Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Senay-Sirin yanlış anlamayın ama bu ülkemizin genelinde bir sorun bence, felaketi yaşadığımızda hemen kendimizden daha kötü örnek bulup kendimizinkini normalleştirmeye çalışıyor ancak şöyle de düşünmek lazım Japonya da neden böyle şeyler olmuyor? 0 yapılan binalar nasıl tuz buz olup yıkılabiliyor bunları kim nasıl denetliyor ? o kadar çok soru var ki sorulması gereken her zaman daha kötüye değil daha iyi yapan nasıl yapıyor dememiz gerekiyor.


  • Sorun çok büyük... Belediye binalarının, devlet dairelerinin yıkıldığı bi ortam var.. Yastayız, başımız sağolsun ama tüm bunlar bittiğinde hesapları sorulacak mı ?

  • ⭐⭐

    @tolgasatir dogru bir tespit

  • ⭐⭐

    Su surecte kenetlenip en iyi sekilde insanlarimizi bulunduklari en kazdan hizli bir sekilde cikarmak
    Be yazikki kimse yasanilan bu afetten ders cikarmiyor


  • @tolgasatir haklisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Senay-Sirin, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi

    Felaketin boyutlari cok buyuk. Ayni olay amerikada olsa, daha iyi halledilebilecegini dusunmuyorum. Ayni fikirde olmayabilirsiniz, saygi duyarim. Covid'in en siddetli zamaninda Amerikanin aciz yuzunu de gorduk. 30,000-40,000 kisinin ayni anda enkaz altinda olmasi cok korkutucu, olaganustu bir durum. Insha'Allah cogu kurtarilabilir ama maalesef olu sayisi 20 bin uzeri olacak gibi.

    Bu, bence gercekci degil. ABD'de acil olaylara birkac saat icinde her an mudahale edebilecek bir organizasyon var: National Guard

    ABD'de toplumun genelini ilgilendiren tum olaylarda olay yerine hizli ve ilk National Guard intikal eder ve bu askerler bu konularda egitim almis kisilerdir.

    Turkiye'de ise ilk 24 saat boyunca tek bir devlet kurumunun da yardima gitmedigi bir sehir vardi (Hatay) ve devlet kendini aciz gostermemek icin her sehre ulasildigi yalanini soyledi ama bu durumun aksi oldugu ortaya cikinca STK'lar ve diger ildeki belediye ekipleri olaya mudahil oldu. Devletin ilk 24 saatte Antakya'da olduguna dair hicbir kanit yok, bunu vurgulamak istedim, cunku su an TV'lerde bir show yapiliyor, TRT, CNN Turk ve Haberturk tarafindan sadece AFAD'in ustunde calismalar yaptigi enkazlarla yayinlar yapilip, devletin bu isi kontrol ettigi algisi yaratiliyor. Bunun aksi bir durum gerceklestigi an yayini kesiyorlar. Youtube'daki yayinlara cikanlar ise, kameralarin kaydi kapattigi anda bazi kisilerin calismayi biraktigini soylediler. Eger bu dogruysa (ki devletin su ana kadarki olayi yonetim sekli bana bunun dogru oldugunu hissettiriyor) devletin malum kisilerce getirildigi nokta cok vahimdir...

    Organizasyonda hatalar olmasi anlasilir, eksiklikler olmasi da anlasilir, ama 24 saat boyunca kocaman bir iline tek bir yardim ekibi gonderemeyen devlet acizdir, ve Turkiye devleti maalesef malum kisiler tarafindan aciz bir devlet haline getirilmistir.

    Olaydan 4-5 gun sonra, enkaz altindaki herkes oldukten sonra oralara yardim ulastirmayi planliyorlarsa bu yapilanlarin cok da bir onemi yok. Bu, bir basari degil. Bizim Turksat uydumuz var, o nedenle Starlink'e ihtiyacimiz yok demek de bir basari degildir. Nitekim, Turksat'in yeterli olmadigini gorduk...

    Gun gelecek Turkiye Cumhuriyeti "bagirsaklarini" temizleyecek ve eski guclu haline kavusacak. O gunlerin tez zamanda gelmesi dilegiyle...

    not: tabii yukarda AFAD Hatay'i kastetmiyorum, zaten bu kisiler depremden sonra kendilerine yardim etmeye calisiyorlar, baskalarina hemen yardim edemezler. Depremden etkilenmeyen bolgelerdeki AFAD'lardan bahsediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi

    @crazycells, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi

    Ayrica bagis gondermek isteyenler icin:

    https://ahbap.org/

    https://ahbap.org/haber/ahbap-ve-afad-arasinda-is-birligi-protokolu-imzalandi

    Bilgiler icin tesekkurler! Biraz once AHBAP uzerinden bir miktar gonderdim. Umarim dogru yerlere ulasir ve birilerinin yarasini sarar!!

    elinize saglik, evet ABD'den direkt kredi karti ile bile bagis yapilabiliyor bu siteden: https://ahbap.org/

    Zaten ABD'deki non-profit'lerin topladiklari bagislar da -yaptiklari aciklamaya gore- AHBAP'a ulastirilacak, o nedenle direkt bagis yapmak da yeterlidir...

    Bu konuda en seffaf olan kisi Haluk Levent, hem de sahada calisiyor, katildigi yayinda da gonderilen tum bagislari hic bekletmeden hemen kullandiklarini dile getirdi...


  • @crazycells Hocam, ABD de herhangi bir felaket oldugunda ilk mudahele ve devamindaki tum aktivitelerde National Guard askerleri her zaman sahadadirlar.

    Covid salgini sirasinda da FEMA gorevleri dogrultusunda federal hukumet ve valilikler tarafindan yapilan gorevlendirmelerle cok sayida National Guard ve diger askeri birlikler gorev yapmistir.

    Mesela, Delaware de test merkezlerinde, asi merkezlerinde ve hatta saglik kliniklerinde gorev yaptilar. Ulastirma ve tasima islerine yardim ettiler.

    Zaten ne zaman bir hurricane olsa, TVlerde o bolgelerdeki askeri faaliyetleri hemen gorebilirsiniz. ABD de valiler bu konuda oldukca fazla yetkilidirler.

    Covid doneminde bazi yerlerdeki, ozellikle buyuk sehirlerde, cikan sorunlar hastanelerin kapasitelerin malesef yetersiz kalmasindan kaynaklanmistir. Aksi takdirde, baska turlu bir guvenlik veya yagma falan gibi sorunlar olmamistir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Pazar gecesinden beri deprem ile ilgili işler ile uğraşmaktan dolayı şimdi bakabildim. Mesleğim gereği eski işimle bağlantılı Abd de olsak yardım etmek istedim. Devlet ve Ro- Ro firmaları ile koordine kurarak Yardımların ve İş Makinalarının İskenderun’a gemiyle gidişini başardık. Ulusoy Çeşmeden DFDS İstanbuldan intikale geçtiler . İlk seferler başladı. Saat farkı ve buradaki iş nedeniyle yoruldum. Ama yapacak çok iş var. Bulunduğum bölgedeki 3 kilise benimle irtibata geçti. Para yardımı toplanıyor. Miami Konsolosluğunun dolar hesabına gönderecekler . Eğer bulunduğunuz bölgedeki konsoloslukların bazılarında Diyanetin hesabını veriyorlar. Akut yada Ahbsp vermek daha iyi olacaktır. Dualarımız yardımın ulaşması ve enkazdaki vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kurtarılmasıdır. Allah hepimize böyle afetler göstermesin .

  • ⭐⭐⭐⭐

    Miami Konsolosluğundan gelen mesaj aşağıdadır

    Değerli vatandaşlarımız, dostlarımız,

    Yardım kampanyaları konusundaki soruları maalesef tek tek yanıtlamak mümkün olmayabiliyor. Lütfen önceki paylaşımlarımızı inceleyin.

    Yardım etmek isteyenler için öncelikli tercihimiz hız ve lojistik kolaylık nedeniyle nakit bağışlar. Yabancı dostlarımızı da bu şekilde yönlendirebiliriz.

    Ihtiyaç listesi daha önceden yayınlanan malzeme yardımları için ise Başkonsolosluğumuz eşgüdümünde Miami'de bir, Atlanta'da iki, toplam üç lojistik merkezimize ulaştıracağınız malzemeler, THY eliyle AFAD'a teslim edilecek. Lütfen ikinci el malzemeler yerine kullanılmamış ürünleri tercih edin. Eşyaların tasniflenmesi için gönüllü desteğine ihtiyacımız olabilir.

    Bu üç merkez dışında, -kendi imkanlarınızla ülkemize ulaştırılmak kaydıyla- ABD ve Türkiye'de arzu ettiğiniz kişi ve kuruluşlara da bağışta bulunabilirsiniz.

    Ele ele vererek bu zor günlerde ülkemize ve Başkonsolosluğumuza katkıda bulunan herkese derin teşekkürlerimizle, hep birlikte daha güzel günlere..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu deprem de olsun geçmişte yaşanan depremler - maden çökmeleri gibi olayların hep sorumsuzluk abidesi insanlar yüzünden gerçekleşti. Bu kişilere dokunulmuyor sorun burada 2 tane haber çıktı. Yorum yapamıyorsun bela okumaktan başka


  • mahalle arası, aile şirketlerinden ev almayın, gidin konteyner'da yaşayın ama ev almayın. bu sistemi çok iyi bilen biri olarak söylüyorum..


  • Şu an vefat sayısı 17.406 Tahminen 35.000
    Allah yar ve Yardımcımız olsun

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi

    @crazycells Hocam, ABD de herhangi bir felaket oldugunda ilk mudahele ve devamindaki tum aktivitelerde National Guard askerleri her zaman sahadadirlar.

    Covid salgini sirasinda da FEMA gorevleri dogrultusunda federal hukumet ve valilikler tarafindan yapilan gorevlendirmelerle cok sayida National Guard ve diger askeri birlikler gorev yapmistir.

    Mesela, Delaware de test merkezlerinde, asi merkezlerinde ve hatta saglik kliniklerinde gorev yaptilar. Ulastirma ve tasima islerine yardim ettiler.

    Zaten ne zaman bir hurricane olsa, TVlerde o bolgelerdeki askeri faaliyetleri hemen gorebilirsiniz. ABD de valiler bu konuda oldukca fazla yetkilidirler.

    Covid doneminde bazi yerlerdeki, ozellikle buyuk sehirlerde, cikan sorunlar hastanelerin kapasitelerin malesef yetersiz kalmasindan kaynaklanmistir. Aksi takdirde, baska turlu bir guvenlik veya yagma falan gibi sorunlar olmamistir.

    Bizim askerlik zamanlarımızda bir Hazır Kıta birliği vardı. Her olayda oldukça uzman tecrübeli askerler. Bunlar dayanıklı ve çevik çocuklardı. Yeri gelir 16 saat kesintisiz nöbet tutardı. Aynı işleri yapmazlardı belki ama neticede düzeni sağlamak ve ulaşılmaz yerlere erişmek için bu gibi birlikler çok rahat organize edilebilirdi. Reyiz orduyu kendi istediği yönde şekillendirmek için bu eski yapıları tümüyle bozdu. Halk ile asker arasındaki bağı kopardı. 18 aylık süreyi önce 15 sonra 12 sonra 6 aya düşürdü. Parası olan için 30 günü standart haline getirdi. Halk ordudan kopuk olduğu gibi ordu da halktan koptu. 21 yıldır görevde olarak bu konudaki en ufak eleştiriyi, en ufak ''şöyle yapmalıydınız, şu eksik'' sözünü iktidarlarına hakaret sayıp seçmenini de bu yolda kendine koruma kalkanı etti. Hiç söz söyletmiyorlar. Gün birlik beraberlik günü, devletine sahip çık diye dolanıyorlar ortada. Ölenlerin her birine tek tek yüreğimiz parçalanıyor. Yaralıların yarası yüreğimizde. Sıcak evimizde oturmaktan utanıyoruz. Kendi çapımızda bölgeye ulaşmaya çalışan gruplara nakliye için yardım arıyor ve erzak battaniye yardımı gibi şeylerle buradan elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Ama bu ne gönlümüzü ferahlatıyor ne acımızı dindiriyor ne de sinirlerimizi sakinleştiriyor. Sadece bu idarecilere değil chp lilere iyi lilere mhp lilere de kızıyoruz. akp yi mesul tuttuğumuz depreme yönelik toplanma alanı, ilk yardım için timler oluşturma, il ve ilçelerde belediyeler bünyesinde halk ile organizasyonlar yapıp hazır olmak sadece hükümetin değil belediyelerin de görevi. Onlar da kulaklarının üstüne yatmış, makama seçildikten sonra topu iktidara atıp işine gücüne imarına bakmış. Top yekün halktan oy alan herkes sorumlu. Gel gelelim devletimiz büyüktür milletimiz güçlüdür palavraları kimseyi enkazdan kurtarmıyor. Halk parça parça bölük bölük ölüyor. Başta kırsaldan topraktan koparılıp şehirlere hapsediklen halk, seçim günü oy deposu gibi sağılıp seçimden sonra hadi eyvallah denilerek kaderine terkediliyor.
    Bana göre Türkiye halkı garip bir termit topluluğu, önüne atılan 2-3 paslı demir parçasını kemirip güçlüyüz büyüğüz diye vızıldayıp duruyor. Halkın tepesindeki kan emiciler, hangi parti, hangi görüş olursa olsun, kendini yukarda tutturup halk sayesinde gününü gün ediyor. Böyle afetlerde ekonomik krizlerde vs.. halk kendi kendini kurtarmak zorunda kalıyor. Gene öyle oldu, hep öyle olacak...

  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimasar bak şuan alana geldi beyfendi ellerine kapanıyorlar etrafını sardılar hemen delirmemek elde değil


  • @tolgasatir beyfendi ile resim çekilen gördüm söyleyecek söz bulamıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    şimdi tayyip açıklama yapıyor. Kurduğu cümleye bakar mısın. Eğer vatandaşımız çadırlardan memnun olmazlarsa antalya alanya otellerine gidebilirler diyor. Havaalanı yollar sıkıntılar çözülmüş artık rahatız yarın çok daha rahat olacakmışız. Bana ağzınızı bozmayın videoda konuşan kişiye bozun

    depremden kurtulanlar için biçtiği miktar 10.000 TL


  • @ayvalik10 diyecek o kadar çok şey var ki bugün 20 kere yazıp silmek zorunda kaldım. Elbet gün gelecek bu devran dönecek o zaman hepsinin hesabı sorulacaktır



  • ve bunların da yazık, günah, ayıptır yahu. Normal günde yapıyorsunuz bari şimdi yapmayın


  • Burada 1800 den beri hiç 7 üstü olmamış çok biriken bir enerji vardı ben gaziantepteyim bekliyordu millet fakat hiç kimse bu kadar olacak diye beklemiyordu çok kotu haberlerde gösterilerle sadece yüzde 30


Benzer Başlıklar

  • 16
  • 6
  • 155
  • 18
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum