Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @özkan-Yelseli Eder, olmaz. Vocational School seçeceksiniz. Yoksa mülakatta lisans diploması sunamadığınız için yalan beyandan elenirsiniz.


  • @özkan-Yelseli (1) Primary school only - ilkokul
    (2) Some high school, no diploma - lise terk ya da hala lise öğrencisi
    (3) High school diploma - lise diploması
    (4) Vocational school - yüksekokul diploması
    (5) Some university courses - üniversite terk ya da üniversite öğrencisi
    (6) University degree - üniversite diploması
    (7) Some graduate-level courses - yüksek lisans terk ya da yüksek lisans öğrencisi
    (8) Master’s degree - yüksek lisans derecesi
    (9) Some doctoral level courses - doktora terk ya da doktora öğrencisi
    (10) Doctorate - doktora derecesi


  • Merhabalar yeşilkart ailesi size green card başvurusuyla alakalı bir sorum olcaktı bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.Ben ve eşim başvuru yaptık ve bütün bilgileri doğru girdiğime eminim ama eğitim alanında bir karışıklık yaptığımı düşünüyorum eşim üniversite mezunu ben ise meslekyüksek okulu mezunuyum başvuruda chromedan otomatik çeviriyle meslek yüksek okulu ders aldı diye başvuruyu yaptım eşiminde üniversiteden ders aldı olan seçeneği tıkladık bu şıklar üniversite terk ve meslekyüksek okulu terk anlamındaymış bununla ilgili bir sıkıntı yada diskalifiye olurmuyuz?


  • @Eylm-Src evet bu tür karışıklıklar bazen olabiliyor. Ankara konsolosluğu lise mezunu olup olmadığınızla ilgileniyor. Bu ufak hata problem olmayacaktır


  • Herkese merhaba.eşim talihli kişi.ama sürece devam etmekte kararsız kaldım.eşim ilkokul mezunu.diploma alma durumu yok.zaten açık liseyede başlasa yetişmiyor.son 5 yılın 2 yılında çalıştığı meslek puanımız iyi.fakat işyerinde sgk sız çalışıyor.herhangi bir belgeside yok.sanayide iş makinesi teknisyeni.işyerine durumu anlattı.işyeri burada çalıştığına dair bir yazı veririz dedi antetli kağıda yazılı.ve yaptığın işi anlatırız dediler..sgk yapsakta son 2-3 ay sgklı görünücekti resmiyette.şimdi ne yapmalı direk elenme sebebimi bizim durum.

  • ⭐⭐⭐

    @serayasir mülakat tarihi aldığınız zaman sağlık raporunuzu çıkartmadan mülakata dediğiniz belgeleriniz ile girin. Konsolos durumunuzu inceleyerek size sonucu söyler. Vizeniz onaylanırsa sağlık raporunuzu sonradan çıkartıp konsolosluğa gönderin. Umarım sonuç olumlu olur green card başvurusu yaparken hiç başvuru şartlarına bakmadınız mı?


  • @waterman başvuru şartlarına bakmıştım tabiki.yaptığı meslek aslında puanı yeterli ama sgklı olmadığı için nir şey ifade etmiyor.maalesef liseyede ısrarla kayıt yaptırmak istemedi.şansımıza kalmış dedi.yıllardır da ısrarla deneyen benim.sağlık raporu dediğiniz şu unganlardan alınan rapormu

  • ⭐⭐⭐

    @serayasir evet mülakat aldığınız zaman sağlık raporuna ekstra masraf yapmayın diye söyledim tabi sağlık muayenesine girip girmemek sizin tercihiniz. Durumunuzu mülakatta açıklayın konsolos eğer onaylarsa sağlık raporunuzu kendisi isteyecek zaten.


  • @burhankaya55 Merhaba ben lise mezunu değilim e-ticaretle uğraşıyorum ve şahıs şirketim var yani çalışan değilim bir yerden belge temin edemem kendi işyerimde müdür olduğumu belirtsem ki zaten durum öyle kabul ederlermi?

  • ⭐⭐⭐

    @Halil-Gürhan e ticaret ile alakalı sertifika ve eğitim alın bu sizi çok ilerletmese de kanıtlayıcı döküman olur. Sizin meslek tanımınıza uygun birşey bulamadım onetonline’da. Bilenler muhakkak yazar.. DV 2023 talihlisiyseniz süreci imzanıza taşıyın.


  • @crazycells Merhaba hepinize, mesleğime Commercial and Industrial Designers SVP Range 2-4 years of preparation (7.0 to < 8.0) puanı vermekte. Şirket yöneticisiyim ve endüstriyel makine tasarımcısıyım, ürün geliştirme ve üretim planlamayı ben yapıyorum. Fakat lise terkim. Arge si tamamlanmış cihazların endüstriyel tasarım patentleri var 2016 den bu yana 12 adet patentin sahibi şirketim tasarımcısı benim. Türk Patent Endüstrisin patent ile ilgili evraklar da gözükmekte. Talihli olma durumunda, patent evraklarına ek yaptığım iş ile ilgili ne tip evraklar yanımızda götürmemiz gerekir? Mesela 4 ülke ile distribütör anlaşmalarımız var bu tip evraklar olması gerekir mi?


  • Merhaba. Bende birsey sormak istiyorum arkadaşlar. Eşim ve ben lise mezunuyuz. Eşim ticaret mezunu ve biZim zamanımızda 11 yıl da eğitimi tamamlayıp lise mezunu oluyorduk. Forumda 12 yıl şart diye okudum. Nasıl olucak. Anlamadım cevaplarsanız çok sevinirim.


  • Aynı sorunla karşılaşan bir youtuber arkadaş vardı , eşi Belarus'lu idi sanırım , o dönemki mezuniyet belgesini götürüp , o dönemim 11 yıl eğitim süreci olduğunu anlattım demişti , denk gelirsem size kanal linki paylaşırım , umarım işinize yarar


  • Çok teşekkürler.Bende lise mezunuyum benimde lise terk ve sonrasi açık lise ile diplomamı almiştim. 12 yılı benim geçmiştir. Forumda birseyler okudukça takip ettikçe bir sürü sorular kafamıza takılıyor ☺️ Belki de şanslı kişilerden olmayacağız ama sormak istedik. Sağolun


  • @Derya-Murat Bende liseyi terkettim ve açıktan bitirdim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mahiroktay, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    @crazycells Merhaba hepinize, mesleğime Commercial and Industrial Designers SVP Range 2-4 years of preparation (7.0 to < 8.0) puanı vermekte. Şirket yöneticisiyim ve endüstriyel makine tasarımcısıyım, ürün geliştirme ve üretim planlamayı ben yapıyorum. Fakat lise terkim. Arge si tamamlanmış cihazların endüstriyel tasarım patentleri var 2016 den bu yana 12 adet patentin sahibi şirketim tasarımcısı benim. Türk Patent Endüstrisin patent ile ilgili evraklar da gözükmekte. Talihli olma durumunda, patent evraklarına ek yaptığım iş ile ilgili ne tip evraklar yanımızda götürmemiz gerekir? Mesela 4 ülke ile distribütör anlaşmalarımız var bu tip evraklar olması gerekir mi?

    bahsettiginiz meslegin linkini buraya atar misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Derya-Murat, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Merhaba. Bende birsey sormak istiyorum arkadaşlar. Eşim ve ben lise mezunuyuz. Eşim ticaret mezunu ve biZim zamanımızda 11 yıl da eğitimi tamamlayıp lise mezunu oluyorduk. Forumda 12 yıl şart diye okudum. Nasıl olucak. Anlamadım cevaplarsanız çok sevinirim.

    sorun yok, dengi de kabul ediliyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @burhankaya55 merhaba green card çıktı bana lise mezunu değilim fakat mülakat tarihine kadar mezun oluyorum sıkıntı çıkarmı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bedosstv mülakat günü diplomanız olduğu sürece hiçbir sorun olmaz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba lise mezunu değilim ancak 2013 ten beri, yani 10 yıldır kendi işyerim olan halı yıkama dükkanımı işletiyorum. iş tanımını şöyle genişletebilirim: halı yıkama, koltuk yıkama, perde yıkama, ofis temizliği, zemin halısı temizliği ve benzeri şeyleri yapıyorum onetonline.org da benzer bir meslek bulamadım. anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum