Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @razorjimmy merhabalar oncelikle hayirli olsun. Benim sorum sozlu mulakatta ki sorularla alakali. Benim onumuzdeki ay mulakatim var ve biraz kafam karisti acikcasi. Uscis in web sitesinden civic test ornegini almak istedigim 2008 ve 2020 versiyonu seklinde cikiyor. 2008 versiyonu 100 soru , digeri ise 128 . Ben bu sinavda hangisinde sorumliluyum acikcasi tam anlayamadim. Siz hangi sorulara calismistiniz onu ogrenmek istedim? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fktanik, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @crazycells

    Merhaba tekrar,

    Ben Eylul 2022 de Amerika vatandasi oldum. Vatandas oldugum sirada beni aldattigi icin ayrildigimiz annesi yuzunden oglum Amerikaya 2018den beri gelemiyor. Velayeti de annesinde ve bu nedenle vatandas oldugum sirada Amerikada olamadigi icin vatandas olamadi.

    Sorum su; Turkiye`de Amerika konsoloslugunda oglum icin Amerika pasaportu cikaramaz miyim?
    Bununla ilgili bilginiz var mi?
    Cok tesekkurler

    Burada bilgi var: https://www.uscis.gov/citizenship/learn-about-citizenship/i-am-the-child-of-a-us-citizen

    Children of U.S. Citizens Residing Outside the United States
    Children residing outside of the United States may obtain citizenship under Section 322 of the INA. A child who regularly resides outside of the United States is eligible for naturalization if all of the following conditions have been met:

    • The child has at least one parent, including an adoptive parent, who is a U.S. citizen by birth or through naturalization;
    • The child’s U.S. citizen parent or U.S. citizen grandparent meets certain physical presence requirements in the United States or an outlying possession;
    • The child is under 18 years of age;
    • The child is residing outside of the United States in the legal and physical custody of the U.S. citizen parent, or of a person who does not object to the application if the U.S. citizen parent is deceased; and
    • The child is lawfully admitted, physically present, and maintaining a lawful status in the United States at the time the application is approved and the time of naturalization.

  • Merhabalar,
    Bilgi: Orlando, FL da Vatandaslik aldiktan sonra 7 Subatta kendim ve 2 cocugum icin normal postayla US pasaportu basvurusu yapmistim. Benim pasaportum 9,5 haftada, cocuklarin pasaportu 12. haftada geldi. Pasaport bekleyenlere surec ornek olsun.
    Soru: 1- Pasaportlarimizi aldigimiz halde benim Certification of Naturalization i postalamadilar. Vatandaslik sertifikasini daha sonra mi yolluyorlar?
    2- SSN ofisine gitmeden, online security status'umu guncelleyebilecegim bir yer var mi?
    3 - calistigim is yerine vatandas oldugumu sertifikayla gidip bilgi vermem gerekiyor mu? Is yeri icin I9 dogrulamasi yaptirtmaniz gerekiyor diye forumda okumusdum. Bunu nasil yapiyoruz?
    4- bundan sonraki tek surec sanirim cocuklar icin Certification of Naturalization basvurusu yapmak degil mi?
    Tesekkur ederim.


  • Merhabalar,

    • Evlilik yoluyla green card aldım. 2 yıllık geçici kartımın süresi dolmadan boşandım ve buna rağmen başvurum sonucu 10 yıllık kartımı aldım. Şu an 5’nci yıldayım ve yakında vatandaşlık başvurusu yapacağım.
    1. Online başvuru formuna hangi belgeleri eklemem gerekiyor? (Örn. 21 yaşından büyük TR’deki eski evliliğimden olan oğlumun birth certificate’ini eklemem gerekir mi?)

    2. TR’de yaptığımız askerlikle ilgili formda bir işaret veya açıklama yapmak gerekiyor mu?

    3. Vatandaşlık testini geçtikten sonra yemin törenine kadar olan sürede Amerika dışına seyahat edebilir miyiz, pasaportu alana kadar green kartımız bizde kalıyor mu? Testi geçince green kartımız elimizden alınıyor mu?

    4. N-400 formu doldururken isim değişikliği yaptığımızda yemin töreni için ileri tarihli ve bekleme süresinin çok uzun olduğu söyleniyor. NY için deneyimi olan aydınlatabilir mi. Teşekkürler


  • @aliarmgn MA Norfolk mu? Ben de MA'dayım ve Kasım ayında başvuru yapacağım. Surec nasıl işliyor ve ne kadar suruyor merak ediyorum.


  • @cancolpan öncelikle tebrik ederim. Sertifika alındıktan sonra pasaport başvurusu, Türkiye'deki Amerika konsolosluğunda yapılabilir mi sizce?


  • @sdcn_ ben 100 soruluk olan 2008 senesi versiyonuna calistim. Basvuru zamaniniza gore hangi testi alacaginiz degisiyor ama siz de muhtemelen 2008 versiyonunu alacaksinizdir


  • @Trojan
    2) Ben Turkiye’de yaptigim askerligi hem formda belirttim hem de mulakatta detaylica sorulan sorulara cevap verdim.

    1. Green cardinizi geri yemin toreninde teslim ediyorsunuz. Teorik olarak yemin torenine kadar seyahat etmenizde bir engel yok. Ama aradaki sure seyahate izin vermeyecek kadar kisa olabiliyor. Benim yemin toreni randevum mulakatimdan 2 hafta sonrasina verilmisti.

    Yemin toreniden sonra pasaportunuzu alana kadarki surede yurt disina seyahat edemeyeceksiniz. Pasaportunuz olmadigi icin zaten sizi disari salmazlar ama olur da baska ulke pasaportunuzu kullanip da cikarsaniz ulkeye geri giriste sikinti yasarsiniz.


  • @razorjimmy Çok teşekkürler


  • Arkadaşlar merhaba, bugün eşim ve ben görüşmeden çıktık, bana ceramony günü verecekler ancak eşime n400 deki last trip i görüşmede 2 gün güncelledikleri için no decision verdiler. Kağıt üzerinde 120 gün yazıyor ancak yerel representative ile görüşmeli miyiz karar veremedim. Bu durum normal midir?


  • @sChAdOw, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Arkadaşlar merhaba, bugün eşim ve ben görüşmeden çıktık, bana ceramony günü verecekler ancak eşime n400 deki last trip i görüşmede 2 gün güncelledikleri için no decision verdiler. Kağıt üzerinde 120 gün yazıyor ancak yerel representative ile görüşmeli miyiz karar veremedim. Bu durum normal midir?

    Giris cikislari tekrar inceledikten sonra esinizede ceremony gunu vereceklerini dusunuyorum. Muhtemelen ikinizede ayni anda verirler. Yanilirsam kusura bakmayin. 2-3 gune anlasilir.


  • @sdcn_

    Trump sonrasi 2008 yilindaki teste geri donuldu.
    Siz de 2008 versiyonundan sorumlu olacaksiniz.

    Mulakatiniza dair genel bilgi icin USCIS'in yakinlarda yayinladigi dort videodan olusan su seriyi izlemenizi tavsiye ederim:

    Ayrica calismak icin yine USCIS tarafindan hazirlanan su pdf isinize yarayacaktir:

    Civics Flash Cards

    Teste calismak icin asagidaki videoyu tavsiye ediyorum; sorulari ikiser kez sorupp yanitlamadan once bir sure bekliyor ki siz kendinizi deneyebilesiniz.

    Videoyu telefonunuza indirip (veya ses dosyasi olarak indirip) mumkun oldugunca fazla kez dinleyin ve soru-cevap arasindaki bekleme surelerinde kendiniz yanitlamaya calisin (seslendiren kisinin aksanini da taklit edin boylece Ingilizce calismasi da yapmis olursunuz).

    Iyi sanslar!

    Screenshot 2023-05-09 at 19.36.45.png


  • Online başvuru ve biyometrik işleminden sonra interview tarihine kadar olan aralıkta kısa süre ülke dışına gidip gelmenin bir sakıncası olur mu acaba?


  • @Ryback okadar sacma ki isleyis anlamiyorum gercekten. Ayni guncellemeyi bende gorevliye soyledim, bana giris cikis gunleri ayni mi yoksa farkli mi dedi? bende yok tarihler ayni, sadece ilk 2 gun farkli ulke dedim. O da yok sorun yok ozaman dedi ve n400 u guncellemedi. Islem sonunda bana tebrikler denirken esimin n400 u gorevli 2 gun icin degistirince "decision cannot be made" evragi verdiler.
    Insallah dediginiz gibi olur.


  • @Betfair39, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Bizde esimle Feb 16 da basvuruyu tamamladik ve ucreti odedik.2-3 hafta sonrasinda biometric icin randevu geldi onu da gecen hafta tamamladik.
    Suan icin 9 ay gorunuyor bekleme suresi
    (Location : Los Angeles)

    Feb 16 basvurular yapilmisti
    Feb 18 Biometric icin randevu verildi
    March 7 Biometric randevu tamamlandi
    May 1 Interview icin tarih geldi
    June 12 Interview tarihi

    Bu arada esimle ayni zamanda basvurduk hatta o benden 1 saat once basvurmustu ayni gun biometric randevuye gittik fakat ona hala Interview icin tarih gelmedi.
    Son update ler bu yonde..Interview gunu tekrardan yazarim.


  • @damladav, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @damladav, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Biz bugun esimle N-400 formumuzu submit ettik, girisimiz 21.05.2018deydi. bakalim Seattle icin sureler nasil olacak, tarihleri guncelleyecegim.

    N-400u doldurduktan 1 hafta sonra bana ve esime biometrik randevusu verildi. ayni anda doldurmamiza ragmen esimin randevusu 20 mart 2023, benim ki 22 mart 2023de olacak. simdilik hizli ilerliyor gibi gorunuyor.

    Bugun interview schedule edildigini ogrendim, tarih: 28 Haziran Carsamba. N-400 doldurduktan tam 4 ay sonra interview almis olduk. Seattle icin hizli ilerliyor gibi gozukuyor.


  • merhaba! nisan basi biyometrik ve parmak izi randevum vardi. bir sonraki interview tarihi, biyometrik/parmak izin randevusundan asagi yukari ne zaman sonraya denk geliyor ? onumuzdeki iki ay(haziran ve temmuz) turkiye’de olacagim icin bu sureye denk gelmesinden endiseleniyorum. bir diger sorum da amerika’da olamayacagim surede posta kutuma erisimim olmayacak. interview tarihi ayni zamanda e-mail yoluyla da bildiriliyor mu ? olasi bir durumda erken donus yapma adina onceden haberim olmasi iyi olur. son olarak naturalization surecinde amerika disinda iki ay sureyle cikis yapmak herhangi bir problem yaratir mi ? simdiden cevaplar icin tesekkurler.


  • @johnserim, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    merhaba! nisan basi biyometrik ve parmak izi randevum vardi. bir sonraki interview tarihi, biyometrik/parmak izin randevusundan asagi yukari ne zaman sonraya denk geliyor ? onumuzdeki iki ay(haziran ve temmuz) turkiye’de olacagim icin bu sureye denk gelmesinden endiseleniyorum. bir diger sorum da amerika’da olamayacagim surede posta kutuma erisimim olmayacak. interview tarihi ayni zamanda e-mail yoluyla da bildiriliyor mu ? olasi bir durumda erken donus yapma adina onceden haberim olmasi iyi olur. son olarak naturalization surecinde amerika disinda iki ay sureyle cikis yapmak herhangi bir problem yaratir mi ? simdiden cevaplar icin tesekkurler.

    Houston için şuanda biometric ten sonra aşağı yukarı 2.5-3 ay gibi bir süre var, diğer şehirler farklı olabilir.
    Uscis in web sitesinden kontrol edebilirsiniz güncellemeleri.
    Daha önce çıkanlar var, n400 de son türkiye çıkışınız olmadığı için güncellersiniz görevli ile birlikte


  • Merhaba arkadaslar ,

    Sizden bir yardim isteyecegim . Esim evlilik yokuyla green card aldi ve 3 yil tamamlamasin 3 ay var ve basvuru yapabiliiyoruz sanirim ama nerden nasil baslamamiz gerekiyor ? 3 yildir GA atlantada yasiyoruz . Destekleriniz icin tesekkur ederiz


  • @neslikaan, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba arkadaslar ,

    Sizden bir yardim isteyecegim . Esim evlilik yokuyla green card aldi ve 3 yil tamamlamasin 3 ay var ve basvuru yapabiliiyoruz sanirim ama nerden nasil baslamamiz gerekiyor ? 3 yildir GA atlantada yasiyoruz . Destekleriniz icin tesekkur ederiz

    Yukarıdaki siteden eşiniz için N400 formu doldurup süreci başlatacaksınız. Online olarak ücreti ödeyeceksiniz. Önce parmak izi randevusu verecekler (ona gerek kalmazsa, daha önce aldıkları parmak izini tekrar kullanacaklarına dair mektup gelecek), sonra mülakat tarihi verecekler. Mülakat sonrası vatandaşlığa uygun görülürse yemin töreni için randevu verecekler. Yemin töreni esnasında vatandaşlık sertifikasını alacak ve vatandaş olacak. Bu konunun ilk sayfasını okuyup detaylı bilgi alabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum