ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
Bugün yeni bir eşik daha atlatıldı benim için. Beni takip edenler bilir ben ve eşim Mayıs ayında 28 günlük bir ABD seyahati yapmıştık. bu seyahatimizin başında da yani ilk gününde ben New York'tan adres veya ssn olmadan sadece pasaport ile T-mobile den prepaid hat yani hazır kart almıştım ve kampanya ile bana ücretsiz telefon vermişlerdi. Geçen günlerde bir arkadaşım sağolsun prepaid kartın postpaid e yani hazır karttan faturalı hatta çevirebileceğimi söyledi. Ben en başta ihtimal vermedim ve yine de T-mobile şubelerine gittim tabii ki hepsi hayır dedi buraya kadar bir sorun yoktu benim için. Arkadaşımla yine konuşurken gittiğimi ve olmadığını söyledim. Bana bunu sadece AT&T yapıyor olabilir dedi ve bu sefer ben de AT&T ye gittim bugün. Ve bingo... Prepaid hattımı postpaid e çevirdim eşime aile hattında yeni bir hat aldım ve ikimize de sıfır 2 adet telefon faturası üzerine olacak şekilde Iphone 14 Pro Max almış oldum. Gerçekten ben burada yazıldı mı veya konuşuldu mu hiç bilmiyorum ama ilk kez duydum gerçekten. Bu arada biz halen turist olarak bulunuyoruz ve halen ssn lerimiz yok. Neyimiz var aslan gibi arkadaşlarımız var. Sağolsunlar halen herkesten bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Şimdi herkes nasıl diye sorabilir hemen anlatayım. AT&T nin tek şartı hattın en az 3 aydan fazla kullanılıyor olması ve borcunun da olmaması. Bu kadar basit. Arkadaşım telefonlar için down payment vermiş hatta bana görevli de söyledi down payment çıkar dedi ama çok şükür sadece vergilerini ödeyerek telefonlarımızı aldık. Aslında telefonları daha almadık şöyle eve gelecekmiş 2 gün sonra bekliyoruz. Sonrasında e-sim için yine bayiye gideceğiz. Bunu bilmeyen arkadaşlar olabilir diye paylaşmak istedim.
-
@dytmelek
Merhaba, 6 aylik vermisler :) biraz tedirgin olsam da sagdan soldan duyuyoruz ister istemez birkac aylik alanlarda olabiliyormus. Sikintisiz atlattim cok sukur. -
2+2 bir evde kaliyorum paylasimli 1100 $ kirasi var hersey icine dahil. 2-3 ay bir sure de duzen kurup esim ve kizimi yanima almayi dusunuyorum. Uygun bir arac dusurup satin almak istiyorum nakit yada taksitle. Prius burda cok tutuluyor yakit konusunda muazzam. Sirf bu yuzden ve ozellikle de delivery yapanlar tarafindan tercih edilmesinden dolayi fiyatlari diger araclara gore daha pahali. Yogun geciyor burda gunler. Surekli kosturmaca. Bu arada ahsen ve candas ile de tanisma firsatimiz oldu sagolsunlar onlarda yardimci olmaya calisiyorlar ellerinden geldigince. :)
Ne yapabilirim diye dusunuyorum arac kiralama isi veya mall isi arastirmayi dusunuyorum. 1,5 yil mall isi yaptim biraz yakin geliyor ama etrafta cok fazla arac kirala isi yapan da var. Farkli birseyler de olabilir. Firsati iyi degerlendirmek lazim.
Hakkimizda hayirlisi. -
@mexido umarım her şey istediğin gibi olur :)
-
@denizci10 hayırlı olsun hem hattınız, hem telefonlarınız 👏🏻
-
@mexido çok sevindim, darısı başımıza inşallah 🙏🏻🙏🏻
-
@mexido oh düzeni kurmuşsunuz ne güzel, Ahsenlerle biraraya gelmeniz de harika olmuş selamlar forum arkadaşlarıma🙋🏻♀️
-
@denizci10 bilgilendirici mesajlar devam ediyor :) ellerine sağlık abi
-
@mexido herşey yolunda gider inşallah düzeninizi kurup biran önce ailenize kavuşursunuz uzaktan çok zor olmalı
-
@mexido Selamlar,, aracı hangi firmadan kiraladınız ve memnun kaldınız mı, masraf olarak aylık veya haftalık ne kadara denk geldi, tavsiye eder misiniz ? Bir iki aylık San Franciscoya gideceğim ve araçsız olmayacak gibi duruyor. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
-
@mexido ooo maşallah her şeyi halletmişsin... kolay gelsin.
-
@dytmelek sağol canım. Benim numaram yeni değil sadece operatöre taşıdım ama eşime yeni hat aldık sadece.
-
@denizci10 doğru senin vardı Amerika hattı, telefonlarla güzel videolara başlayın o zaman 🎉🎉
-
@dytmelek inşallah. zaman bulabilirsek yapacağız :face_with_tears_of_joy: Öncelerde ABD ye gelen insanlara bir şey sormak istediğim zaman ulaşamıyordum ve şöyle düşünüyordum "oraya gitti kendini bişey sandı ya da artık sizinle mi uğraşacağım" gibi geliyordu bana. Ama kesinlikle öyle değilmiş bunu düşündüğüm arkadaşlarımdan çok özür dilerim beni affetsinler. Kesinlikle burada zaman problemi var o da her yerin birbirine uzak olması ve trafik gibi başlıca sorunlardan dolayı. Bir de bunun üstüne zaman farkını da eklerseniz gerçekten buradaki insanlara ulaşmak zor oluyor. Mesela ben 15.30 kadar çalışıyorum. Sonrasında da ev işleri ile ilgileniyorum. Sonra bir bakmışım saat akşam 8 olmuş belki de 9. O saatlerde Türkiye ile zaten konuşamazsın. Buraya gelen ve size geri dönüş yapamayan insanlar varsa onları yargılamayın diye söylüyorum. Benim işimin çoğu laptop üzerinden olduğu için şu an cevap yazabiliyorum yoksa benim de çok zor açıkçası. Mesela Türkiye instagram da en fazla zaman harcayan ülke. Vallahi burada geldiğimden beri instagram a 100 dk bakmamışım. telefonda ki zaman sayacından baktım. 1 ayda 100 dk bakmamak çok önemli benim için çünkü Türkiye de belkide haftada 100 dk bakıyorumdur. Burada zaman eşittir para. Ondan kimsenin pek boş zamanı kalmıyor. Böylesi daha mı iyi bence daha iyi. Konu nereden nerelere geldi :face_with_tears_of_joy: neyse zaman bulursak dediğim gibi başlayacağız inşallah video çekmeye ve neler yaptıklarımızı anlatmaya.
-
@denizci10 vallahi sorulara bu kadar çok cevap verebilmene bile şaşırıyorum ben Orçun, dediğin gibi orada zaman kıymetli ve hızlı akıyor, yine de sen bizleri ihmal etme, sık sık yaz güzel deneyimlerinizi 🙏🏻🙏🏻
-
@denizci10 valla ne yalan söyliyim bende şaşırıyorum çok hızlı dönüşlerine :)
-

Costco da yakıt sırası
-
@Zelene
Ins iple cekiyoruz 🤲
@tolgasatir
Tesekkurler👍
@dytmelek
Farkli milletlerde oldugu gibi bizlerde birbirimize kostek degilde destek olsak cok da fena olmaz, basarabilirsek ne mutlu bize:))
@Ahmet-0
Araci facebook gruplarindan buldum. Cok fazla kisi arac kiraliyor. Fiyatlar marka modele yil gibi seylere gore degisiyor. Ortalama aylik 700-800 seklinde gidiyor.
@denizci10
Sizin kadar hizli degiliz hcam duzen bizim icin aile de yanimizda oldugunda tamamlanacak ins. :) tesekkurler sizlere kolay gelsin. -
@tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@denizci10 orda verdiğin ipucunu hatırlatmakta fayda var houston yerine miami california newyork gibi turistik yerlerden ülkeye girerken daha az sorgu olur muhtemelen turist olarak houston çok inandırıcı gelmediği için daha fazla sorguluyo olabilir demiştin özet olarak
Aslında tam öyle olmayabilir, @mexido LA'dan girmişti mahvettiler adamı, bana bile sıkıntı bastı o içeri girene kadar çok (geçmiş olsun bu arada @mexido, hem geçmiş olsun hem tebrikler, en kısa sürede ailenize kavuşursunuz umarım) Belki dönemsel de olabilir bu uygulama, son zamanlardaki kaçak geçişler vs filan da etkili oluyor olabilir...
-
@dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@tolgasatir o yüzden miamiden girmeyi düşünüyoruz biz de 😰 geze geze Houston’a gideceğiz 🙏🏻
Sırf girişte problem yaşamamak için öyle bir değişiklik yapmanıza gerek yok bence. Ama çocuklarla Orlando gezisi çok eğlenceli olacaktır, o yüzden kesin yapın 🍍🎠🎡🎢 Yol uzun, en az 15-16 saat araba sürmeniz gerekir, ama yerleşik hayata geçtikten sonra da bir daha kolay kolay gidemezsiniz.
Giderseniz de Orlando'da park biletlerini mutlaka craiglistten araştırın, çok ucuza bulabiliyorsunuz denk gelirse. Hatta park çalışanları kendi yıllık passlerini filan satabiliyorlar. Aklınızda olsun 👍
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum