Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,
    N-400 formunda gecen, USCIS online account number'i nereden bulabilirim? Bir de silah egitimi aldiniz mi diye bir soru var, askerlik yaptigim icin evet dedim. Aciklama kismina compulsory military service yazmayi dusunuyorum. Bu aciklama sizce yeterli midir yoksa daha ayrintili birseyler yazmak gerekir mi?


  • @Civil_Engineer yazdığınız açıklama yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐

    U.S. passport delays may be four months long — and could get worse. Here's what to know

    PUBLISHED MON, APR 3 2023
    Greg Iacurci

    KEY POINTS
    American demand for international travel has surged.
    That has led to a backlog of U.S. passport applications. It's taking as much as four months for a routine passport application, when factoring in processing and mailing time.
    Delays are likely to worsen as we enter the busier travel season, the U.S. State Department said.
    You may need to renew a passport even if it's expiring within six months after a trip.


  • Herkese Selam;

    2018 Subat tarihinden itibaren LPR sahibiyiz, eligibility tool'a göre normal şartlar altında vatandaşlık başvurusu yapabiliyorduk, fakat 2019 yazında babamın hastalığı ve ardından bu hastalığa bağlı vefatı nedeniyle 195 gün (6.5 ay) kadar Turkiye'de kalmamız gerekti. Bu durumu gösterir yeminli tercumandan noter onaylı hastane raporlarını temin etmiştim. Bu sizce geçerli bir belge yerine geçen durumumu gösterir belge olur mu?

    Bunun dışında 6 aylık süreyi biraz geçip vatandaşlığa başvuran arkadaşlar var mı aramızda? Varsa ve düşüncelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim, sizden gelecek fikirler üzerine bir karar verip başvuru sürecine geçmek istiyoruz.

    Saygılar


  • Merhabalar

    Ben de gectigimiz ayin sonunda nihayet Amerika vatandasi oldum. Surecten gecmeye hazirlanan arkadaslara tecrubelerimi aktarmak isterim.

    • 23 Ocak 2018'de green card'imla ulkeye ilk girisimi yaptim
    • 25 Ekim 2022'de N400 formumu gonderdim
    • 28 Ekim 2022'de biyometrik randevusu onayi geldi
    • 17 Kasim 2022'de Santa Clara'da biyometrik randevusuna girdim
    • 18 Kasim 2022'de N400 biyometrik randevum onaylandi ve basvurum isleme alindi
    • 9 Subat 2023'te vatandaslik mulakat tarihim belirlendi
    • 14 Mart 2023'te USCIS Santa Clara ofisinde vatandaslik mulakatina girdim
    • 16 Mart 2023'te vatandaslik basvurum onaylanmaya aday gosterildi ve yemin toreni randevusu icin siraya alindim
    • 17 Mart 2023'te yemin toreni tarihim belirlendi
    • 30 Mart 2023'te yemin torenine katildim, green card'imi teslim edip vatandaslik sertifikami teslim aldim

    Vatandaslik basvurumu gondermemden vatandaslik belgemi teslim almama kadar gecen sure toplam 5 ay 5 gun oldu. Ulkeye ilk girisimden vatandaslik belgemi alana kadar gecen sure 5 yil 2 ay 7 gun oldu.

    Sonrasindaki ek adimlarim su sekilde oldu:

    • 31 Mart 2023'te secmen kayidimi yaptim.
    • 4 Nisan 2023'te US Post Office'de pasaport basvurumu gerceklestirdim (expedited processing).
    • 10 Nisan 2023'te isleme alindigini ogrendim.
    • 7-9 hafta arasi bir sure icinde teslim alacagim yonunde bilgi verdiler, beklemedeyim.
    • Bu hafta icerisinde SSA.gov'dan social security status'umu guncelleyecegim. Muhtemelen sonrasinda isverenime yeni statumu bildirip yeniden I9 dogrulamasi yaptirtmam gerekecektir.
    • Bu ay icerisinde de anne, baba ve kardesimim sponsorluk basvurularini tamamlamayi hedefliyorum.

    Surec diger arkadaslarin anlattigindan farkli olmadigi icin cok detaya girmeyecegim. Yalnizca vatandaslik mulakatinin tahminimden cok daha detayli ve zorlu gectigini belirtmek isterim. Toplam 1 saat surdu. Civics ve English proficiency test kismi bunun yalnizca 5 dakikasini olusturdu. Bekledigimin aksine mulakatin en kolay kismi bu 5 dakika oldu. Esas terletici kisimlar kalan 55 dakikasi idi. Son 5 yil icerisindeki tum seyahatlerinizi ve ikamet ettiginiz her adresi hatasiz ve eksiksiz bir sekilde anlatabildiginizden emin olarak gitmenizi tavsiye ederim. Kanit sunamayacaginiz hicbir seyi ifade etmemenizi oneririm. Gecerli gecersiz tum pasaportlarinizi ve N400 basvuru belgenizin nushasini mutlaka yaninizda goturun.

    Sorusu olan arkadaslar sorularini cekinmeden sorabilirler- sabirla yanitlamaya hazirim.

    Sevgiler

    06/03/2023 guncelleme- Pasaportum 7 haftanin sonunda ulasti. Naturalization belgem halen gelmedi. Birkac hafta daha gelmezse travel.state.gov’a ulasmaya calisacagim. Anne, baba ve kardesime I-130 basvurusunda bulundum. Anne ve babam icin tahmini bekleme suresi 6 ay, kardesim icin 7 ay olarak gozukuyor.

    11/24/2023 guncelleme- Naturalization belgem de pasaportumun postayla elime ulasmasindan 2 hafta sonra geldi. Anne ve babam icin yaptigim I-130 green card sponsorluk basvurulari 11/10/2023’te onaylandi. Basvurumdan onaylanmasina kadar gecen sure 7 ay oldu. Bu hafta DS-260’i doldurup mulakat randevusu alacagiz. Ocak ayi icerisinde mulakatin gerceklesecegini ve Amerika’ya green cardlariyla ilk girislerini yapacaklarini tahmin ediyorum.


  • @Redblue, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Herkese merhaba, gecen hafta vatandaşlık mülakatına girdim. Ingilizce ve Amerikan tarihi-hukumeti testlerinden geçtim. N-400'deki soruları cevapladım. Ardından officer bana baglilik yeminini imzalattıktan sonra isimden, esimden konuşmaya başladık, derken yan sandalyede duran dosyama bakıp neler var onda dedi? Ben de saydım, zaten interview kagidinda istenilenleri bir de istenmediği halde vergi beyannamesini ve ortak banka hesap hareketlerini getirmiştim. Kredi kartı ve mortgage dokumanlarini sordu ben de istenmediği icin getirmediğimi söyledim. Bunun uzerine esimle ne zaman ve nasıl tanistigimi sordu, anlattım. Sonra elime bir kagit verip beni gönderdi. Kağıtta testlerden gecmeme ragmen başvurumun onaylanmadigi ve onlardan haber beklemem gerektiği yazıyordu. 24 saat sonra online hesabıma bildirim geldi: benden evlilikle ilgili ve adresimde gerçekten oturup oturmadigimla ilgili ek kanıtlar yüklemem gerektiği yazıyordu. Ardından hiç gelmeyen ve 1 seneden fazladır "Case was received" yazılı yeşil kartımin iptal edildiği bilgisi yüklendi.
    Bir suru kanıt zaten dosyamda yüklü, evliliğim gercek ve geldigimden beri hep ayni adreste yaşadım.

    Bu neden olmuş olabilir?

    Guncelleme: 20 Subat 2023'te istenen delilleri gönderdim.
    Bugun 11 Nisan 2023 itibariyle "Oath Ceremony Will Be Scheduled" bildirimini online olarak aldım.
    Su asamada isim degisikligi talebinde bulunabiliyor muyum?


  • Merhabalar,
    Amerikan Vatandasi olduktan sonra; kendim icin ve 6 / 8 yas 2 cocuklarim icin Amerikan Pasaportu basvurusuna 7 Subatta yaptim. Benim Amerikan pasaportum Nisanin ilk haftasi geldi Ama cocuklarin pasaportu hala gelmedi. Aile olarak ayni gun basvuru yaptigimizda pasaportlar ayri ayri mi geliyor acaba? Yada kontrol edebilecegim bir yer var mi? Vereceginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Oral-Kucuk muhtemelen en kısa sürede size ulaşacaktır cok emin olmamakla beraber pasaport takibini burdan yapabilirsiniz sanırım.


  • @waterman Cok tesekkur ederim bilgi icin. Verdiginiz link calisiyor. Application Status: In Process yaziyor. Benim Pasaportumun gelip cocuklarin pasaportunun ayni anda gelmemesi ilginc oldu.

  • ⭐⭐⭐

    @Oral-Kucuk çocuklarınız 18 yaşından küçük o an ABD’de yaşıyorlardı sanırım siz vatandaş olunca onlarda otomatik olarak vatandaş oldular diye düşünüyorum. Bu süreçlerde 1-2 aylık gecikmeler yaşanabiliyor. Durumunuzun aciliyeti varsa request oluşturabilir veya linkteki içeriği inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz sürecinizde bol şans 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Oral-Kucuk GC başvuru yapanın ilk önce daha sonra çocukların en son diğer eşin geliyor. Bir kaç tanıdığımın bu şekilde oldu. Pasaport basımda 4 aylık gecikmeler var bilginiz olsun.


  • @razorjimmy sureciniz ve vatandasliginiz hayirli olsun. Merak ettigim bir husus: 1 saatlik mulakat sozlu mulakat degil mi? Kanada gibi her hangi bir yazili dil yeterlilik sinavi oluyor mu? Yada Toefl - Ielts gibi ispatlayici belge ile gidersek bundan muaf mi oluyoruz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @razorjimmy sureciniz ve vatandasliginiz hayirli olsun. Merak ettigim bir husus: 1 saatlik mulakat sozlu mulakat degil mi? Kanada gibi her hangi bir yazili dil yeterlilik sinavi oluyor mu? Yada Toefl - Ielts gibi ispatlayici belge ile gidersek bundan muaf mi oluyoruz?

    Tablet ekranına kalemle bir cümle yazmanızı istiyorlar sadece. Dil sınavı olsa da bundan muaf olamazsınız. Herkes için zorunlu. Bu cümleyi düzgün yazamazsanız ilave sorular sorabilir. Ama gerçekten çok basit bir cümle ve civics test çalışma kitapçığından alınmış bir cümle oluyor. Benden mesela "People elect congress" yazmamı istemişti. Dil sınavı ve diğer sorular sadece 5 dakika sürüyor, kalan sürede başvuru formunda verdiğiniz yanıtları size tekrar sorarak teyid ediyor.


  • @knnrn tesekkurler.


  • Ingilizce testi sayin knnrn’in da belirttigi gibi oldukca kolay ve kisa bir test idi.

    Bana her nedense biraz “tricky” bir cumle yazdirdilar: “The President lives in the White House.”

    Buradaki “The President” kelimesi Amerika baskanini temsil ettigi icin buyuk harfle baslayacak sekilde yaziliyor. Ayni sekilde “the White House”’un da bas harfleri buyuk olmali. Ben bu nuansi bildigim icin dogru yazmis bulundum ama yanlis yazmak isten bile degildi bence. Bu durumda ne olurdu bilemiyorum.

    50 yasin ustundeyseniz ve 20 senedir Amerika’da yasiyorsaniz beya 55 yasindaysaniz ve 15 senedir Amerika’da yasiyorsaniz Ingilizce testinden muaf olabilirsiniz.

    Detayli bilgi icin: https://www.uscis.gov/citizenship/exceptions-and-accommodations


  • @razorjimmy tesekkurler. Sadece merak etmistim bildigimiz test gibi mi ya da bir score belgesi istiyorlar mı diye. Tesekkurler yanit icin.


  • Merhabalar sevgili forum uyeleri, Green Card'imi ilk kez alirken de cok yardimci olmustunuz cok cok tesekkur ederim. Simdi tekrar yardiminiza ihtiyacim var. Bu defa hedefim vatandaslik.

    Vatandasliga basvuru surecinde saniyorum bazilarimiz avukatla calisiyor bazilari da N400 formunu kendisi dolduruyor. Ben de kendim dolduracagim. Ancak birkac tane sorum var. Aramizda illaki doldurmus olanlar vardir diye dusunuyorum. Cevaplar icin tesekkur ederim simdiden:

    N400 Formunda:

    PART 8-1 =
    + Information About Your Employment and Schools You Attended

    - Calistigim isyerinin adresini girmem gerekiyor. Ben bir sirkete uzaktan remote olarak calisiyorum. Chicago'da yasiyorum ve buradan calisiyorum. Sirketin Chicago'da da ofisleri var ama ben sirketin Florida ofisine kayitliyim. Bu durumda bu istenilen adres icin hangi adresi vermem gerekiyor ?
    - Ayrica Date From ve Date To bolumleri var. Date To kismina current mi yazmam gerekiyor su an calistigim isyeri icin ?

    PART 8-2 =
    + Information About Your Employment and Schools You Attended

    - Ben yillardir part time da olsa Uber/Lyft de yaptim/yapiyorum. Calistigim isyerleri siralamasinda Uber ile Lyft'i, US'de bulundugum 5 yil suresince, hangi siralamaya koymam gerekiyor? Ya da farkeder mi ?

    PART 9-3 =
    + List below all the trips of 24 hours or longer that you have taken outside the United States during the last 5 years.

    - Bu 5 yil suresindeki triplerimin bir tanesinde, TR'ye gittikten sonra ordan Polonya'ya gidip tekrar TR'ye geldim ve sonrasinda da US'e yine TR'den dondum. Yani US>TR>POL>TR>US yaptim. Direkt olarak US>POL yapmadim yani. Bu durumda bu sorudaki gidis gelis tablosuna Polonya'yi yazmali miyim? Yani Countries to Which You Traveled kismina Turkey yanina Poland da mi yazmaliyim ?

    PART 12-7.a =
    + Have you EVER not filed a Federal, state, or local tax return since you became a lawful permanent resident?

    - Benim ilk girisim Eylul ayiydi ve o yilin bitimine kadar calismadim, para vs kazanmadim. Bu nedenle bi sonraki Nisan'da da Eylul'den Aralik'a kadarki 3 aylik sure icin tax return yapmamistim. O halde bu soruya "Yes" mi demem gerekiyor? Herhangi bir aciklama yazmali miyim?

    PART 12-19 =
    + Did you EVER receive any type of military, paramilitary (a group of people who act like a military group but are not part of the official military), or weapons training?

    - Bu soru sorulmus sanirim ama emin olamadim yine cevabindan. Ben TR'de bedelli askerlik de olsa 1 ay yaptim askerligi ve silah egitimi de aldik. Bu sorunun cevabina ne demem gerekiyor?

    PART 14 =
    + Interpreter's Contact Information, Certification, and Signature

    - Ingilizcem yeterli seviyede, formu kendim dolduruyorum. Tercuman kullanmiyorum. Bu soruya herhangi birsey yazmam gerekiyor mu ?

    PART 16 =
    + Signature at Interview

    - Bu imzayi, formu doldurdugumuz gun mu atiyoruz yoksa su an icin bos mu birakiyoruz?

    PART 18 =
    + Oath of Allegiance

    - Dijital bir sekilde doldurulmuyor. Formu yazdirdiktan sonra bu kismi elle mi doldurmamiz gerekiyor ?

    Tesekkurler tekrardan.


  • Merhabalar, ABD disinda kalis surelerim ve vatandaslik basvuru zamani konusunda bir sorum olacak.

    17 Haziran 2017'den beri Permanent Resident'im, ama iki kere gir-cik yaptim ve ikincide Continuous Residency kuralini bozdum (238 gun disarda kaldim). Boylece ABD'ye tam olarak yerlesme tarihim 29 Temmuz 2018 oldu. Buradan sayarsak 29 Temmuz 2023'te 5 senem doluyor (bu sure icinde duzenli olarak ABD'de yasadim). Merak ettigim konu, 5 yil dolmasindan 90 gun onceden itibaren vatandaslik basvurusu yapabilme kurali benim durumumda da gecerli mi, yoksa garanti olsun diye 29 Temmuz'u mu beklemeliyim?

    Simdiden cok tesekkurler yardimlariniz icin.


  • @crazycells

    Merhaba tekrar,

    Ben Eylul 2022 de Amerika vatandasi oldum. Vatandas oldugum sirada beni aldattigi icin ayrildigimiz annesi yuzunden oglum Amerikaya 2018den beri gelemiyor. Velayeti de annesinde ve bu nedenle vatandas oldugum sirada Amerikada olamadigi icin vatandas olamadi.

    Sorum su; Turkiye`de Amerika konsoloslugunda oglum icin Amerika pasaportu cikaramaz miyim?
    Bununla ilgili bilginiz var mi?
    Cok tesekkurler


  • @lynx

    N400 Formu doldurunca zaten sistem hesapliyor. Yoksa devam edemiyorsunuz.

    Bilginize


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 80
  • 11
  • 33
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum