ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
-
merhaba lease icin sigorta yaptirmak gerekli mi? Satin almak yerine lease yaptirmanin avantajlari neler?
-
@aliarmgn lease yapilan arabayi teslim almadan onde full coverage sigorta gerekli. Liability, collusion ve suan aklima gelmeyen bir sey daha.
Lease’de aylik odemeler dusuk olur, daha iyi arabaya binersiniz. Arabanin deger kaybini odemissiniz gibi bir sey olur aslinda.
-
sizce lease mi mantıklı 0 faizle 6 yıl kredili aeaba mı almak :) abantajları ve dezavantajları nelerdir :)
-
@aliarmgn 0 faizle approve oldunuz mu? Leaselee genelde 12bin mil oluyor yilda. Toplamda 36bin milden fazla binecekseniz araca almak mantikli olabilir.
-
Abd'de ilk yeni sıfır km araba alma deneyimimi yazayım, geçen Çarşamba oldu. Bütün fiyat araştırmalarımı email yoluyla yaptım önceden. Herkes cevap vermiyor ve sürekli bayiye yönlendiriyor ama inatla bazı fiyatlar aldım. Kural 1 = Araba bayileri sırf arabayı satmak için çeşitli oyunlar oynuyorlar, mesela hiçbir zaman anahtar teslim yani out the door fiyat vermiyorlar. Siz siz olun tüm masraf ve vergiler dahil yani out the door fiyatı öğrenin. İyi bayinin fiyatını öğrendikten sonra fiyatı yüksek bayiye o fiyatı söyleyin ve aynı fiyatı talep edin. Ben fiyat ve bayiyi belirledikten sonra gittim, 1 saat kadar bilgi aldık vs. Pazarlık vs fiyatı anlaştık aslında. Tam evrak işine geçtik, satıcı kadın dedi ki: Yalnız bu fiyatta Military indirimi ve Rebate indirimi vardı toplam 1.000 $ , o yüzden 1000 usd daha istiyoruz. Tabi çık kızdım ve bayiden çıkmaya başladım, satış müdürü koşarak yanımıza geldi ve sorun ne dedi. Yani kötü polis iyi polis oynadılar güya ve son saniye yabancı olmamızdan kaynaklı bize bin dolar kazıklamaya calıstılar. Tabi ki parayı geri indirttim. Sonra finans müdürü para işleriyle ilgilendiğinden onun da kötü muamelesine maruz kaldık maalesef. Arabayı almak zorunda oldugumuzdan aldık ama üzdüler bizi. Ertesi gün hemen sigortasını yaptırıp akşam teslim aldık. Daha sonra genel müdürlerinden bir email geldi, memnun kaldınız mı , sorun oldu mu vs. Dayanamayıp email ile her şeyi anlattım dün. Cevap henüz gelmedi ama en azından içimi dökmüş oldum. Buradaki akrabam da beni uyarmıştı araba bayileri konusunda ve mutlaka iyileri vardır ama bundan sonra hiçbir araba bayisine güvenmeyi düşünmüyorum. Size önerim, dediğim gibi herşeyi yazışmalı yapın ve anahtar teslim out the door (Otd) fiyattan emin olun yani son anda biz sizi asker zannettik, bu yüzden şu kadar indirim yapmıştık demesinler.
-
@erkoholland hayirli olsun. Kaca ne aldiniz?
-
Ben de geldikten sadece 25 gun sonra honda crv lx awd lease ettim. Vergiler dahil 2000 pesinat 36 ay ayda 281 dolar.
Daha gelmeden butun bayilerle konusup birbirlerine kirdira kirdira bu fiyata aldim. Ki bayi bana neredeyse 40 mil uzakta. Kredi gecmisim olsa ayda 260 dolardi. Is teklifim
Olmasa oluru yoktu zaten.Asla ilk fiyta aldanmayin. Baska bir bayi 520 den baslayip 300e indi aylik odemeyi. Toyota da agzini 500-600 lerden acti. Her ne kadar hak hukuk ulkesi olsa da adam liste fiyatini itelerse hak yemis gormuyor.
Out the door fiyat baya etkiliyor. Chicago icin %11 e yaklasiyor.
-
merhaba arkadaslar turkiyeden kaza gecmısımız olmadıgına dair hasarsızlık belgesini nereden alabılırız?
-
@hockeyumpire2 merhaba, hasarsızlık belgesi diye bir evrak olduğunu zannetmiyorum, hasarsızlık sigortacılıkta kullanılan bir terim, bu da kişiden ziyade poliçede taşınan bir veri, eşler arasında veya şirketle patron arasında aktarılabiliyor. Bu nedenle böyle bir evrak düzenlenemez.
-
@hockeyumpire2 ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:
merhaba arkadaslar turkiyeden kaza gecmısımız olmadıgına dair hasarsızlık belgesini nereden alabılırız?
sahibi olduğunuz aracın kasko/trafik poliçesi varsa ve hasarsızlık indiriminiz de varsa poliçeniz üzerinde hasarsızlık indirimi oranınız yazar.
-
-
Belli bir firmada çalışmadan lease ile araba alan var mı ? Bazı dealer'lar aynı site yönetimi gibi aylık gelirinin olmasını isteyebiliyor çünkü. Geldiğimizde lease ile araba almak istiyoruz, olan parayı bir kerede harcamaktansa aylık taksitlere böldürüp ödemek daha mantıklı geliyor şuanda..
-
Faiz oranlarına falan çok dikkat edin.
-
Lease konusunda @knnrn görürse yazacaktır sanırım...
-
@gizemyavuz92 Lease değil de "finance" ile almaktan bahsediyorsun sanırım. Lease uzun dönem kiralama gibi oluyor.
Finance (kredi) ile araba alırken diğer tüm kredi başvuruları gibi değerlendiriliyor. Kredi skoru ve gelir varsa sıkıntı olmaz. Gelir yoksa biraz daha yüksek peşinat (%20) istiyorlar.
-
@knnrn ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:
@gizemyavuz92 Lease değil de "finance" ile almaktan bahsediyorsun sanırım. Lease uzun dönem kiralama gibi oluyor.
Finance (kredi) ile araba alırken diğer tüm kredi başvuruları gibi değerlendiriliyor. Kredi skoru ve gelir varsa sıkıntı olmaz. Gelir yoksa biraz daha yüksek peşinat (%20) istiyorlar.
Lease yaptığında ödemeler sonunda araba senin olmuyor anladığım kadarıyla.. Evet benim demek istediğim kredi ile araba almaktı ama gelir olmadan bu işin içine de pek girmek istemiyoruz açıkcası.. Bakalım araba için @semavi nin de kapısını çalmayı düşünüyoruz :) Bütçemize hangisi uyarsa..
-
@gizemyavuz92 ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:
Lease yaptığında ödemeler sonunda araba senin olmuyor anladığım kadarıyla.. Evet benim demek istediğim kredi ile araba almaktı ama gelir olmadan bu işin içine de pek girmek istemiyoruz açıkcası.. Bakalım araba için @semavi nin de kapısını çalmayı düşünüyoruz :) Bütçemize hangisi uyarsa..
Gizem hanim. Hic ugrasmayin. Bana onden soylerseniz sizin icin arac hazirlarim. Sonra durumlar netlesince sifir araba alirsiniz. Bazen 2bine bile sorunsuz araba denk gelebiliyor. Geleceginizi onden soyleyin ki hazirlattirayim... Belki kisa bir sure sonra ise gireceksiniz ve iyi oranlarla sifir alabileceksiniz. Bence acele etmeyin derim is durumlari netlesmeden...
-
@semavi ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:
@gizemyavuz92 ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:
Gizem hanim. Hic ugrasmayin. Bana onden soylerseniz sizin icin arac hazirlarim. Sonra durumlar netlesince sifir araba alirsiniz. Bazen 2bine bile sorunsuz araba denk gelebiliyor. Geleceginizi onden soyleyin ki hazirlattirayim... Belki kisa bir sure sonra ise gireceksiniz ve iyi oranlarla sifir alabileceksiniz. Bence acele etmeyin derim is durumlari netlesmeden...
İş durumları netleşmeden böyle işlere girişmek çok acemice de olabilir, böyle olsun istemiyoruz kesinlikle. Nisan'da ilk uğrayacağımız yer sizin yanınız olacak o zaman:) Zaten bir önceki forumdan da epey konuşuyorduk ama araya bu koşuşturmalar girince konuşamadık bir daha, gelince hem tanışmak hem de alış veriş yapmak nasip olur inşallah. Çok teşekkürler.
-
Her zaman beklerim 2017li arkadaşım :)
-
Arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce sıfır bir araç aldım. Aracımın dmv den plakaları henüz gelmedi bunun için yapabilceğim birşey var mı? Yoksa beklemek mi gerekiyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum