Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sedat3459 çok teşekkür ederim Sedat bey biz sanırım yarın sabah teksasa dogru yol alacagız


  • @kmryldz çok teşekkür ederim bilgilendirme için teksasa gitmeye karar verdik belki orası da olmasa sizin o taraflara geliriz kim bilir


  • @birisi airbnb de kalıyoruz burada airbnb süreleride çok kısa 2. Haftamız ikinci airbnb bununda süresi dolacak yakında ve ayrıca aşırı pahalı burada airbnb ücretleride

    Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim


  • @çakıl orada belki yüksektir ama teksasta uzun süreli ve uygun fiyatlı evler var airbnb olarak. ben 6 ay civarı öyle kalmayı planlıyorum. baktığım evler de orta düzeyde ve neredeyse kiralık evlerin fiyatı civarı


  • @çakıl rica ederim, yolunuz acik olsun, her sey gonlunuzce olur umarim.

  • ⭐⭐⭐

    @çakıl yolunuz açık olsun, eminim çok çok daha iyi karşılıcaktır Teksas sizi🙏🏻🙏🏻

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   dytmelek dytmelek 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   dytmelek dytmelek 

  • Merhabalar,

    ilk giriş başlığına şöyle bir ileti yazmıştım.
    bağlantı metni

    Devam edeyim.
    Yaklaşık olarak 3 ayı geçtim. Eşim vize süresinin sonuna doğru geldiği için o sadece 1 haftasını geride bıraktı.

    3 ay boyunca bireysel konularımdan dolayı ev tutmadım. Airbnb ve kiralık araba ile takılıyorum. TURO ve Airbnb öneririm ama uzun süreli işler için araba satın almak ve oda kiralamak daha iyiymiş bunu baya baya anlamış olduk.

    Verebileceğim altın tavsiye, özellikle para ile ilgili yapılan işlerde öreneğin hat almak veya market kartı almak gibi, SSN numaranızı/kimlik bilgilerinizi pat diye vermeyin, art arda soft veya hard inquir yapabiliyorlar. AT&T örneğin benim faturalı hattım için anısını yaptı. ben tabi ki sadece pasaportumu vemriştim ama yine de soft bile olsa defalarca sorgu yapt adam ipadden gördüm sorunca kötü oldu yok indirim verelim falan. Aman dikkat.

    henüz ehliyet almadım. teknik olarak residential adresim florida değil o yüzden sorun olmacağını umuyorum. En kısa zamana DMV ye gidip hallederim.
    Banka işleri tamam .

    Altın tavsiye İlk gelişinizde GC nin geleceği adres dahil tüm hereşyi tek adrese sipariş edin , tüm faturaları cep telefonu vs. mümkünse de gc için verdiğiniz eyalete ve şehire gidin ordan başlayın.
    Banka, Ehliyet, ID çözülünce gerisi ingilizceniz ve mesleğinize kalmış oluyor.

    Onun dışında yazacak birşey yok. Floridada havalar kışın çok güzel , yaz olunca duruma bakacağız artık.

    İşe girince de bilgilendiririm Forum ekibini.

    Sevgi ve saygılarımla .

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

  • @Programmer merhaba insanların tecrübelerini okuyorum sizin 13xxx case number ile neden gidemediğinizi merak ettim özel değilse paylaşır mısınız ? Eski mesajlarınıza da baktım bulamadım. Bu da bizim için bir tecrübe.


  • @kmryldz çok detaylı çok özenli bilgiler teşekkürler


  • Oncelikle herkese merhabalar uzun suredir bunu yazmak icin bekliyordum ama ancak musait olup isleri yoluna koyabildim.

    Amerikaya 6 ocak 2023 tarihinde esimle birlikte yerlesmek icin geldik oncesinde 2 haftalik tatil icin gelmistik bu sure zarfinda banka hesabi acmistik, greencardlarimiz ve ssnlerimiz basilmisti, yani Amerikaya yerlesmeye geldigimizde elimizde greencardlarimiz ve ssnlerimiz mevcut sekilde baslamis olduk.

    California eyaletine yerlestik bunun en buyuk sebebi benim ucak tekniksiyeni olmam ve Californiada cok fazla benim isimle ilgili havacilik firmasi olmasi (kaldiki bunun ekmegini yiyorum suanda dogru bir karar vermisim diyebilirim ileride bahsedicem).

    Ilk basta barinma isinden basliyalim, ev isini AIRBNB den hallettik ve 2 ay boyunca AIRBNB de kaldik. Bu benim icin ve esim icin tam bir kabustu sebeplerine gelicek olursak, biz studio daire seklinde bir AIRBNB tutmustuk mutfak disaridaydi ve mustakil bir evin misafirhanesi gibiydi. Evde malesef cesitli problemler vardi ve mutfak cok kotu kokuyordu bu sure zarfinda surekli disardan yemek zorunda kaldik ve bu hem maddi olarak bizi yordu hem de gercekten disaridaki yemekler cok sagliksiz insan ev yemeklerini ozluyor. Daha iyi bir yerden AIRBNB tutmak istedigimizdeyse fiyatlar cok yuksekti ve paramiz kisitliydi. Bu sure zarfinda ev tutmayi denedik ama BINGO! ev tutamiyorsunuz. NEDEN? cunku kredi skorunuz yok. NEDEN? cunku isiniz gucunuz yok. 2-3 kira pesin odemeyi teklif ettim hatta 2 kira bedeli depozito odemeyi teklif ettim ama yok arkadas vermiyorlar.

    Sonrasinda ilk hafta hemen ehliyet isini halletmeye calistik esimde ben de yazili sinavdan gectik. Direksiyon sinavindan 1. de kaldim (omuz ustunden bakmadigim icin). Olayi ozet geceyim bana 'sol seride gec' dedi. Bende aynadan baktim serit bombos verdim sinyalimi gectim ardindan kulagimda bir ses yankilandi 'OH MY GOD' kendi kendime dedim aha adam oldurduk heralde, megersem omuz ustunden bakmayi unutmusum. Bana kritik manevra yaptigima dair bir seyler soyledi tekrar DMV ye surdurdu ve kaldigimi soyledi. Dedim 'arabamda kor nokta uyari sistemi var ayrica aynadan detaylica gordum solumu'. 'Yok bakmak zorundaydin' dedi 'tamam' dedim kaderime razi oldum. 1. sinava goturen abimin isleri ciktigindan dolayi Turkiyeye dokmek zorunda kaldi ve ben 2. sinav icin ehliyetli ve arabasini kullanabilecegim bir arkadas aramaya basladim(bu arada arabayi Turodan kiraliyorum ve Turo kiraladiginiz arabayla sinava giremiyorsunuz.). Gruplara yazdim telegrama yazdim hic bir Allah in kulu donus yapmadi. O biraz morelimi bozdu. Neyse ki sonradan Ohaio dan bir arkadasla konustum o Californiadan arkadasini aradi o bana yardimci oldu sagolsun hic bir ucret ve baska bir sey talep etmedi(tabi arkadasa guzel bir yemek ismarlayarak helallestik diyebilirim). 2. sinavimda cok rahat bir sekilde gectim hatta sinava giren gozetmen senin ilk sinavdan neden kaldigini anlamadim acikcasi dedi. Bence burda onemli olan birazda hangi DMV de sinava girdiginiz. Ikinci girdigim DMV biraz daha kirsal bir alanda olan cok yogun olmayan bir DMV idi.(ufak bir tavsiye:))

    Simdi gelelim is bulma isine. Oncelikle delivery islerinden cok umutluydum ama malesef Doordashin waitliste almasi, Uber Lift in 1 yillik ehliyet istemesi, Amazon Flexin waitliste almasi gibi olaylar suratima tokat gibi carpti cunku bunlar benim baslangic icin buyuk dayanagim olarak gordugum islerdi. Bu arada suanda yani 2 ayin sonunda UberEats im acik Doordash waitlistten ciktim (hatta ciktiktan sonraki 15 siparisi tamamlarsan 300 dolar bonus dedi onu da cebime koydum :)) ek is olarak haftasonu bunlari yapiyorum akmasada damliyor masraflarimizi cikartiyor. Ve simdi gelelim ana isime, buraya geldigimda yapmayi istedigim ise. Amerikanin dunyada en iyi oldugu seye. 'HAVACILIK'. Buraya geldigimde herkese onerimdir mutlaka sizde yapin. Yeni bir e mail actim ve hemen indeed hesabi ve linkedin hesabi acip CV mi doldurmaya basladim. Bu sure zarfindan sonra bana is teklifleri gelmeye basladi ve bende calismak istedigim bana ruya gibi gelen firmalara basvurmaya basladim. Ve inanin bir cok yetenek avcisi ve sirket bana kendilerinde calismam icin ulasti. Cunku sektorde cok buyuk bir acik var. Ozellikle benim gibi ucak teknisiyeniyseniz. Size daha once bahsettigim beni ilk ehliyet sinavina goturen ve benim gibi ucak tekniksiyeni olan abinin daha once calistigi bir firma vardi ve bu firmada calismayi ben cok istiyordum. Cunku bu firma apollo 11 gorevinden tutun bir cok onemli gorevde yer almis ve tum ucak sistemlerinde parcalari olan neredeyse 100 yillik dunyanin onde gelen firmalarindan birisi. Burada referans isi onemli arkadaslar Turkiye gibi dusunmeyin ama sizin o isi yaptiginizi bilen birisi sizi sirkete anlatirsa gercekten one gecebiliyorsunuz. Ki bu firmada calisan abininde yardimiyla bu firmadan bir bastekniksiyene benim CV'imi mail araciligiyla yolladim ve bundan sonra uzun ve yorucu surec basladi (NEREDEYSE 40 GUN).Size kisa gelebilir ama benim gibi liseden beri kimi zaman 2 iste kimi zaman 3 iste calisan birisi icin 40 gun bos durmak olum gibiydi 40 yil gibi gecti. Ise alinma surecimi anlatayim. Beni oncelikle yetenek avcisi denilen kisi aradi ve tanistik kendimi anlatmami istedi 15 dakika telefonda ona kendimi anlattim. Sonra insan kaynaklarindan birisi aradi 15 dakika ona bir daha kendimi anlattim. Sonra bir kisi daha aradi ona da kendimi 15 dakika anlattim. Bu 3 asamadan gectikten sonra asil mulakata geldik ve karsimda 2 mudur ile birlikte bir zoom gorusmesinde eski tecrubelerim neler bildigim gibi konularin ustunden gectik (yazi cok uzun oldu isterseniz detayli bir sekilde bunu da anlatabilirim.). Sonrasinda tesekkur edip konusma bitince, 1 hafta kadar sonra bana sirketten birisi ulasti ve is teklifini sundu. Bekledigimin ustunde bir rakamdi ve direkt kabul ettim. Resmi evraklari yolladilar ve doldurup kendilerine ilettim sonra yaklasik 1 ay suren background checkten sonra suanda 3 haftadir o firmada ucak tekniksiyeni olarak calisiyorum ve asiri guzel bir is ortamim var diyebilirim.

    Simdi gelelim ev ve araba isinin devamina. Is teklifine kadar gercekten ev ve araba isi tam bir kabustu ama is teklifini elime aldiktan sonra araba almaya gittim ve 0 honda hr-v yi 6.9 apr ve 5.000 dolar pesinatla ayni gun altima verip yolladilar. Sadece 1 saat surdu gercekten inanamadim hala inanamiyorum. Is teklifinden once denemistim ama vermemislerdi.

    Sonrasinde ev konusunda kiralama sirketine is teklifimi verdim ve bankadaki parami gosterdim 10 gun sonra yani 15 Mart gunu evimize tasindik. Havuzu olan fitnessi olan guvenligi olan guzel bir sitede yasiyorum su anda ve bu durumuma gercekten hala inanmakta zorlaniyorum. Amerikaya geleli yaklasik 2.5 ay olmus Irvine gibi lux denilebilcek yerlerden birinde oturuyorum ve altimda 0 arabam var ve dunyanin en buyuk havacilik firmalarindan birinde calisiyorum.

    Ne bu arkadas ruya mi?

    Gercekten anladimki Amerikada isiniz ve kredi skorunuz cok onemli. Cunku is teklifinden sonra araba ve evi halletmek cocuk oyuncagi gibi bir sey oldu.

    Uzuuuncana bir yazi oldu kabul ediyorum ama sizinle paylasmak istedim. Evet bazi zamanlar cok zorlandik hala zorlaniyoruz. Hatta esime artik biz donelim basaramiyoruz dedigim anlarin sayisi cok fazla oldu. Cunku Turkiye'de ikimizinde cok guzel isi vardi, evimiz vardi, arabamiz vardi ve bunlari birakip 0 noktasina inmek bizi zorladi. Ve ilk defa ikimizde ailelerimizden uzaga geldik hemde dunyanin obur ucuna. Ozellikle burda tanistigimiz bazi Turklerin bize sozde yardim ediyormus gibi davranmalari ama icraate gelince gercekten yardim istedigimizde aldigimiz cevaplar bizi cok sarsti. Onceden Turkce konusan biri duyunca yanina gidip selam veriyordum simdi duyunca yolumu degistiyorum MAALESEF. Her irkin burda bir toplulugu ve birbirine yardim ettigi gruplari var ama bu is Turklere gelince nedense is kisa sureli cikarlara bakiyor ve kimse cikari yoksa yardim etmek istemiyor. Esimle kendimize soz verdik biz boyle olmayacagiz diye insAllah yanilmayiz diyelim.

    Bu surecte esim surekli yanimda oldu ve beni destekledi kendisinin bende emegi cok buyuk resmen ben dustukce beni elimden tutup tekrar yukari yukari cekmeyi basardi.

    Suanlik hersey cok guzel gidiyor duzenimiz oturdu diyebilirim. Ve en onemlisi Cok Mutluyuz. Evimizin esyalarini yavas yavas almaya basliyoruz. Anin tadini cikarmaya calisiyoruz. Bu yasadiklarimizin kiymetini bilmeye ve gelecegimizi saglam temeller ustune insa etmeye calisiyoruz.

    Umarim hayatimizda verdigimiz bu cesur karar bizim icin hayirli olandir. Ve sizinde istekleriniz hayirlisiysa olsun.

    Buraya kadar okuduysaniz gercekten cok tesekkurler. Kendinize iyi bakin.

  • ⭐⭐

    @mefsa keyifle okudum bundan sonraki hayatınız iş teklifi sonrası olanlar kadar kolay ve güzel olması dileklerimle mutluluklar

  • ⭐⭐

    @mefsa Çok güzel yazmışsınız, akıp gitti diyebilirim. Her kışın bir baharı vardır. Çok tebrik ederim. Yeni hayatınızda sonsuz mutluluklar.


  • @mefsa Okurken kendimde yaşıyormuş gibi hissettim, bu paylaşım için teşekkür ederim.


  • @mefsa hocam californiaya çok dikkat edin derim. Covid zamanı olayın b.kunu çıkardılar. Tarihinde ilk defa eyaletten göçenler eyalete gelenlerden daha fazla.
    Pahalılık ve saçma sapan vergiler de cabası.


  • @mefsa tebrikler zoru atlatmışsınız. dilerim bundan sonrası daha kolay olur.


  • @charon evet maalesef pahalı bir eyalet. özellikle kira bakımından resmen kira ödemek için çalışıyoruz


  • @Emrah-Borazan çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.


  • @isa-cansız sağolun isa bey 🙏 teşekkürler


  • @Serap-2 iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sağolun


  • @svsucr herkes için kolay olsun inşallah diyelim. bakalım hayat önümüze daha neler çıkarıcak 😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum