Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gembruce belkide burdan baksanıza şanslısınız bence onlar sebep olmuş evraklarınız californiadan nebraskaya geçmiş senatörlerin faydası olmuş demekki bir sene içinde uscis onayınız gelmiş.aynı ayda başvurunuz sizinle bizde ses soluk yok🥺🥺😀


  • @yasmin982 Haklı olabilirsiniz. O dönemde defalarca expedite başvurusu yaptım ama hepsi reddedildi. Redlerden sonra senatörler üzerinden yeniden ilettim. Onları da reddettiler. USCIS telefon hattı ve web chat robotu üzerinden servis merkezi değişikliği istediğimi ilettim. Hiç bir cevap gelmedi ama başvurumuzun değerlendirmesi tamamlandı. Servis merkezinin değiştiğini bize bildirmediler. Onay mektubunun altındaki adresten farkettik. Değişiklik uğraşılarım sonucunda mı oldu bilmiyorum açıkcası.


  • @gembruce servise değişikliği oluyor mu bizde talep edelim nasıl yaptınız acaba


  • @yasmin982 'Outside normal processing times' adlı formu doldurdum ama işe yaradı mı bilmiyorum çünkü bana bir dönüş olmadı. Normal şartlarda workload'a göre case transferi USCID kendisi yapıyormuş ama biz direkt talep edemiyoruz. Formun linki: https://egov.uscis.gov/e-request/displayONPTForm.do;jsessionid=71160F07A523773C69A1E61AA3E54F64?sroPageType=onpt&entryPoint=init


  • Nasıl geçti ozaman dosya demekki fayda etmiş bir şekilde normal süreç dışında değil dosya ki siz baya sözü geçen birini ara koymuşunuz ki işiniz rast gitmiş herkese nasip olmaz😊 emmadan yaptınız dediniz bu emmadan yapılmıyorki normal case status sayfasında var bu


  • @yasmin982 emma'dan da ilettim, yukarı da bahsettiğim formu da doldurdum, senatörler ve kongre üyesinden yardım da istedim. bunların hiçbirine olumlu dönüş almadım, bilakis reddettiler ya da hiç cevap vermediler. kabul gelmesinden bir kaç hafta önce eşim ve çocuğum için turistik vize randevumuz vardı, onda da red aldık. dolayısı ile ne yaptık da bir Nebraska'ya alındık bilmiyorum. tek söyleyebileceğim elimizden gelen her metodu denedik. dil kursu seçeneğini dahi değerlendirdik. kurs danışmanı vize alamazsınız deyince vazgeçtik. dolayısı ile net önerebileceğim bir metod yok ama denemesi bedava. f2a/b başvuru sahibi abd'de nerede ikamet ediyorsa o eyaletin senatörlerinden ya da bölgenin kongre üyesinden resmi olarak yardım talep edebilir. kişisel sitelerinde hangi yolun izlenmesi gerektiği yazılı. "help with a federal agency" diye geçer. Emma, çağrı merkezi ve yukarıdaki formun kullanımı ile ilgili bir izaha ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. bence hepsini deneyin.


  • Merhabalar,

    Ds-260 formuna evrakları yükledikten sonra evraklar onaylandı mülakat tarihi gelecek diye mail mi geliyor? F2 A için soruyorum. Yoksa evraklar onaylandı mülakat tarihiniz Burdur mu diye? Ve ortalama 1.5-2 ay mı sürüyor ? Teşekkürler


  • @hope34
    Su sekilde; dosyaniz onaylandi mulakat icin ayri mail geliyor.

    Dear .......,
    The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to attending an immigrant visa interview at a U.S. Embassy/Consulate General overseas.
    NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in ANKARA, TRKY to schedule an interview appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your petitioner and attorney (if applicable).
    Please do NOT make any travel arrangements, sell property, or give up employment until you have received an immigrant visa from the U.S. Embassy/Consulate General.
    The U.S. Embassy/Consulate General may require additional documentation at the time of the interview. Please visit https://nvc.state.gov/prep for information about immigrant visa interviews.
    Regards,
    National Visa Center,
    U.S. Department of State


  • @israfil sizin deneyiminiz var ds-260 formunda nüfus kaydında aile olanı mı yoksa nüfus ailesi mi olacak ama ben ikisinde tıklayınca eşimle kızım çıkıyor annem babam görünmüyor evlilik öncesi kapalı olan geldiğim yere tıklayınca annem babam abim çıkıyor nasıl yapacam anlamadım bunu şimdiden ayarlıyorum avukata vermek için sıkıntı çıkmasın diye nvc sürecinde gerekli imiş
    Birde 16 yaş adres bilgisi için ayrı evrak isiyorlar mı benim dediğim tarihlerdeki adreslerde ilk adresim sonra sistemde görünüyor ama ben 16 yaşından beri o adresteydim lakin nüfus sayımı sırasında ilk kayıt bilgisayar ortamına aktarılmış evlendikten sonrada evimin adresi 2 ay sonra kaydetmişiz.


  • @yasmin982 evlendikten sonrakini gireceksiniz.
    Adres beyanında kayıt istemiyorlar siz ne girerseniz o doğru kabul ediliyor.


  • @yasmin982 bence acele etmeyin nüfus kayıt örneği için. Avukatiniz gerekli evrakları nasıl almanız gerektiğini söyler zaten. Ama benim bildiğim geçerlilik süresi var bu belgelerin ne kadar güncel o kadar iyi. Ayrıca kapalı olan nüfus kayıt örneğini değil güncel olan, açık olanı detaylı almalısınız yanı vukuatlı ve aile bireyleri görünecek şekilde. Eşiniz, çocuğunuz siz vs.
    Ben e devlette görünmeyen eski ilk adresimi hatırlayamadığım için googledan baktım. Diğerlerini e devletten aldığım şekilde yazdım.


  • @gucarslan Biz başvurumuzu Amerika'dan yapmak istiyoruz.Turkiyeden sonuçlanması daha uzun suruyormus.


  • @ecom Google’dan nasıl buldunu anlamadım doğum sertifikası yazıyor aile olarak indirsemde nüfus ailesi indirsemde ikisindede eşim çocuğum ben görünüyom annem babam ayrı başlıkta görünmüyor ama geldiğim kütüğü kapaklı kısmı tıklayınca ben annem babam ayrı başlıklarda görünüyor.iyice kafam karıştı avukatta Türk değil🤦🏻♀🤦🏻♀🤷🏻♀🤷🏻♀


  • @yasmin982, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @ecom Google’dan nasıl buldunu anlamadım doğum sertifikası yazıyor aile olarak indirsemde nüfus ailesi indirsemde ikisindede eşim çocuğum ben görünüyom annem babam ayrı başlıkta görünmüyor ama geldiğim kütüğü kapaklı kısmı tıklayınca ben annem babam ayrı başlıklarda görünüyor.iyice kafam karıştı avukatta Türk değil🤦🏻♀🤦🏻♀🤷🏻♀🤷🏻♀

    Google earth den sokagi bulup adrese baktım zaten semti mahalleyi biliyordum sadece kapı no sokak numarasına falan baktım unutmuştum. Belki daha kolay bir yolu vardır fakat benim aklıma bu geldi çözüm olarak.
    Anne babanızın ayrıca görünmesine gerek yok zaten sizin bilgilerinizin yaninda anne baba adı yazar. Takilmayin ona siz güncel açık gozukenin en detaylı ve vukuatlı olanını alın. Zaten evlilik cuzdanindada çoğu bilgi var. Turk bir avukatla çalışsaydınız keşke onlar orada istenilen evrakların buradaki karşılıklarını daha iyi biliyorlar. Örneğin doğum sertifikası dedikleri bizdeki vukuatlı nüfus kayıt örneği. Siz yinede acele etmeyin onayiniz gelsin,kolay alinan evraklar bunlar bir günde alırsınız e devletten,gidip bir fotoğraf çektirmek zor değil örneğin. Bence en önemi ve detaylı istedikleri evraklar sponsorluk evrakları avukatımız bizden ne olur ne olmaz diye bir sürü doküman istemişti. Az kaldı yakinda onayınızı alırsınız ınşallah.


  • @ecom inşallah çok sağolun yardımcı ve moral verdiğiniz için inşallah gelir onay mart ayında duâ ediyorum.Çok zor bir süreç çok zor evladınızın babasının yanında olmaması dışarı çıkıyorsun insanların sualleri bakışları dışarı bile çıkmak istemiyor insan gerekli olmadıkça bu süreçlere en kısa zmanda bir çözüm gelmesini diliyorum.


  • @yasmin982 sizi çok iyi anlıyorum aynı süreçleri yaşayan biri olarak düşünün sizden bir yıl önce başvurduk ve hala belirsiz bekliyoruz. Pandemi her aşamayı uzattı. Hele o insanların soruları hiç bitmiyor bunaltıyor daha çok insanı.


  • @ecom AMİNNNNN Almanyaya gidenler hemen gidiyor sizde bir sıkıntı mı var yıllar yıllar önce Amerikaya gitmiş yakınları olanlar bizim şunumuz hemen gitmişti ya vs.vs.Dil kursuna gelince şuan gitmeye fırsatım yok bu yıl sizin gibi düşünüyordum öyle bir düşüncem vardı küçük çocuğum var kreşe verdim zatürre mikrobu domuz gribi bizi vurdu.Özel bir kreş olduğundan hastalıklara dikkat etmediklerinden hasta olan bir çocuk hatta yoğun bakımda yatmış sonra duydum kızıma geçti ilk önce kreşe yeni başladı ondan sandım sonra öksükler arttı doktora götürdüm her doktor salgın var deyip şurup verip saldı kan tahlili röntgen ve yok ilaçlar hiç işe yaramadı buarada 3 ay geçti. sonra ateş işin içine girince son gittiğim doktora yalvardım röntgen kan tahlili yapın dedim zatüree başlangacıyla yattık 8 gün hastanede sonra doktor daha yollamayın bu yıl dedi çünkü ne zman biteceği belli değil dedi bu arada bende hastaydım oyunlar 3.5 ay hastalık yaşamadım hayatımda Allah kimseye yaşatmasın ilk bizim bölgede yaşandı bence bu A dedikleri mikrop sonra büyük şehir bölgelerine dağıldı bu aralar yok gibi şimdi de Amerikada yayıldı eşim orda korona oldu evdekilerle hala devam ediyor diye biliyorum Allah bizi bu hastalıklardan kurtarsın en kısa zmanda inşallah 🤲🏼🥺


  • @yasmin982 çok geçmiş olsun benimkilerde bu yıl bolca hastalık getirdiler okuldan malesef salgın kime sorsam hastaydı bütün kış . Bu yıl ilk kez kreşe gittiyse sizinki o sebeple çok etkilenmiştir bağışıklığı gelişince bu kadar etkilemiyor.


  • @ecom sağolun sizinkilerede geçmiş olsun üniversitelerim var online sistem olursa onları bitirmeye çalışacağım açıköğretim iki bölüm onları bitirsem bu yıl çok güzel olur.Siz şu amerikada çok popüler olan youtuberlerin reklam ettiği firmadan mı başladınız onlar ingilizceyemiş aslında onuda istiyorum 6 aylık bir süreçte tester olunuyormuş.Oraya gidincede home office çalışabiliyormuşsun dilim olsa ben güvenlik ağı kısmını öğrenmek isterdim yazılım işinde İngilizcemizin iyi olması lazım ben nişanlılık döneminde sınava girip ingilizce rehberliği kazandım bir yıl gittim ama hazırlığı geçemedim çünkü oraya giden birinin lisede ingilizce bölümünü bitirmesi yada ingilizce altyapısı çok iyi biri olması gerektiğiniz anladım arkadaşların çoğu muafiyete sınavına girmemiş ama alt yapısı çok iyi olduklarında ben aralarında anasınıfı öğrencisi gibi kaldım malesef bıraktım ama bu bölümü okumak isterdim.🥺🥺🥺


  • @ecom biran önce herkesin süreci onaylanırda bu stresten kurtuluruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum