@Zelene, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@goyro666 ben zihniyet den bıktım ekonomi düzelir hükümet değişir onlar değil sorun yaa ev kredi kampanyası duyuldu bizim burda evlere
800-1 milyon fiyat farkı koyuldu bir gece de hiç bir müteahhit evin değerinden kredi kullandirmiyor arkadaş aradı 1 buçuk milyonluk eve 500 kredi çektirebilirmis vergi çok çıkıyormuş ben bu zihniyetden bıktım apartman girişine mülk Allah'ındir yazan hacınin %200 zam yapmasından bıktım
bir ülke eğitimsizse her şey yozlaşır ve çöker. ahlak da çöker, sistem de çöker, adalet de çöker.
bu cografyanın sorunu öyle 20-30 yıllık bir sorun değil. bu ülke insanı hep fakirdi ve cehalet hep onore edilip, eğitimden yoksun bırakıldı. yakın tarih aklıma ilk gelen köy enstitülerinin kapatılması. ne bileyim, anadolu'ya bir çivi bile çakmayan, anadolu insanını orduya asker ve saraya bugday gönderen ırgattan baska birşey görmeyen osmanlı "ejdadımız" ve adeta taş devri sartlarında yaşayan bir anadolu halkı. 1800 yılında osmanlı vatandaslarının sadece %2 ila %3'u okuma yazma biliyormuş. aynı oran ingiltere'de erkekler icin %60 kadinlar icin %40. almanya ve hollanda'da bu oran daha da yuksekmiş. oranin en düşük oldugu avrupa ülkesi %20 ile portekizmiş. matbaanın bu topraklara ne zaman geldiğini ve yasaklandığını söylememe gerek yok herhalde. konu konuyu açıyor ama bahsettiğiniz şeylerle verdiğim örneklerin oluşum açısından baglantısı çok fazla. osmanlılar zamanından bu zamana kadar gelen kemikleşmiş, kronik ve genlerine işlemiş bir eğitim ve ahlak sorunumuz mevcut. esasen ülkede "pratik zeka" etiketi yapıştırılmış bir yığın ahlaksızlık sayarım size.
şu kitabı okumayan varsa tavsiye ederim: https://www.amazon.com.tr/TÜRKİYEDE-GERİ-KALMIŞLIĞIN-TARİHİ-Kolektif/dp/9944882089