Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @achillesoag detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederiz.Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim


  • @Yusuf-Allak vizeniz hayırlı olsun darısı biz bekleyenlere. cn ney di acaba


  • @svsucr case number. 2023EUXXXX deki numara


  • @achillesoag canım dostum. 7 mayısta sonuçlar açıklandı. 2-3 gün sonra foruma geldim. baktım iki kişi benle aynı kişilikte. araştırmacı-detaycı-planlı- bilgileri doğru. tamam dedim bunlardan bu süreçte bana dost olur. birbirimize destek oluruz.süreci emeklerimizle güzel sonuca bağlarız. aynen tahmin ettiğim gibi de oldu. gece gündüz demeden arastırdık. sorduk öğrendik. elimizden geldiğince başka insanların sorularına cevap olduk, hayatlarına belki dokunduk biz üç kafadar. ve sonunda emeklerimizin mükafatını da alıyoruz. her zaman yanımda olduğunuz, en umutsuz zamanlarımda ankaraya güvenilmeyeceğini tekrar tekrar keşfettiğim ve çözüm aradığım anlarda yanımda oldunuz.sizlere ankarada sıra gelme imkanı var olmasına rağmen benim için çabaladınız. allah sizlerden razı olsun. iyiki varsınız. ABD de hep beraber barbekü partileri yapacağız inşallah 🙂 çok mutlu olun @achillesoag. @Erkan-Gürsoy

  • ⭐⭐

    @Yusuf-Allak Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda şans yanınızda olsun 🙂

  • ⭐⭐

    @achillesoag Tebrik ederim, ne kadar güzel anlatmışsınız sürecinizi. Şans her zaman yanınızda olur umarım 🙂


  • @Yusuf-Allak iyi günde kötu gunde gergin günde sevinçli gündüzde gecede hep birbirimize destek olduk.vize almak için çare aradık çıkış yolu aradık.her zorlugun üstesinden de geldik şükür . .hak ettin tırnaklarınla başardın.mutlu bir gelecegin olsun


  • @cerkezkizi09 teşekürler abla


  • @Yusuf-Allak sonuna kadar hakettiğin vizenle hayatında başarılar mutluluklar dostum kaderdaşım abd de nice kutlamalar yapmak ümidiyle :))


  • @achillesoag abi sana ailene ve bebişe ömür boyu mutluluklar diliyorum abd de.
    hak ettiğin vizene kavustun tebrikler :))


  • herkese selam sevgiler arkadaşlar sizlerlerle sağlık ve mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum aslında inanın hikaye cok uzun kimi zaman stres dolu emek dolu sevinç dolu bazen keder dolu ama sizleri okurken yormamak adına kısa gecicem.
    02.03.2023 tarihinde avusturya abd konsolosluğununun yetkilendirdiği dr molnar kliniğine saat dokuz gibi gittim kapıda belgeleri teslim ederek muayene olmayı bekledim doktor türkiyeden tercüme ettirdiğim belgeleri kabul etti fakat tüm asılarımın olduğunu hepatit b de bağısıklığımın düşük olduğunu öne sürerek hepatit b ve tetanos difteri karısık olan 2 aşıyı vurmak istediğini söyledi oysaki ogün abi ve ben bağısıklığımın 17 antikor olduğunu söylesekde herşeyi kabul etmek zorunda değilim dedi ve o minvalde aşıyı yapmak istedi bizde okey dedik. daha sonra erkek bir doktor gelip ceşitli güç testleri ve kontroller nefes dinlemelerivs yaptılar.
    daha sonra bir form vererek onbes yirmi dk uzaklıktaki röntgen merkezine giderek göğüs röntgeni çekildim ve cd yi teslim aldım.
    sağlık merkezi sağlık raporunu konsolosluğa göndereceğini söyledi.
    03.03.2023 mülakat deneyimi saat dokuz gibi konsolosluğun önünde @achillesoag ile bulusarak üst kata cıktık ve güvenlik noktasından geçerek içeriye girerek beklemeye basladık daha sonra yetkili evraklarımızı tek tek inceleyerek aldı kendisi cok yardımsever ve kibardı daha sonra mülakat icin cağıracağını söyledi
    mülakat icin ismim okunup çağırıldığımda yetkili
    -merhaba nasılsınız
    -merhaba iyiyim siz
    -klasik verdiğim bilgileri teyit edermisin ederim tarzında sorular soruldu
    ne mezunusunuz lise diploması
    ne iş yapıyorsun nerede kalacaksın tanıdık varmı evet var öğrenciyim şurda kalacağım .
    tebrikler sağlık muayeneniz geldiğinde vizenizi onaylayacağız .

    hatırladığım herseyi anlatmaya calıstım sn @achillesoag abi ile aynı gün ve aynı saat mülakata girdiğimiz için oda güzel deneyimiyle bana yazacak fazla birşey bırakmadı sağolsun bütün süreci bilgileri vermiş

    detay olarak 18-25 yaş arası askerlik kaydını konsoloslukta sormayı unutmustum araya haftasonu girdiği için pazartesi mail attım ve kayıt icin gelmem gerekiyormu dedim onlarda gelin dediler ve pazartesi gittim biz unutmustuk hatırlattığım icin tesekkür edip belge doldurttular bu yas aralığındaki arkadaslar dikkat etsin bu konuya.
    abd deki hayatımda basarılar dileyerek uğurladılar. sürecin en başından beri bana ve hepimize desteğini bir an olsun esirgemeyen cok kritik noktalarda verdiği kilit fikirler ve yardımlar için sn @gucarslan uğur abimize tüm emektar adminlere birebir diyalogda olduğum @achillesoag @cerkezkizi09 sürece tüm katkısı olan forumdaşlara teşekkürlermi borç bilirim yoldaşım değerli arkadasım @Yusuf-Allak her kosulda yardımlasarak danısarak dertleserek yürüttüğümüz sürec icin kendisinede ayrıca tesekkür ediyorum.
    tüm forumdaki dostlara aynı duyguları yaşamalarını ve bu forumun ne kadar güzel,faydalı ve değerli olduğunu tekrar söylemek istiyorum herkese saygı ve sevgiler

  • ⭐⭐⭐

    @Emrey34 vizeniz hayırlı olsun yeni yaşantınızda bol şanslar


  • @Emrey34 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @Emrey34 vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınız da da bu çekilişteki gibi boş şans 🙂


  • @yenihayaletadam Tesekkur ederim bol şansı tercih ederim 😃


  • @tolga2023 Merhaba, Öncelikle hayırlı olsun, darısı tüm bekleyenlerin başına, Aynı yolu izleyerek viyana dan mülakat almak istiyoruz, destek olmanız mümkün mü ? ilk nasıl temas krmamız gerekiyor, siz mail attıktan ne kadar sonra olumlu dönüş yaptılar?


  • Herkese merhabalar.Dublinde ogrenci oldugum sirada green cardi kazandigimi ogrendim ve ds 260 formunu doldururken dublin konsoloslugunu sectim.Mulakat maili aldiktan sonra onceden de okudugum mulakat deneyimlerine dayanarak ilk isim mater private hospital a mail atarak randevu almakti.Ilk mail attigimda konsolosluk randevumdan sonrasina bir gun verdiler
    Durumu anlatmaya calisana kadar diger gun o tarihinde doldugunu daha da ileriye bir tarih vereceklerini soylediler.O yuzden ilk isim hastane randevusunu onaylamak oldu.Sonra ne yapicam ne edicem diye dusunurken
    diger gun bir mail daha attim.Direk konsolosluk randevumundan 2 hafta oncesine yeniden duzenlediler.
    Eger boyle bir seyle karsilacak olan olursa ilk verdikleri tarihi onaylayin.Ondan sonra tekrardan mail ya da telefon ile one cekebilirsiniz.
    Eger hastane randeuvusunu konsolosluk mulakatindan onceye cekemezseniz cok sorun degil.
    Cunku mulakata gittigim zaman ben haric oradaki herkesin hastane randeuvusu mulakattan sonraya vermisler.
    Konsoloslukta calisan kisiler hicbir sorun yok deyip medical exam raporunu aldiginizda bize gonderin yeterli dediler.

    Hastane mail ve telefon adresi websitelerinde yaziyor.

    Mater private hastanesi hicbir turlu asi yapmiyor.
    Hastane randeuvusundan once bir saglik ocaginda gp de medical exam raporu almaniz gerekiyor ve tum asilari onceden olmaniz gerekiyor.Local bir gp de tum asilari olabilirsiniz.
    Ayrica kan testi ile hangi asilara bagisikliginizi gosteren bir belgeyide almayi unutmayin.

    Yapmaniz gereken ya da bulunmasi gereken asi listesi

    Tetanoz
    MMR
    BCG
    Suçiçeği Tarihçesi (Varisella)- tıbbi muayenenizin yapıldığı gün evet veya hayır cevabı gereklidir.
    Hepatit B
    GRIP ASISI

    Tum asilarim ve kartlarim vardi.Ek olarak tekrardan yaptirdim.Ayrica kan testi de yaptirdim.
    Doktor klasik bir kac soru sordu.Daha sonra kan verip Gogus rontgenini de cektikten sonra binadan ayrildim.6.is gununde telefonla aradilar ve sonuclarimin hazir oldugunu soylediler.

    Mulakatimdan 1 hafta once mail aldim ve mulakat saatimin degistini ogrendim.Hicbir turlu mulakat icin gerekli belgeleri istedikleri bir mail almadim.
    Mulakattan once e devletten alabildigim tum belgeleri aldim.Hepsini turkiyede cevirttim.
    Mulakattan yarim saat once oradaydim.Iceriye girerken hicbir elektronik alete izin vermiyorlar.Giriste dolaba birakabiliyorsunuz.
    Siraya girdim.Ilk gorevli tek tek evraklarimi aldi.
    Web sitesinde bir cok evrak yazmasina ragmen benden sadece

    -Polis certifica ve arsivli adli sicil kaydini
    -lise ve universite diplomasini
    -Dogum belgemi aldi Not almanya dogumlu oldugum icin almanyadaki dogdumun semtin belediyesine mail atarak kargolamislardi.Formul A belgesi gecerli sayiliyor

    Askerlik yapip yapmadigimi sordu.Yapmadim dedim Tamam yeterli dedi.
    Askerlik belgemi almayacak misiniz diye sordugumda gerek yok dedi.Yinede uzattim zorla verdim.
    Yan tarafta odemeyi yapmaya gittim.Yanimda Dolar cash euro cash ve debit card vardi her ihtimale karsi.
    web sitelerinde yazmalarina ragmen cash kabul etmediklerini soylediler.Banka karti ile odeme yaptim.
    Daha sonra interview sirasina girdim kibar nazik bir adam denk geldim.Bana hangi ulkelerde bulundugumu sordu.
    (4 gunlugune hollandaya vize alip gitmistim pasaportumda vizesi vardi ama mulakatta unuttum soylemeyi.Bu yuzden biraz endiseliydim)
    Daha sonradan da universite bolumumu ve hangi ortalama ile mezun oldugumu sordu soyledim.Toplam 20 sn surdu.
    Baska hic soru sormadi ve tesekkur etti gidebilirsin dedi.Eve gelip telefonuma baktigimda konsolosluktan 5 kere arandigimi gordum ve mail atmislardi.Tekrardan konsolosluga gelmemi istediler.
    Tekrardan konsolosluga gittim ve yemin ettirmeyi unutturdugunu soyledi.Yemin edip tekrardan ayrildim.
    5 gun sonra ise pasaportumu almaya gittigimde vizenin basili oldugunu gordum.

    Ek olarak bir cok kez konsolosluga mail attim ve hicbirine donus yapmadilar.
    2. Ek Dubline dosya tasimadim en bastan buradaydi.
    3. Ek Oturum izni isteyip istemedigi hakkinda bir bilgim olmasada 2023 mart ayi itibariyle dublinde oturum mulakati aldiktan 3 ay sonrasinda oturum karti geliyor bilginize.


  • @Rychous vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.


  • @Emrey34, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Yusuf-Allak sonuna kadar hakettiğin vizenle hayatında başarılar mutluluklar dostum kaderdaşım abd de nice kutlamalar yapmak ümidiyle :))

    Teşekürler gönlü güzel kaderdaşım


  • @Emrey34 yeni hayatında başarılar diliyorum bunu çok hak ettin başarılar dostluğumuz baki olacak yolun açık olsun gönlü güzel kaderdaşım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum