Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar
    Bugün hem kızım hem oğlum ile ilgili onay geldi. I-130 formları geldi. ( Enteresan şekilde 2 seneleri olmasına rağmen )
    1- Kızım 21 yaş altı
    2- Oğlum 21 yaş üstü bekar

    Açıklamayı okudum ancak hem eş hem çocuk iç içe anlatıldığı için işin açıkçası kafam çorba oldu ve anlayamadım.

    Net şekilde
    Prosess zamanı ve istenilen evrakları ve yapılması gerekenleri tek tek anlatacak biri olursa çok sevinirim

    Selamlar , Sevgiler , Saygılar
    Şimdiden çok ama çok teşekkürler.

    Örnek olarak

    1- uscis onayı aldınız
    2- Nvc 30 gün içinde size bir mail gönderecek
    3- xxxx formu doldurmanız gerekecek
    4- Formları upload ya da mail ile göndermeniz gerekecek
    5- Şu ödemeleri şu kadar tutar yapmanız gerekecek
    6- nvc onay bilgisini mail gönderecek sonra konsolosluğa kayıt olmanız gerekecek
    7- konsolosluk size vize görüşmesi için şu kadar sürede bilgi verecek vs vs vs


  • @crazycells. İlgi ve alakanız için teşekkürler benim Green Card süreceğim devam ediyor parmak izi ve fotoğrafı verdik beklemedeyiz yaklaşık 20 gün oldu diyelim ki stadyum onaylanmadı ve 6 aylık sürecimde bitti benim kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler


  • ABD konsolsluğu eski pasaportu istermi bilen varmı herkese tşklr şimdiden


  • Soruma cevap ariyorum. Green Card sürecim devam ediyor parmak izi ve fotoğrafı verdik beklemedeyiz yaklaşık 1 ay oldu diyelim ki statum onaylanmadı ve 6 aylık sürecimde bitti benim kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler


  • @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Soruma cevap ariyorum. Green Card sürecim devam ediyor parmak izi ve fotoğrafı verdik beklemedeyiz yaklaşık 1 ay oldu diyelim ki statum onaylanmadı ve 6 aylık sürecimde bitti benim kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler

    Ülkeden ayrılmanıza gerek yok. Süreci başlattınız. Daha detaylı bilgi verirseniz durumunuzla ilgi, detaylı bilgi alabilirsiniz.


  • Evlilik üzerinden gren carda Haziranda geldim Agustosta evrakları gönderdim 1 ay sonra biyometrik ve parmak izi verdik 5. Ayın içindeyiz turist vizesiyle geldiğim için 1 kaldı. Ö%resmen istediğim diyelimki gren card statüm olmadı kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor yada alternatif olarak hemen ne yapmamız gerekiyor dinlediğiniz için teşekkürler


  • @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Evlilik üzerinden gren carda Haziranda geldim Agustosta evrakları gönderdim 1 ay sonra biyometrik ve parmak izi verdik 5. Ayın içindeyiz turist vizesiyle geldiğim için 1 kaldı. Ö%resmen istediğim diyelimki gren card statüm olmadı kaç gün içinde ülkeden ayrılmam gerekiyor yada alternatif olarak hemen ne yapmamız gerekiyor dinlediğiniz için teşekkürler

    Siz statu değişikliğine başvurup “green card bekleyen” statüsüne geçtiniz. Ziyaretçi vizesinin kalış süresi bitiyor ama siz zaten ziyaretçi vasfınızı kaybettiniz. Su an aile birleşimi altında green card bekleme sürecindesiniz. Yanı çıkmanıza gerek yok. Çıkarsanız sürece Tr’de devam etmek durumundasınız ve bu da her şeye baştan başlamak demek olduğu gibi çok daha uzun bir süreç.

    Eğer green card statünüz onaylanmazsa appeal yanı itiraz etme hakkınız var.

    Bu kadar olumsuzluğa kapılmayın. Her şeyiniz doğru, gerçek ve eksiksiz sunulmuşsa olmaması icin sebep yok.


  • Çok teşekkür ediyorum aydinlatitici bilgilgiler verdiginiz icin insallah hersey yolunda gider saygilar.


  • @Tugba Tekrar tekrar merhabalar Bugün yeni bir eksiklik bildirimi aldım
    [l 485 formumuzun] l 693 belgesi bunun hangi form olduğunu ya da içeriğinin ne olduğunu bilmiyorum ama araştırma bakacağım ve bir mail almadan göndermeyin diyor postanızı bu durum sürecimizi etkiler mi ne gibi sıkıntılar açar bilgilendirirseniz çok memnun olurum Teşekkür ederim


  • @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @Tugba Tekrar tekrar merhabalar Bugün yeni bir eksiklik bildirimi aldım
    [l 485 formumuzun] l 693 belgesi bunun hangi form olduğunu ya da içeriğinin ne olduğunu bilmiyorum ama araştırma bakacağım ve bir mail almadan göndermeyin diyor postanızı bu durum sürecimizi etkiler mi ne gibi sıkıntılar açar bilgilendirirseniz çok memnun olurum Teşekkür ederim

    693 medical exam belgesi. Uscis’in uygun gördüğü bir klinikte istenilen aşıları yaptırıp bu belgeyi kapalı zarf içerisinde doktorunuzdan alacaksınız. Tek yapmanız gereken yaşadığınız yerde uscisin kabul ettiği dr bulup randevu alarak bu işlemleri yaptırmak. Covid aşıarınızın tam olması gerekiyor. Aşı kartınızla birlikte gitmeyi unutmayın. Aşağıdaki linke tıklayın. Yaşadığınız yerin zip CODE girin ve çıkan listede size yakın olan doktoru arayarak randevunuzu bir an önce alın.

    693 hazırlayın ve bekleyin. Onlar size tekrar bildirim gönderecek ve ya verdikleri adrese göndermenizi ya da mülakata esnasında yanınızda getirmenizi isteyecekler. Siz sadece bir an önce hazırlayın. Bizim de aynı durum oldu, once sizinki gibi bildirim geldi temmuzda. Dün de su adrese gönderin diye ayrı bir bildirim geldi.
    Ne kadar çabuk hazırlarsanız o kadar iyi.


  • @Yıldırım ve zarfı kesinlikle açmayın. Ayrıca sıkıntı oluşturmaz merak etmeyin. Bir kaç ay beklemenizi gerektirecek sadece. Normalde 485 paketin içinde göndermiş olsak beklemicektik ama hepten gecikmemek adına önden 485 göndermiştik. Eminim siz de öyle yaptınız. Bu nedenle sıkıntı yapacak bir durum yok.


  • @Tugba' Merhabalar öncelikle tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için. Öncelikle Evet biz de söylemiş olduğunuz gibi 485'i önce gönderdik ve sonrasında bu durum oldu ama önemli değil galiba. Çünkü herhangi bir sorunla karşılaşmadık.Bugün itibarıyla yakın bir yerden randevuyu aldım ve bir ay sonrasına attılar. Muayene esnasında ne oluyor aşılar kaç tane yapılıyor eski çocukluk aşıları isteniyor mu.Çünkü böyle bir duyum aldım ne ne yapmamız gerekiyor bilgisayar çıktısı almıştım 14 sayfa hazırlamıştım l-693 forma ait 13 sayfada ondan var bu formu götürmeye gerek var mı, özür diliyorum böyle kalem kalem soruyorum ama bağışlayın Çünkü öyle bir durumda ilk defa karşılaştığımız için ve etrafımızda bu konularda bize yardımcı olan biri olmadığı için ancak sizin gibi değerli insanlara dostlara başvuruyoruz Teşekkür ederim yardımlarınız için şimdiden.


  • @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @Tugba' Merhabalar öncelikle tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için. Öncelikle Evet biz de söylemiş olduğunuz gibi 485'i önce gönderdik ve sonrasında bu durum oldu ama önemli değil galiba. Çünkü herhangi bir sorunla karşılaşmadık.Bugün itibarıyla yakın bir yerden randevuyu aldım ve bir ay sonrasına attılar. Muayene esnasında ne oluyor aşılar kaç tane yapılıyor eski çocukluk aşıları isteniyor mu.Çünkü böyle bir duyum aldım ne ne yapmamız gerekiyor bilgisayar çıktısı almıştım 14 sayfa hazırlamıştım l-693 forma ait 13 sayfada ondan var bu formu götürmeye gerek var mı, özür diliyorum böyle kalem kalem soruyorum ama bağışlayın Çünkü öyle bir durumda ilk defa karşılaştığımız için ve etrafımızda bu konularda bize yardımcı olan biri olmadığı için ancak sizin gibi değerli insanlara dostlara başvuruyoruz Teşekkür ederim yardımlarınız için şimdiden.

    • muayene esnasında hem yaşınızı baz alarak hem de daha önce yaptırmış olsanız dahi uygulaması gereken aşılar olacak. Bunu size ziyaret edeceğiniz dr söyleyecek. Aşılarin fiyatları değişiyor, $15,$18,$25 etc… bunun haricinde doktorunuzun işlem ücretini ödemeniz gerekiyor. Doktora göre değişir. $250 yapan var, $550 yapan var. Dr giderken Covid kartınızı götürmeyi unutmayın. Aşilari tam olmayanları kabul etmiyorlar.

    • i-693 formu size dr doldurup verecek, kapalı bir zarf içinde. Sizin doldurmanız gereken bilgileri de alacaklar sizden zaten. Doktorunuza hatırlatmayı unutmayın lütfen. i693 formun son versiyonu kullanacak.

    Ayrıca bir ay sonraya randevu verildi diye belirtmişsiniz. Uzun bir süre. Biraz uzakta olan ama daha yakın tarih veren bir yerden almayı deneyin. Bir an önce elinizde bulunsun.


  • @Tugba Çok teşekkür ediyorum herşey için.


  • @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @Tugba Çok teşekkür ediyorum herşey için.

    Rica ederim. Bol şans 🤞


  • @Tugba Merhaba Bugün l-693 formunu incelediğimde yaptırdığımız çocukluk aşılarının olması gerektiğini okudum bu çocukluk aşılarının olmaması şu an bizi sıkıntıya uğratır mı Eğer ki gerekiyorsa bunları nasıl temin edebiliriz yani 40 sene oldu nasıl ulaşabilirim Eğer olması gerekiyorsa bilmiyorum ya da hangi aşılarımızın olması gerekiyor Şu an itibarıyla doktora gittiğimizde bir sıkıntı olmaması için Bu konuyla alakalı Bilginiz varsa paylaşabilirseniz sevinirim Teşekkürler.


  • @Yıldırım eğer ihtiyacınız olan şey Türkiye’deki aşılarınızsa e nabızda çıkıyo


  • @Yıldırım, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @Tugba Merhaba Bugün l-693 formunu incelediğimde yaptırdığımız çocukluk aşılarının olması gerektiğini okudum bu çocukluk aşılarının olmaması şu an bizi sıkıntıya uğratır mı Eğer ki gerekiyorsa bunları nasıl temin edebiliriz yani 40 sene oldu nasıl ulaşabilirim Eğer olması gerekiyorsa bilmiyorum ya da hangi aşılarımızın olması gerekiyor Şu an itibarıyla doktora gittiğimizde bir sıkıntı olmaması için Bu konuyla alakalı Bilginiz varsa paylaşabilirseniz sevinirim Teşekkürler.

    Çocukluk asilari çok uzun zaman önce olan aşılar ve basılarının zamanı geçmiş durumda. Yine de elimde bulunsun derseniz e nabzı üzerinden erişmeniz mümkün sanıyorum.

    Daha önce de bahsettiğim üzere, uygulanması gereken standart aşılar var ( daha önce olup olmamanız farketmez) . Doktor veya uscis “çocukluk asilarinizi getirin veya gerekli” demiyor. Uygulanacak asilari doktorunuz zaten biliyor. Sadece yaş kriterinize göre ( sanırım 47 yaş emin değilim) ekstra bir aşı daha yapılıyor. Çocukluk asilarinizin su durumda bağlayıcılığı yok.


  • @Tugba Teşekkür ederim maalesef ister istemez bu forumlar kafa karışıklığı oluşturuyor belki basit bazı şeyler ama işte ilk defa uygulanacağız zaman insan ilk defa karşılaştığı zaman acemilik çekiyor mutlu olduğum burada bir taraf var bu konular için yardımcı olabiliyor olmanız.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • @Tugba Merhaba yine ben umarım sorduğum sorularla sizleri yıpratmıyorumdur bu doktor raporunu çıktısını aldım eşimin doldurması gereken yerleri işim doldurdu müdahale edilen sayfaları Ben tekrar çıktısını aldım Ne olur ne olmaz Doktor Neden siz doldurdunuz diyebilir o açıdan Ben ekstradan yanımda bulundurmak istedim forumlarımızı hazırladık Doktor raporunu hazırladığımızda mektubu aldık adrese bizim göndermemiz gerekiyor mu yoksa Mülakat tarihini bekleyip yanımızda götürmemiz mi gerekiyor diğer sorun ise mülakata gittiğimizde Tabii ki doğal olarak eşim ve ben ayrı odalarıyla da aynı odaya alınabiliriz alınmayabiliriz bilmiyorum çünkü 6 yıl oldu evliliğimiz Hani bunu gerçek olup olmadığını anlamaları gerekir mi bilmiyorum ama diyelim ki aynı ya da ayrı odalara alındık mülakat esnasında benden bir tercüman istenecek mi yani bildiğim orta derece İngilizce yeterli olmayabilir Bunun için ben oradan bir tercüman isteyebiliyor muyum ve mülakat esnasında güncel sorular nasıl gitmeden bu bilgilere sahip olmamızın faydası olacağını düşünüyorum sağlamış olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum