Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Herkese iyi geceler dilerim.2 sene kadar yurtdisinda ikamet ettim ,sanırım burdan adlı sicil kaydı almam gerekiyor bu konuyla alakalı açılan bir başlık varmdır ?

• Merhabalar,

Bu seneki talihlilerden birisiyim. Numaram 20,000 de ve su anda Amerika'da doktorami yapmaktayim (F-1 Vizesi sahibiyim). Birkac tane sorum olacakti

1- Adjustment of Status in the United States mi yoksa konsolosluk araciligiyla yapmam mantikli olur?
    2- Agustos'da Norvec'e gitmem gerek bu yuzden vizeye basvuracagim buradan, surecimi burda baslatirsam Amerika disina cikabiliyor muyum 1 haftalik konferans icin? Ayrica pasaportumu kullanabiliyor muyum?
    3- Surece basladiktan sonra Turkiye'ye kisa sureli gidebilir miyim (Ailemi uzun zamandir gormuyorum ve onlari ziyaret etmek istiyorum)
    4- Doktora yaptigim icin bu sureci baslatmak egitim durumumu etkiler mi?
    5- Sizce bir avukat ile calismali miyim?
    6- Adjustment of Status icin forumda detayli bilgilerin oldugu bir link var midir?

Sevgi ve saygilarimla

• @asper, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba. Tecrübeli kişilerin fikrine danışmak istiyorum. DV-2024 talihlisi oldum. Case Number 8000'lerde. Erkek arkadaşım ile evlenmek ve birlikte gitmek istiyoruz.
    Mülakat sırasını garanti olsun diye erken alabilmek için hemen DS-260'ı doldurup, sonra evlenip, mülakat tarihi alınca dosyayı açtırıp erkek arkadaşımı da dosyaya mı ekletmeliyim? Yoksa evlenip yeni kimlikleri alıp 1-2 hafta içerisinde DS-260'ı birlikte mi doldurmalıyız? hangisi dosya numarasına ve mevcut duruma göre daha uygun olur karar veremedik.

8000'lerdeki sıra ile 1-2 hafta içerisinde doldurmak zaten yeterli olur ve bir sorun olmaz mı? Yoksa ilk 1-2 gün içinde doldurmak çok önemli hemen DS-260 doldurup, sonra evlenip, mülakat alınca dosyayı mı güncelleyelim?

Teşekkürler.

DS-260 formunu su anki bilgilere gore hemen gondermenizi tavsiye ederim.

Bu surecte evlenip iki kisi mulakata girecekmis gibi hazirlik yapmalisiniz. Mulakat tarihi aldiktan sonra formu actirip guncelleme yaparsiniz ve evlilik cuzdaninizi gonderip esinize de yeni bir DS-260 formu actirirsiniz.

• @pascal2121, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese iyi geceler dilerim.2 sene kadar yurtdisinda ikamet ettim ,sanırım burdan adlı sicil kaydı almam gerekiyor bu konuyla alakalı açılan bir başlık varmdır ?

Surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak

• Merhaba arkadaşlar,

DV-2024 talihlisiyim, fakat önemli bir sorun olduğunu düşündüğüm bir durumum var ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu an UK'da ECCA vizesi ile yaşıyorum, ancak Türkiye'deki adresimi henüz değiştirmemişim ve Türkiye makamlarına bildirimde bulunmamışım. Genellikle adres olarak sürekli Türkiye'deki adresimi kullanmaya alışkın olduğumdan dolayı, DV-2024 başvurusu yaparken yanlışlıkla yaşadığım yeri Türkiye olarak belirterek Türkiye'deki adresimi vermişim. Bu durumun nasıl gözümden kaçtığını ben de anlamıyorum.

DS-260 formunu aceleyle doldurup yanlış beyanda bulunmamak adına henüz doldurmadım. Bu durum sorun yaratır mı ve eğer yaratırsa olası çözümü nedir? Eğer sorun yoksa, başvurumu Türkiye'den mi yapmalıyım, yoksa başvurumu case transfer ile UK'a mı yönlendirmeliyim? Benzer bir durumla karşılaşanınız var mı?

• @kingofpetroleum, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Bu seneki talihlilerden birisiyim. Numaram 20,000 de ve su anda Amerika'da doktorami yapmaktayim (F-1 Vizesi sahibiyim). Birkac tane sorum olacakti

1- Adjustment of Status in the United States mi yoksa konsolosluk araciligiyla yapmam mantikli olur?
    2- Agustos'da Norvec'e gitmem gerek bu yuzden vizeye basvuracagim buradan, surecimi burda baslatirsam Amerika disina cikabiliyor muyum 1 haftalik konferans icin? Ayrica pasaportumu kullanabiliyor muyum?
    3- Surece basladiktan sonra Turkiye'ye kisa sureli gidebilir miyim (Ailemi uzun zamandir gormuyorum ve onlari ziyaret etmek istiyorum)
    4- Doktora yaptigim icin bu sureci baslatmak egitim durumumu etkiler mi?
    5- Sizce bir avukat ile calismali miyim?
    6- Adjustment of Status icin forumda detayli bilgilerin oldugu bir link var midir?

Sevgi ve saygilarimla

1. AOS yapmaniz daha mantikli olur. Forumdaki ilgili basliklari okuyup kendi durumunuza gore karar verebilirsiniz.
    2. Eger AOS surecine baslamis olursaniz I-131 advance parole belgeniz ulasmadan ABD disina cikamazsiniz.
    3. Advance Parole belgeniz ulasmadan ABD disina seyahat etmemelisiniz, yoksa AOS basvurunuz reddedilir.
    4. Etkilemez
    5. Hayir, gerek yok.
    6. https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

• @crazycells teşekkürler

• Merhaba ben formu doldurdum eşim ve çocuğum içinde DS-260 doldurmamız gerekiyor mu ? ve çocoğum yeni doğdu pasaportu yok ne yapmalıyım sizce ?

• Sıralama nasıl belli oluyor benim case number 18xxx yani 18 binlerde miyim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@beratmehmet içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar,

DV-2024 talihlisiyim, fakat önemli bir sorun olduğunu düşündüğüm bir durumum var ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu an UK'da ECCA vizesi ile yaşıyorum, ancak Türkiye'deki adresimi henüz değiştirmemişim ve Türkiye makamlarına bildirimde bulunmamışım. Genellikle adres olarak sürekli Türkiye'deki adresimi kullanmaya alışkın olduğumdan dolayı, DV-2024 başvurusu yaparken yanlışlıkla yaşadığım yeri Türkiye olarak belirterek Türkiye'deki adresimi vermişim. Bu durumun nasıl gözümden kaçtığını ben de anlamıyorum.

DS-260 formunu aceleyle doldurup yanlış beyanda bulunmamak adına henüz doldurmadım. Bu durum sorun yaratır mı ve eğer yaratırsa olası çözümü nedir? Eğer sorun yoksa, başvurumu Türkiye'den mi yapmalıyım, yoksa başvurumu case transfer ile UK'a mı yönlendirmeliyim? Benzer bir durumla karşılaşanınız var mı?

Vizeniz uzun bir sure Ingiltere'de olmanizi gerektirecek, degil mi?

Gercek durumunuzu gercek adreslerle DS-260 formuna yazmalisiniz.

Yani Ingiltere'de yasadiginizi ve adresinizi belirteceksiniz ve Londra ABD Konsoloslugunda mulakata girmeyi talep edeceksiniz. DS-260 formunu bu bilgilere gore doldurmalisiniz.

• @Koray-Asar, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sıralama nasıl belli oluyor benim case number 18xxx yani 18 binlerde miyim

Cekilisten secilme siraniz o. Evet, 18 binlerdesiniz. Excel'i doldurmayi unutmayin:

https://bit.ly/428RByc

• Merhabalar,

DV-2024 tatihlisiyim. DS-260 formunu dolduracağım ancak aklıma takılan bir konu var. Şu anda bordo pasaportum var ancak Eylül 2024'te süresi bitiyor.
    DS-260 formuna bu pasaportu mu gireyim yoksa other documents seçeneğini işaretleyip mülakat gelene kadar pasaport süresini mi uzatayım? Yoksa önce pasaportumun süresini uzatıp, sonra mı DS-260 formunu doldurmalıyım?

Teşekkürler.

• @crazycells teşekkürler iyi ki varsınız

• @crazycells
    Teşekkür ederim, yanıt için. Evet, vizem uzun süreli ve çoklu giriş hakkı sağlıyor.

• Merhaba. biz form dolduruyoruz da, kardeşimin iş bilgileriyle ilgili kafamıza bir şey takıldı. aile şirketinde ortak ve çalışıyor olmasına rağmen 2011 den 2023 e kadar 5-6 kez giriş çıkış yapılmış ama zaten şirket ortağı. her giriş çıkışı yazmalı mıyız ds260'a, yoksa ilk giriş ve son çıkış yeterli olur mu? aralarda da farklı yerlerde freelance olarak çalıştı çünkü.

ayrıca sonda fotoğraf isteniyor diye biliyorum. çekilişe katılırken kullandığımız fotoğrafı kullanmamız sorun olur mu? fotoğraf kasımda çekilmişti.

şimdiden çok teşekkürler

• @Salih-1

Tebrikler! Hayirli ugurlu olsun!

Su anda sahip oldugunuz gecerli pasaportunuzu kullanarak DS-260 formunu bir an once doldurup yollayin.

Surecinizde kolayliklar dilerim.

• @Sharm Teşekkür ederim, ancak mülakatım geldiğinde veya vize olumlu olursa, Amerika'ya gideceğim tarihe kadar her türlü pasaportumun süresi bitmiş olacak. Bu durumda ne yapmalıyım?

• Kız arkadaşım green cars kazandı. Merak ettiğim şey şu. Bu hafta hemen evlenip yeni kimliği gelmeden ds-260 formundoldursak sıkıntı olur mu? Ya da mülakat tarihi aldıktan sonra evlendiğimizi bildirsek dosyayı açmayıp kabul etmeme şansları var mı?

• @Salih-1

Rica ederim.

DS-260 formunuzu gonderdikten sonra 10 yillik yeni pasaport alirsiniz. Mulakat aldiktan sonra da yeni pasaportunuzun bilgilerini beyan edersiniz. Boylelikle DS-260 gondermede gecikmezsiniz.

DV2023 surecinde mulakat tarihleri verilirken, gecmisteki "dosya numarasi" sirasindan ziyade DS-260 formlarinin gonderilme tarihlerinin cok daha onemli oldugu bir sira takip edildi. Dolayisiyla formlari ilk gunlerde ve haftalarda doldurup gonderenler mulakat tarihi alma konusunda bir avantaj yasiyor. Her ne kadar surecin DV2024 icin nasil olacagini kesin olarak bilemesek de, herkese tavsiyemiz DS-260 formlarini oldukca hizli, tam ve dogru bir sekilde doldurup gondermeleri yonunde.

Formlari hizli bir sekilde doldurduktan sonra, tum cevaplari tekrar kontrol edip (veya bir aile uyenize kontrol ettirip) formlarinizi gonderin. Formlari bir kere gonderdikten sonra mulakat tarihi alana kadar cevaplarda degisiklik yapmamanizi tavsiye ederiz; evlilik, yeni dogan cocuk, isim degisikligi, pasaport bilgisi degisikligi gibi onemli bilgileri mulakat tarihi aldiktan sonra da duzenleyebilirsiniz.

• Merhabalar, DV-2024 talihlisiyim. Hazırda B1/B2 vizem var ve haftaya ABD seyahatim olacak. Ordayken yani ABD'de iken süreci başlatabilir miyim ? Yine de DS260 formunu doldurmam gerekiyor mu ? Formu az önce açtım ancak ilerlemedim. İlk sayfadaki Interview kısmına de 'currently in the US ' dedim ve şimdi de
    değiştiremiyorum.
    Teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k