Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kişisel ya da kurumsal vize süreçlerini yürütmek için avukat tavsiyeleri için ayrı bir konu olabilir diye düşündüm.

    Ben özellikle L1 vizesi konusunda bilgi sahibi avukat tavsiyelerinizi merak ediyorum. Şirketim benim için vizeye başvurma süreçlerini başlatacak fakat henüz uygun bir avukat bulamadılar. Süreci hızlandırmak için ben kendilerine avukat önermek istiyorum.


  • Merhabaa @newcomer durumlarımız biraz benzer sanırım. Dün açtığım bu postu, açtığınız bu postta yineliyorum.
    O1 vizesi Avukat sorunu...

    Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vİzesi (O1) için benim yaptığım ve bu yolla giden birinden aldığım tavsiye neticesinde ve kendi yaptığım araştırmalarda. Genel olarak olmasa da özelde iki sorun çıktı karşıma, bu sorun prosedürü doğru ve sorunsuz yürütebilmek için önem arz etmekte. sorunlar şunlar ;

    Tüm evrak süreçlerinin bir avukata devretmek gibi bir seçenek sunuldu. Bu yöntem bir yandan avantaj olmakla birlikte büyük bir handikapı da beraberinde getiriyor bana göre, Avantaj tarafı tüm işlemler uzun bir evrak hazırlama süreci, yazışmalar, sponsor bulma da(ki asıl mesele sponsor bulmakta) dahil her şeyi avukat yürütüyor bu avantaj karşılığında bir hizmet bedeli alınıyor haliyle (bu hizmetin bedelini henüz bilmiyorum avukat ile temas kurmadım) bu işin olumlu kısmı.

    Avukat, işin içine dahil olduğunda ki bu tamamen göreceli bir yorum olacak kimse zan altında kalmasın diye; yurt dışında yaşayan ve sürekli vize işleri ile uğraşan kişiler, avukatın çok para isteyeceğini ve durumu takip etmeyip, vize almada işi zorlaştırabileceğini düşünüyor. Bu aslında hem bir tercih hem de çalışılacak avukatın niyeti ile doğru orantılı olsa da süreci riske atmak ne derece doğru olur bilemiyorum.

    Bu noktada bir karar vermek gerekiyor. Bu süreç avukatsız yürütülebilir mi yürütülürse nasıl yürütülür? yoksa hiç kasma devret güvenilir birine daha fazla para harca da denebilir. Bence iki yolda riskli görünüyor. Ama şunu da billiyoruz ki bu vizeyi alan arkadaşlarımız var ve her örnek,yol, bir emsal olabilir.

    Farkındayım biraz karmaşık oldu ama bu durum biraz komplike, ileride bu yola benim gibi girmek isteyenler için en uygun yolu, akıl birliği ile kavramak, birbirimize yardımcı olmak açısından elzem olduğu için böyle bir yazı çıktı ortaya. Bu konuda fikri, bilgisi olan var ise; yorum paylaşabilir. Teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ABD'de bulunan Turk avukatlarin bir listesi var forumda, bu konuyla ilgili oldugundan burada da kalsin link:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/145/amerika-daki-türk-avukatlar-listesi


  • @crazycells teşekkür ederim, çok fazla kişi var ama ben internet siteleri olanları araştırmaya çalışacağım en azından.

    Yine de L1 vb. vizeler için uzmanlığı olan bir avukat tanıyan varsa, nokta atışı tavsiyelerini bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newcomer Vize Süreçleri İçin Avukat Tavsiyeleri içinde söyledi:

    @crazycells teşekkür ederim, çok fazla kişi var ama ben internet siteleri olanları araştırmaya çalışacağım en azından.

    Yine de L1 vb. vizeler için uzmanlığı olan bir avukat tanıyan varsa, nokta atışı tavsiyelerini bekliyorum.

    Kesinlikle sayin @newcomer , ben zaten sizin sorunuza cevap vermedim, daha dogrusu bilmedigimden cevap veremedim 🙂 Sadece bu konuyla ilgili oldugunu dusundugumden iki konu birbirine bagli olsun dedim. Ben de bu konuda bilgi olmasini isterim forumda. Hatta bu konunun linkini de diger konuya aktarayim. Illaki birileri bilgisini aktaririm bu konuya da. ilerde konular arasi gecis rahat olur.


  • @Sercan-Özüsağlam görüşleriniz için teşekkürler. Benim durumum biraz daha kurumsal çerçevede ilerleyeceği için farklılık gösteriyor sanki. Ben avukatın şirketim ile çalışacağı için; işin sonunda başarılı şekilde vize çıkmasının onun açısından da yararlı olacağını düşünüyorum. Sonuçta bizim şirketi referans gösterdiğinde yeni iş alma imkanı daha fazla olacak. Fakat görüşleriniz ben IK ile paylaşacağım ona göre bir avukat tercihi yapmalarını rica edeceğim.


  • @newcomer Evet durumlar biraz farklı da olsa Avukat işin içine girdiği için sorunu başka bir bakış açısıyla değerlendirmek faydalı olacağını düşündüm. Sonuçta hayatımızın geri kalanını etkileyecek olması, bizim açımızdan en doğru biçimde yapılması ve sorunsuz olması demek oluyor. Bende şu an bir avukat arayışı içindeyim, şayet bulursam sizinle de paylaşırım, bir avukat önerildi araştırma safhasındayım.Şöyle bir site buldum belki işinize yarar https://www.avvo.com/ teşekkür ederim, bol şans....


  • Merhabalar,
    2017 yilinda turist vizesi ile geldim. F1 statu degisikligi icin basvuru yaptim fakat 8 gunluk Gap olayindan dolayi red verdiler. Itiraz basvurusunda bulundum. Sonucunda dosyami tekrardan actilar. Arada bir kac tane dosyam yanlislikla acildi. Biraz karisik durumum var yani. Bununla ilgili onceden deneyim yasamis olan var mi, veya avukat tavsiyesinde bulunabilecek olanlar var mi? Ben Maine eyaletinde yasiyorum ve 3 yildir Amerika'dayim. Henuz SSN numaram bile yok ve turist vize statumu coktan kaybettim. Bir statu degisikligi icin 3 yildir ugrasiyor olmak beni yordu acikcasi. Bu konuda her turlu bilgi ve yardimlara acigim. Cok tesekkur ederim simdiden.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Degerli arkadaslar,

    bir hatirlatma yapmak isterim... Yesilkart Forum olarak tum avukatlardan bagimsiz bir topluluk oldugumuzu lutfen unutmayin. O nedenle gocmenlik surecleri icin kullandiginiz, avukatlik/danismanlik hizmetlerinden memnun kaldiginiz veya -benim icin daha da onemlisi- memnun kalmadiginiz kisileri/deneyimleri lutfen benimle paylasin. Foruma yazmak istemeyebilirsiniz, hic dert degil, ozelden de her zaman bana bu konu icin ulasabilirsiniz.

    Forumdaki bilgiler pek cok gocmenlik basvurusunun tek basiniza yapilmasi icin gayet yeterli, fakat bazen kisilerin durumlari cok daha ozel bir ilgi gerektirebiliyor, o nedenle ihtiyaci olan kisilerin avukatlarla hareket etmesi de gayet anlasilir bir durum. O nedenle hangi avukatlarin verdigi hizmetlerden kisiler mutlu, hangilerinden mutlu degil diye bilmemiz, forumun bu avukatlarla iliskisini duzenlemesi icin de gerekli.

    Zaten forumumuzda haftalik soru cevaplayan ve gocmenlik surecleriyle ilgili gelismeleri foruma aktaran Claudia Hanim ( @Claudia-J-Muslu ) [Muslu Hukuk Burosu] ve guncel bazi konularda bilgileri forumda paylasan Yasin Bey ( @Yasin-B-Akalan ) [Akalan Hukuk Burosu] forumda da aktif olan avukatlar ve kendi hizmetlerini kullanan herkesten olumlu seyler duyuyorum. Dolayisiyla ilk olarak kendileriyle temasa gecmenizi tavsiye ederim.


  • Forumda teşekkür mesajımı nereye yazacağımı bilemediğim için bu konunun altına yazmak en doğrusu olduğunu düşünüyorum.
    Sürecimizin ilk işleminden son işlemine kadar her detayı titizlikle ve profesyonelce çözen avukat @Claudia-J-Muslu hanıma teşekkürlerimi sunarım.
    Kesinlikle tavsiye ederim.
    İyi Forumlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Erdoğan geri bildirim icin tesekkurler 👍


  • Kesinlikle Avukat Claudia J Kokaz Muslu’yu öneriyorum..

    2015 Yılında Green Card Kazanmıştım inanın Amerikada geçirdiğim Toplam süre 15 günü geçmiyordu.
    O tarihten Bu yana Toplam 7 Yıldır Birkaç Sebepten ötürü Abd’ye geri dönüş yapmadım.
    Bilindiği Üzere belirli bir süre Abd’ye dönüş yapmadığınızda Giriş hakkınızı kaybediyorsunuz ve Green Cardınız sizden alınıyor.
    Ben bu süreyi Rekor düzeyinde aştım..

    Geçen uzun yılların ardından 2022 Yılı itibari ile,
    Acaba Abd’ye Tekrar girebilir miyim
    Geri dönüş için imkan var mı
    Acaba girşte Polisler beni Sınır dışı eder mi
    Gibisinden kendi kendime sorular sorarken
    Avukat Claudia J Kokaz Muslu ile tanıştım.

    Öncesinde konuştuğum bir iki Avukat asla geri gelmemem gerektiğini,
    Hızlı bir şekilde Sınır dışı edileceğimi
    Hatta bu durumun Turist Vizesi başvurumu bile etkileyeceğini söylediler.
    Bu durumda Yapabileceğim en iyi şeyin
    Her sene yapılan Green Card çekilişine katılıp şansımı denemem ve Turist Vizesi alıp Abd’ye Sadece Ziyaret amaçlı giriş yapmamın benim için en iyisi olduğunu söylediler.

    Avukat Claudia J Kokaz Muslu ise
    Birçok Avukatın giremezsin boşuna Abd’ye gelme dediği Mevcut konumuma bakıp,
    ‘’ Hayır Bunlar Tam olarak doğru Değil Gelmeniz için İhtimaller var. Bunlara Odaklanıp hareket edersek sizi Tekrar Abd’ye sokabilme durumumuz olabilir’’ dedi ve Geri Dönüş İçin Kaybolan inancımı Tazeleyerek bana güç verdi.Bu inançla Süreci başlatmış olduk.
    Ve kısa bir sürede birçoğuna göre imkansızı başararak Mutlu Sona ulaştık..
    An itibari ile Amerikadayım 🇺🇸🖐🏼

    Değerli Avukatımız Sayın Claudia J Kokaz Muslu’ya Katkılarından Ve Desteğinden ötürü teşekkür ediyorum.
    Kendisinin profesyonelliği sayesinde hayallerimize yeniden kavuştuk.
    En küçük İhtimalleri bile değerlendirip bize yol gösterdiği için kendisine minnettarım..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aybars-F-Cetingoz geri bildirim icin tesekkurler 👍


  • K-1 vizesi için avukat önerisi yapabilir misiniz?
    Türk avukat

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Paşam-Oyun-Var Avukat Muhammed Üzüm bey var New York'ta. Kendisi ile online olarak istediğiniz yerden görüşebilirsiniz. Şahsen ben ve birçok arkadaşım kendisine hemen hemen her yerden ve her zaman ulaşabiliyoruz.


  • @denizci10 ortalama ne kadar masraf gidiyor tüm süreç için k-1

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Paşam-Oyun-Var onu dilerseniz kendisine sorun. Ben ne dersem yalan olur. Bizim süreç E2 için çünkü.


  • @Aybars-F-Cetingoz Merhaba sizinle aynı durumdayım 2015 greencard kazananıyım. 2011 de WAT yaparak 3,5 ay ABD de kaldım sonrasında 2015 te greencard aldım çekiliş sonucu. 2015 te ABD ye gittim. 2016 ocakta 3-5 günlüğüne gittim. 2016 Temmuzda 1 ay kaldım.
    Son 6 yıldır Türkiyedeyim birtakım sebeplerden dolayı Amerikaya gidemedim.
    Sizinle iletişim kurabilir miyiz? Detaylı bilgi alırsam iyi olacak 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @ersinckaya, içinde söyledi: Vize Süreçleri İçin Avukat Tavsiyeleri

    @Aybars-F-Cetingoz Merhaba sizinle aynı durumdayım 2015 greencard kazananıyım. 2011 de WAT yaparak 3,5 ay ABD de kaldım sonrasında 2015 te greencard aldım çekiliş sonucu. 2015 te ABD ye gittim. 2016 ocakta 3-5 günlüğüne gittim. 2016 Temmuzda 1 ay kaldım.
    Son 6 yıldır Türkiyedeyim birtakım sebeplerden dolayı Amerikaya gidemedim.
    Sizinle iletişim kurabilir miyiz? Detaylı bilgi alırsam iyi olacak 🙏🏻

    Merhaba bahsetmiş olduğu avukat forumda belirli yönlendirmeler yapıyor. İsterseniz durumu kendileriyle görüşün, size bir yol haritası çıkarsın ve inceleyin.

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


  • @waterman aslında @Aybars-F-Cetingoz ile görüşüp yaşadığı süreci kendisinden dinlemek benim için büyük bir tecrübe olacaktı ama bir türlü ulaşamıyorum arkadaşa. Foruma girmiyor sanırım. Eğer arkadaşın iletişim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir belki. Sonra avukat sürecine girmek istiyorum.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 2
  • 2
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum