Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, 20 Ocak 2023 itibariyle vizemiz onaylandı. Unganlar ve mülakat deneyimlerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz. Darısı bekleyen herkesin başına. 

    #17 Ocak 2023 – Unganlar Deneyimi

    11.45 randevumuz için saat 11 gibi Unganlar’da olduk. Önce 4.kata çıkarak randevu saatimizin 11.45 olduğunu söyledik. Sorun olmayacağını belirterek bizi işleme aldılar. Bizden;
    -Pasaport
    -Covid Aşı belgesi
    -DS 260 formu istediler.
    Belgeleri verdikten sonra küçük bir web cam ile fotoğrafımızı çektiler ve bizi 5.kata kan ve idrar tahlili için yönlendirdiler. Burada belirtmek isterim ki yapılan tüm tahliller ve aşılar yaşa göre değişiklik göstermektedir. Benden sadece kan tahlili alırken, eşim 25’ten küçük olduğu için hem idrar hem kan tahlili verdi. Bunlar için 5.katta 165$ ödedik. Daha sonra 3.kata yönlendirildik ve orada da akciğer filmi çektirdik. Oradan da tekrar 4.kata gittik. Tüm bu süreçte elinizde bir kağıt ve bir pasaport ile doktor doktor gezerek tetkiklerinizi yaptırıyor ve yaptığınıza dair o kağıda imza attırıyorlar. 4.katta son kez genel muayene için Dr. Mehmet Ungan’ın odasına çağırıldık. Burada iç çamaşırlarımız hariç tüm kıyafetlerimizi çıkarıp bir önlük giydik ve doktoru bekledik. Bu muayene sırasında eşim ve ben tek tek odada bulunduk. Mehmet bey ikimize de klasik soruları sordu.
    -İlaç kullanıyor musunuz?
    -İntihar etmeyi düşünüz mü?
    -Psikolojik bir hastalığınız var mı?
    -ABD’de bulundunuz mu?
    -Yurt dışında bulundunuz mu?
    -Sigara içiyor musunuz? Gibi basit sorulardı. Bize bunları sorarken 2 tüp iğne ile 5 adet karma aşı yaptı. Bu aşıların içeriklerine baktığımızda suçiçeği, influenza, kızamık gibi çocukken olduğumuz aşılardı. Şunu da belirtmek isterim ki biz herhangi bir aşı karnesi sunmadık. Buradaki muayenemiz bitince tekrar bekleme salonuna gittik ve ismimiz okunduğunda kişi başı 340$ ödeme yaptık. Unganları 2 kişi için toplamda 845$ ile tamamladık. Bize gün içinde aramazsak yarın 3-5 arası gelip raporumuzu alabileceğimizi söylediler. Teşekkür edip ayrıldık.
    Şunu da belirtmek isteriz ki doktorlardan vezneden çalışanlara kadar herkes çok ama çok yardımsever ve güler yüzlüydü. Bu da bizim ilk stresimizi atmamızı sağladı.

    #20 Ocak 2023 – Mülakat Deneyimi

    20 Ocak 08.00 randevusu için saat 07.00 gibi konsolosluk önündeydik. Konsolosluğa aracımız ile geldik ve tüm eşyalarımızı araçta bıraktık. (Ancak eğer araç ile gelmeyeceksiniz köşedeki köfteci çantaları emanet alabileceğini söyledi.) Biz araba anahtarı ile içeri girebildik, herhangi bir sıkıntı olmadı. Saat 8 gibi bir görevli kapıya gelerek 8 randevularının sıraya geçmesini rica etti. Çocuklu ailelere öncelik verdi.

    Pasaportlarımızı bir çekmeceye koyduk ve randevumuz kontrol edildi. Daha sonra xray’den geçerek vize alanına doğru geçtik. Önce girişte bize bir bilgilendirme metni verildi ve onu okumamızı söylediler. Bir köşede beklerken o metni okuduk. Daha sonra sırayla evrak teslimi için vezneye gittik. Biz konsolosluğa ilk girenlerden olduğumuz için evrak teslimi için bir numara verilmeden vezneye yönlendirildik. Eşim evrakları teslim ederken ben de başka bir veznede kişi başı 330$ olacak şekilde vize harcını yatırdım. Bize mülakatı hangi dilde yapacaksınız diye sormayınca, eşim mülakatı Türkçe yapmak istediğini söyledi. Kadın da İngilizce biliyor musunuz diye sordu. Eşim “biliyorum ancak Türkçe yaparsam kendimi daha iyi ifade ederim” diye ekledi. Kadın da “Bence siz bir İngilizce deneyin” diyerek bize sıra numarası verip gönderdi. O sırada önündeki evraktan İngilizce kutucuğunu işaretledi.
    (Burada size tavsiyem size maille gelen ve istenilen belgeleri verdiğinizden emin olun. Bizden sağlık raporunu almayı unuttular, biz hatırlattıktan sonra istediler.)

    Sıra numaramız yanınca sarışın bir beyefendi ile görüşmeye başladık.
    K:Konsolos
    B:Ben
    E: Eşim

    Burada tüm konuşmalar İngilizce gerçekleşti ama ben Türkçesini yazıyorum.
    K: Günaydın
    B,E: Günaydın.
    K: İkinizde İngilizce biliyor musunuz?
    E,B: Evet, biliyoruz ama biraz heyecanlıyız. Bir hata yaparsak kusura bakmayın.
    K: Problem yok. Sağ elinizi kaldırıp söyleyeceklerinizin doğru olduğuna dair yemin eder misiniz?
    E,B: Evet ederiz.
    K: Amerika’da nerede yaşamayı planlıyorsunuz?
    E: Miami, Florida.
    K: Orada bir tanıdığınız var mı?
    E: Eski yöneticim orada yaşıyor. İş bulma konusunda bize destek olacak.
    K: Ne iş yapıyorsunuz?
    E: Ben pazarlama uzmanıyım.
    B: Bankacıyım.
    K: Hangi banka?
    B: X Bankası.
    K: (Bana) Almanya’da ne kadar süre yaşadınız?
    B: 6 ay 15 gün.
    K: Ne yaptınız?
    B: Almanca Dil kursu
    K: (Eşime) Siz Almanya’da ne yaptınız?
    E: Erasmus için oradaydım.
    K: Ne kadar süre yaşadınız?
    E: 5 ay.
    K: Her şey harika gözüküyor. Vizenizi onaylıyorum. 1 hafta içerisinde PTT ile gelecektir.
    Teşekkür edip ayrıldık. Burada belirtmek isteriz ki ben ve eşim green card çıktıktan sonra evlendik. Yanımızda ilişkimizi kanıtlayan pek çok belge ve fotoğraf götürdük. Ancak ilişkimizle ilgili herhangi bir soru sorulmadı. Konsolosun tavrı ve konuşması oldukça iyimserdi. Bize red vermek için üstten konuşmadı. Hatta vizemizi vermek için elinden geleni yapıyor gibiydi.

    Bize tüm süreç boyunca destek olan başta @gucarslan olmak üzere tüm yeşil kart forum ailesine teşekkürü borç biliriz. Herkesin hak kazandığı bu vizeyi alması dileklerimizle.
    Büyük üstadımızın da dediği gibi: Bu soğuk havalarda kapınızın önüne bir kap su ve bir kap mama bırakmayı unutmayın! Namaste.


  • Biz İrlanda'da yaşadığımız  için mülaakata  Dublin'de girdik. Bize mülaakat maili gelir gelmez hemen kliniği arayıp randevu oluşturduk. Mülaakat tarihimiz12 ocak 8:30 da idi. Klinik ilk olarak 5 Ocak tarihini verdi ve sağlık raporunun çıkmasının 10 iş günü sürdüğünü söyledi. Biz AP'ye kalmak istemediimiz için biraz ısrar ettik. Bize eğer randevusunu iptal eden olursa sizi ararız dediler. Öyle de oldu. 2 Aralık için bize randevu verdiler. Dublin'deki klinikte hiçbir aşı yapılmıyor. Sadece eğer kızamık ve HIV aşısı olmuşsanız bunlara karşı hala bağışıklığınız var mı onu kan testi ile tespit edebiliyorlar ve siz bu 2 aşıdan muaf oluyorsunuz. Bu yüzden istenen aşıları local GP'den yaptırıp gitmelisiniz. Alternatif olarak biz şöyle bir yol izledik. Aaalık ayında zaten Türkiye'ye tatile gideceğimiz  için aşıları orada yaptırmaya karar verdik. Ezcaneden HIV, Tetanoz ve grip aşılarını alıp sağlık ocağına gittik. Aile hekimine durumu anlatınca aşıların vurulmasına onay verdi. Sonra Aile hekiminden bize bu aşıları vurdurduğumuza dair edevlet üzerinden indirebildiği belgeyi imzalayıp vermesini istedik. Daha sonra o belgeyi kendimiz ingilizceye çevirip tekrar doktordan imzalamsını istedik. Bu versiyonu kliniğe yollayınca kabul ettiler aşıları. Dublin'deki klinik her gün açık olmuyor. Bu yüzden biz rica ettik sağlık raporlarımızı kliniğin resepsiyonuna bıraktılar. Mülaakattan 1 gün önce gidip aldık.

    Mülaakat günü: Sistem şu şekilde işliyor: Önce belgeler bir görevliye veriliyor sonrasında vize ücretleri ödeniyor. İsminiz çağrılınca da mülaakata giriyorsunuz. 
     Bizim evlilik cuzdanimiz ve 1 adet fotokopisi olmasina ragmen sen ve esin icin ayri ayri toplam iki tane fotokopisi gerekir diye tutturdu evraklari alan kadin. Bize daha sonra yollayin ama vizenizi garanti edemeyiz dedi. Hele ki ocak ayinda yollamazsaniz vize alma ihtimaliniz neredeyse hic yok dedi. Bize gönderilen mülaakat mailinde birden fazla kopyası istenen evraklar için her bir aday için birere kopya diye altını çizerek yazmasına rağmen evlilik cüzdanı için tekil kelime kullanmışlardı. Bunu söyledim ama görevli beni dinlemedi bile. Görevli kadın (kendisinin İrlandalı olduğunu düşüünyorum)  bu ekstra fotokopi için " paramount document" ifadesini kullandı. Yani kullandigi kelimelere bakilirsa sanki 1 adet fotokopi degil de biz pasaportumuzu götürmemişisiz. Ağız dalaşına girmedik. Kadına şimdi ne yapmamız lazım deyince (vize ücretini ödeyecek miyiz manasında sordum) gidip yerinize oturun ben haber vereceğim dedi. 1 saat sonra bizi vize ücretini ödememiz için çağırdılar. Sonrasında yerimize gecip mulaakat siramizi bekledik. Mulaakati yapanlar bir erkek bir de 25-28 yaslarinda kadin idi. Erkek olan cok uzatmadan vizeleri verdi ama kadin herkese ortalama 20 dakika boyunca sorular sordu ve istisnasiz herkesi (bizden once   6-7 kisi vardi) AP’ye birakti. Maalesef bize de o kadin denk geldi. Baska ulkelerde (Singapur, İngiltere ve Japonya) neden yasadigimi detaylica sordu. Akademisyenim irlanda’daki bir uni’de calisiyorum, doktorayi japonya’da yapmistim deyip doktora diplomami gosterince “ peki lise diploman var mi “ diye sordu 🙂 Sırf lise diplomasi icin Turkiye’ye gitmiştim. Yani yanimda olmasa problem cikartacakti. Sonrasinda evlilik cuzdanimizin ingilizce cevirisini istedi:) Burda içimden haydaa çektim. Ben onun uluslarasi oldugunu ingilizce dahil 7-8 dilde cevirisinin arka sayfada zaten oldugunu soyledim. Bu defa da ben her bolüm icin arka sayfaya mi bakacam dedi. Biz de dogum belgesi formul A ve B vardi. Alanlar bilir, o belge aslinda evlilik belgesi gibi bir sey. Esim onu Kadıköy nüfustan aldiktan sonra Kadikoy kaymakamlığında apostil yaptirmisti. Ama onun da yine evlilik cüzdani gibi cevirisi arka sayfadaydi. Kadin bu evlilik cuzdani mi diye sorunca evet dedim. Biraz inceledikten sonra tamam dedi. Sonra daha once hic Amerika’ya gittiniz mi vs gibi sorular sordu maddi durum ile alakali bir sey sormadi ama. Mulaakat toplam 22 dakika surdu. sonuc olarak su anda tum evraklarin tam gorunuyor. Vize almamaniz icin bir neden göremiyorum gibi %100 net olmayan bir cevap verdi. Ben  peki simdi her sey tamam mi diye sorunca yine buna benzer bir sey soyledi. Peki amerika’daki adresimi degistirebilir miyim diye sorunca onun icin mail atin biz degistiririz dedi. Mülaakatın ertesi günü siteden kontrol edince pasaportumuzun onaylandığını gördüm. 3 gün sonra evrak bölümündeki kadın (bi kurtulamadık ondan) aradı. Biz size banka dökümanlarınızın kopyasını orjinalini ile birlikte vermişiz. Vizenizi basmamız için ona ihtiyacımız var" dedi. Kendisine bizim banka hesap dökümü dahil tüm evrakları götürdüğümüzü fakat bubunla alakalı hiçbir şey sormadıklarını ve almadıklarını söyledim. Sonuçta email ile göndermemi istedi. Burada belirtmek isterim ki Türkiye'de üzerimde taşınmaz gösterme zahmetine girmedim. Banka hesap dökümü için de bir kısmı İrlanda'da olmak üzere toplam 24 bin dolar gösterdim. Forumda hep şu söyleniyordu; tek iseniz 15 bin dolar, iki kişi iseniz 20 bin dolar yeter. Ben de buna tereddütsüz güvendim. Sonuçta hiçbir sorun olmadı ve vize basılı pasaportlarımızı mülaakattan 8 gün sonra teslim aldık. @gucarslan Bey başta olmak üzere tüm forum yöneticilerine teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @harvard ömür törpüsü olmuş mülakat maşallah 22 dakika nedir 😅 zorlasalarda almışsınız tebrik ederim yeni yaşamınızda mutluluklar 🍀

  • ⭐⭐⭐

    @tpekgil54 tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun👏🏻 yeni hayatınızda mutluluklar 🙏🏻🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @harvard okurken ben gerildim, sizi düşünemiyorum bile 😅 Nihayetinde vizenizi almışsınız önemli olan o, tebrik ediyorum vizeniz hayırlı olsun 🙂


  • @tpekgil54 vizeniz hayirli olsun iyi yolculuklar dilerim simdiden 🙂


  • @tpekgil54 Vizeniz Hayırlı Olsun
    Ya nasip
    Sizin İzinizden Devam Florida nice

  • ⭐⭐⭐

    @tpekgil54 Tebrikler vizeniz hayırlı olsun, çekiliş sonrası evlenenler için detay bırakmanız içinde ayrıca teşekkürler


  • @tpekgil54 hayırlı olsun,tebrikler.Zorlu bi vize tecrübesi olmuş ama zafer sizin

  • ⭐⭐⭐

    @isa-cansız Merhaba, ilk önce süreci imzanıza taşıyın sonrasında sorularınıza net cevaplar alabilirsiniz.

    Ayrıca eğer kazanasanız Buradan lütfen excel e kayıt olun. Süreci takip etmeniz için faydalı olacaktır.

  • ⭐⭐⭐

    @tpekgil54 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @harvard Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • @Kutay-Kutun tebrikler yeni hayatınızda başarılar


  • @tpekgil54 Tebrikler yeni yaşamınızda bol şanslar

  • ⭐⭐⭐

    @harvard Zorlu bir mülakatın altından kalkmışsınız, irlanda genelde biraz zorluyor mülakatta gördüğümüz kadarıyla. Vizeniz hayırlı olsun


  • @tpekgil54 tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda başarılar dilerim


  • @harvard ileride bu günlerdeki gerilimleri gülerek hatırladığınız güzel bir yaşamınız olur umarım. Vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @harvard Kadın resmen germiş ortalığı. Bunun için uğraşmış sanki. Neyse hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @tpekgil54 Şöyle sakin geçen ve mutlu son ile biten mülakatlar yaşamak bizlere de hayırlısıyla nasip olsun inşallah.
    Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tpekgil54 vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.
    yolunuz açık olsun..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum