-
Ev fiyatlarinin eyalet ve town bazinda tarihsel degisimini gosteren bir grafik ya da benzeri calisma sunan guvenilir bir web sitesi var mi?
-
Arkadaslar bildiginiz Chicago cevresinde guvenilir, mortage konusunda tecrubeli Türk emlakci var mi?
-
@andac664 Chicago'da Türk emlakçı bir kızımız var. İsmi Hatice Özge. Instagram: "hatis.explores" veya youtube: "özge'nin amerikası". Size yardımcı olacaktır.
-
bu siteden bankalar arası oranları gösteriyor.
-
patronum ozel bir nedenden oturu benim kullanacagim sirket arabasini benim uzerimden satin almak istiyordu ve anlastik. Arac benim uzerime. Aylik odemelerini bana cash olarak veriyor ve odemeleri 2 yildir banka havalesi ile yapiyorum. Ancak araba benim olmadigi icin bunu tax filing yaparken bildirmedim. Mortgage icin preapproval basvurusu yaptigimda bu durumu nasil aciklayabilecegime dair bir fikri olan var mi?
-
@hasbelkader Sirketin odedigi araci kullaniyorum, odemeleri sirket reimburse yapiyor dersiniz.
Anlayamadigim konu: Patron arabayi niye sirket uzerinden almadi? Arabanin odemelerini ve diger tum masraflari sirket vergisinde gider gosterebilirdi. Biraz tuhaf bir durum..
-
@MySea, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@hasbelkader Sirketin odedigi araci kullaniyorum, odemeleri sirket reimburse yapiyor dersiniz.
Anlayamadigim konu: Patron arabayi niye sirket uzerinden almadi? Arabanin odemelerini ve diger tum masraflari sirket vergisinde gider gosterebilirdi. Biraz tuhaf bir durum..
selam MySea, size ozelden yazdim durumu.
-
@hasbelkader Cevap gonderdim.
-
Merhaba, faizler cok yuksek, ev fiyatlari cok yukseldi. Bu durumda bile ev almak, daha sonra faizler dusunce (eger duserse tabi) refinance yaptirmak mantikli midir?
Refinance hakkinda bilgisi, deneyimi olan varsa paylasabilir mi?
Tesekkurler. -
@aysegul ya biz ayın yarısında evde yoktuk ve genelde de sabahları evin soğukluğu geçsin diye açtık ev ısınınca hemen kapattık olduğumuz günlerde de 475 TL gelmiş.
-
@tolgasatir benim bu ayki doğalgaz faturam sıkı durun söylüyorum 1320 TL saygılar. Ev 2+1 120 metrekare dubleks falan değil sakin olun :)
-
@Emrah-Borazan bizim de 2+1 halime şükretmeye gidiyorum 10 dk ya gelirim 😂😂
-
@mara, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Merhaba, faizler cok yuksek, ev fiyatlari cok yukseldi. Bu durumda bile ev almak, daha sonra faizler dusunce (eger duserse tabi) refinance yaptirmak mantikli midir?
Refinance hakkinda bilgisi, deneyimi olan varsa paylasabilir mi?
Tesekkurler.Sahsi fikrim, eger kendiniz uzun donem icinde yasamak amacli dusunuyorsaniz, almak mantikli olabilir. Ama 3-5 sene icinse, astari yuzunden pahaliya gelir (alirken ve satarken odenen fee'lerden dolayi).
Fiyatlarda %10-20 dusus bekleniyor bu arada.
Refinance yaparken, tekrar closing fee odemeniz gerekiyor, 5-10 bin dolar civarinda. Tavsiye edilen, faiz oranlarinda 2 point fark varsa, refinance yapmaya deger. Yani su anki faiz orani 7% ise, 5% ya da altina duserse, refinance yapilmasi mantikli.
-
@Senay-Sirin
Cevabiniz icin tesekkur ederim. Fiyatlardaki %10-20 dusecek durumu sanirim benim yasadigim bolge icin gecerli degil (Dallas, TX). Cok yuksek oranda goc aliyor, talep artiyor.Bir sorum daha var. Diyelim ki mortgage ile evimizi aldik. Bir sure odedikten sonra kalan borcu tamamen odemek (payoff) istedik. Nasil bir yol izleniyor? Ne gibi extra fee’ler cikiyor? Tesekkurler.
-
@mara mortgage kurulduktan sonra bir sistem var. Size o günkü pay off bedelini gösteriyor. Sanırım onunla ilgili pazarlık yapabiliyorsunuz bankayla ödemek istediğiniz zaman. Extra ödediğiniz her kuruş ana paradan düşüyor ama ilk yıllarda ödediğiniz aylık taksitin cogu faize gidiyor.
-
Nerdeyse 2 aylık stresli ve bu nedir yaaa dedirten günlerden sonra sonunda bizde 4 ocakta evi aldık. Gerçekten Amerika’da ev almak çok stresliymiş. Yeni yeni durumun farkına varıp toparlanmaya başladık :)
-
@mara Pay off yapacaginiz zaman, mortgage sirketine online pay off request yapiyorsunuz. Telefonla da yapabilirsiniz. Onlar size o zamanki pay off miktarini bildiriyorlar. Ve ona gore belli bir tarihe kadar odemeyi yapiyorsunuz.
Car loan icin pay off yapmak istediginiz zaman da ayni yontem gecerli.
Bilmeyenler icin, pay off yapmak kalan ana borcun (principal) tumunu bir seferde odemek demek.
-
@damladav Tebrikler, hayirli olsun! 👍
-
@mara, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@Senay-Sirin
Cevabiniz icin tesekkur ederim. Fiyatlardaki %10-20 dusecek durumu sanirim benim yasadigim bolge icin gecerli degil (Dallas, TX). Cok yuksek oranda goc aliyor, talep artiyor.Bir sorum daha var. Diyelim ki mortgage ile evimizi aldik. Bir sure odedikten sonra kalan borcu tamamen odemek (payoff) istedik. Nasil bir yol izleniyor? Ne gibi extra fee’ler cikiyor? Tesekkurler.
Rica ederim, umarim isinize yarayacak fikirler verebilmisimdir. Enflasyondan dolayi, ben de fiyatlarda ve faiz oraninda cok degisme olmaz diye dusunuyorum, zaman gosterecek.
Mortgage alirken dikkat etmeniz gereken sey "pre-payment penalty" olmamasi. Zaten normalde olmuyor, ama isinizi garantiye almak adina, emin olun contratta "no pre-payment penalty" diye bahsettiginden. Bu sekilde, erken odediginiz zaman hicbir cezasi olmaz.
Bir de mortgage alirken standard 30 seneyi soyluyorlar. Siz 10, 15, 20, 30 senelik alternatiflerin faiz oranini ve aylik odemelerini karsilastirabilirsiniz. Odeyebilecek durumunuz varsa, mesela 30 yerine 15 senelik mortgage alirsaniz daha karli oluyor. Sure yariya dusuyor ama odemeler iki kati degil.
-
@damladav, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Nerdeyse 2 aylık stresli ve bu nedir yaaa dedirten günlerden sonra sonunda bizde 4 ocakta evi aldık. Gerçekten Amerika’da ev almak çok stresliymiş. Yeni yeni durumun farkına varıp toparlanmaya başladık :)
selam
neden stresli oldugunu biraz acar misiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum