Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @waterman Cevabınız için çok teşekkür.Peki çocuğa turist vizesi alıp ABD içinde başvuru yapamayizmi?Bir avukata e mail atmıştım o turist vizesi ile çocuğu ABD götürüp orada green karta başvurabilirsiniz dedi.

  • ⭐⭐⭐

    @Yasemin-Gürleroğlu aile göçmen olup bütün aile ABD’de yaşıyorsa kucuk çocuğun turist alması imkansıza yakın.. konsolosun kararı ama bu pek olası gelmiyor çünkü çocuk 6 yaşında..


  • @waterman Evet anlıyorum maalesef ameliyat pandemi süreci 2 yaşına kadar goturebilmemizi engelledi.küçük çocuklar bakıma ihtiyacı var ve bu konuda nasıl bir vize yok gerçekten çok üzücü tekrar teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Yasemin-Gürleroğlu maalesef 😞 süreci hemen başlatmanızı öneriyorum belli şartlarda dosyayı hızlandırma imkanına sahipsiniz bence bu durumda insiyatif gösterebilirler


  • @waterman Evet haklısınız inşallah çok teşekkür ederim 🙏

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 

  • @Neo-0 çok teşekkür ederim ama o e maili unuttuk. nvc'de e mail attım bana isteğimin visa bulletine göre işleme koyacaklarını ve we sent them (either by phsical mail or e mail) as part of your initial welcome letter. please check your spam or junk e mail folders before contacting us. Yani anladığım kadarıyla welcome letteri göndermişler ama hangi e maile gönderdiklerini bilmiyoruz unuttuk bu e maili nasıl öğrenebilirim?


  • Merhaba, abim yeni vatandaş oldu. Benim için başvuru yapacaktı ama bekleme süreleri 10 yıl kadar sürüyor. Bunun yerine anneme yapacak. Anneme çıkınca o da bana başvuru yapacak. Böylece daha kısa bir süre oluyor. Konuya pek hakim değilim. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Mümkünse ne kadar uzun bir süreç yaşanır?


  • @zorbacie Evet oluyor. İlk olarak abiniz anneniz için başvuru yapıyor. Bu 6-9 ay içinde çıkar. Anneniz vizesi ile ABD'ye girer girmez sizin için başvuruda bulunabilir. Abinizin sizin için yapacağı başvuru şu an için 10 değil 17 sene 😞 Anneniz üzerinden yaparsanız, çok çok daha kısa zamanda alabilirsiniz. Anneniz abiniz ile yaşayacaksa sorun olmaz. Yalnız daha çok Türkiye'de yaşayacaksa, sene de bir ABD'ye gitmesi ve başvuru sonlarına doğru ABD'de yaşaması önerilir. Bir de anneniz ilk gittiği zaman ona banka hesabı, state id vs. gibi evraklar çıkarın, daha sonra problemle karşılaşabilirsiniz.


  • Herkese merhaba, Dosyamız NVC aşamasında. Gelirimiz yeterli olmadığı için finansal sponsor ile ilerlemeyi denedik fakat o da olmadı. Dolayısıyla eşimin gelirini kullanmak istiyoruz. Eşim ABD vatandaşı, 2022 Hazirana kadar Türkiye'deydi. Haziran ayında Amerika'ya döndü. Minimum geliri elde etti fakat dosyamızla ilgili NVC ısrarla 2021 vergi belgelerini istiyor. Eşim Türkiye'de olduğu için W2su yoktu. 2021 gelirimiz yeterli olmadığı, eşim 2022 gelirini göstermek istiyor. Fakat NVC ısrarla 2021 yılı geliriniz yetersiz mesajı atıyor. 2022 gelirini ne zaman kabul ettirebiliriz?


  • Tax Return'leri 23 Ocak itibarı ile doldurabilirsiniz. Ayrıca, CEAC'da additional documents kısmında hem 2021 Tax Return (yasal sınırın altında olduğum için doldurmadım gibi bir açıklama) hem de W2 (çalışmıyordum vs gibi bir açıklama) için ayrı ayrı birer açıklama yapmanız doğru olur. Bir de mümkünse son bir sene için paystubları yükleyin.


  • Merhaba, anne ve babam icin 2022'nin Subat ayinda green card basvurusu yaptim. Babamin basvurusu Kasim ayinda onaylandi fakat annemin basvurusunda hicbir gelisme yok... Annemin basvurusundaki gecikmeyi aratabilecegim bir telefon/email bilgisi de bulamadim. Bu durumla ilgili fikir veya tecrube sahibiyseniz, yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @spamboo, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba
    Eşim Amerikalı, Türkiye'de yaşıyoruz, 3 yıllık evliyiz. i-130 başvurumu 21.12.2021 tarihinde yaptım ve 21.10.2022'de NVC'den onay geldi.
    Sorularım:

    • Eşimin annesi ve kardeşleri Amerika'da yaşıyorlar ama kendisi 10 yılı aşkındır Türkiye'de yaşıyor, serbest-proje bazlı çalışıyor ve burada bulunduğu süre boyunca hiç vergi beyanında bulunmadı. Kendisinin kazancı poverty guideline'a göre minimum tutarın altında kalıyor. Benim gelirimi ve birikimimi de gösterebiliyor muyuz i-864 kapsamında? Yoksa i-864A mı doldurmamız gerekiyor? Ben şirket sahibiyim, gelirimi banka bilgileri, vergi beyanlarıyla mı destekleyeceğim?
    • AOS ve IV application bedellerini ödemek için eşimin Amerikan bankasında kendi hesabı mı olmalı, örneğin annesinin hesabıyla da ödeme yapabilir mi? Böyle bir şey yaptığımızda annesini de joint sponsor mı göstermemiz gerekir?
    • Eşimin tüm bu eksileri bizi zorlar mı, direkt annesini joint sponsor yapmamız (minimum wage sorunumuz da ortadan kalkacak bu durumda) daha mı kolay olur?
      Çok teşekkürler şimdiden cevaplar için.

    Hayir, maalesef gosteremezsiniz. Sponsorun ABD'de yasamasi gerekiyor.

    Baskalarinin banka hesabindan odeme yapabilirsiniz.

    Hayir, zorlamaz. Esinizin annesi -eger gelir duzeyini sagliyorsa- sponsor olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Procedure, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Selamlar
    Bugün hem kızım hem oğlum ile ilgili onay geldi. I-130 formları geldi. ( Enteresan şekilde 2 seneleri olmasına rağmen )
    1- Kızım 21 yaş altı
    2- Oğlum 21 yaş üstü bekar

    Açıklamayı okudum ancak hem eş hem çocuk iç içe anlatıldığı için işin açıkçası kafam çorba oldu ve anlayamadım.

    Net şekilde
    Prosess zamanı ve istenilen evrakları ve yapılması gerekenleri tek tek anlatacak biri olursa çok sevinirim

    Selamlar , Sevgiler , Saygılar
    Şimdiden çok ama çok teşekkürler.

    Örnek olarak

    1- uscis onayı aldınız
    2- Nvc 30 gün içinde size bir mail gönderecek
    3- xxxx formu doldurmanız gerekecek
    4- Formları upload ya da mail ile göndermeniz gerekecek
    5- Şu ödemeleri şu kadar tutar yapmanız gerekecek
    6- nvc onay bilgisini mail gönderecek sonra konsolosluğa kayıt olmanız gerekecek
    7- konsolosluk size vize görüşmesi için şu kadar sürede bilgi verecek vs vs vs

    ilk iletiyi incelemenizi tavsiye ederim. Hangi kategoriden basvuru yapiyorsaniz o kategorideki bilgileri incelemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gürman, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    ABD konsolsluğu eski pasaportu istermi bilen varmı herkese tşklr şimdiden

    eger icinde ABD vizesi varsa goturun, aksi durumda gerekmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Evlilik üzerinden gren carda Haziranda geldim Agustosta evrakları gönderdim 1 ay sonra biyometrik ve parmak izi verdik 5. Ayın içindeyiz turist vizesiyle geldiğim için 1 kaldı. Ö%resmen istediğim diyelimki gren card statüm olmadı kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor yada alternatif olarak hemen ne yapmamız gerekiyor dinlediğiniz için teşekkürler

    Eger I-485 basvurusu yaptiysaniz ve I-797 formunu aldiysaniz artik turist degilsiniz, "I-485 pending" statusundesiniz demektir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hakan-Bayindir, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba, vize sayfasinin altinda a ile basladigi ve 9 rakamla devam ettigi soylenen DOS numarasini bulmakta gercekten zorluk cekiyorum. ANK0A0I1542135 son kismi ve A harfinden sonra 0 ve I harfi yer aliyor. Bilale anlatir gibi anlaticak birisi var midir acaba :))

    Alien number'dan bahsediyorsunuz, yani vizenizin ustundeki "registration number" oluyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysunakgun, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba, benim babam beni istek yapmıştı F-3 kategorisinden. 11 april 2011 yılında USCIV onayladı. 22 Ağustos 2022 tarihinde ise NVC'ye gönderildi. NVC timeframes'e göre welcome letter almam gerekti. Ncv' ye bu konuda mail attım. Bana geri dönüş sağladılar 3 ay sonra.

    Immigration laws and regulations do not allow us to process your petition until a visa is available. We will keep your petition until then.

    You can learn more about visa availability at https://usvisas.state.gov/visabulletin. The Visa Bulletin show the petitions we can process based on their priority date.

    You need your preference category and foreign state of chargeability to check the Visa Bulletin. We sent them (either by physical mail or email) as part of your initial Welcome Letter. Please check your Spam or Junk email folders before contacting us.

    We may begin processing this petition before a visa is available to allow time for the case parties to obtain and submit all required fees, forms, and documents. This will not change when your immigrant visa interview becomes available.

    When we can process your petition, we will send further instructions.
    Böyle yazmışlar. Gönderdiklerini söylüyorlar ama hangi e mail bilmiyorum ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.

    Bir sorun gorunmuyor, sizin kategorinizde vize acildigi zaman sizin dosyanizi olusturacaklar ve size haber verecekler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baharg, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Herkese merhabalar. Dosyamız NVC'de. Henüz dq olamadık. Türkiye'de süreci başlattık, eşim Haziran ayında Amerika'ya gitti. Kendisi ABD vatandaşı. Ben de greencard sürecimin ilerlemesini bekliyorum. Takıldığımız bir nokta var. Başta gelirimiz dolar bazında yeterli olmadığı için finansal sponsor bulduk. Fakat bir takım eksiklikler oldu ve sponsorluklarını ilerletemiyoruz. bu arada eşim minimum geliri elde etti. Finansal sponsorları devre dışı bırakıp eşimin bana sponsor olmasını kabul ettirebilir miyiz? Mail attık fakat yayınlanan tarihlerden çok önce atmış olmamız rağmen nvcden cevap gelmedi. Buradan destek almak istedim. Şimdiden teşekkürler.

    NVC'ye yuklemis oldugunuz belgeler ile DQ olabilir misiniz peki? yani sponsorluk icin bu yeterli mi?

    NVC asamasini atlattiktan sonra konsoloslukta guncelleme yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burhanaktas, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Herkese iyi günler. Evlilik yoluyla yeşil kartımı aldım ve conditinal remove formunu yaklaşık olarak 500 gün önce göndermeme rağmen hala bir değişiklik olmadı ve bu arada eşimle ayrılma kararı aldık. Sorum eğer boşanma olursa 10 yıllık yeşilkarta etkisi olur mu ? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

    Biraz uzun suruyor maalesef, bekleme suresini suradan kontrol edebilirsiniz:

    Basvuru yaparken tum kanitlari vs. gosterdiniz, degil mi? Eger tam basvuru yaptiysaniz 10 yillik GC onaylanacagi icin sorun olmayacaktir.

    Ayrica bosanma islemleri genelde zaman aliyor, siz ABD vatandasi ile evlisiniz degil mi? Vatandaslik icin basvuru zamaniniz gelmedi mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yasemin-Gürleroğlu, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @waterman cevabınız için çok teşekkür ederim.Ben bir avukata sordum o kızımıza turist vizesi alarak ABD içinde green kartına başvurabilirsiniz dedi.Turist vizesi basvursak verirlermi acaba kararsız kaldık.Bu şekilde turist vizesi alan varmıdır?

    almayi deneyebilirsiniz, eger alirsaniz islemlere ABD'de devam edersiniz; eger alamazsaniz zaten yapacak baska bir sey yok bu durumda Turkiye'de devam etmeniz gerekecek.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum