Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells Eşim 2009 da kız kardeşini kaybetti ve bundan dolayı aniden TC ye taşındık. Bu arada green card ile ilgili herhangi bir işlem yapmadı. Tekrar ABD ye gitmeye ailece karar verince green card için baştan başvuru yaptık Mayıs 2021de. Durum bu şekilde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Handan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @lucky2022 Bence evrak araştırmıyorlar, onu zaten yaptılar ve her şey tam olduğu için DQ olduk. Sanırım eğer mesela bizim durumumuzda doğum yerini baz alıyorlarsa Fransa doğumlu birinin şu an için kenara beklemeye alıp TC doğumlulara mülakat veriyorlar diye düşünüyorum. “Visa Issuance Statistics” e baktım az evvel, (Aralık henüz yayınlanmamış) Kasım ayında TC doğumlu sadece 2 kişiye IR1 vizesi verilmiş. Ama Fransa doğumlu 27 kişiye verilmiş aynı şekilde. Şu an TC doğumlu olanlara yoğunlaşmış olabilirler. Tabii varyasyon bununla bitmiyor ama kabaca fikir veriyor. Bambaşka bir sebepde olabilir tabii, bilemiyorum sadece mantık arıyorum.

    Normalde yapmamalari lazim, ama dediginiz gibi bir uygulama yapmis olabilir. Daha once DV'ler icin boyle bir problem yasamistik maalesef, TR disinda dogan TC vatandaslarini son aya birakmislardi...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells ABD' de kaç sene kaldıktan sonra vatandaşlığa geçiliyor?..

    ABD vatandasi ile evli oldugunuz icin 3 yil sonra vatandasliga basvuru yapabiliyorsunuz.


  • @crazycells Son ay dediğiniz hangi ay oluyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Handan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Eşim 2009 da kız kardeşini kaybetti ve bundan dolayı aniden TC ye taşındık. Bu arada green card ile ilgili herhangi bir işlem yapmadı. Tekrar ABD ye gitmeye ailece karar verince green card için baştan başvuru yaptık Mayıs 2021de. Durum bu şekilde.

    bilgilendirme icin tesekkurler. Siz zaten dogru olani yapmissiniz... Yeniden GC'ye basvuru yapmaniz en dogrusu olmus... Tez zamanda vizenizi almanizi dilerim, zaten son asamaya gelmissiniz.

    Fakat esiniz buyuk ihtimal sistemde hala LPR olarak gorunuyordur, bu durumda acaba konsolos nasil bir karar veriyor merak ettim... acaba size IR-1 mi verecekler (buyuk ihtimal) ya da baska bir vize mi (cok kucuk ihtimal) verecekler... Verilen vize kategorisini ve mulakat sirasinda bu konu ile soru sorulursa foruma aktarirsaniz harika olur, bu konusmalardan bir seyler ogrenebiliriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Handan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Son ay dediğiniz hangi ay oluyor?

    Diger tum gocmen vizelerin aksine DV'ler sadece 30 Eylul'e kadar veriliyor, bu arkadaslarin da hepsine Eylul ayinda mulakat vermislerdi. Ama sizin durumunuzda boyle bir kisitlama yok, dolayisiyla merak etmenize gerek yok.

    Bunu soylememin nedeni sunu vurgulamakti... daha once konsolosluk TC dogumlu olmayanlarin dosyalarini baska bir vize kategorisinde geciktirmisti, su anda da ayni seyi yapiyor olabilir...


  • @crazycells teşekkürler cevap için


  • @crazycells Teşekkürler zamanınız ve cevaplarınız için. Tabii ki foruma bu konu ile ilgili paylaşım yaparım.


  • @crazycells Teşekkürler bilgi için, geri dönüş yapacağım sonra bu konuyla ilgili foruma


  • @crazycells Eklemeyi unuttum, eşim NVC ye belgelerini yüklerken greencard ının da kopyasını yükledi. Zaten o green card un üstündeki A Number ile işlem yapılıyor şu anda. DQ olunca problemsiz ilerleyeceğini düşündük mülakat randevusunu alma sürecinin. Fakat Fransa doğumlu olması gerçeği de var. Bilemiyorum hangisi geciktiriyor süreci.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Handan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Eklemeyi unuttum, eşim NVC ye belgelerini yüklerken greencard ının da kopyasını yükledi. Zaten o green card un üstündeki A Number ile işlem yapılıyor şu anda. DQ olunca problemsiz ilerleyeceğini düşündük mülakat randevusunu alma sürecinin. Fakat Fransa doğumlu olması gerçeği de var. Bilemiyorum hangisi geciktiriyor süreci.

    Siz Turkiye’de dogdunuz, degil mi?


  • @crazycells Hayır ben ABD de doğdum, ben eşime sponsor oluyorum ve 1998 de de oldum ilk evlendiğimizde.


  • @crazycells green cardi teslim aldigi gunden degil evlendigimiz gunden itibaren 3 yil sonra mi vatandasliga basvuru yapabiliyoruz?


  • @lucky2022 evlendiginiz tarih değil ilk göçmen olduğunuz tarih baz alınır vatandaşlık başvurusunda. Tabi 3 yıl sonra vatandaşlığa başvurmanız için evliliginizinde sürüyor olması gerekli.


  • @crazycells Çok teşekkürler. Bu arada pasaportumu 2. yıl dönümümüzden önce göndermiştim ama Christmas tatili girdiği için 2. yıl dönümümüz doldu ve IR1 e çevrildi vize kategorim. 2 gün öncesine kadar Refused gözüküyordu AP ye döndü. Önümüzdeki hafta artık basılır diye umuyorum.

    Bu arada USCIS feelerin artışı hakkında bilgilendirdiğiniz için de teşekkür ederim. Örneğin Form I-130 online doldurulursa 710 dolara, paper olursa 820 dolara çıkıyormuş. Demek ki online a geçmek istiyorlar tamamen.

  • ⭐⭐⭐

    @drserdar tebrikler evet vizeniz haftaya basılmış olur artık ve size pasaport gönderilir bence IRye dönmesi sizin adınıza cok daha iyi oldu. ABD’deki yaşamınızda başarılar dilerim


  • @waterman Çok teşekkürler. Bu arada daha önce belirtmiş olabilirim ama tekrar yazmak istedim. Şunu kesin olarak öğrendim ki CR1 başvurulular 2. yıl dönümünden önce CR1 şeklinde vizeyi alıp, 2. yıl dönümünden sonra Amerika'ya giriş yaparlarsa 10 yıllık green card alıyorlar. Burada önemli olan Amerika'ya giriş tarihi. Yani ben aslında CR1 basılsa bile 2. yılımızdan sonra giriş yapacağım için her türlü IR1 değerlendirilecektim. O yüzden beklememin pek anlamı olmadığını düşünerek erkenden gönderdim. Belki birilerinin işine yarar..

    Bilenlere bir sorum olacak, vize elime ulaşır ulaşmaz USCIS Immigrant Fee'yi ödesem, sonra örneğin 2-3 ay sonra Amerika'ya giriş yapsam, herhangi bir sorun olur mu? Belli bir süre geçerli vs gibi bir şartı var mı acaba? Fee'ler sanırım Mart'ta artacakmış, erkenden ödeyeyim tekrar uğraşmayayım diyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @drserdar evet vizeniz elinize ulasır ulaşmaz uscis fee ödemesini yapabilirsiniz zaten ABD’ye gitmeden önce yapılması forum tarafından da öneriliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lucky2022, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells green cardi teslim aldigi gunden degil evlendigimiz gunden itibaren 3 yil sonra mi vatandasliga basvuru yapabiliyoruz?

    3 yil gocmenlik yiliniz, evlilik yiliniz degil. ABD'ye girdiginiz gunden itibaren 3 yili saymaya baslayacaksiniz. Zaten Green Card'inizin ustunde bu tarih yer aliyor olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Çok teşekkürler. Bu arada pasaportumu 2. yıl dönümümüzden önce göndermiştim ama Christmas tatili girdiği için 2. yıl dönümümüz doldu ve IR1 e çevrildi vize kategorim. 2 gün öncesine kadar Refused gözüküyordu AP ye döndü. Önümüzdeki hafta artık basılır diye umuyorum.

    Bu arada USCIS feelerin artışı hakkında bilgilendirdiğiniz için de teşekkür ederim. Örneğin Form I-130 online doldurulursa 710 dolara, paper olursa 820 dolara çıkıyormuş. Demek ki online a geçmek istiyorlar tamamen.

    Bence bu sekilde daha iyi oldu, I-751 ile ugrasmamis olacaksiniz.

    Evet, online sekilde hem bizim hem de USCIS icin daha hizli ve kolay oluyor, takibi de cok daha rahat.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum