DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,

    DV-2024 tatihlisiyim. DS-260 formunu dolduracağım ancak aklıma takılan bir konu var. Şu anda bordo pasaportum var ancak Eylül 2024'te süresi bitiyor.
    DS-260 formuna bu pasaportu mu gireyim yoksa other documents seçeneğini işaretleyip mülakat gelene kadar pasaport süresini mi uzatayım? Yoksa önce pasaportumun süresini uzatıp, sonra mı DS-260 formunu doldurmalıyım?

    Teşekkürler.


  • @crazycells teşekkürler iyi ki varsınız


  • @crazycells
    Teşekkür ederim, yanıt için. Evet, vizem uzun süreli ve çoklu giriş hakkı sağlıyor.


  • Merhaba. biz form dolduruyoruz da, kardeşimin iş bilgileriyle ilgili kafamıza bir şey takıldı. aile şirketinde ortak ve çalışıyor olmasına rağmen 2011 den 2023 e kadar 5-6 kez giriş çıkış yapılmış ama zaten şirket ortağı. her giriş çıkışı yazmalı mıyız ds260'a, yoksa ilk giriş ve son çıkış yeterli olur mu? aralarda da farklı yerlerde freelance olarak çalıştı çünkü.

    ayrıca sonda fotoğraf isteniyor diye biliyorum. çekilişe katılırken kullandığımız fotoğrafı kullanmamız sorun olur mu? fotoğraf kasımda çekilmişti.

    şimdiden çok teşekkürler


  • @Salih-1

    Tebrikler! Hayirli ugurlu olsun!

    Su anda sahip oldugunuz gecerli pasaportunuzu kullanarak DS-260 formunu bir an once doldurup yollayin.

    Surecinizde kolayliklar dilerim.


  • @Sharm Teşekkür ederim, ancak mülakatım geldiğinde veya vize olumlu olursa, Amerika'ya gideceğim tarihe kadar her türlü pasaportumun süresi bitmiş olacak. Bu durumda ne yapmalıyım?


  • Kız arkadaşım green cars kazandı. Merak ettiğim şey şu. Bu hafta hemen evlenip yeni kimliği gelmeden ds-260 formundoldursak sıkıntı olur mu? Ya da mülakat tarihi aldıktan sonra evlendiğimizi bildirsek dosyayı açmayıp kabul etmeme şansları var mı?


  • @Salih-1

    Rica ederim.

    DS-260 formunuzu gonderdikten sonra 10 yillik yeni pasaport alirsiniz. Mulakat aldiktan sonra da yeni pasaportunuzun bilgilerini beyan edersiniz. Boylelikle DS-260 gondermede gecikmezsiniz.

    DV2023 surecinde mulakat tarihleri verilirken, gecmisteki "dosya numarasi" sirasindan ziyade DS-260 formlarinin gonderilme tarihlerinin cok daha onemli oldugu bir sira takip edildi. Dolayisiyla formlari ilk gunlerde ve haftalarda doldurup gonderenler mulakat tarihi alma konusunda bir avantaj yasiyor. Her ne kadar surecin DV2024 icin nasil olacagini kesin olarak bilemesek de, herkese tavsiyemiz DS-260 formlarini oldukca hizli, tam ve dogru bir sekilde doldurup gondermeleri yonunde.

    Formlari hizli bir sekilde doldurduktan sonra, tum cevaplari tekrar kontrol edip (veya bir aile uyenize kontrol ettirip) formlarinizi gonderin. Formlari bir kere gonderdikten sonra mulakat tarihi alana kadar cevaplarda degisiklik yapmamanizi tavsiye ederiz; evlilik, yeni dogan cocuk, isim degisikligi, pasaport bilgisi degisikligi gibi onemli bilgileri mulakat tarihi aldiktan sonra da duzenleyebilirsiniz.


  • Merhabalar, DV-2024 talihlisiyim. Hazırda B1/B2 vizem var ve haftaya ABD seyahatim olacak. Ordayken yani ABD'de iken süreci başlatabilir miyim ? Yine de DS260 formunu doldurmam gerekiyor mu ? Formu az önce açtım ancak ilerlemedim. İlk sayfadaki Interview kısmına de 'currently in the US ' dedim ve şimdi de
    değiştiremiyorum.
    Teşekkürler


  • @crazycells 2024 yılında İsveç'e yerleşme durumum var sizce başvuru merkezimi Stocholm yapmak mantıklı mı eğer yerleşemezsem Green Card başvurum yanar mı yoksa gidip gelme gibi ekstra külfet dışında bir sorun yaşar mıyım?


  • @crazycells

    Selan, Nerde sorabilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ferhatdemirhan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba ben formu doldurdum eşim ve çocuğum içinde DS-260 doldurmamız gerekiyor mu ? ve çocoğum yeni doğdu pasaportu yok ne yapmalıyım sizce ?

    Green Card alacak herkes icin ayri ayri DS-260 formu doldurmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sini-sini, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. biz form dolduruyoruz da, kardeşimin iş bilgileriyle ilgili kafamıza bir şey takıldı. aile şirketinde ortak ve çalışıyor olmasına rağmen 2011 den 2023 e kadar 5-6 kez giriş çıkış yapılmış ama zaten şirket ortağı. her giriş çıkışı yazmalı mıyız ds260'a, yoksa ilk giriş ve son çıkış yeterli olur mu? aralarda da farklı yerlerde freelance olarak çalıştı çünkü.

    ayrıca sonda fotoğraf isteniyor diye biliyorum. çekilişe katılırken kullandığımız fotoğrafı kullanmamız sorun olur mu? fotoğraf kasımda çekilmişti.

    şimdiden çok teşekkürler

    ilk ve son yeterli olacaktir; fotograf su asamada istenmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Salih-1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Sharm Teşekkür ederim, ancak mülakatım geldiğinde veya vize olumlu olursa, Amerika'ya gideceğim tarihe kadar her türlü pasaportumun süresi bitmiş olacak. Bu durumda ne yapmalıyım?

    mulakata yeni pasaportunuzu goturebilirsiniz; su an var olan sekliyle formu doldurmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafa_27, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Kız arkadaşım green cars kazandı. Merak ettiğim şey şu. Bu hafta hemen evlenip yeni kimliği gelmeden ds-260 formundoldursak sıkıntı olur mu? Ya da mülakat tarihi aldıktan sonra evlendiğimizi bildirsek dosyayı açmayıp kabul etmeme şansları var mı?

    su an guncel bilgilerle DS-260 formunu doldurup gonderin.

    Daha sonra evlenip belgeleri buna gore hazirlarsiniz. Esiniz mulakat tarihi aldiginda sizi dosyaniza ekleyebilir. Imzaniza bilgilerinizi aktarmayi unutmayin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erenotti, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, DV-2024 talihlisiyim. Hazırda B1/B2 vizem var ve haftaya ABD seyahatim olacak. Ordayken yani ABD'de iken süreci başlatabilir miyim ? Yine de DS260 formunu doldurmam gerekiyor mu ? Formu az önce açtım ancak ilerlemedim. İlk sayfadaki Interview kısmına de 'currently in the US ' dedim ve şimdi de
    değiştiremiyorum.
    Teşekkürler

    DV-2024 sureci 1 Ekim'de basliyor, bilginize.

    alt metni

    Su basligi incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    Ayrica forum video'sunun son kismini inceleyebilirsiniz, mulakat yerini nasil degistireceginiz anlatiliyor:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goke98, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells 2024 yılında İsveç'e yerleşme durumum var sizce başvuru merkezimi Stocholm yapmak mantıklı mı eğer yerleşemezsem Green Card başvurum yanar mı yoksa gidip gelme gibi ekstra külfet dışında bir sorun yaşar mıyım?

    eger kesin degilse orada mulakata girecekmis gibi doldurmayin. Daha sonra tasinirsaniz KCC ile, eger KCC yardimci olmazsa oradaki konsoloslukla konusup durumunuzu anlatirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Selam, DV2024 talihlisiyim. Şu anda Kanada'da yaşıyorum. DS260 doldururken de mülakat yeri olarak Montreal'i seçtim. Dosyamı taşıtmak için başka bir şey yapmama gerek var mı? Sadece DS260 yeterli midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @susinx merhaba, tebrikler. eğer montreal olarak seçtiyseniz hiçbir şey yapmanıza gerek yok.
    case numaranızın bülten'de aktif olmasını ve mülakat tarihinizi bekleyeceksiniz sadece.
    bol şans.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum