DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@charliemortdecai tebrikler, vize surecinizde bol sanslar.
beklemeden kendi formunuzu doldurup gonderin. diger islemleri daha sonra gerceklestirebilirsiniz.
-
@Srmpd, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar herkese merhaba
Benim kafama takılan ve tedirgin olduğum önemli bir soru var.
Şimdi ben 16 yaş sonrası hem yurtdışında hem Türkiye'de yaşadım, Yurtdışındaki adresleri zaten ingilizce gireceğiz (Alley - Street gibi)
Ben youtube'dan değişik kanallara istinaden, kayıt formundaki adresi Türkçe girdim, (sokak - mahalle gibi)
Şimdi SD-260 formunda sıkıntı olmaması için Türkiye'deki adresleri nasıl girmemiz daha sağlıklı. Türkçe mi ingilizce mi?
Bir de üniversite ve adreslerinde de bu geçerli mi?
DS-260 formundaki sorular icin forumdaki kaynaklari kullanmanizi tavsiye ederim.
-
@Formentor, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Vizem çalınmadi ama Amerika'da aldığım için pasaportuma basilmadan kağıt şekilde iletildi, kağıt elime geçmeden tahliye uçağı ile Türkiye'ye döndüm. En son vizemi sorduğu kısma bu vizeyi yazamıyorum çünkü kaç günlük olduğunu bilmiyorum. Bunu öğrenmenin yolu var mıdır?
Sadece aldiginiz vizeleri yazmaniz yeterlidir, ABD'deki statulerinizi yazmaniza gerek yok. Vizeleri sadece ABD Konsolosluklari veriyor, ABD icinden vize degil statu aliyorsunuz.
-
@Tolga-Gerek, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar öncellikle bu detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Merak ettiğim bir konu var ! DS 260 formunu doldurduktan sonra Sign kısmında KCC'nin Case Number istiyor fakat tam anlamıyla case numberı girdiğimde kabul etmiyor.Youtube da bir video da gördüğüm kadarıyla baştaki sıfırları silerek denedim(örn; 2025EZ00000789 yerine 2025EZ789 yazdım) ve onayladı. Sizce bu doğru bir yöntem mi? Ya da nasıl yapmalıydım?
Zaten forum kaynaklarini incelemis olsaydiniz bu sorunun cevabini gorurdunuz :) Dediginiz sekilde yapiliyor, baska bir yontemi yok.
-
@cetinakkaya, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
https://www.hizliresim.com/i001ljd burada annemin kızlık soyadını yazıyorum ama "other given names" boş kalmıyor oraya ne yazmamız gerekiyor?
yazdiginiz soyismi hangi ismiyle kullaniyorsa onu yazmaniz gerekiyor.
-
@Fırat-ERKAL evet, dogru gorunuyor. :thumbs_up:
-
@cetinakkaya, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Eski adreslerimizi yazmak için e-devletten sorgulama yaptım, aynı apartmanda daire numaramızın değiştiği adresler bile var. Mesela bunları ve şehre ilk taşındığımızda 5 ay süreyle kaldığımız adresleri de yazmalı mıyız? 8-9 adres yapacak bunun gibileri de yazarsam.
Gercekte yasadiginiz adresleri bildiginiz bilgilerle yazmaniz yeterlidir. 5 aylik adresleri de yazin :thumbs_up:
-
@asper, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Add applicant yapılarak açılan ikinci formu doldurmanın fazla bir acelesi yok değil mi? Asıl sıra lottery çıkan eşin ds-260'ı submit etme tarihi üstünden yürüyor sanırım?
@crazycells, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
O form DOS'dan onay alana kadar beklemeyin ve kendi formunuzu doldurup, tamamlayip gonderin.
Birkac gun icinde form onay alinca acilacaktir ve o zaman da esinizin formunu doldurup gonderirsiniz.
Evet, surec talihli uzerinden devam ediyor. Acelesi yok, ama resmi olarak evli oldugunuz ve esiniz de GC alacagi icin form onay alir almaz doldurup gondermenizi tavsiye ederim, yani aylarca bekletmeyin :)
-
@crazycells Türkiye'ye döndugumuz zaman eşimin F1 başvurusu hala degerlendirmeydi. Döndükten sonra ülkeden çıktığı için reddedildi açıklamasıyla red kağıdı geldi. Bunu da statu olarak değerlendirip daha önce ABD vize reddi aldiniz mi sorusuna hayır mı demeliyiz?
-
Merhabalar
DS-260 formunu dolduruyorum. Aklima takılan bir kısım var. Meslek bilgileri girerken 2 yıl eğitim ya da deneyim gerektiriyor mu kısmında ne yapcağımı anlayamadım.
Yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Daha önce toplamda 2 yılı aşmayan iş tecrübelerim var doğal olarak bu işe girmem de o tecrubeler sayesınde olmuş oluyor.
Eski işlerimi sonraki aşamada previous works olarak ekleyeceğim ancak current job için ne demem gerekiyor?Teşekkürler
-
@crazycells Türkiye'ye döndugumuz zaman eşimin F1 başvurusu hala degerlendirmeydi. Döndükten sonra ülkeden çıktığı için reddedildi açıklamasıyla red kağıdı geldi. Bunu da statu olarak değerlendirip daha önce ABD vize reddi aldiniz mi sorusuna hayır mı demeliyiz?
Evet, soruda bunu sormuyor, o nedenle
nodeyin.ABD vizeleri ve ABD'ye girislerinizden bahsediyor. ABD icindeyken yaptiginiz basvurulari sormuyor. :thumbs_up:
-
@crazycells J1 vizesinin süresi 4 ay iken ABD'de statü değiştirmemiz sebebiyle 11 ay kaldık, statü değişikliği yapmamızın green card sürecine olumsuz bir etkisi olur mu? Amerika'da ki son günümüzde ikimizin de legal olarak B2 statüsü bulunmaktaydı.
-
@Salih-1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar
DS-260 formunu dolduruyorum. Aklima takılan bir kısım var. Meslek bilgileri girerken 2 yıl eğitim ya da deneyim gerektiriyor mu kısmında ne yapcağımı anlayamadım.
Yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Daha önce toplamda 2 yılı aşmayan iş tecrübelerim var doğal olarak bu işe girmem de o tecrubeler sayesınde olmuş oluyor.
Eski işlerimi sonraki aşamada previous works olarak ekleyeceğim ancak current job için ne demem gerekiyor?Teşekkürler
yesdeyip bu is icin egitim ve calisma gecmisinizin gerektiginden bahsedebilirsiniz. -
@umtdd elinizden geldiğince forumu takip edin süreç başlayınca nasıl gidiyor ankaranın durumu ne takipte kalın hep. Eğer ankara kötü bir performans sergilerse bu sizi yıpratmaya başlıcak çözüm yolları kovalamaya çalışmanız gerekebilir onun için forumu takip etmeye devam
-
@crazycells J1 vizesinin süresi 4 ay iken ABD'de statü değiştirmemiz sebebiyle 11 ay kaldık, statü değişikliği yapmamızın green card sürecine olumsuz bir etkisi olur mu? Amerika'da ki son günümüzde ikimizin de legal olarak B2 statüsü bulunmaktaydı.
hic out-of-status kaldiniz mi? eger cevap evetse kac ay?
COS basvurularinizi zamaninda mi yaptiniz? 11 ay ekstra mi? Yoksa toplam mi? Basvuru red olduysa, cevabi aldiktan kac gun sonra ABD'den cikis yaptiniz?
-
https://www.hizliresim.com/fucs37k save yapmaya çalıştığımda hata vermişti bende dediği şeyleri değiştirip tekrar save dedim ama site böyle oldu açılmıyor şu an
-
@crazycells ilginize teşekkür ederim.
J1 visa bitiş tarihimiz 16 Eylül
F1 ve B2 statü değişikliğimizin USCIS üzerinden işleme alınma tarihi 11-12 Eylül
Eşimin ilk B2 statü değişikliği 17 Ocakta onayladı bitiş tarihini hatırlamıyorum. İkinci b2 statü degisikligi onayı biz Türkiye'ye geldikten sonra elimize ulaştı ve 2-24 Nisan tarihlerini kapsıyordu.
Benim F1 vizem 21 Nisan'da onaylandı.
Eşimin F1 vizesi 30 Nisan'da reddedildi.
Amerika'dan 24 Nisan'da çıkış yaptık. Toplam 11 ay.Böylede sınav sorusu gibi oldu 😅
-
Merhabalar, 2024 talihlisiyim ancak aşağıdaki bazı konularda fikir almak istiyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.
- 16 yaşından önceki tarihler için e-devletten TARİHÇELİ YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ şeklinde bir tablo indirdim. Ancak tabii üniversite için başka şehirde yurtta kalırken ikametgah adresim memleketteki şekliyle kaldığı için öyle gözüküyor. Erasmusla yurt dışına da gitmiştim. Bu durumda adresleri tabloda gösterildiği gibi mi doldurmak daha doğru olur yoksa yurt adresini ve erasmusta kaldığım yerleri de yazmam gerekir mi?
- Eğer başvuruyu tamamladıktan sonra şirket değiştirme durumum olursa DS-260 formunu güncellemek zorunda mıyım?
- kısa süreli bedelli askerlik yaptım ancak speciality kısmına "not applicable" yazdım çünkü er olarak yaptım. Aynı durumda olan varsa görüşlerini merak ediyorum.
Umarım herkes sorunsuz bir şekilde greencard'ına kavuşur. Ayrıca şansı yaver gitmeyen arkadaşlara da bir sonraki çekilişte bol şans diliyorum.
-
@Formentor benim B2 vizem de 19 Şubat'ta onaylandı geçerlilik tarihi 18 ağustosa kadardı.
-
İyi akşamlar arkadaşlar,
2 sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim,
1- Ben 2 kızımla beraber işlemlerimi yapacağım fakat mesleğim gereği yurtdışında olabileceğim için mülakat için gerekli işlemleri yaparak o ülke nin ABD konsolosluğun da görüşmeye gittiğim takdir de kızlarım bundan nasıl etkilenir? Haklarını kaybederler mi?
2- Çalıştığımız firmaların hepsi mi form a yazılacak?
Şimdi den teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum