Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @southern, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Günaydınlar forum sakinleri.

    Yeni miyiz??? Yoksa ben mi yeni görüyorum 🙂 günaydınlar


  • Günaydınlarr günaydınlar herkeslere :))

  • ⭐⭐

    Günaydın gönül dostları...

  • ⭐⭐

    ABD'nin enflasyon verilerini inceliyordum ve Eylül 2022 itibarıyla müthiş bir şekilde enflasyonu geri çekmeyi başarmışlar.
    %8,2 seviyelerinden Şubat 2023 itibarıyla %6 seviyesine indirmişler 4-5 ay gibi kısa bir sürede ki bu tam olarak %25 gibi çok büyük bir oran yapıyor.

    Yani adamlar 4-5 ayda enflasyonu %25 düşürmeyi başarmışlar, tebrik etmek lazım.
    Bakalım biz ne kadar zamanda yüzde ne kadar düşüreceğiz 🙂

    image.png


  • @Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Simge-Kutlu Güzel olurdu da Chicago'da hayat pahalı ya ilk giriş için biraz tehlikeli geliyor bana. Tabii pahalılık konusunda bir New York, Los Angeles değil ama pahalı yine de. Sonra "homeless" gibi gezerim maazallah 😃

    @Ranje o kadar da olmaz canım 🙈 hayat pahalı evet, zaten galiba ben de Boston'a doğru yönelicem daha pahalısina yani 😄 nasıl olur nasıl yaparız ilk etapta bilmiyorum ama Chicago güvelik açısından çok korkutuyo beni


  • @Lossantosdy Merhabalar, Yeni değilim uzun yıllar forum takipçisiyim. Ailemle GC çekilişi çıkmasını bekleyenlerdeniz.
    Hani şu uzaktan izleyen kişiler gibi diyelim, ☺ fazla etkileşimim yoktu.
    Artık daha sık forum takipçisi olacağım.
    İzlediğim kadarıyla kalbi güzel iyi insanlar var burada.


  • @Simge-Kutlu Evet suç oranları yüksek ama gc çıksın da gerekirse yamyam gibi gezeriz artık 😂 😂


  • @southern Günaydınlar , hatırlıyorum sizi bayağı eski bir forum üyesisiniz lakin çekilişin başlarında ve sonlarında gözüküp kayboluyordunuz benim gibi 😃 bu sene biraz daha aktifim.


  • @Ranje Evet , doğru hatırlıyorsunuz. ☺

  • ⭐⭐

    @Lossantosdy yok ondan değil biz sporcuyuz bakliyat ve haşlanmış etler tavuklar önemli bizim için yağsız vs ondan bacım 🙂

  • ⭐⭐

    @abrakadabra bizimkilere mi yönlendirsek bir acaba:) orası burayı düzelteceğine adamların bir aklını alsın bizimkiler 🙂

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş hahahaha tarif kitapları ve özel defterleri recipe taşıyor o yüzden bişey dityemedim yıllardır biriktirdiği şeyler 🙂 anlarsın sen aynı yolun yolcusuyuz bir anlamda 🙂

  • ⭐⭐

    Ve yine aynı şey, ABD'nin kanayan yarası bireysel silahlanmanın sonuçları.
    Tennessee eyaletinde bir tane kadın almış eline uzun namlulu silahı ve girmiş ilkokula oyun oynar gibi çocukları tarıyor.

    3 tane çocuk ölmüş ve toplam ölü sayısı şu an 6 kişi.
    Hala böyle gelişmiş bir ülkede silah nasıl serbest olabiliyor aklım almıyor.


  • @abrakadabra bence amerikada en büyük sıkıntılardan biri bu bireysel silahlanma


  • @Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @cdzdcd, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Ne güzel bir sakinlik, tam olarak bu olmak istiyorum.

    image.png

    @cdzdcd ölüyorum bu evlere ölüyorum neresi burası

    gezerken tesadüfen görüyorum
    tam olarak nereye baglı bilmiyorum lakewood diye bir yer.. ama bu isimde bir kaç yer var.. o yüzden aşağıda lokasyon amaçlı paylaşıyorum.

    7d9eb873-b4ed-4ce6-b555-56655778aeb8-image.png


  • @abrakadabra, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Ve yine aynı şey, ABD'nin kanayan yarası bireysel silahlanmanın sonuçları.
    Tennessee eyaletinde bir tane kadın almış eline uzun namlulu silahı ve girmiş ilkokula oyun oynar gibi çocukları tarıyor.

    3 tane çocuk ölmüş ve toplam ölü sayısı şu an 6 kişi.
    Hala böyle gelişmiş bir ülkede silah nasıl serbest olabiliyor aklım almıyor.

    Video izledim yaw bu nasıl bir manyaklık anlamıyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Furkan-Aydın, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @hadi-BE Selamlar, florida tampa bekar biri için sizce uygun mu? Uber vs ile başlanıp dijital iş yapılacak.Diğer klasik göçmen eyaletlerine göre çok mu pahalı? Teşekkürler.

    Ben anlamam ama baskan @Rhonster müsait olunca cevaplar sorunu ☺

  • ⭐⭐⭐

    @debbieLA77 evet aşçılık kitaplarımın hepsini bırakıyorum ilk sefer için, küçük bir deftere aktardım önemli tariflerimi. Daha sonraki gelişler için kalan kitapları götürmeyi değerlendiririz belki. İlk gidiş için olabildiğince hafif ve acil ihtiyaçlar. En ağır şeyler bıçak çantalarımız 5 kilo civarı geliyor tek bir bıçak çantası 😬


  • Şafak sayıyoruz resmen 🙂
    Bireysel silahlanma bence sorun değil
    Olması gereken bir şey ama kişilerin
    Profilleri iyi incelenmeli
    Zira kötü niyetliler zaten her zaman silah bulur
    Amaç iyilerin kendini korumasidir

  • ⭐⭐⭐⭐

    @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar yaw arkadaş amma edebiyat yaptın...:) bu devran öyle dönmüyor... bizde kimbilir kimlerin vergilerini ödedik o zaman zamanında... birazda geride kalanlar öder ne olacak ? geri dönersekte ödenmeyecek bir para değil ki bu zaten konuştuğumuz miktarlar... biz neyiz ki banka bize ne verecek allah aşkına ... sen 1 milyon kredi alabilir misin mesela? ben alamam bu arada biz yıllardır izlemediğimiz kanalın trt 1'in vergilerini Elektirik faturaların da ödeyen insanlarız 20 tl daha veririz başkaları için bişey olmaz... ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir laf vardır... ülke sana ne verirse, ne yaparsa sende ona onu yapmak istiyorsun artık... bu davranış biçimini yada olayın savunulacak bir yanı yok aslında farkındayım...bende yapacağımdan değil ama yapsak hiçde fena olmaz hani... ilk başta orada biraz daha az sıkıntı çekebiliriz... oradan ödenir sonra yeri geldiğinde... 1000 dolar yollasan 2 ayda bir biter zaten borç 🙂 üstüne banka teşekkür eder... ben bu kadar dramatize etmiyorum artık olayları... ayrıca amerikada herşey o kadar düzenli ve halk için işliyor ki insanın aklına böyle şeyler bile gelmez... ama burada sağdan gelen çalıyor soldan giden çalıyor çalmayana salak diyolar... o bisikleti istiyor musun? çalıcaksın sonra allahım beni affet diye dua ediceksin... bunun bir hikayesi vardır bilenler bilir... şimdi kredisini çekmek isteyen çeksin istemeyen çekmesin ben kimseyi kötü ilan etmem... bankalar hiçbir hakı olmadığı hiçbir iş gücü kullanmadığı halde her havaleme para aktarmama para alıyor 9tl -8 tl 3 tl -5 tl bunları bir düşünün onlar batmaz günde anasına babasına türkiyede para yollayan fatura ödeyen 90 milyon var... hey yavrum hey paralara bak... benim aldığım 50 bin tl 100 bin tl ile batacaksa batsın ulan bankalar 🙂

    Arkadaş kredi çekme, bu ülkeden destek alma demiyorum. Alabildiğin kadar fazla al. Ama patlatırım bu krediyi kafasıyla gidersen hayrını göremezsin diyorum. Niyetler bile yapılanlar gibi karma misali gelip önüne çıkıyor. Niyetin alayım yavaş yavaş ödeyeyim oldu mu yolların da açılıyor. GC de çıkıyor.

    2 örnek vereyim, biri herkesin gözünün önünde, Demirören. Meşhur Tüpçü.. Gitti hükümetin gazıyla Doğan medya grubunu ele geçirmek için 895 milyon dolar kredi aldı. Teminat olarak da kemer country club da villaların dışında kalan, yeşil alan, yol ara boşluk gibi, tapuda kendine ait dönümlerce yeri ipotek etti. Bu devran hep böyle döner diye doğru düzgün bir ödeme de yapmadı. Aslında çoktan patladı da seçimi bekliyor. Tayyip de onun fişini çekti. tayyip bile kazansa ipragaz gidecek elinden. Şimdiden batmış gözüyle bakabilirsin..

    1. örnek benim kendime ait. Bir ticari girişimde yapıkredi ve city banktan bir miktar kredi aldım. Ödemem kafasıyla da almadım ama patladı iş. Çeşitli kartları vs kapattım. Bu iki kredi kaldı. Canımı mı alacaklar modunda 3-4 yıl salladım ama bu dönemde ne yapsam iki yakam bir araya gelmedi. işlerim hiç yolunda gitmedi. Sürekli iş değiştirip arada da boşta kaldım. Bayağı da kaybım oldu tabi. Ve içten içe hissettim ki bu borca karşı olan tutumum benim işlerimi sekteye uğratıyor. Zorladım durumumu. Yapılandırdım falan. Bi şekilde ödedim. Ondan sonra gerçekten yavaş yavaş yoluna girdi herşey. Hatta 2018 de tanıştığımız bir bilgenin öğretileri sayesinde yıldan yıla çok daha iyi duruma geldik.
      Şimdi sen edebiyat yapma diyorsun ama, bu bilgenin öğretilerinde de kişilerle olduğu gibi parayla olan ilişkide de bir barış ortamı kurmak gerektiğini öğrendik. Ve emin ol o zamandan sonra bir daha para sorunu yaşamadık. Ne zaman neye ihtiyacımız varsa bir süreç içinde sahip olabildik. Paranın peşinde koşardık adeta, koşmamaya başladık. GC için 20 yıldır başvuruyorum neredeyse, işlem maliyetlerini 2015 li yıllarda öğrenmeye başladım ve 20-30 bin dolar deyince başım dönmüştü, asla yapamayız diye. Şimdi o konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Ben isterim ki gidebilme olanağı bulan herkes olabilecek en rahat şekilde gitsin, yerleşip işini oturtsun. Kendi parasıyla olmuyorsa borç harç, kredi... Ama kişinin duygu ve düşünceleriyle kendi önüne koyduğu blokajlar onun hayatının en büyük engelleri.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum