Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Damla-D, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @chemist sizin eşinizle benim mülakat tarihim aynı. Belgelerde bu zamana kadar eksik hiç bişey görmedik zaten o yüzden nvc den onay aldık. Bu form neyin nesi kimse de bilmiyor ve mülakata 1 hafta kala çıkan durum çok canımı sıktı.

    I-864 formunu yuklediyseniz bir sorun yok, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chemist, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Bugun aldik vizeyi. Cok kolay gecmis. Ekstradan istedikleri hicbir evragi sormamislar. Bekleyen herkes en kisa sure icinde vizesini alir insallah.

    tebrikler, gozunuz aydin. Bundan sonraki sureclerde bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lina, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Herkese merhabalar 2 yıllık evli olduğunda green cart 10 yıllık 2 yıldan az evlilik varsa 2 yıllık green kart veriliyor diye bi bilgi duydum doğrumu bu konuda bilgisi olan varmı acaba

    Evet, dogru. Mulakat gunu 2 yildan az sureli evliyseniz kosullu Green Card alacaksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @waterman, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @lina eğer ABD vatandaşı ile evli olursanız süreç böyle oluyor

    GC sahibi ile evlilik olunca da bu sekilde oluyor sayin @waterman

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Damla-D, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Arkadaşlar selamlar pasaportumu bugün aldım fakat vize kategorisinde FX1 yazıyor ve june 2023 e kadar 6 aylık vize görünüyor bu nedir acaba

    Tebrikler, gozunuz aydin. Vize suresi bitmeden ABD'ye ilk girisinizi yapmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sibel-Demir, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @lina inşallah hepimiz yakın zamanda onaylarımız alırız

    bilgileri imzaniza girmeyi unutmayin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burcub, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Arkadaşlar merhaba, bütün bu detaylı bilgiler için hepinize öncelikle çok teşekkür ederim. Ben de F2A vizesi başvurusu için hazırlık aşamasındayım ve kafamda bir çok soru var malum o yüzden çok yardımcı oldu burası. 🙂

    Bi kaç aklımı karıştıran soru var onu size danışmak istiyorum.
    Ben şimdi USCISe ilk paketimi göndereceğim, bu pakette sadece I-130, I-130A, G-1145 formları ve ekstra fotoğraflar, evlilik kanıtları, pasaport kopyaları, green card kopyası, evlilik sertifikası kopyası, ücret gibi belgeler mi olmalı yoksa I-693, I-485, I-944, I-864, I-131 formlarını da eklemeli miyim? Yani bütün formları ilk seferde gönderip beklemeli miyim yoksa hepsinin belli bi aşaması mi var? Bu konuda kafam çok karıştı açıkçası 😞 Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

    Siz ABD'de misiniz? ABD disina cikmadan AOS yapmayi mi planliyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizemaö, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Arkadaşlar merhaba , Nvc’den beklediğimiz onayımız dün geldi. Şimdi mülakat mailimizi bekliyoruz. Bu süreçle ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi ?

    Gozunuz aydin, 2-3 ay sonra mulakatla ilgili bilgilendirme alirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eyupcan-Bodur, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Arkadaslar merhaba. Esim ve ben F2A icin islemlere basladik. Aklimiza takilan bir soruyu sormak istiyorum, Marriage Certificate'i nasil gondermeliyiz ? Aile cuzdanimizin her sayfasini(bosta olsa) gondermeli miyiz ? Tercume edilmesi gerekiyor mu ? Arka tarafinda aslinda tablo uzerinden gayet anlasilabiliyor fakat cok guven vermedi orasi. Daha once halledenler var ise yardimci olurlarsa seviniriz.

    Bir de, gordugumuz kadariyla I-130 online doldurulabiliyor. Bu durumda nelgelerin asillarini vs. verecek miyiz ? USCIS'e herhangi bir sekilde mail yoluyla bir sey gonderecek miyiz ? Daha once bu yoldan giden var mi ? Simdiden tesekkurler.

    I-130'u online olarak doldururken, formun sonuna tum belgeleri yukleyeceksiniz. Tum sayfalarin bilgilerini yuklemenizi tavsiye ederim. Eger gerekli bilgiler ingilizce olarak yaziyorsa ve anlasiliyorsa cevirmenize gerek yok.


  • @crazycells Cok tesekkurler.

    Bir de su an esim ve ben ikimizde Amerikadayiz. Esimin Green Card'i benim ise L1-B'im var. USCIS uzerinden anladigimiz kadariyla, once I-130 daha sonra, I-485 dolduracagiz. Fakat tam kavrayamadigimiz nokta, I-485'i ne zaman doldurmamiz gerektigi. Visa Bulletin'e gore, su an F2A'de "DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED VISA APPLICATIONS" "current" gozukuyor. Yani su an I-130'u doldurup, ardindan alacagimiz receipt ile, hemen I-485'i doldurup gonderebilir miyiz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eyupcan-Bodur, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells Cok tesekkurler.

    Bir de su an esim ve ben ikimizde Amerikadayiz. Esimin Green Card'i benim ise L1-B'im var. USCIS uzerinden anladigimiz kadariyla, once I-130 daha sonra, I-485 dolduracagiz. Fakat tam kavrayamadigimiz nokta, I-485'i ne zaman doldurmamiz gerektigi. Visa Bulletin'e gore, su an F2A'de "DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED VISA APPLICATIONS" "current" gozukuyor. Yani su an I-130'u doldurup, ardindan alacagimiz receipt ile, hemen I-485'i doldurup gonderebilir miyiz ?

    Evet, once I-130'u doldurup gonderin; ilk asama bu olmali. Bu formu gonderdikten sonra 1 veya 2 gun icinde USCIS hesabiniza NOA1 belgesi yuklenecek. ("Documents" basligi altinda bu belgeyi goreceksiniz). Bu NOA1'in ciktisini alip, I-485 ile beraber gondereceksiniz.


  • @crazycells Tekrardan bir sey sormak istiyorum, evlendikten sonra esimin pasaportunu ve kimligini degistirmemistik. I-130 doldururken onun "birth certificate" uzerindeki legal ismini istiyor. Bu durumda soyadi degismis halini, yani nufus kayit ornegindeki halini mi, yoksa pasaport veya green cardtaki ismini mi vermeliyiz ? Bize nufus kayit ustundekini vermek en mantiklisi geldi, sonucta marriage certificate uzerinde o var fakat emin olamadik.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eyupcan-Bodur, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells Tekrardan bir sey sormak istiyorum, evlendikten sonra esimin pasaportunu ve kimligini degistirmemistik. I-130 doldururken onun "birth certificate" uzerindeki legal ismini istiyor. Bu durumda soyadi degismis halini, yani nufus kayit ornegindeki halini mi, yoksa pasaport veya green cardtaki ismini mi vermeliyiz ? Bize nufus kayit ustundekini vermek en mantiklisi geldi, sonucta marriage certificate uzerinde o var fakat emin olamadik.

    Evet, en guncel hali neyse ben de onu yazmanizi tavsiye ederim. Zaten zamanla tum belgeler o isimle guncellenmis olacak.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Merhabalar. Kisa bir bilgi vermek istedim. Belki Green Card surecinde 21 yasini doldurmakla karsi karsiya olanlarin icini rahatlatir. Esim Ukrayna ve Turk vatandasi ancak biz Ukrayna vatandasligi uzerinden islemleri yuruttugumuz icin vize mulakati Kiev'de yapilacakti. Savas cikinca esimin ve derivative olarak uvey oglumun I-130 formunu hemen onaylayip 2 gun sonra dosyayi direk olarak Frankfurt Konsoloslugu'na yolladilar. NVC'yi devreden cikardilar yani. Konsolosluk esimin kizlik soyadina ait sabika kaydi ve cocugun askerlik durumu gibi bazi evraklari yuklememizi istedi, hatta I-864A formunu doldurup yukleyin dediler. Beneficiary ve derivative 2 kisi oldugu icin o formun doldurulmamasi gerektigini yazdik ve birsey soylemediler, formu istemediler. Bu arada I-130'a esimi beneficiary, oglunu da derivative olarak ayni I-130 formuna yazdik. Formu 2021 yili Haziran ayinda doldurdugumuzda 21 yasini doldurmasina 6 ay vardi. Ve 21 yasini doldurdugunda statusunun F2B'ye donusecegi ihtimali oldugundan bahsedenler oldu ama islemler devam etti. Sadece annesine vize randevusu verildi ama onun adi da derivative olarak annesine eklenebildigi icin o da annesiyle beraber vize mulakatina gitti ancak hicbirsey sormadilar. Hatta vize mulakatindan sonra sistemde pasaportu ABD Frankfurt Konsoloslugu'nda gorunmesine ragmen annesinin pasaportu ile beraber yollandi ve aldilar. Yani I-130 dolduruldugunda cocuk 21 yasinin altindaysa yasi sabit tutuluyor ve 21 yasini doldursa bile hicbir sorunla karsilasmiyor. Herkese bol sans dilerim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Tugba Tugba 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alibilen, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar. Kisa bir bilgi vermek istedim. Belki Green Card surecinde 21 yasini doldurmakla karsi karsiya olanlarin icini rahatlatir. Esim Ukrayna ve Turk vatandasi ancak biz Ukrayna vatandasligi uzerinden islemleri yuruttugumuz icin vize mulakati Kiev'de yapilacakti. Savas cikinca esimin ve derivative olarak uvey oglumun I-130 formunu hemen onaylayip 2 gun sonra dosyayi direk olarak Frankfurt Konsoloslugu'na yolladilar. NVC'yi devreden cikardilar yani. Konsolosluk esimin kizlik soyadina ait sabika kaydi ve cocugun askerlik durumu gibi bazi evraklari yuklememizi istedi, hatta I-864A formunu doldurup yukleyin dediler. Beneficiary ve derivative 2 kisi oldugu icin o formun doldurulmamasi gerektigini yazdik ve birsey soylemediler, formu istemediler. Bu arada I-130'a esimi beneficiary, oglunu da derivative olarak ayni I-130 formuna yazdik. Formu 2021 yili Haziran ayinda doldurdugumuzda 21 yasini doldurmasina 6 ay vardi. Ve 21 yasini doldurdugunda statusunun F2B'ye donusecegi ihtimali oldugundan bahsedenler oldu ama islemler devam etti. Sadece annesine vize randevusu verildi ama onun adi da derivative olarak annesine eklenebildigi icin o da annesiyle beraber vize mulakatina gitti ancak hicbirsey sormadilar. Hatta vize mulakatindan sonra sistemde pasaportu ABD Frankfurt Konsoloslugu'nda gorunmesine ragmen annesinin pasaportu ile beraber yollandi ve aldilar. Yani I-130 dolduruldugunda cocuk 21 yasinin altindaysa yasi sabit tutuluyor ve 21 yasini doldursa bile hicbir sorunla karsilasmiyor. Herkese bol sans dilerim.

    tebrikler, gozunuz aydin. Cocugunuzun yasi, dosyanizin USCIS'te gecirdigi sure kadar 21 yasindaymis gibi donduruluyor, bilginize.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi

    Tam anlayamadim, ama eger bunu ima ediyorsaniz, sonsuz bir sabit tutulma yok. Yani 21. dogum gunune 6 ay varsa, USCIS'in dosyayi onaylamasindan sonra vize almasi icin 6 aylik sure olacakti, ama sizin dosyaniz NVC'de zaman gecirmedigi icin mulakat gunu 21 yas altindaymis gibi degerlendirilmis, bilginize.


  • Merhabalar, ben greencard sahibi olarak şu an U.S’de bulunmaktayım. Sevgilim ise Türkiye’de. Kendisinin turist vizesi var. Evlenip onu da buraya getirmek istiyorum ama en doğru ve hızlı yol hangisi olacak biraz kafam karışmış durumda. Sanırım seçeneklerimiz şöyle:

    1. Türkiye’de evlenmek ve tek başıma geri dönüp buradan F2A başvurusu yapmak. Bu durumda sevgilim yaklaşık 2-3 sene (süreç tamalanana kadar) orada kalmalı. Bu en doğru ama en ayrı kaldığımız senaryo sanırım.

    2. onun turist vizesi ile buraya gelmesi ve burada 90 günün ardından (bu süre içindeki evliliklerde fraud durumu olarak algılanabiliyormuş)evlenmek. Ama bu durumda da burada AOS yapabiliyor mu bilmiyorum. Bu yolla evlilikle onun süreç tamamlana kadar yanımda kalmasını sağlayabilir miyim?

    3. Henüz sahip değil ama, eğitim vizesine başvurarak buraya gelmesi ve yine 90 günün ardından burada evlenmek. Bu durumda süreç tamamlanana kadar yasal olarak burada bulunma izni olacaktır diye düşünüyorum. Master için zaten 2-3 sene burada kalabilecek çünkü o vizeyle. Bu şekilde buraya gelse ve evlensek en azından sadece eğitim vizesi çıkana kadar ayrı kalmış olacağız sanırım.

    Tüm bu seçenekler arasında hangisini seçmemiz gerektiği konusunda kararsısız. Sizlerin buna benzer deneyimleri nasıl? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @neutrinos, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar, ben greencard sahibi olarak şu an U.S’de bulunmaktayım. Sevgilim ise Türkiye’de. Kendisinin turist bizesi var. Evlenip onu da buraya getirmek istiyorum ama en doğru ve hızlı yol hangisi olacak biraz kafam karışmış durumda. Sanırım seçeneklerimiz şöyle:

    1. Türkiye’de evlenmek ve tek başıma geri dönüp buradan F2A başvurusu yapmak. Bu durumda sevgilim yaklaşık 2-3 sene (süreç tamalanana kadar) orada kalmalı. Bu en doğru ama en ayrı kaldığımız senaryo sanırım.

    2. onun turist vizesi ile buraya gelmesi ve burada 90 günün ardından (bu süre içindeki evliliklerde fraud durumu olarak algılanabiliyormuş)evlenmek. Ama bu durumda da burada AOS yapabiliyor mu bilmiyorum. Bu yolla evlilikle onun süreç tamamlana kadar yanımda kalmasını sağlayabilir miyim?

    3. Eğitim vizesine başvurarak buraya gelmesi ve yine 90 günün ardından burada evlenmek. Bu durumda süreç tamamlanana kadar yasal olarak burada bulunma izni olacak gibi düşünüyorum. Master için zaten 2-3 sene burada kalabilecek çünkü o vizeyle. Bu şekilde evlilikte ne gibi sorunlar çıkabilir ancak onu tam anlayamadım.

    Tüm bu seçenekler arasında hangisini seçmemiz gerektiği konusunda kararsısız. Sizlerin buna benzer deneyimleri nasıl? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Eğer sevgiliniz ile evlilik planınız varsa Türkiye’den bunu gerçekleştirebilir işlemleri burdanda yürütebilirsiniz.

    Turist vizesiyle gelip eğer orda evlenirseniz işlemleri oradanda halledebiliyorsunuz bu tamamen sizin seçiminize kalmış birşey diyebilirim. Turist vizesi varken Türkiye’den evlenip işlemleri Türkiye’den halletmeniz daha mantıklı gözüküyor en azından bir vizeye sahip sizi ziyaret etmesi cok zor değil. Günün sonunda turistik vizeleri amacına uygun kullanmanız gerekir.


  • Merhabalar f2a icin toplam sure halen 2.5-3 yıl mi? en son pandamı doneminde boyleydi bir degisiklik var mi acaba

  • ⭐⭐⭐

    @It-s-thilda ortalama süre halen böyle bazı hangi ofiste dosyanın incelendiği de önemli.. 1 yılda süreci tamamlayanda var 2.5 yılda da


  • @waterman hangi ofisten başvurduğumuz yasadigimiz eyalete gore mi değişiyor? ben california'da yaşıyorum ama avukatım Nebraska'da olsa oradan basvurabiliyor muyum mesela


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum