Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Abdullah-Aygec, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba,

    benim bir sorum olacak gerek dosya masrafları vize ücreti vs bunları karşılayabilmek için gerek orada ihtiyaçlarımızı gidermek için belirli bir miktar kredi çekmem gerekiyor. bu kredi bana sorun olur mu ? yani hem vize almamda hemde ülkeden çıkış aşamasında adıma kayıtlı borç olması bana sorun olur mu ? kredi çekmeden bu işin altından kalkamayacağım .

    sorun olmaz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3085/turkiye-den-kredi-cekip-abd-ye-gitmek

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mert-Küçükusta, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    DS260 formumda eğitim kısmımda HIGH SCHOOL diploma seçeceğime, HIGH SCHOOL NO DIPLOMA seçip yollamışım formumu fakat üniversitemden tutun çalıştığım yere, hatta lisede aldığım diplomama kadar her şeyi doğru ve net bir şekilde yazmış bulunmaktayım. KCC'ye açtırmak için mail attım, sizce sürecimde çok büyük bir problem yaratır mı? Sabahtan beri stres oldum resmen evin içinde. Lütfen aydınlatırsanız çok sevinirim. bir stresle KCC'ye açtırmak için mail attım umarım bana problem yaratmaz fakat okudugum kadarıyla lise mezunu olmadan zaten DS260 başvurularımız kabul edilmiyor diye biliyorum.

    Sorun olmaz, bu nedenle formu actirmayin. Mulakat tarihi aldiktan sonra formu actirip bilgileri guncelleyebilirsiniz. Eger formu acarlarsa hemen guncelleyip yeniden gonderin.

    lise mezunu olmasaniz da is deneyimi ile hala vize alabilmeniz mumkun, o nedenle DS-260 formundaki bu bilginin dosyaya direkt bir etkisi olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Vusal-Mansurov, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    İyi akşamlar. Green card eşime çıktı. DS-260 formunu doldururken eşimin case numarasını mı yazmalıyım? İlk önce eşim için mi sign and submit yapmam gerekiyor? Yoksa kendim için mi? Kendim için istenen case numarasına eşimin case numarasını yazıyorum ama sistem kabul etmiyor. Bilgisi olan acil yardım etsin. Teşekkür ederim.

    dosya numaranizi yazarken ortadaki 0'lari silin...

    tum dosyaniza ait tek bir dosya numaraniz olacak, herkesin formunu gonderirken bu numarayi kullanacaksiniz.


  • @crazycells öncelikle dönüşünüz için çok teşekkür ederim.Ben şunu düşündüm konsolosluk yoklama kaçağı bu ülke dışına çıkamaz zaten deyip red yerim mi diye korktum.Ve şu bilgi de eminiz demi mahkeme kararı yoksa tutanak tutsalar bile geçebilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @karaloyunlar1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells öncelikle dönüşünüz için çok teşekkür ederim.Ben şunu düşündüm konsolosluk yoklama kaçağı bu ülke dışına çıkamaz zaten deyip red yerim mi diye korktum.Ve şu bilgi de eminiz demi mahkeme kararı yoksa tutanak tutsalar bile geçebilirim.

    hayir, konsolosluk bu tur konulara takilmiyor.

    artik yurtdisi oturumunuz olacagi icin, Turkiye disina cikmakta sorun yasamamaniz lazim. Eger sorun yasarsaniz; gider gitmez, en yakin konsolosluktan askeri islemleri yapacaginizi belirtin.

    ABD'de askerlik tecili yapabilmeniz icin ABD'de okumaniz veya calismaniz lazim, bilginize.


  • @crazycells cok tesekkurler.

    Keske ds260 formunu doldururken aceleci davranmayip yasadigim yerleri ikametgah gecmisine gore yapmasaydim.Bu forumu biraz gec ogrendim.Insallab sorunsuz guncelleyip vizeyi aliriz.

    Birde yurtdisinda mulakata girecekler icin AIS kaydi nasil oluyor?


  • @crazycells Tekrardan teşekkürler.İki sorum daha var.Mülakata gitmeden bedelli yapıp bedelli yapıcağımı belirtsem pozitif bir bakış olur mu yoklama kaçağı gitmeme göre yoksa paranı boşuna bedelliye harcama mı diye tavsiye edersin.Son olarak da şunu sorulan ABD ye gittim ne çalışıyorum ne okuyorum yoklama kaçağı gözüküyorum hala diyelim ülkeler arası bir anlaşma var mı Türkiye’ye felan iade etmezler demi?


  • Herkese hayırlı olsun şimdiden. Litvanya'dan ilk başvurumda onay aldım. Litvanya yada başka bir ülkeden başvuran arkadaşlarla iletişime geçebilir miyiz?
    Teşekkürler

    Dosya Numarasi: 2024EU00014XXX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy

  • ⭐⭐

    @karaloyunlar1 iade olmazsın. Türkiyeye gelirsen alanda alırlar. Tecil imkanın varsa tecil ettir.


  • @crazycells mulakat evraklarini e-devlet uzerinden ingilizce alabiliyor muyuz ? bahreynde ingilizce veya arapca olmayan dokumanlar ingilizce ceviri gerektirir yaziyor. eger e-devletten ingilizce alamiyorsam konsoloslugun tercumanina ceviri yaptirtmam gerekecek sanirim.

  • ⭐⭐

    @eray26 adli sicil kaydı alınabiliyor. Diğerlerinide kontrol edin. Siz bahreynde gireceğiniz için her evrakı ingilizce yapmalısınız. Diplomanız ingilizce ise gerek yok ama.


  • @selamibasaran sadece onlisans diplomam ingilizce. onun disinda her sey turkce. e-devlet uzerinden ingilizce alamiyorum nufus kayit ornegi vs. bunlarin cevirisini Turk konsoloslugundan tercumanlara yaptiracagim degil mi ?


  • @crazycells Merhaba. Green card lotosu eşime çıktı ve kendisinin halihazırda 10 yıllık turist vizesi var. Benim ise vizem yok, geçen yılki başvurum ise 'administrative process' aşamasında, henüz sonuç yok.

    Böyle bir durumda, ikimizin de green card alabilmesi için yine de ikimizin de DS-260 formu ile başvurması gerekiyor mu? Forumda bu başlıkta tarif ettiğiniz adımları takip etmekten başka yapmamız gereken bir şey var mı? Eşimin DS-260 doldurmayıp ilerletmesi gereken farklı bir süreç örneğin?


  • Merhabalar, Bende DV2024 green card çekilişi çıktı. Kız arkadaşımla 6.5 yıldır birlikteydik ve zaten evlenecektik ve geçtiğimiz nisan celbinde de askerdeydim yeni döndüm. Döndüğümde green card çekilişinin bana çıktığını gördük ve bu 1 hafta içerisinde bu gün evlenmiş olduk. Şimdi DV-260 formunu dolduracağız ancak burda aklımızda bir kaç soru oluştu, biz şu an daha bu gün evlenmiş olduğumuz için eşimin daha nüfus cüzdanı ve benim nüfüs cüzdanımız değişecek aynı zamanda pasaportlarımız vardı ama onlarında güncellenmesi gerekecek. Sorumuz aslında bu DV-260 formunun en güncel hal ve durumu yazmamız ise şu an bizim nüfus kimliklerimizi yeniledikden sonra mı doldurmamız gerekir DV-260 Formunu?


  • @selamibasaran Teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @OG35 öncelikle hayırlı olsun. Süreci imzanıza taşınız. Bu sayfanın ilk iki iletisini okuyunuz.
    Keşke evliliği formu doldurduktan sonra yapsaydınız.

  • ⭐⭐

    @eray26 Amerikan konsolosluğunun onayladığı tercüman listesi var mı bilmiyorum. Varsa öyle birşey sitesinde yazıyor olabilir.


  • Merhaba, bana da 25 yıldan fazladır yaptığım başvuruların ardından bu sene DV lottery çıktı. KCC'ye kağıt formla posta yollandığı dönemdem beri ben, annem ve babam başvuruyoruz ancak bu sene çıktı 🙂
    Başlıkta ve youtube kanalındaki video'da mükemmel detaylı ve açıklayıcı bilgiler veren @crazycells'e teşekkür ederim...


  • Merhaba yazlık evimizde kaldığımız zamanları previous adres kısmına yazmak gerekiyor mu 10 yıllık yazlık evimizde yazları kaldık bunu nasıl belirtebilirim sistemde


  • Merhaba. Spesifik bir soru sormak istiyorum. Belki avukatlık işidir ancak görüşlerinizi merak ediyorum. Geçen yaz work and travel yaparken küçük bir iş kazası geçirdim ve amerikada ameliyat oldum. Her şeyimi şirketimin insurance ı karşıladı ve dava süreci olmasın diye veya kapansın diye (benim adıma dava açıldı mı açılmadı mı emin değilim) arabuluculuk anlamında bana bir miktar tazminat verildi ve ben de tüm bakım haklarımdan feragat ettim. Bu durum benim amerikada migration officede bir sorun yaratır mı? Mülakatta bir sorun olur mu görüşlerinizi almak istedim. Teşekkürler. @crazycells @gucarslan


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum