Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @waterman cevabiniz icin tesekkurler. Tekrar giriste decision letter yanimda olacak ve i-94 u de ihlal etmedigim icin umarim buyuk bir sorun cikmaz.

  • ⭐⭐⭐

    @sonermahmut bence girişte bu durumdan hiç bahsetmeyin eğer sizin amacınızın aos yapmak olduğunu (imzanızdan anladığım kadarı ile bu amaçla ABD’ye gideceksiniz) anlarlarsa girişinize muhtemelen izin vermeyeceklerdir.. sürecinizde bol şans dilerim


  • @waterman tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram elinize saglik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mistikky, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @Seda-Uysal-Avcı change of status dun onaylandi bilginiz olsun.

    gozunuz aydin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mistikky, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Merhabalar B1/B2`den F1 vizesine gecis yaptim ama ingilizce kursu ocak ayinda baslayacak. Kursa baslamadan is icin sponsor basvurusunda bulunabilir miyim ?Bi firma bana sponsor olmak istiyorda.

    H veya L vizeleri icin mi? Sponsorunuz hangi basvuru icin sponsor olmayi kabul etti?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sonermahmut, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Merhaba arkadaslar. Ben gecen sene Us ye b2 ile giris yaptiktan sonra change of status ile f1 e basvurmustum. Parmak izine de gittim. Fakat i-94 umun bitmesine 2-3 gun kala ailevi nedenlerden dolayi turkiyeye dondum. Donerken de uscis e withdraw letter yazdim. Uscis decision letter da 4 ay once elime ulasti, icinde basvuru sahibi uscis bir karar verene kadar basvurusunu istedigi zaman geri cekebilir gibi seyler yaziyordu. Ben onumuzdeki ay, yani Us den ciktiktan 9 ay sonra tekrar b2 ile Us ye giris yapmak istiyorum. Giriste herhangi bir sorun yasarmiyim? Bununla ilgili bir bilgisi veya deneyimi olan bir arkadas var mi aranizda? @crazycells @Programmer

    Resmi islemleri usulune uygun yapmis olmaniz bir avantaj.

    Bu sefer ne amacla giris yapacaksiniz? Turizm amaciyla giris yapacaksaniz ve donus biletini de aldiysaniz bir sorun yasamamaniz lazim. Eger CBP gorevlisi ABD'ye giris yapip statu degisikligi yapacaginizi dusunurse girisinize izin vermeyebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Seda-Uysal-Avcı, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells ve yesilkartform üyelerine tekrardan merhaba. @crazycells Size sorduğum soru ve cevabınız üzere ,yaptığım tüm yurt içi ve yurt dışı yazılı kaynak araştırmalar ve danışmanların farklı cevapları üzerine tüm riskleri göz önüne alarak 15 eylül de usa boston logan dan giriş yaptım. 2016-2020 Tarihleri arası COS yapmıştım.Oğlum ve ben turist vizelerimizle giriş yapıp F2 statüsü ile 4,5 yıl eşimin master eğitimi için Boston daydık. Pasaport kontrolde uzun bir sorguya alındım. Okula gidip gitmediğimi sordu, neden uzun kaldığımı, oğlumun okula gidip gitmediğini ve ısrarla okul başvurumu sordu. 2021 eylül ayında Türkiye ye döndüğümde öğrenci vizesi başvurusunda bulunmuştum. Sevis yatırmıştım. Ama randevu alamadığımdan öyle kalmıştı sistemde. Sonrasında da risk almak istemedim. Turist vizemin cancel olabileceğini söyleyen çok fazla danışman vardı. Belki sistemden onu gördü onun için mi bu konuya takıldı hiçbir fikrim yok. Sonra kenarda beklemem gerektiğini söyledi iki çocuğumla. Polis kontrolünde CBS de tekrar sorgu odasına götürüldüm. Orada iki türk gencin deport edildiğini öğrendim. Gençlerden biri danimarkadan gelmiş. Bu gelişinden önce Turist vizesi ile 4 ay kalmış ve galiba çalışmış. Bundan dolayı sorgulanmış ve telefonuna el konulmuş. Uçak için bekletiyorlardı. Diğer gençle konuşma fırsatım olmadan beni çağırıp sorular tekrar soruldu. Eşimin master konusuna kadar sorgulandım. Nerede kalacağım, kaç gün kalacağım , niçin geldiğim sorgulandı. Eşimin nerede olduğu ve işi soruldu. Çocukların türkiyedeki okullarına kadar görevli soru sordu. F2 ile 4,5 yıl kalmıştım. F2 belgemi görmek istedi . Yanımda olmadığını ama telefonumda kayıtlı olduğunu söyledim. Görmek istedi daha sonra kayıtlardan kendisi bilgisayardan bulduğunu söyledi. Sonrasında geçebileceğimi belirtti. Toplamda pasaport kontrol ile 1 saati buldu. Şükür girebildik. Hiçbir mühür basılmadı pasaportlarımıza. I 94 formlarımızda 6 ay kalış süresi vermişler. turist vizesi ile gelip COS yapacak olanlar için bizim deneyimimiz bu şekilde. İlerleyen süreçlerde durumumuzu tekrar güncelleyeceğim.

    bilgilendirme icin tesekkurler, giris yapabilmenize sevindim. 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kirik, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells Merhabalar tekrardan. Su anda cok acil bir bilgiye ihtiyacim var. Ben F1 ogrencisiyim ve economic hardship basvurusunda bulundum sonra benden ek belge istediler. Simdi OPT surecimde yaklasiyorken ben bu basvurusmu geri cekebilir miyim? Cevap evetse, bunu nasil yapabilirim?

    tam emin degilim ama iki basvurunun birbirini etkilememesi lazim, OPT zaten sizin mezun oldugunuz programa bagli olarak almaniz gereken bir izin. Yine de yanlis adim atmamak icin bu konuda bir avukata danismanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arben-Gjergji, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Arkadaşlar merhaba, herkese iyi forumlar.
    Umarım sorumu cevaplayacak birisi çıkar.
    B1/B2 vizemi 6 aylık kalış sürem bitmeden 1.5 ay önce i-539 doldurarak uzatmaya başvurdum ( 6 Aylık )
    Haziran 6'ya kadar süre istedim ve Mayıs 22'de çıktım.
    Yaklaşık 8 ay oldu hala bir cevap alamadım. Parmak izinin sisteme girişi Mayıs 17'yi buldu. (Normalde Aralıkta vermiştim)

    Benim sorunum şu, SSN'mi kullanarak 2 hafta uber yaptım, küçük bir rakam kazandım. Vergi belgeleri bile hazırlanmadı.

    Bu USCIS tarafından belirlenebilir mi? IRS bilgileri paylaşmıyor diye biliyorum, avukat da aynı şeyi söylemişti. Ve bu vize uzatma sürecimi etkiler mi? Buna benzer bir şey yaşayan birini biliyor musunuz?
    Teşekkürler şimdiden

    Hayir, etkilemez. Dediginiz gibi bu asamalarda vergi bilgileri direkt olarak USCIS'le paylasilmiyor.

    Sizin surecinizde bir problem yok, zaten zamaninda cikmissiniz, dolayisiyla USCIS gecikmeli de olsa basvurunuzu onaylayacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nonda, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Ds2109 formunda son çalışma tarihim 9 Eylül, I539 formunda ki “When does otur current nonimmigrant status expire” sorusuna bu tarihi mi yazmalıyım yoksa 30 günlük travel süremi de ekleyip o tarihi mi yazmalıyım?

    30 gunluk sureyi de ekleyerek yazin.


  • @waterman @crazycells Konu açılmışken size danışmam gereken bir husus daha var. J1 vizemle staj yapıyorum. Normalde nisan sonunda vizem bitiyor ancak extension ds formum ağustosa kadar devam ediyor. Aklımda nisan gelmeden türkiyeye gidip ailemi ziyaret etmek var. Aynı zamanda waivera başvurdum. Bir de birkaç hafta bu mobil uygulamalardan yemek paketi dağıttım stajdan para alamayınca. Vergi çıkabilir belki. Giriş çıkışımda bir sorun olur mu emin değilim. Size danışayım dedim. Bir avukata sordum problem olacağını düşünmüyorum dedi. Tam konunun yeri burası değil muhtemelen ama.

  • ⭐⭐⭐

    @ibuypower, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @waterman @crazycells Konu açılmışken size danışmam gereken bir husus daha var. J1 vizemle staj yapıyorum. Normalde nisan sonunda vizem bitiyor ancak extension ds formum ağustosa kadar devam ediyor. Aklımda nisan gelmeden türkiyeye gidip ailemi ziyaret etmek var. Aynı zamanda waivera başvurdum. Bir de birkaç hafta bu mobil uygulamalardan yemek paketi dağıttım stajdan para alamayınca. Vergi çıkabilir belki. Giriş çıkışımda bir sorun olur mu emin değilim. Size danışayım dedim. Bir avukata sordum problem olacağını düşünmüyorum dedi. Tam konunun yeri burası değil muhtemelen ama.

    Benim cok net bi bilgim yok bu konuda ama avukat sorun görmüyorsa sorun olacağını zannetmiyorum.


  • @crazycells cevabiniz icin tesekkurler. Turizm amacli 3 haftalik gidiyorum ve donus biletim var. Umarim bir sorun cikmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibuypower, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @waterman @crazycells Konu açılmışken size danışmam gereken bir husus daha var. J1 vizemle staj yapıyorum. Normalde nisan sonunda vizem bitiyor ancak extension ds formum ağustosa kadar devam ediyor. Aklımda nisan gelmeden türkiyeye gidip ailemi ziyaret etmek var. Aynı zamanda waivera başvurdum. Bir de birkaç hafta bu mobil uygulamalardan yemek paketi dağıttım stajdan para alamayınca. Vergi çıkabilir belki. Giriş çıkışımda bir sorun olur mu emin değilim. Size danışayım dedim. Bir avukata sordum problem olacağını düşünmüyorum dedi. Tam konunun yeri burası değil muhtemelen ama.

    Guncel DS-2019 formunuzu yaninizda bulundurmayi unutmayin.

    Ben de bir sorun olacagini sanmiyorum, bu bilgileri gormeleri pek mumkun olmayacaktir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sonermahmut, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @crazycells cevabiniz icin tesekkurler. Turizm amacli 3 haftalik gidiyorum ve donus biletim var. Umarim bir sorun cikmaz.

    Harika. Bence sorun cikmama ihtimali yuksek ama zorlayacak sorular gelebilir. O nedenle turistik geziye dair bilgi ve belgeler (biletler, otel rezervasyonlari, arac kiralamalara dair kayitlar vs.) yaninizda olsun.


  • Merhaba, turist den F1 çevirme işleminde okula kayit olmak için ne gibi evraklar isteniyor ABD ye gelmeden önce bu evrakları yanımda getirmek istiyorum. Ayrıca aklımda kalan bankada yeterli bir para olması gerekiyor sanırım bu paranın olduğuna dair yazıyı tr bankasından mi alinmasi gerekiyor yoksa ABD bankasindan mi olması gerekiyor?


  • Selamlar,b2 vizesi ile giriş yaptım mart 23te 6aylık sürem doluyor,bu hafta EOS basvurusu yapacagım ama kalış sebebi olarak turistik gezimin devam edeceğini belirtsem uygun olurmu annem burada yasıyor greenkartlı onunla daha fazla vakit geçirmek istediği i yazsam sizce gecerli bir bahane olurmu, uzatma basvurusu yapanlar varsa uzatma sevebi olarak yazabileceğiniz örnekler varmıdır paylaşırsanız sevinirim ,teşekkürler şimdiden


  • Cevap: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
    Arkadaşlar , B1/B2 vizesi aldım.Mart ayında çıkışım var fakat vize sürem ağustos 2023 . I-539 form ile vizemi uzatmak istiyorum . Doğru form I-539 mudur.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 

  • Arkadaşlar Merhaba ben 1 Haziranda Amerikaya giriş yaptım ve kalış süresi bitiminden önce uzatma başvurusu yapmıştım ve başvurum kabul oldu 6 Nisanda çıkış yapmam gerekiyor. Bu süreden önce çıkış yapmayı düşünüyorum ancak 1 veya 2 sene sonra tekrar gelmek istediğimde tekrar giriş yapabilir miyim? Buraya gezi amaçlı gelmiştim ancak e ticaret fırsatlarını görüp bunları değerlendirmek için şirket kurdum ve onun faaliyetleriyle ilgilendim ama süremin dolmasından dolayı geri dönüş yapmak durumundayım. Tavsiyeleriniz nelerdir ilerleyen zamanda tekrar gelmek istiyorum ama çok fazla olumsuz geri dönüşler alıyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum