Texas,Dallas
-
daha önce gidenler vardır belki gitmeyenler için uygun fiyatlı mağaza imiş
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Texas,Dallas
daha önce gidenler vardır belki gitmeyenler için uygun fiyatlı mağaza imiş
bunu gordugum iyi oldu ,burayi bilmiyordum tesekkur ederim bakacagim
-
Selamlar zamanında dallas konu baslıgını olusturmuşdum ama gitmek henüz nasip olmadı :) greencard cıkarsa ilk tercihim yine dallas herkeze mutlu saglıklı günler dilerim.
-
plano bölgesini es geçme derim
-
@ayvalik10 plano bölgesinde kiralık ev arayışımız var şuanda :folded_hands: önem vermemiz gereken detaylar var mı özellikle şurası iyi dediğiniz? 3 kişilik bir aileyiz :folded_hands: :folded_hands:
-
forum ailemizden kıvanç orada yaşıyor zaten kendisi ile buradan irtibata geçebilirsin.
https://www.instagram.com/kivoooooooo/?hl=tr
çektiği videolar aşağıdaki gibidir.
https://www.youtube.com/watch?v=OTT3eLhpoY0https://www.youtube.com/watch?v=eQbRHFFz2O8&t=3s
https://www.youtube.com/watch?v=o7EAMJxk0Pc
https://www.youtube.com/watch?v=OrmODRcycrM
https://www.youtube.com/watch?v=-Ne6CPDBdN0
ayrıca bu iki siteden de ev bakabilirsin
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim 🙏🙏
-
@AyferVera
rica ederim lafı bile olmaz biz aileyiz burada herkes birbirine yardımcı oluyor -
Gecen aylarda 3-4 gun sureligine Dallas Grapevine bolgesinde bulunma sansim oldu. Yollar, binalar, insanlar, yemekler vs. her anlamda cezbetti beni. Downtown'u Chicago'ya kiyasla gozumde cok sonuk kaldi. Chicago tarihi, kopruleri ve parklariyla cok estetik bir downtowna sahip. Ama Dallas'in da cok daha yeni ve modern bi sehir merkezine sahip oldugunu soyleyebilirim. Mavs macina gittik, American Airlines Arena bi harika! Restaurantlarda, barlarda vs Texas size icecek ve yemekler gorebiliyorsunuz. Texas'ta Texas sized olarak isimlendirdikleri normalinden daha buyuk icki ve yemek porsiyonlari var. Bira siparisi verdigimde daha buyuk ve texas sized etiketli gorunce sasirmistim.
Eyaleti ve sehri gordugum kadariyla cok begendim. Bir gun sunun hayalini kuruyorum :) :

-
Merhabalar herkese..
Umarım bu çekilişte bize çıkarda geliriz 3 kişilik bir aileyiz kızımız 5 yaşında. Aklımızda Philadelphia ve Dallas var. Philadelphia' da tanıdık var ama biz Dallas'a gelmeyi istiyoruz. Aile olduğumuz için hangisini seçmeliyiz sizce? Okul puanları iyiymiş Dallas'ta ben bir şirkette IT de çalışıyorum ama boş zamanlarda oyun geliştirmeyle uğraşıyorum aslında Amerika'ya gidersek ben sadece evde oturup oyun geliştirecem eşim de usta bayan kuaförü tavsiyeniz ne olurdu? -
-
P paşa bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba
Ben de olurda 2 gün sonra SELECTED yazısını görürsem houston düşünenlerdendim fakat Houston ile ilgili son giden arkadaşların yazdıklarından sonra aklım karıştı. Benim merak ettiğim Dallas şehri ile ilgili Başlangıç için gidilebilir mi ne iş yapılabilir başlangıç seviyesinde. Son dönemde dallas ile ilgili paylaşım neredeyse yok. Güncel bilgileri paylaşabilecek olan var mı forumdan dallasta yaşayan. -
Dallas beklenenden cok daha hizli buyuyen bir sehir oldu. Cogu yerden yuksek oranda goc aliyor. Kiralar eskisi gibi ucuz degil, ev fiyatlari da oyle. Hayat zorlasiyor.
Geldiginizde yapacaginiz isler sizin deneyimlerinize gore degisir. Ne isle mesgulsunuz? Neler yapabilirsiniz? Is bulmak Mexico sinirindan gecenler dolayisiyla zorlasti. Cogu kisi karin tokluguna calismayi kabul ediyor.
Basarilar dilerim. -
@mara teşekkür ederim.
bizim fikriniz hala değişmedi.
İnşallah Dallasta başlarız yolumuzu. -
@benjaminblacks teşekkür ederim
çok iyi heves verici bir video. özellikli benm gibi çocuklu aileler için. -
@mara cok dogru buranin verilen saatlik ucretlere gore kiralarin gereksiz pahali oldugunu dusunuyorum.. Buyuyor kesinlikle evet ama halen Amerikanin koyunde gibiyiz hissediyorum bir cok anlamda
-
Merhaba!
Şimdi inşallah gelişimize bir kaç ay kala artık daha çok sorular oluyor..mesela iklim çok mu sıcak, çok mu rahatsız yoksa dayanabilir?
Bir de böcek konusunda Dallas nasıl?
Bir de yeşil alan parklar falan var mı? Tabi Dallas büyük şehir ama her semtte gezilecek yerler var mı?
Mesela Haftasonu siz neler yapıyorsunuz? Özellikle çocuklu aileler -
@incomprisa Neredeyse 1 yıldır Dallasın Kuzeyinde yaşıyoruz (Plano), sorduğunuz sorulara deneyimlerimiz şöyle; evet sıcak, Haziran-Eylül arası 35-45C arasında geziniyor sıcaklık. Dallas, Islamabad, Bağdat ve Beyrut gibi şehirlerle aynı enlemlerde, sıcaklığı az çok tahmin edersiniz. Bu sıcaklık yaşam kalitenizi çok negatif etkilemiyor çünkü her ortam klimalı. Çok nemli değil, o yüzden yapış yapış bir sıcağı yok. İlkbahar ve sonbaharda havası çok güzel. Kışı ise birkaç haftası (her yerin buz tuttuğu ve kar/buz yağdığı) dışında çok sert değil. Doğal afet olarak bol bol Tornado ve şiddetli fırtına ve dolu yağışı gerçekleşebiliyor. Gece gündüz arası sıcaklık farkları 15-20C civarında.
Yeşilliği, parkı, gezilecek alanı var ancak öyle çok muhteşem şelaleler, ulusal parklar, sahiller vs. yok. Mesela şehir dümdüz, hiç tepe ve dağ yok :) Yeşili o kadar fazlaki ABD’de polen yoğunluğu en fazla olan şehirlerden biriymiş, ilkbaharda dışardaki masamızın üzeri sarı bir tabaka ile kaplanıyor. 90’larda burda okuyup Türkiyeye dönmüş, 2010’larda tekrar yerleşmiş bir hanımefendi ile tanışmıştık, kendisi; 20 yılda çölden yeşil bir şehre döndüğüne çok şaşırdığını söylemişti. Bence iklimin ve gezilecek yer gibi bakınca kısmen Ankaraya benziyor.
Sivrisineği, hamam böceği, örümceği, karıncası çok ancak önleminizi alınca rahatsızlık seviyesi çok yüksek olmuyor. Özellikle yaz akşamları açık alana gideceksek, sivrisinekler için mutlaka off kullanıyoruz. Ani sıcaklarda evlere karıncalar musallat olabiliyor onu da karınca yemi ile hallediyoruz.
Yani her şeyin çözümü var, yaşadıkça da alışıyorsunuz. Şehir güzel ve düzenli, yeni yeni de büyüdüğü için de planlı büyüyor. Birçok şirket yeni merkez açıyor. Çok göç alıyor, özellikle trafikte California ve Florida plakalı araçları çok görüyoruz. Çeşitlilik çok fazla ve göçmenlere karşı nazikler. Genel deneyimimi de sizin vasıtanızla da paylaşmış olayım.
-
@deebee çok teşekkür ederim! Biraz rahatladım açıkçası. Evet aslında yaşayarak her şey çözebiliriz. Umarım Texas bize de iyi gelir! Yazdığınız İçin çok sağ olun!
-
Merhaba arkadaşlar. Eşimle birlikte 26 Eylül'de Dallas'a taşınacağız. İlk etapta airbnb'den bir aylık bir ev kiralamayı düşünüyoruz. Bu bir aylık süreçte ev arama, banka hesabı açma, ssn gelince ehliyet alma gibi işlerimiz olacak. Bu yüzden airbnb'den ev tutarken her şeyin elimizin altında olduğu merkezi bir yerden ev tutmak istiyoruz. Önerebileceğiniz yerler var mıdır? Ayrıca ilk geldiğinizde araç satın alana kadar ulaşım işini nasıl çözdünüz bunu da merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum