve o kişilerle muhabbet kurmaya başladım. Onlarla da önceden telegram grubundan konuşmuştuk zaten. Yaklaşık tam hatırlamıyorum ama 15 banko vardı ve sadece 7 ve 9 nolu banko Immıgrant Visa için bakıyordu geri kalan bankolar ise Nonimmigrant Visa mülakatlarını gerçekleştiriyordu. Sıra tam bana gelmişti hatta 7 ve 9 nolu bankolar boştu acaba hangisine ben geçeceğim diye merakla bekliyordum. 7 nolu bankoda sarışın gözlüklü bir hanımefendi vardı, 9 nolu bankoda ise Asyalı aksanı hoş olan bir beyefendi vardı. Bizden 2 hafta mülakata giren Üniversiteli 2 arkadaşı AP’ye bırakan oydu ve en büyük korkum onunla olacak mülakattı. Maalesef Asyalı beyefendi geldi. Merhabalar efendim Günaydın diyerek başladım kendisi de güleryüzle merhabalar hoşgeldiniz dedi ayaküstü biraz konuştuğumuzda çok nazik davrandı ve mülakatı İngilizce istediğim halde Türkçe gerçekleştirdi. Önce yemin ettirdi ardından parmak izi kaydımı yaptırdım ve bana sorulan sorular da şu şekildeydi;
• Evli misiniz?
-Hayır, bekarım.
• Daha Önce ABD’de bulundunuz mu?
-Hayır, ilk defa gideceğim.
• Hangi eyalete gideceksiniz?
-New Jersey
• New Jersey’de bir tanıdığınız var mı, hangi iş yapmayı planlıyorsunuz?
-Arkadaşım var ve onun yanında restorantta hizmet sektöründe çalışıyorum. Ardından farklı sektörler üzerine çalışabilirim.
• Burada Üniyi hangi bölüm üzerine okudunuz?
-Coğrafya
Burada birkaç şeyler yazdı ekrana baktı 1 dakika boyunca hiçbir şey konuşmadık fakat güler yüzlülüğümü ve istifimi bozmadan bekledim. Ama elbette çok heyecanlandım çünkü panikatak geçiren bir insanım ve terlemeye başladım diyebilirim. Ardından bana para kaynağımı ve gelecekte yaşayabilir miyim gibi sorular sordu bunlar ise şu diyaloglar üzerinde gerçekleşti;• Daha önce çalıştınız mı?
-Evet, fotoğrafçı ve aşçılık üzerinde çalıştım geçmiş yıllarda.
• Orada işiniz hazır demiştiniz değil mi?
-Evet arkadaşım bizzat ayarlayacağını söyledi.
• Gösterdiğiniz para sizin mi kaynağı neresi?
-Bir miktarı benim çalışıp biriktirmemle oluştu diğerleri ise ailem bana yardımcı oldu.Herkesin 1-2 dakika sürüyor dediği mülakat benim için 6 dakika sürdü ama benim için çok çok daha uzun oldu diyebilirim, elim ayağım terlemişti artık ve biraz bekleteceğim sizleri diyip ekrana bakarken arkadan bir hanımefendi geldi ve onunla konuştu. Daha sonra ise maalesef o sarı zarfı gördüm ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Evrakların tam hiçbir sorun yok fakat benden Amerikan vatandaşı veya Greencard’ı olan birisinin bana sponsor olmasını istedi ve gerekli belgeleri işaretleyerek bana verdi. Çok üzüldüğümü anlamış olabilir ki direkt üzülme sponsorluk işi kolay tanıdığın varsa sıkıntı çıkmaz evrakları gönder vizeyi vereceğim sana dedi ve artık kapıdan nasıl çıktığımı bile hatırlamıyorum o anki üzüntüyle konsolosluktan ayrıldım.
Administrative Processing
Konsolosluktan ayrıldıktan hemen sonra Telegram’a kötü haberi iletmiş bulundum ve Uğur Güçarslan bey çok sağ olsun direkt bana ulaştı ve sakinleştirerek aşamaları anlattı. Sponsorluk durumu biraz karışık arkadaşlar aslında sponsorluk yapacak olan kişi size güvenip gerekli evrakları göndermesi gerekiyor ve aslında bir bakıma onun hane halkı üyesiymiş gibi duruma giriyorsunuz. Ve benden istenen evraklar I-864 formu. W-2, IRS Tax Transcript ve Tax Return 1040 formlarını istedi. Ve ben hemen sponsorluk bulmak için tanıdıklarıma yazdım. Fakat kimi görüldü attı, kimi başka birisine sponsor olduğunu söyledi, kimi düşüneceğini söyledi ve o sorumluluğu almak istemedi, kimileri de hiç dönüş dahi yapmadı. Bu süre zarfında ise benim gibi sponsorluk AP’sine kalan arkadaşlarıma ulaştım ve onlarla da bu konuyu uzun uzun konuştuk. Özne, Kaan ve Emre’ye buradan çok selamlarımı iletiyorum.
3 gün sonra aile dostumuzdan birisi bana her şeyi halledebileceğini ve canımı sıkmayacağımı söyledi ve uzun uzadıya konuştuk ve o gece maalesef 6 Şubat depremi oldu ve ben gönüllü olarak sahaya gittim. Ardından sponsorum gelince halledeceğimizi ve o süre zaafında gerekli olan evrakları çıkartacağını söyledi. Yaklaşık 1 ay sonra ise gerekli evrakları imzalayıp UPS kargo ile bana ulaştırdı. Bu arada arkadaşlar evraklar ıslak imzalı ve güncel olması gerekiyor. Tax Return ise içinde bulunduğumuz senenin vergi beyanları olamayacağı için geçen senenin olması lazım. Geçen senenin yoksa da önceki senenin de olabilir.Burada sponsor olan kişide aranan şey W-2’da gösterilen tüm yıl içinde aldığı maaşın hane halkı üyeleri dahil Federal Gelir Beyanında gösterilen minimum ücretin %125 daha fazlası olması gerekiyor. Örneğin bana sponsor olan aile 4 kişilik aileydi. 5 kişilik ailenin (Ben de hane halkı üyesi olacağım için) minimum geliri 37k$ olması gerekiyordu. Eğer bu para karşılamıyorsa ev, araba gibi değerlerinin de gösterip ekstra evraklarla bunu tasdik edebilirsiniz. Benim sponsorum bunu hayli hayli karşıladığı için ekstra belge vermedim. Gerekli olan evrakları da ais kaydı oluşturup 29 Mart gibi gönderdim. Ve 10 Nisan’da Ceac’taki bölümüm Refused’den AP’ye 11 Nisan’da ise Issued’e dönmüş oldu. Ve ertesi gün de pasaportum ve sarı zarfa nihayetinde kavuşmuş oldum.
Belki de DV2023’ün baştan sona zorluğunu en çok çeken kişilerden birisi oldum. Çünkü sponsorluk beklenenden çok daha zor oldu benim açımdan ama çok şükür vize damgalı pasaporta şu an aşkla bakarak içim rahat uyuyorum. Öncelikle Tüm mülakat bekleyen arkadaşlara bol şans ve sabır diliyorum. Bu süreçte her sorumuzu yanıtlayan ve yardımcı olan Sayın @gucarslan beye şükranlarımı sunuyorum. Ardından bu süreçte keza Uğur Bey kadar yanımda olan ve her işlemlerimizi beraber yaptığımız @öznegöçer Hanım’a da teşekkürü borç bilirim. Ben bu süre zaafında çok araştırdım ve sponsorluk AP’sine dair A’sından Z’sine her şeyi öğrendim diyebilirim ve bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız olursa bu mülakat deneyimimi yazıp ortadan kaybolmayacağım. Belki 2 belki 5 yıl sonra bile okuyup gören sponsora kalan arkadaşıma seslenmek isterim. Hem buradan hem de Telegram’da kullanıcı ismim ‘’Muharremcolak’’ çekinmeden yazabilirsin ve her türlü yardımı elbette adminlerimiz çok defa bizlere yardımcı olduğu gibi sizlere de olacaktır ama ben de elimden geldiğince sorularınıza yanıt olabilirim diye düşünüyorum. Yeşilkartforum ailesi adına elimden geldiğince yardımı eksik etmeyeceğimden emin olabilirsiniz. 2 hafta içerisinde Amerika’ya gideceğim, ilk giriş ve yaşama tecrübelerimi de yakın zamanlarda sizlere aktarmaya çalışacağım.
Yaşamak, inanmak ve umut etmekten ibaretmiş.
Sağlıcakla kalın.. -
vizeleriniz hayırlı olsun
-
@Zeynep-Aydın hayırlı olsun vizeniz tebrikler yeni hayatınız da yeni yeriniz de başarılar dilerim 🙏
-
@Necla-ÇİFTÇİ hayırlı olsun vizeniz tebrikler.
-
@Muharrem1963 Hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten artık bu işlerin daha da zorlaştığını düşünmeye başladım.. Sponsor benden isteseler ben gösteremem şahsen.. Tebrik ederim..
-
@Muharrem1963 Vizen hayırlı olsun kardeşim umarım en kısa zamanda biz de bu süreci atlatır seninle beraber Abd'de görüşürüz.
-
@Muharrem1963 tebrikler.Engelleri bir bir aşarak vizenizi almışsınız.Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.
-
@Zeynep-Aydın tebrikler.Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.
-
@Necla-ÇİFTÇİ tebrikler .Vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.
-
@Zeynep-Aydın hayırlı olsun
-
@Muharrem1963 hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar
-
@Muharrem1963 deneyiminizi heyecanla okudum. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum.Umarım herşey gönlünüzce olur.🙏🏻15k usd nin tek kişi için yeterli olabileceğini okumuştum ve hesabınızdaki paranın kaynağının sorgulanmayacağını.. bunlar doğru bildiklerimizdi. Değerli paylaşımınız için kendi adıma teşekkür ederim.
-
Merhaba degerli forum uyeleri, DV2023 sahsi deneyimimi sizinle paylasmak istiyorum, biraz geç kaldim ama ancak firsat bulabildim.
Ben Fas'ta dogdugum için 2023AF21K idi. Esim ve çocugum ile beraber basvuru gerçeklestik. Ankara mulakat vermeyince, dosya tasimak için biraz çaba sarfettim, ve Fas'a Kazablanka konsolosluguna tasima islemi gerçeklestirebildim oranin vatandasligi sahibi oldugum için.
DOSYA TASIMA:
Ilk basta kazablanka abd konsolosluguna mail attim, Fas'a donecegimizi anlattim, Ankara ve KCC dosyami tasimak için yardim edemediklerini yazdim, ek olarak Fas Pasaportumu, oradaki adresimi, PDF olarak Ankaranin cevabi ve Kcc'nin cevabi, Fas kimligimi ekledim. Donus gelmeyince AP ye kalanlar nasil abd konsolosluguna evrak gonderdiklerini arastirdim, ayni yontemi kullandim (Aramex ile gonderiyorlar ve takip numarasi aliyorlar// Aramex Fas'ta Abd konsoloslukla anlasmali), Mektup yazdim dosya tasima talebi olarak, ek olarak maildeki eklerle ayni seyler aileme mail olarak gonderdim, onlarin çiktisini alip ARAMEX ofisine goturduler ve takip numarasi alip benle paylastilar. 1 gun sonra evraklarim abd konsolosluguna birakildigini gordum, sonra beklemeye basladim. 1 hafta sonra Kcc ye mail attim mulakat yerimi sorgulamak için, Ankara olarak cevap geldi, biraz uzuldum. 3 gun sonra daha bir sorgulama maili gonderdim, bu sefer Kazablanka olarak cevap geldi ve heyecan basladi.Mart'in 3. haftasinda 2NL geldi, mulakat tarihimiz 05 Mayis olarak belirlendi, ardindan hemen hazirliklari basladim.
Ilk yaptigim sey, doktor randevusu almak. HIC KOLAY OLMADI, 3 tane doktor var kazablankada ama 2'si izine çikti ve en az bir ay çalismayacaklar, 1 tanesi sadece telefon yoluyla randevu veriyor ve hep telefonlari mesgul. INANIN 1300 defadan fazla aradim ulasabilmek için, çok stres ve korku sardi, sonra randevu verildi bize 28 Nisan için; ardindan biletlerimizi aldik ve evrak hazirlamaya basladik.
23 Nisan da Fas'a ailemle beraber gittik, gider gitmez Fastan almam gereken evraklari toplamaya basladim, sonra doktor randevusuna gittik 28 Nisan'da. Doktor muayenesi bir gunumuz aldi sabahtan aksama çunku Kan analizleri farkli yerde oluyor, Akciger filmi ayri yerde ve doktorun muayenehanesi ayri yerde. Neyse hersey guzel geçti Raporlarimizi alip toplamda 5500 Fas dirhemi yaklasik 580 USD odedik.
05 Mayis gunu sabah erkenden gittik Kazablanka Abd konsolosluguna ve 7:30 civari bizi içeriye aldilar, yanimizda evraklarimiz ve paramiz vardi, ve bebek arabasi. Hizli bir sekilde girdik, once 330 USD odedik kisi basi toplam 990 USD, sonra parmak izi verdik ve evrakleri teslim ettik, mulakat ingilizcede olacagini soyledik sonra siraya girdik mulakat için. Iki Amerikali hanimefendi vardi, isimle çagiriyorlar, 10 dk sonra Adimi duydum, hemen gittik ve basladi mulakat:
Officer: Turkiyede mi yasiyorsunuz
Ben: Evet
Officer: Guzel, sorun yok
Officer: Nereye gideceksiniz ABD de
Ben: Philadelphia, akrabamin yanina
Officer: Guzel, Turkiyeye hemen donmeniz gerekiyor mu? pasaportlariniz bir haftada hazir olabilir.
Ben: Sorun yok bekleyecegiz, pasaportlarimiz hazir olunce alip gideriz.
Officer: Ne is yapmak istiyorsun Abd'de
Ben: Daha once yaptigim is
Officer: Guzel, yuksek lisansin da var.
Ben: Evet.
Officer: Pasaportlariniz Aramexten alacaksiniz, size bir mail gonderecekler (ve bir kagit uzatti, uzerinde tebrikler, yaziyor)
Officer: Tesekkur ederim
Ben: Ben tesekkur ederim.Sonra ayrildik hemen konsolosluktan, guzel bir kahvaltidan sonra biraz gezip evimize gittik.
10 Mayis gece bir mail geldi, pasaportlariniz teslim edilmeye hazir diye, 11 Mayista gidip aldik Aramex ofisinden, kontrol ettik, vizelerimiz basildi, yanlarinda Sari dosyalar kenardan açik biraz (içinde saglik raporu ve diplomalar çevirileriyle beraber gozukuyor)
Detayli yazmaya çalistim, umarim Kazablanka'ya dosyasini tasiyacak kisiler için, bu sene veya ilerideki senelerde, faydali olur.
Herkes'e bol sanslar diliyorum.
-
@vadili merhaba vizeniz hayırlı olsun :) Sağlık raporu için hangi kliniğe gittiniz?
-
Herkese merhaba! Yoğun ve stresli bir bekleyişin ardından ben de vizemi aldım. Bir gün bu satırları büyük bir mutlulukla yazacağımı hiç düşünmezdim ama çok şükür ki nasip oldu. Bunun en büyük vesilesi @gucarslan . Çok ama çok teşekkür ederim uğur abi! Siz bana , dünyada hala iyi insanların da olduğunu gösterdiniz. Yolunuz hep güzelliklere çıksın!
Benim serüvenim inşallah herkese umut olur…
Kazandıgımı öğrendiğimde büyük bir mutlulukla içim içime sıgmamıstı. Bundan sonra ne olacak diye düşünüp duruyordum, kafamda bir sürü soru işaretleri varken forumla karşılaştım. Ben GC kazanınca direk gidiliyor sanıyordum :) ama meğer öyle değilmiş. Asıl mesele bundan sonra başlıyormuş. Forumda Tek tek her şeyi okudum,beni nasıl bir süreç bekliyor onu araştırdım. Telegram grubumuzda ve forumdaki bilgiler o kadar açıkça yazılmıştı ki tekrar bir şey sormama gerek kalmıyordu. Bir anda her şeye hakim olan birisi olmuştum :)önceki yılların exceline baktığımda 17k ya gelmediği hiçbir dönem olmamış. Bu yüzden çok umutluydum. Ama Ankara’nın çok yavaş gitmesi beni telaşa sürüklemeye başlamıştı. Cut off oldum diye sevinirken mülakat bekledikçe bir türlü gelmedi. Ben de alternatifler araştırmaya başladım. Bir çok ülkeye e mail attım ama herkes olumsuz döndü. Afrika ülkelerine bile yazmıştım, neresi olursa giderim yeter ki bana sunulmuş bu hakkı alayım dedim. Çaresizce beklemeye başladım. Daha sonra Excel listesine baktığımda herkes viyanaya taşımaya başlamıştı. Taşıyanların nasıl oturumu olabilir ki diye düşünürken Viyana’nın oturumsuz kabul ettiğini öğrendim. Schengen vizem yoktu çok kararsızdım taşıma konusunda ama riske girmeye değerdi. Ben de hemen Schengen başvurusu için gereken evraklara baktım, hepsini 4 gün içinde hazırladım ve başvurdum. 8 martta başvurdum 14 martta pasaportum elime ulaştı ve vizeyi almıştım. Hemen o gün Viyana’ya e mail attım ve dosyamı taşıyacaklarını söylediler. 24 martta da mülakat aldım. Hemen hazırlıklara başladım Viyana grubumuz o kadar güzeldi ki her şeyi orda öğrendim. Antikor testi yaptırdım , gerekli olan aşıları vuruldum . Çeviri yaptırdım. Grup olmasa halimiz ne olurdu acaba. Durup düşününce, ben bu forumla karşılaşmasaydım hala Ankara’yı bekliyor olacaktım çaresizce. Ama çok şükür ki hepimiz birbirimize yardımcı olduk.
Ben tamamen hazırdım artık, sırada mülakat vardı :)11 Mayıs günü sağlık muayenem vardı. @Necla-ÇİFTÇİ ablam ile birlikte gittik. Sorunsuz geçti her şey. Ordan röntgene gittik. Günümüzü tamamladık. 12 Mayıs Cuma günü saat 13de mülakatım vardı. Çok stresliydim. Elim ayağım titriyordu :) @Bartuğ-OLÇUM @Necla-ÇİFTÇİ @moderat13 “sakin ol Esra güzel olacak her şey” diyerek bana moral vermeye çalıştılar Allah razı olsun onlardan :)
Önce belgelerim istendi onları teslim ettim ardından ödeme bankosuna gidip 330$ ödedim ve beklememi söylediler. İsmim okundu ve mülakata başladık.
(K: Konsolos B:Ben)B: Merhaba nasılsınız?
K: iyiyim teşekkür ederim siz nasılsınız?
B: ben de iyiyim teşekkür ederim. K:Amerika’da nereye gideceksiniz?
B: ….
K: adresteki kişinin yanına mı gideceksiniz? Kim oluyor?
B: evet , aile dostumuz.
K: çok iyi. matematik mezunu musunuz?Matematik çok zor bir alan hatta ben çok sevmiyorum ama sanırım siz baya seviyorsunuz.
B: evet matematik mezunuyum. Ben bölümümü ve Mesleğimi çok seviyorum.:)çocuklar benim hassas noktam :) (o sırada konsolosluktaki beyefendi baya tebessüm etti birlikte güldük. Başarılar diliyorum size dedi hatta :) )
K: peki amerika’da ne iş yapacaksınız? Öğretmenlik mi yapacaksınız?
B: evet mesleğimi yapacağım.
K: Tebrikler, vizenizi onaylıyorum. Sağlık raporu ulaştıktan sonra vizenizi basacağız.
B: cok ama çok teşekkür ederim.Yüzümde derin bir mutlulukla ordan ayrılarak arkadaşlarıma sımsıkı sarıldım. Başarmıştım. Artık sabrın sonu selamet olmuştu ve o anki duygularımı anlatacak kelimeler bulamıyordum.
Pazartesi günü durumum issued oldu ve Salı günü de pasaportumu teslim aldım.
Bu süreçte, yaşadıklarımdan çok şey öğrendim. Eğer bir şey nasibinizde varsa o eninde sonunda sizin oluyor arkadaşlar. İnanmaktan ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. Siz üzerinize düşeni yapın gerisi zaten mükemmel şekilde ilerliyor.
Viyana’da çok güzel insanlar tanıdım. Asla yalnız değildim orda. Hep birlikte hareket ettik ve bu heyecanı stresi hep birlikte yaşadık. Green card sayesinde güzel bir ülke de görmüş olduk. Gerçekten herkesin gezip görmesi gereken bir yer.
Dönerken ağladım diyebilirim :) canım Viyana’m.. sen bizim hayallerimize giden yolda köprü oldun..Bu süreçte bana hep destek olan aileme, @gucarslan abiye , arkadaşlarıma, adminlerimize çok ama çok teşekkür ederim.
Hepimizin yolu açık olsun… -
@Esrâ-Nur Sizi gönülden kutluyorum Esra hanım, hayallerinize kavuştunuz. Yeni hayatınızda bolca başarılar temenni ediyorum . Ortadoğu'dan kurtulan vatandaşlarımızı gördüğüm zaman ben de onlar gibi seviniyorum, kalın sağlıcakla.
-
@Esrâ-Nur hayırlı olsun vizeniz tebrikler ABD hayatında başarılar dilerim 🙏
-
@Esrâ-Nur tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.
-
@Esrâ-Nur Tebrik eder yeni hayatınızda başarılar dilerim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum