Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @Tugba Merhaba yine ben umarım sorduğum sorularla sizleri yıpratmıyorumdur bu doktor raporunu çıktısını aldım eşimin doldurması gereken yerleri işim doldurdu müdahale edilen sayfaları Ben tekrar çıktısını aldım Ne olur ne olmaz Doktor Neden siz doldurdunuz diyebilir o açıdan Ben ekstradan yanımda bulundurmak istedim forumlarımızı hazırladık Doktor raporunu hazırladığımızda mektubu aldık adrese bizim göndermemiz gerekiyor mu yoksa Mülakat tarihini bekleyip yanımızda götürmemiz mi gerekiyor diğer sorun ise mülakata gittiğimizde Tabii ki doğal olarak eşim ve ben ayrı odalarıyla da aynı odaya alınabiliriz alınmayabiliriz bilmiyorum çünkü 6 yıl oldu evliliğimiz Hani bunu gerçek olup olmadığını anlamaları gerekir mi bilmiyorum ama diyelim ki aynı ya da ayrı odalara alındık mülakat esnasında benden bir tercüman istenecek mi yani bildiğim orta derece İngilizce yeterli olmayabilir Bunun için ben oradan bir tercüman isteyebiliyor muyum ve mülakat esnasında güncel sorular nasıl gitmeden bu bilgilere sahip olmamızın faydası olacağını düşünüyorum sağlamış olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim

    • raporu hazırlayıp bekleyin. Uscis size bildirim yapacak bir kaç içinde. Ya mülakatta yanınızda götürmenizi ya da belli bir adrese göndermenizi belirten bildirim alacaksınız.
    • Ucsisin tercüman sağladığını hiç okumadım şimdiye kadar. Normalde avukatla çalışanlar avukatlarıyla birlikte girerler. Eğer bahsettiğiniz gibi bir durum gerçekleşirse , dikinizin yeterli olmadığını belirtin ve yine de tercüman talebinde bulunun.
      Sizi ayrı odalara alacaklarını sanmıyorum. Uzun süreli bir evlilik söz konusu. Belki de mülakata hiç çağırmadan direkt onaylayabilirler. Hatta uzun süre evliliklere diğer forumlarda da goz attığım kadarıyla, şartlı green card degil de direkt 10 yıllık verebildiklerini okudum. Umarım öyle olur. Çağırsalar da ayrı odalarda olacağınızı sanmıyorum dediğim gibi.

    Sorular herkes icin farklı. Çok ekstrem soruları genelde evliliklerinden şüphe duydukları kişilere yapıyorlar. Kaldı ki bahsettiğiniz ayrı ayrı sorgulama durumu da yine bu tarz evliliklerde söz konusu genelde.


  • @Tugba İnşallah söyledikleriniz de haklısınızdır 6 yıldır Çoğu insanları dinledim araştırma yaptım%90'ı avukatlar da dahil kendileriyle Çalışsak ya da çalışmasak Green Card ve milimize vize mülakatlarında soruyorlarmış şte mülakatı Türkçe mi ya da İngilizce mi yapmak istiyorsunuz diye Eğer böyle değilse zaman İnsanlar yanlış bilgilendiriliyor Teşekkür ederim dinlediğiniz için ve verdiğiniz bilgiler için yanlış hatırlamıyorsam Siz de bu durumda kaldınız galiba Peki siz mülakata gittiğinizde ya da gittiniz mi bilmiyorum izden Türkçem ya da İngilizce mi katılmak istiyorsunuz diye beyanda bulundular mı


  • @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @Tugba İnşallah söyledikleriniz de haklısınızdır 6 yıldır Çoğu insanları dinledim araştırma yaptım%90'ı avukatlar da dahil kendileriyle Çalışsak ya da çalışmasak Green Card ve milimize vize mülakatlarında soruyorlarmış şte mülakatı Türkçe mi ya da İngilizce mi yapmak istiyorsunuz diye Eğer böyle değilse zaman İnsanlar yanlış bilgilendiriliyor Teşekkür ederim dinlediğiniz için ve verdiğiniz bilgiler için yanlış hatırlamıyorsam Siz de bu durumda kaldınız galiba Peki siz mülakata gittiğinizde ya da gittiniz mi bilmiyorum izden Türkçem ya da İngilizce mi katılmak istiyorsunuz diye beyanda bulundular mı

    Herkes icin farklı bir durum izlenebilir. Bu uscis officer tutumuna bağlı. Bahsettiğiniz kişiler ile sizin yaşayacağınız tecrübe aynı olabilir de olmayabilir de. Ve bunu kimse bilemez. Görüşme günü uscis gittiğinizde information deske bildirim mektuplarınızı verirken isteğinizi beyan edin. Görüşme odasına girince de ayrica memura da söyleyin.

    Biz henüz girmedik. Medical exam istediler, sadece onu gönderdik. Beklemedeyiz.


  • @Tugba inşallah herşey yolunda gider de sıkıntısız bir şekilde bunlarda geride kalır bekleyip görelim daha nelerle karşılaşacağız.


  • Merhaba, vize sayfasinin altinda a ile basladigi ve 9 rakamla devam ettigi soylenen DOS numarasini bulmakta gercekten zorluk cekiyorum. ANK0A0I1542135 son kismi ve A harfinden sonra 0 ve I harfi yer aliyor. Bilale anlatir gibi anlaticak birisi var midir acaba :))

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Emre Kurtulmuş Emre Kurtulmuş 

  • @Tugba Tekrar merhabalar efendim saygılar. Benim medikal Exem günü pzts günü inşallah iyi gecer bir konuda bilgi alacaktım bana 2 hafta önce eve mail geldi işte evlilerin iyi suretle olup olmadığını ve bütün evlilere dayalı bütün evrakları istediklerini beyan etmişler ve orada da benim eski evliliğime ait mahkeme kararını ve diğer bildiğiniz şeyleri istemişler fotoğraflar vesaire her şeyi istemişler yani neredeyse yani onlarca insanı dinledim araştırdım izledim edindiğim bilgiler benden istedikleri belgeleri posta ile göndermemi istediler ama benim bildiğim mülakat tarihinde insanlar yanında götürüyor Bu evrakları bilgi verir misiniz Teşekkür ederim zaman ayırıp dinlediğiniz için


  • @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @Tugba Tekrar merhabalar efendim saygılar. Benim medikal Exem günü pzts günü inşallah iyi gecer bir konuda bilgi alacaktım bana 2 hafta önce eve mail geldi işte evlilerin iyi suretle olup olmadığını ve bütün evlilere dayalı bütün evrakları istediklerini beyan etmişler ve orada da benim eski evliliğime ait mahkeme kararını ve diğer bildiğiniz şeyleri istemişler fotoğraflar vesaire her şeyi istemişler yani neredeyse yani onlarca insanı dinledim araştırdım izledim edindiğim bilgiler benden istedikleri belgeleri posta ile göndermemi istediler ama benim bildiğim mülakat tarihinde insanlar yanında götürüyor Bu evrakları bilgi verir misiniz Teşekkür ederim zaman ayırıp dinlediğiniz için

    Siz 485 paketinizi gönderdiniz mi yoksa daha yeni mi başlıyorsunuz işlemlere?

    Bahsedilen tüm belgeleri önden gönderiyorsunuz. Gerekli görürlerse ekstra evrak isteyebiliyorlar. Mülakat gününde tüm evrakları ayrıca tekrar götürüyorsunuz.

    Eski evliliğinize ait belgenizi Uyap üzerinden bulabilirsiniz. Türkçe evraklarınızı İngilizce certified translate yapmanız gerekiyor.


  • Merhaba, benim babam beni istek yapmıştı F-3 kategorisinden. 11 april 2011 yılında USCIV onayladı. 22 Ağustos 2022 tarihinde ise NVC'ye gönderildi. NVC timeframes'e göre welcome letter almam gerekti. Ncv' ye bu konuda mail attım. Bana geri dönüş sağladılar 3 ay sonra.

    Immigration laws and regulations do not allow us to process your petition until a visa is available. We will keep your petition until then.

    You can learn more about visa availability at https://usvisas.state.gov/visabulletin. The Visa Bulletin show the petitions we can process based on their priority date.

    You need your preference category and foreign state of chargeability to check the Visa Bulletin. We sent them (either by physical mail or email) as part of your initial Welcome Letter. Please check your Spam or Junk email folders before contacting us.

    We may begin processing this petition before a visa is available to allow time for the case parties to obtain and submit all required fees, forms, and documents. This will not change when your immigrant visa interview becomes available.

    When we can process your petition, we will send further instructions.
    Böyle yazmışlar. Gönderdiklerini söylüyorlar ama hangi e mail bilmiyorum ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.


  • @aysunakgun Başvurunuzun USCIS tarafından ne zaman onaylandığı çok önemli değil. Önemli olan tarih, babanızın USCIS'e F3 kategorisinde hangi tarihte başvurduğudur. Bu tarihi babanıza sorun. USCIS babanıza basvurudan bir iki hafta sonra I-797 formu göndermiştir. Orada bu tarih yazar. Yazılan tarih (başvuru tarihiniz) visa bulletin Tablo A'daki F3 satırına gelen tarihten sonraysa beklemeniz gerekiyor. Bugün itibariyle, başvuru tarihiniz 22 Kasım 2008'den sonraysa sıranın size gelmesini bekleyeceksiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 

  • @Neo-0 Teşekkür ederim fakat bana e-mailde size e postanıza hoş geldin mektubunun bir parçasını gönderdik diyor o lazım çünkü nvc'de dosyamı takip edebilmem için fakat hangi e-posta olduğunu unutmuşlar bu konu hakkında ne yapabilirim çünkü ilerde de işlemler için lazım olabilir.


  • @aysunakgun12 "Notice of Immigrant Visa Case Creation" babanızın e-mailine veya babanızın kontak adresine gönderilmiştir. "Notice of Immigrant Visa Case Creation"'da bulunan NVC Case Number ve Invoice ID Number bilgileri ile https://ceac.state.gov/IV adresindeki hesabınıza ulaşın. Hesabınızın sağ üst kısmında Priority Date kısmı yazacaktır. Bu tarihi https://usvisas.state.gov/visabulletin ile karşılaştırın. Tablo B size hangi tarihte Welcome letter geleceğini, Tablo A sizin tahmini hangi tarihte görüşmeye gideceğinizi gösterir. CEAC hesabınızdaki e-mail adreslerini güncel tutun. Kolay gelsin.

    Size gönderdikleri e-mailde söyledikleri "initial Welcome Letter" esasında "Notice of Immigrant Visa Case Creation". Welcome letter subject kısmında "Introduction to Document Collection" olan ve


  • gövdesinde "Greetings from NVC:" ile başlayan e-maildir.


  • Herkese merhabalar. Dosyamız NVC'de. Henüz dq olamadık. Türkiye'de süreci başlattık, eşim Haziran ayında Amerika'ya gitti. Kendisi ABD vatandaşı. Ben de greencard sürecimin ilerlemesini bekliyorum. Takıldığımız bir nokta var. Başta gelirimiz dolar bazında yeterli olmadığı için finansal sponsor bulduk. Fakat bir takım eksiklikler oldu ve sponsorluklarını ilerletemiyoruz. bu arada eşim minimum geliri elde etti. Finansal sponsorları devre dışı bırakıp eşimin bana sponsor olmasını kabul ettirebilir miyiz? Mail attık fakat yayınlanan tarihlerden çok önce atmış olmamız rağmen nvcden cevap gelmedi. Buradan destek almak istedim. Şimdiden teşekkürler.


  • Herkese iyi günler. Evlilik yoluyla yeşil kartımı aldım ve conditinal remove formunu yaklaşık olarak 500 gün önce göndermeme rağmen hala bir değişiklik olmadı ve bu arada eşimle ayrılma kararı aldık. Sorum eğer boşanma olursa 10 yıllık yeşilkarta etkisi olur mu ? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar green kartlı anne babanın Türkiye'de doğmuş 6 yaşında çocuğunu ABD içinde green kartına başvurusuna götürmesi için ilk girişi olacak çocuğa vize gerekirmi ?

  • ⭐⭐⭐

    @burhanaktas eğer green cardı aldığınız günden itibaren 3 yıl geçtiyse direk vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Suan boşanma süreci başladı mı?

  • ⭐⭐⭐

    @Yasemin-Gürleroğlu, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar green kartlı anne babanın Türkiye'de doğmuş 6 yaşında çocuğunu ABD içinde green kartına başvurusuna götürmesi için ilk girişi olacak çocuğa vize gerekirmi ?

    Evet çocuğa da vize gerekir 2 yasını geçtiği için sürece Türkiye’den devam etmesi gerekir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/298/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-doğan-çocukları/3?_=1674571838153


  • @waterman cevabınız için çok teşekkür ederim.Ben bir avukata sordum o kızımıza turist vizesi alarak ABD içinde green kartına başvurabilirsiniz dedi.Turist vizesi basvursak verirlermi acaba kararsız kaldık.Bu şekilde turist vizesi alan varmıdır?


  • @waterman Yani turist vizesi verirlermi? Turist vizesi alıp ABD giderek başvurusunu yapsak.Ve süreci Türkiye gelip beklese yada gidip gelse çünkü çocuk küçük ve Türkiye'de sürekli uzun süre bakacak kimse yok.


Benzer Başlıklar

  • 114
  • 1673
  • 2
  • 12170
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum