Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
-
@Arben-Gjergji, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Arkadaşlar merhaba, herkese iyi forumlar.
Umarım sorumu cevaplayacak birisi çıkar.
B1/B2 vizemi 6 aylık kalış sürem bitmeden 1.5 ay önce i-539 doldurarak uzatmaya başvurdum ( 6 Aylık )
Haziran 6'ya kadar süre istedim ve Mayıs 22'de çıktım.
Yaklaşık 8 ay oldu hala bir cevap alamadım. Parmak izinin sisteme girişi Mayıs 17'yi buldu. (Normalde Aralıkta vermiştim)Benim sorunum şu, SSN'mi kullanarak 2 hafta uber yaptım, küçük bir rakam kazandım. Vergi belgeleri bile hazırlanmadı.
Bu USCIS tarafından belirlenebilir mi? IRS bilgileri paylaşmıyor diye biliyorum, avukat da aynı şeyi söylemişti. Ve bu vize uzatma sürecimi etkiler mi? Buna benzer bir şey yaşayan birini biliyor musunuz?
Teşekkürler şimdidenHayir, etkilemez. Dediginiz gibi bu asamalarda vergi bilgileri direkt olarak USCIS'le paylasilmiyor.
Sizin surecinizde bir problem yok, zaten zamaninda cikmissiniz, dolayisiyla USCIS gecikmeli de olsa basvurunuzu onaylayacaktir.
-
@nonda, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Ds2109 formunda son çalışma tarihim 9 Eylül, I539 formunda ki “When does otur current nonimmigrant status expire” sorusuna bu tarihi mi yazmalıyım yoksa 30 günlük travel süremi de ekleyip o tarihi mi yazmalıyım?
30 gunluk sureyi de ekleyerek yazin.
-
@waterman @crazycells Konu açılmışken size danışmam gereken bir husus daha var. J1 vizemle staj yapıyorum. Normalde nisan sonunda vizem bitiyor ancak extension ds formum ağustosa kadar devam ediyor. Aklımda nisan gelmeden türkiyeye gidip ailemi ziyaret etmek var. Aynı zamanda waivera başvurdum. Bir de birkaç hafta bu mobil uygulamalardan yemek paketi dağıttım stajdan para alamayınca. Vergi çıkabilir belki. Giriş çıkışımda bir sorun olur mu emin değilim. Size danışayım dedim. Bir avukata sordum problem olacağını düşünmüyorum dedi. Tam konunun yeri burası değil muhtemelen ama.
-
@ibuypower, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@waterman @crazycells Konu açılmışken size danışmam gereken bir husus daha var. J1 vizemle staj yapıyorum. Normalde nisan sonunda vizem bitiyor ancak extension ds formum ağustosa kadar devam ediyor. Aklımda nisan gelmeden türkiyeye gidip ailemi ziyaret etmek var. Aynı zamanda waivera başvurdum. Bir de birkaç hafta bu mobil uygulamalardan yemek paketi dağıttım stajdan para alamayınca. Vergi çıkabilir belki. Giriş çıkışımda bir sorun olur mu emin değilim. Size danışayım dedim. Bir avukata sordum problem olacağını düşünmüyorum dedi. Tam konunun yeri burası değil muhtemelen ama.
Benim cok net bi bilgim yok bu konuda ama avukat sorun görmüyorsa sorun olacağını zannetmiyorum.
-
@crazycells cevabiniz icin tesekkurler. Turizm amacli 3 haftalik gidiyorum ve donus biletim var. Umarim bir sorun cikmaz.
-
@ibuypower, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Guncel DS-2019 formunuzu yaninizda bulundurmayi unutmayin.
Ben de bir sorun olacagini sanmiyorum, bu bilgileri gormeleri pek mumkun olmayacaktir...
-
@sonermahmut, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@crazycells cevabiniz icin tesekkurler. Turizm amacli 3 haftalik gidiyorum ve donus biletim var. Umarim bir sorun cikmaz.
Harika. Bence sorun cikmama ihtimali yuksek ama zorlayacak sorular gelebilir. O nedenle turistik geziye dair bilgi ve belgeler (biletler, otel rezervasyonlari, arac kiralamalara dair kayitlar vs.) yaninizda olsun.
-
Merhaba, turist den F1 çevirme işleminde okula kayit olmak için ne gibi evraklar isteniyor ABD ye gelmeden önce bu evrakları yanımda getirmek istiyorum. Ayrıca aklımda kalan bankada yeterli bir para olması gerekiyor sanırım bu paranın olduğuna dair yazıyı tr bankasından mi alinmasi gerekiyor yoksa ABD bankasindan mi olması gerekiyor?
-
Selamlar,b2 vizesi ile giriş yaptım mart 23te 6aylık sürem doluyor,bu hafta EOS basvurusu yapacagım ama kalış sebebi olarak turistik gezimin devam edeceğini belirtsem uygun olurmu annem burada yasıyor greenkartlı onunla daha fazla vakit geçirmek istediği i yazsam sizce gecerli bir bahane olurmu, uzatma basvurusu yapanlar varsa uzatma sevebi olarak yazabileceğiniz örnekler varmıdır paylaşırsanız sevinirim ,teşekkürler şimdiden
-
Cevap: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Arkadaşlar , B1/B2 vizesi aldım.Mart ayında çıkışım var fakat vize sürem ağustos 2023 . I-539 form ile vizemi uzatmak istiyorum . Doğru form I-539 mudur. -
W waterman bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar Merhaba ben 1 Haziranda Amerikaya giriş yaptım ve kalış süresi bitiminden önce uzatma başvurusu yapmıştım ve başvurum kabul oldu 6 Nisanda çıkış yapmam gerekiyor. Bu süreden önce çıkış yapmayı düşünüyorum ancak 1 veya 2 sene sonra tekrar gelmek istediğimde tekrar giriş yapabilir miyim? Buraya gezi amaçlı gelmiştim ancak e ticaret fırsatlarını görüp bunları değerlendirmek için şirket kurdum ve onun faaliyetleriyle ilgilendim ama süremin dolmasından dolayı geri dönüş yapmak durumundayım. Tavsiyeleriniz nelerdir ilerleyen zamanda tekrar gelmek istiyorum ama çok fazla olumsuz geri dönüşler alıyorum.
-
@Mücahit-Demirkoparan, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
Arkadaşlar Merhaba ben 1 Haziranda Amerikaya giriş yaptım ve kalış süresi bitiminden önce uzatma başvurusu yapmıştım ve başvurum kabul oldu 6 Nisanda çıkış yapmam gerekiyor. Bu süreden önce çıkış yapmayı düşünüyorum ancak 1 veya 2 sene sonra tekrar gelmek istediğimde tekrar giriş yapabilir miyim? Buraya gezi amaçlı gelmiştim ancak e ticaret fırsatlarını görüp bunları değerlendirmek için şirket kurdum ve onun faaliyetleriyle ilgilendim ama süremin dolmasından dolayı geri dönüş yapmak durumundayım. Tavsiyeleriniz nelerdir ilerleyen zamanda tekrar gelmek istiyorum ama çok fazla olumsuz geri dönüşler alıyorum.
1-2 yil sonra giris yapmak istediginizde bu konuyu sorabilirler. Vizenizi ve uzatilmis kalis surenizi amacina uygun kullandiysaniz, geri doneceginize de kanaat getirirlerse, herhangi bir sorun yasamazsiniz.
-
@Mücahit-Demirkoparan
Turist olarak gelip sirket acip bu sirket uzerinden gelir sagladiysaniz yasadisi bir durum cikiyor sizin icin -
@Batuhan-Catalkaya ITIN numarası ile bunun vergisini ödüyorum zaten. ITIN numrası bunun için var yani herhangi bir yasa dışı durum yok :)
-
@Ryback cevabınız için teşekkürler umarım gelmek istediğimde sorun yaşamam :)
-
@Mücahit-Demirkoparan, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@Batuhan-Catalkaya ITIN numarası ile bunun vergisini ödüyorum zaten. ITIN numrası bunun için var yani herhangi bir yasa dışı durum yok :)
Maalesef turist olarak gelip calisma izni olmadan sirket uzerinden gelir oduyorsaniz Yasal degil
Sadece bilgilenmeniz icin uyariyorum ileride basiniz agrimasin diye. Calisma izni olmadan itin ile sirket acip vergi odemek Yasal olsaydi emin Olun hepimiz yapardik. Benim dediklerim yetersizse forumda sorun lutfen
Tesekkurler kolay gelsin -
@Duygu-Demirkaya Duygu hanım merhaba, Bizde eşimle sizin yaşamış olduğunuz sürece yakın zamanda başlayacağız. :) Forumda tüm mesajları dikkatlice okurken sizin mesajınıza denk geldim. Sizin süreci atlatalı 4 yıl olmuş fakat yinede sizden birkaç şey öğrenmek bizi çok mutlu edecektir. Size mesaj yolu ile ulaşmaya çalışacağım.
-
Herkese merhaba ,Ben suan j1 statusuyle ABD de bulunmaktayim ,vizem 1 mart 2024 tarihinde son buluyor ,vizemin uzerinde 2 yil kurali var ,ama waiver islemini 19 mayista baslattim ,suan bir amerikan sirketinde trainee program amaciyla calismaktayim ,amacim bu sirkette H1B statusuyle kalabilmek eger basaramazsam vizemi F1 vizesine cevirip calismak istedigim sektorde is arayacagim,suan waiver surecindeyim ,sizce F1 a gecmem veya H1B ye gecmem ne kadar zaman alir ?
-
@EmirhanKurt en son 6 aylık sürelerden bahsediyorlardı eğer statü değişikliğiniz kabul edilmezse 30 gün içinde ABD’yi terk etmeniz gerekir.
-
Biliyorum, F1 vizesiyle is bulduktan sonra sirket beni ise alabilirmi ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum