Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells Finansal minimum geliri eşim elde edemediği için bana finansal olarak sponsor olacak ABD vatandaşı kişiler bulmuştuk. Fakat onların da evrak süreçlerinde olumsuzluk yaşandı. Onlar artık sponsorum olmasın istiyoruz ve çıkarmak istiyoruz. Kısaca bu şekilde. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Teşekkürler.


  • Merhaba arkadaşlar.dün nvc ye bütün evrakları yükledim ve submit yaptım. Girip baktığımda submited yazıyor hepsinde ama nvc takip sayfasına baktığımda evraklarınızı submit yapmalısınız yazıyor. Offfd ne bitmek bilmeyen sorunlar


  • @baharg merhaba ben bu işlemi yaptım aynı sebepten ötürü. saatler süren NVC call sonrasında representative ile görüşebildik. (o zamanlar açıktı call center)

    Joint sponsoru case ten çıkarmayı istediğinizi ve sebebini açıklayan bir explanation letter yazın. içinde case bilgileriniz, isim soyisim doğum tarihiniz vs de olsun. Çıktı alıp ıslak imzalayın. ABD vatandaşı eş yazacak bunu. CEAC da hem ABD vatandaşı olan eşin finansal belgeler kısmına, hem de JS un belgelerinin içine yükleyin submit edin. Sonraki incelemede (birkaç ay sonra) dökümanı inceleyip case ten çıkaracaklardır. Bu süre zarfında püf nokta, bu explanation letter ı submit ettikten hemen sonra yeni JS unuzu hemen ekleyebilirsiniz case inize. İlla eskisinin çıkarılmasını beklemenize gerek yok. Boşuna 3 ay daha kaybetmezsiniz böylece. Bu püf noktayı kimse bilmiyor her yeri araştırdım sadece kendim deneyimleyip fark ettim.


  • @drserdar joint sponsoru neden çıkarmak istediniz? Sorun neydi ki?..


  • @Damla-D hayırlı yolculuklar yeni hayatınız güzellikler getirsin sizlere inşallah🥰


  • @drserdar tebrik ederim çok sevindim adınıza en kısa zamanda yeni hayatınıza hayırlıyla başlarsınız darısı biz bekleyenlerin başına saygılar.


  • @drserdar tebrikler gözünüz aydın. Bundan sonraki süreçte her sey gönlünüzce olsun .


  • @Damla-D yolunuz açık her sey gönlünüzce olsun damla hanım.


  • @Berkan-Duru Vergi dökümanları aşırı karmaşıktı. Çifte vatandaş ve yurt dışında şirketi vardı. W2 da olmayan gelirleri vardı, yurt dışından gelen vs vs. Baştan case e eklemiş bulunduk. Sonra 3 defa ek döküman talep ettiler officerların da kafaları karıştı. Süreç 9 ay uzadı. Değiştirip temiz vergi evrakları olan başka bir JS eklemek mantıklı geldi. Şükür bu sefer tek seferde onaylandı.


  • @drserdar tebrikler, adınıza sevindim


  • Merhabalar arkadaslar, suan NVC surecindeyiz. Evraklari yukluyoruz. Amerikan vatandasiyim, esim icin basvurduk. Bedelli askerlik yapti. Terhis belgesini yukleyebilir miyiz? Cogu insan edevletten mi yoksa belge alip yukledi?


  • Merhabalar.
    16 Ocak'ta Amerika'ya giriş yaptık. Eşimle birlikte Almanya üzerindenden Denver'a, sonra da yaklaşık 1 saatlik uçuşla kendi şehrimize geldik. Toplam 4 valiz ve 1 sırt çantası vardı. Valizleri alta bagaj olarak verdik. Yanımızda sadece gerekli şeylerin olduğu sırt çantası vardı. Ben yanıma hiç çanta almadım ve bunun avantajını yaşadık.
    1- İstanbul Havalimanı
    Burada güvenlikten geçtik. Eşim direkt geçti. Sadece ben üst ve eşya aramasından geçtim. Sırt çantası eşimde olduğu için eşyaları açmakla uğraşmadım. Telefon, kıyafet, ayakkabı gibi şeylerden sürüntü örneği alınıp analiz edildi. Kolay geçti. Güvenlik kontrolünden sonra gümrükte, yurt dışı çıkış harcı ödemek için otomatik ödemeye yönlendirildik. Burada 150 TL ödeme yaparak kartı aldık. Sonra gümrükten geçtik. Uçuşu bekledik.
    2- Frankfurt Havalimanı
    Yine güvenlikten geçtik ve yine sadece ben kenarı alındım. Eşim orada kaldı. Diğer kenarda bekleyenlerle birlikte alındık başka bir yere götürüldük. Burada da üst ve eşya araması, ayakkabı, telefon, kıyafetten sürüntü örneği analiz edildi. Almanya'da beni arayan kişi Türk'tü 🙂 buna sevindim. Kağıdı onayladı. Beni tekrar güvenliğe kadar götürecekti. Yol kolay, ben giderim deyince orada sıra varsa bile bekleme kağıdı göster, direkt geç dedi. Söylediğini yaptım. Sonra gümrükten geçtik ve uçuş saatini bekledik.
    Uçaktayken bir kağıt dağıtıldı. Aile olarak 1 tane doldurmak yeterliymiş. Eşim doldurdu. Valizde yiyecek var mı, ne kadar para getirdiniz tarzında sorular.
    3- Denver Havalimanı
    Sıra bize gelince eşimle görevlinin yanına gittik. Valizde yiyecek ne olduğunu sordu. Eşim lokum deyince tamam dedi. Sadece benden parmak izi alındı. Amerika adresini ve telefon numarasını aldı. Bu şekilde geçtik.
    Sonra valizleri aldık. Kendi şehrimize olan uçağı kaçırdık. Sonraki uçuş için ayarlama yapıldı. Valiz etiketleri değiştirildi. Yine 4 valizi de alt bagaj olarak verdik.
    Sonra eşimle birlikte güvenlikten geçtik. Burada herhangi bir üst araması, sürüntü örneği analizi olayı yaşamadım. Kendi şehrimize uçtuk Allah'a şükür.
    Eşim Amerikan Express Platinum sahibi olduğu için İstanbul Havalimanında ve Denver Havalimanında ücretsiz olarak, uluslararası loungeları kullandık. İçerik olarak uygun olan yiyecek ve içecekleri aldık. Herhangi bir ücret ödemedik.
    Frankfurt Havalimanında uluslararası loungelar dışarıdaymış. Eşim Amerikan vatandaşı olduğu için o kısma vizesiz giriş çıkış yapabiliyormuş. Fakat benim için vize gerekliymiş. O yüzden Frankfurt'ta lounge 'a gitmedik. İçeride bisküvi, su felan aldık.
    Su ihtiyacı için yanınıza boş pet şişe alıp, güvenlikten geçtikten sonra doldurabilirsiniz.
    Tuvaletlerde su yok. Yanınıza ıslak mendil felan alabilirsiniz. Veya boş su kabını tuvalate girmeden lavabodan doldurup o şekilde kullanabilirsiniz.
    Amerika uçuşunda eşim yemek olarak vejetaryen seçmiş. Uçak havalandıktan kısa süre sonra yemek ve su geldi. İnişe yakın kahvaltı tabağı ve içecek dağıtıldı.
    Küçük çocuğu olanlar uçuş boyunca uçağın arka tarafına giderek görevliden kavanoz mama, süt tarzında yiyecekler aldığını gördüm. Bunlar galiba ücretsiz.
    Yaşadıklarımızı anlatmaya çalıştım. Belki bir faydası olur.
    Herkese Allah kolaylık versin.


  • @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Herkese iyi günler,

    2 yıllık süreç sonunda nihayet bugün CEAC status ISSUED e döndü. Bu forumun bir emektarı olarak ben de bu süreci tamamladım 🙂

    Süreçte yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Süreci devam edenlere de sabırlar diliyorum.

    Hayırlı olsun inşAllah.


  • @MYusuf Gözünüz aydın Yusuf bey, yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim


  • @MYusuf Tecrübeleriniz için teşekkürler Yusuf bey.


  • @MYusuf yeni hayatınızda mutluluklar

  • ⭐⭐⭐

    @cokbekledik86 yarında sizden alıcaz güzel haberi inşallah ☺☺


  • @waterman inşallah iyi dilekleriniz için teşekkür ederim


  • @cokbekledik86, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf yeni hayatınızda mutluluklar

    Mülakatta başarılar.


  • @waterman çok teşekkür ediyorum 🙏✨😌


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum