Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Erkand Darısı başınıza inşallah teşekkür ederim 🙂


  • @Hokkabaz36 ABD nin en iyi kayak merkezleri Colorado'da bulunuyor ondan sormustur.


  • @baran-bozdogan Valla sanırım olabilir 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Hokkabaz36 Tebrikler vizeniz hayırlı olsun, Coloradoda keyifle kayak yapmayı öğrenirsiniz bence de 🙂


  • @Emre-Kurtulmuş Umarım yaparsam burada paylaşırım 🙂

  • ⭐⭐

    @Hokkabaz36 Amin inşallah 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @Hokkabaz36 Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy Tebrik ederim, deneyimi bekliyoruz.

  • ⭐⭐

    @Hokkabaz36 Tebrikler , Yeni hayatınızda şans sizinle olsun.


  • @Hokkabaz36 tebrikler yeni hayatınızda bol şans, gerçekten de acayip bi kalabalık vardı biz içerden 09:30 gibi çıktık ama kalabalıgın arasından geçip de dışarı zor attık kendimizi sıra baya sıkıydı 😂

  • ⭐⭐⭐

    @waterman

    Teşekkür ederiz, en kısa sürede gelecek deneyim. Darısı sizlere olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Programmer

    Teşekkür ederiz. En kısa sürede gelecek deneyim.

  • ⭐⭐⭐

    @Hokkabaz36 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hokkabaz36 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum


  • Vizelerini alan herkese hayırlı uğurlu olsun yolunuz bahtınız açık olsun 🙏🏻


  • 1 seneyi aşkın bekleme süresinin sonunda vizemi aldım ve sevincimi sizlerle de paylaşmak istedim.
    2021 kasımda green card a başvurdum ve kazandığımı öğrendim nisan 2022 de bekleme süreci en kötüsü
    kasım ayında ocak 13 için mülakat aldım
    aralık 16 için hemen sağlık muayenesi için randevu aldım
    $500 a yakın bir para harcadım sadece kendim için
    ve yine 1 ay bekledim 13 ocak saat 1 de Bursa dan yola koyuldum saat 6 de Ankara'nın ayazında Ankara'daydım saat 9.15 randevum için ve fark ettim ki diplomamı almayı unutmuşum ve ailemi arayıp göndermelerini istedim kargo ile
    mülakata girmeden elçilikten biraz yukarı doğru çıkarken ışıklardan sol arada büfenin açılmasını bekledim 8 e kadar ve e devletten diplomamı aldım.
    sıram geldiğinde içeri girdim pasaportumu kontrol ettirerek
    içeriye girdiğim gibi sıra beklemeden bi arkadaşın yanına gidip vezneye $330 ödemeyi yapıp sıramı aldım
    5 dakka sonra numaram yandı ve başka vezneye gittim evraklarımı teslim ettim 10 dakika sonra tekrar numaram yandı ve amerikalı görevilin veznesine gittim (Türkçe mülakat) yemin ettirdi başvuruda ve burada yalan söylemeyeceğime dair elimi kaldırıp. Nereye gideceğimi sordu çok kısa anlattım .
    Do you speak english dedi yes dedim tebrik etti vizen onaylandı dedi çok kısa sürdü anlamadım hiç sevinemedim bile kazandığıma.

  • ⭐⭐⭐

    Herkese merhaba, evet sonunda bu başlığa yazmak kısmet oldu çok şükür.

    Öncelikle biraz uzun bir yazı olacak bunu belirteyim çayınız ya da kahveniz hazırsa başlıyorum, hayatımızı değiştirecek yazıyı kısa tutacak değilim 🙂

    Çocukluğumdan beri bir ABD hayali vardı içimde, bunun etkisi herkeste olduğu gibi ABD filmleri, oradaki yaşam gibi konulardı o yaşlarda. Daha sonra kuzenim bundan yaklaşık 20 yıl önce ABD’ye taşındı, bende gitmek istedim ama olmadı, iyiki de olmamış yoksa şu anki eşim ve biricik kızım ile olamazdım. Konu açılmışken buradan beni bu süreçte hiçbir zaman yalnız bırakmayan sevgili eşime @çakıl ve bizimle hayallerini paylaşan biricik kızıma teşekkür ediyorum. Onları çok seviyorum.

    Zaman geçti ve biz 2019 yılında sürece dahil olmaya karar verdik, herkes gibi ilk yıl çıkacakmış umudu vardı içimizde, sürekli araştırmalar YouTube videoları, ev ve araba bakmalar derken sonuç hüsran oldu, ama vazgeçmedik 2019 - 2020 - 2021 - 2022 ve dördüncü başvuruda 2023 talihlisi olmayı başardık.Bizim başvurumuzu Ali Cihan Bey @crazycells yaptı, buradan tekrar kendisine teşekkürlerimi iletiyorum. Eli uğurlu geldi ve kazandık. Kazanma sevincini hayatım boyunca unutmayacağım. Kazanınca ne mi yaptık dersiniz, ilk önce evde sevindik zıpladık hopladık çocuklar gibi, sonra da dondurma yemeye gittik 🙂

    Bundan sonraki aşamalarda telegram grubuna ve excel’e kayıt olduk, DS 260 formunu erkenden doldurmak için eşimle beraber bilgisayar başında 2 gün uyumadan zaman geçirdik, ve formu başarı ile doldurup gönderdik, 2022 yılından takip ettiğimiz erken submit olayı bu senede aynı şekilde ilerlemeye devam etti ve iyikide 2 gün uyumamışız diyorum. Araştırmalarımız daha da arttı ve sürekli formu okumaya ABD hakkında bilgiler öğrenmeye devam ettik. Eyalet seçimi konusunda (Massachusetts) kuzenimin yanına gitmek başlangıç için bize mantıklı geldi ve o şekilde karar aldık.

    Mülakata ve Unganlar deneyimlerine geçmeden önce bazı durumları aktarma ihtiyacı hissediyorum.

    Bildiğiniz üzere Lise mezunu veya 12 yıllık eğitime denk bir okul dereceniz olmalı. Benim lise diplomam 3 yıllık. Bu bir sorun mu derseniz daha önce sorun yaşayanlar olmuş. Bunun basit çözüm yolları var onları birazdan anlatacağım. Benim durumum şu şekilde oldu, gc sonuçları açıklanmadan önce üniversite sınavına başvurmuştum, sonuçlar açıklandıktan sonra sınava girdim ve daha önce terk ettiğim aynı okulu ve aynı bölümü kazandım ve daha önce aldığım derslerden muaf olarak 2. sınıftan yeniden öğrenci olarak okula başladım ve mülakatta E-devletten aldığım öğrenci belgesi ve transkript sundum.

    Aşağıdaki detayların hiç biri sizden istenmeyebilir benden istenmedi fakat sizin karşınıza çıkarsa hazırlıklı olmakta fayda var.

    Diyelim ki sizin benim gibi bir alternatifiniz yok ve ne yapacaksınız,

    1. Daha önce üniversite okuduysanız ve terk ettiyseniz eski transkriptinizi okuldan ıslak imzalı alarak kanıt olarak sunabilirsiniz. E devlette de eski transkriptler gözüküyor kare barkodlu olarak oradan da alın ve okuldan aldığınıza ekleyin. Bu şekilde kanunlar gereği 12 yıla denk eğitim aldığınızı ve daha önce üniversiteye gittiğinizi kanıtlamış olursunuz. Ek olarak lise diplomasının arkasında üniversite giriş çıkış tarihleri ve kaşesi vardır onu da belirtirsiniz.

    2. Diyelim ki daha önce üniversiteye gitmediniz ve sunacağınız bir transkript yok bu durumda aşağıdaki linklerde daha önce liselerin 3 yıllık olduğunu gösteren haber siteleri ve resmi gazete linki var bunları sunmanızda ispat açısından yeterli olacaktır.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/04/20120411-8.htm

    Evet eğitim konusunu çözdüğümüze göre şimdi başka bir detayı daha paylaşmak istiyorum.

    Ben 2005 öncesinde askere gittim o zaman tabi teknoloji ve online sistemler şu anki gibi yaygın değildi ve sanırım o dönemdeki herkesin doğum tarihi aynı girilmiş.E devletten aldığım askerlik belgesinde doğum tarihim yanlış yazıyordu, bu aslında sistem hatası olduğu için çok sorun değil ama benim gibi detaylara takılan biriyseniz düzeltmeniz faydalı olabilir. Bunu fark ettikten sonra bulunduğum ildeki askerlik şubesine gittim ve şubedeki memur tarafından sistem üzerinden bir dilekçe dolduruldu ve Ankara’ya gönderildi, aynı günün akşamına e devlet kayıtları düzelmişti.

    Evet özet geçtiğimiz ve bazı püf noktaları anlattığımıza göre gelelim mülakat ve unganlar deneyimlerine.

    Unganlar Sağlık Muayenesi

    Randevumuz 15 Aralık saat 09:00 daydı.

    Dördüncü katta bulunan Unganlar kliniğine geldik,istenen belgeleri verdik ve hemen işleme başladılar. Gerekli belgeler size gönderilen randevu onay mailinde yazıyor. Bu maili detaylı okumanızı öneririm.Webcam ile sırayla resmimizi çektiler ve evrakları imzalattılar.

    Test vermek için düzen laboratuvarına yönlendirildik kan ve göğüs röntgen testleri bitti , idrar testi yaşınıza göre sizden alınmıyor dendiği için alınmadı.Testlerden sonra saat 10:30’da fiziksel muayene için tekrar çağrıldık.

    Muayene sırasında iç çamaşırı hariç tüm kıyafetlerinizi çıkarıyorsunuz ve o meşhur önlüğü giyiyorsunuz, nasıl giyilmesini gösteren bir resim mevcut. Sonrasında Doktor Ungan geldi.Vücudunuzu muayene ediyor, sırtınızı dinliyor bu sırada sizinle konuşuyor.Birçok soru soruyor Herhangi bir rahatsızlığınız var mı?, Daha önce bir ameliyat geçirdiniz mi?, Hiç alkollü araç kullandınız mı?, Kendinize zarar vermek istediniz mi?, Hiç intihar etmeyi düşündünüz mü?, Düzenli kullandığınız bir ilaç var mı?, Tiroidiniz var mı? Amerika’da nereye yerleşmeyi düşünüyorsunuz?...) bu sırada da aşıları yapıyor, aşıların nasıl yapıldığını hiç anlamadım. Bana 5 adet aşı yapıldı.

    Ben içerdeyken eşimi de muayeneye almışlar, onun içinde aynı yönergeler izlenmiş. Eşime de 5 adet aşı yapılmış. Ek olarak 14 yaşında kızım annesi ile beraber muayene girdi. Kızım için yaşından dolayı ek bir test istenmedi sadece 4 adet aşı yapıldı.Aşı karneleri tamdı fakat eksik görüldüğü için aşı sayısı biraz fazla çıktı.

    Unganlar kısmını 2 yetişkin 1 çocuk için 21.000 TL ödeyerek tamamladık. Bir gece kalarak raporları kendimiz teslim almak istedik. Kalacak yer konusunda unganlar çevresinde birçok otel mevcut biz Unganların yanında bulunan SGK misafirhanesinde kaldık, fiyatlar çok uygun ve oda temizdi. Bir gün sonra gidip raporlarımızı teslim alarak Adana’ya doğru yola çıktık.

    Mülakat Günü

    Mülakatımız dan bir gün önce 12 Ocak’ta Ankara’da olduk ve Kızılay’a çok yakın olan Alfin Otel’de konakladık. 13 Ocak ’da saat 07:00’da konsolosluk kapısının önünde yerimizi aldık, nasıl bir heyecan ve stres yaşayan bilir ancak, umarım bu duyguyu bekleyen herkes yaşar. Yanımızda cep telefonları ve değerleri eşyalarımızın olduğu bir çanta evrakları koyduğumuz dosya ve pasaport için ödeyeceğimiz tutarda dolar vardı. Çantayı telegram grubundan tanıştığımız @sedat3459 Sedat Bey’in aracına bıraktık, kendisine bu desteği için teşekkür ederiz. Sıradan içeri alıyorlar, küçük çocuklu ailelere randevu saati kaç olursa olsun öncelik tanıyorlar @sedat3459 Sedat Bey’in randevusu 09:45 olmasına rağmen küçük bebekleri olduğu için içeri alındılar.Camın arkasından çekmeceyi açan güvenliğe pasaportlarımızı verdik, Xray den geçip bahçeye çıktık güvenlik yönlendiriyor. Meşhur ağır kapıdan girdikten sonra girişte sol tarafta pasaportlarımızı verdik, pasaportlarımızın arkasına bir barkod yapıştırılıp hemen çaprazdaki bankodan sıra almamız söylendi. Çekmeceye pasaportlarımızı ve 3 kişi için 990 dolar vize ücretini bıraktık. Ödeme makbuzu ve 2 adet bir küçük bir büyük sıra numarası yazan kağıt verildi.Bu aşamadan sonra mülakat alanına geçtik. Bu aşamaya kadar herkes çok kibar ve güler yüzlüydü.

    Numarımız 1. defa yandığı zaman evraklarımızı teslim ettik. Mülakatı Türkçe yapmak istediğimiz belirttik. Evrak teslim alan hanımefendi çok kibardı hiç bir sorun yaşamadık. Evrak teslim sırasında hanımefendi kızımın yaşını karıştırıp kızınız 18 yaşında adli sicil kaydı nerede dedi, bende kızım 14 yaşında bir hata var sanırım dedim, pardon haklısınız diyerek düzeltti.

    Evrak Listesi

    • Pasaportlar
    • AİS Kaydı ( Alınmadı)
    • 3 Kişi için 5*5 boyutlarında fotoğraf ( Herkes için 2 Adet)
    • Diploma Aslı ve Fotokopisi - Öğrenci Belgesi ve Transkript ( E-Devlet)
    • Evlilik Cüzdanı Orjinali ve 2 Adet Fotokopisi
    • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Eş,çocuk ve asıl talihli) - Çocuk için asıl talihlinin belgesinin bir kopyası.
    • Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Kaydı (Eşim ve benim için)
    • Askerlik Belgesi
    • Unganlar Sağlık Raporu
    • Hesap Dökümü 31.550 Dolar ve 15 Bin TL (6 Aylık Hesap Hareketleri - İmza Sirküleri ile beraber)
    • Ev Tapusu (Değer Gösteren Rapor) - Araç Ruhsatı (sahhibinden.com ilan örnekleri. Orijinal belgelerin fotokopileri. - Bu evraklar istenmedi.
    • Vize ücreti ( Kişi başı 330 USD)

    Beklemeye başladık sanki zaman durmuş gibiydi, biraz daha sakinleştiğimi düşünüyorum, ve beklenen an numaramız 2. defa yandı ve mülakat için bankoya gittik, ilk önce yemin ettik sonra sırasıyla parmak izlerimiz alındı, sonrasında sorular şu şekildeydi.

    B ( Ben) - K (Konsolos)

    B: Günaydın
    K: Günaydın
    K: ABD’de nereye gideceksiniz
    B: MA, Northampton
    K: Bende orada doğdum, çok güzel bir yer çok şanslısınız. 2 Hafta önce oradaydım.
    B: Çok güzel ☺
    K: Orada bir tanıdığınız var mı?
    B: Kuzenlerim var, 20 yıldır orada yaşıyorlar.
    K: Orada ne iş yapacaksınız?
    B: Kendi mesleğimizde işler bulana kadar geçici işlerde çalışacağız.
    K: Daha önce ABD’ye gittiniz mi?
    B: Hayır
    K: Can you speak English ? ☺
    B: A little speak English ☺
    K: Herşey çok kolay olacak
    K: Tebrikler vizenizi onaylıyorum, 1 hafta içinde pasaportunuza basılı vizeniz gelir.
    B: Teşekkürler, iyi günler.

    Eşim ve kızıma ek soru sorulmadı.

    Diplomanın orjinali ve evlilik cüzdanının aslını geri verdi görevli, onun dışındaki bütün belgeleri aldı.

    Ve mutlu son, mülakat beklediğimizden kısa sürdü ve çok rahat geçti. Birbirimize sarılarak konsolosluktan ayrıldık. Akşam mesai bitimine kadar Ankara’da kalıp gece Adana’ya döndük.

    Bize bu yolda destek olan Uğur Bey’e @gucarslan, bu formu kurarak hiç bir karşılık beklemeden elinden gelen herşeyi yapan Ali Cihan Bey’e @crazycells 2023 Admin grubundaki değerli arkadaşlarıma Ezgi Hanım @EzgiLera , Noyan Bey @funnelweb , İbrahim Bey @smartcells , Berke Bey @berke1998 , Emre Bey @Emre-Kurtulmuş , Tuna Bey @tunalbayrak , Duygu Hanım ,Ogün Bey @achillesoag , Gökçe Hanım @cerkezkizi09 ve bütün değerli forum ailesine teşekkür ederiz.

    Bu süreçte bizi hiç yalnız bırakmayan değerli dostlarıma @cerkezkizi09 , @achillesoag , @melikeugur , @onrslnyrk ayrıca teşekkür ederim.

    Umarım herkes hayallerine en kısa sürede kavuşur.

    Unutmayın biz hayallerinin peşinden giden cesur insanlarız.

    Cesurlar her zaman kazanır.

    LÖSEV’e ve sokak hayvanlarına destek olmayı lütfen unutmayın.

    Saygılar, sevgiler….

  • ⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy Okurken gözlerim doldu. Hakkınızda hayırlı olsun Erkan Bey. Sizlere yeni hayatınızda huzur ve mutluluk diliyorum.


  • @Erkan-Gürsoy yeni ülke yeni hayatınizda başarılar dilerim Erkan bey çok sevindik
    elinize emeğinize sağlık bu paylaşım için 🙏


  • Merhabalar;
    13 Ocak 2023 tarihli mülakatımızı sizinle paylaşacağım. Eşimin ilk kazandığını öğrendiğimiz günlerde yeni doğan minik bebeğimiz vardı anne karnında geçirdiği beyin kanaması sonucu erken doğum gerçekleşti ve bebeğimiz yaklaşık 4 ay yoğun bakımda yaşam destek ünitesinden kaldı bu zor süreçte eşim psikolojik olarak zor günler geçirdi ve green card sürecini takip etme durumunda değildi keza bende öyleydim ancak ikimizden biri ayakta durmak zorundaydı. bu yüzden green card sürecini eşim adına baştan sona ben takip ettim. Bunları neden anlatıyorum çünkü bizlerin bu forum ve telegram grubunda bir aile olarak gördüğüm için sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle burada gönüllü bir şekilde emek veren ve karşılık beklemeden bizlere yardımlarını esirgemeyen yöneticilere ben ve eşim sonsuz teşekkür ederiz. Forum ve Telegram grubu bizler için gerçekten bulunmaz bir maden ve bilgi bankası bu süreçte bıkmadan usanmadan bizlere yardım eden defalarca aynı sorduğumuz sorulara sabırla cevap veren @gucarslan bey ve @Erkan-Gürsoy beye minnettarız.

    13 Ocak Mülakat Günü;
    Mülakat saatimiz 9:45'ti. Biz eşimle 7.15 sularında Ankara konsolosluğun önündeydik süreci beraber takip ettiğimiz sayın @Erkan-Gürsoy randevusuda 8,15 deydi erkan bey ve ailesi ile beraber kapıda beklemeye başladık bizim randevumuz geç saatte olduğu için belki bir ihtimal alırlar diye erken gittik kapıdaki görevli gözlüklü beyefendi sağ olsun küçük çocukları olanları önden alacağız dedi ve biz içeri alındık pasaportları girişteki görevlilere teslim ettik kontrol ettiler daha sonra geri verdiler güvenlik kontrolünden geçtik üstümde elektronik olarak sadece araba anahtarı vardı ve sıkıntı olmadı aldılar. Açık havadaki yürüyüş yolundan ilerledik ve binaya giriş yaptık ilk önce girişteki solda bir bankoda oturan görevliler vardı pasaportlara etiket yapıştırdılar kağıt verdiler okuyun verin dediler. daha sonra ödeme sırasına girdik 330x3 dolar 3 kişi için ödememizi yaptık daha sonra görevli bir sıra fişi verdi sıranızı takip edin dedi. evrak tesliminde görevli iki bayan arkadaş vardı o soldaki meşhur sert bakışlı hanfendi vardı gerçekten size bakınca irkiliyorsunuz hiç gülmüyor neyse biz dua ettik evrak teslimi için ona denk gelmeyelim diye ki öylede oldu öteki bayan görevliye sıramız yandı gerçekten güler yüzlü kibar bir hanımefendiydi evraklarımızı sırası ile verdik.

    330 DOLAR ÖDEME MAKBUZU
    PASAPORTLAR
    EVLİLİK CÜZDANI ASLI VE2 ADET FOTOKOPİ
    DİPLOMA ASLI VE 1 ADET FOTOKOPİ
    BANKA HESAP DÖKÜMÜ
    NUFUS KAYIT ÖRNEĞİ BEN+EŞİM+ÇOCUK İÇİN BENİMKİNİN AYNISI
    ADLİ SİCİL KAYDI BEN+EŞİM
    ASKERLİK DURUM BELGESİ
    İKİ ADET RESİM
    SAĞLIK RAPORLARI

    Daha sonra mülakatı Türkçe mi İngilizce mi yapmak istersiniz dedi biz türkçe dedik tamam dedi. Sonra mülakat için beklemeye başladık saat olmadığı için ne kadar bekledik bilmiyorum tahmini 30 yada 40 dakika sonra sıramız yandı sarışın güler yüzlü süper pozitif bir beyfendi bize merhabalar hoş geldiniz dedi bizim ufaklık ile çok ilgilendi karşıdan ufaklığa türlü türlü oyunlar yaptı ve bizim ufaklığı güldürdü. daha sonra görüşmeye geçti bana hiç bir şey sormadı eşim ile görüştü şu şekilde.

    GÖREVLİ (G) EŞİM (E)

    G. NEREYE GİDECEKSİNİZ
    E. NEW JERSEY
    G. OOO ORDA ÇOK TÜRK VAR ÇOK GÜZEL
    E. EVET
    G. ORADA TANIDIĞINIZ VARMI
    E. EVET ARKADAŞLARIMIZ 17 SENEDİR ORADALAR ONLARIN YANINA GİDECEĞİZ DEDİ
    G. ÇOK GÜZEL PEKİ BURADA NE İŞ YAPIYORSUN VE ORADA NE İŞ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUN DEDİ
    E. BURADA MUHASEBE İŞİ YAPIYORUM ANCAK GİTTİĞİMİZDE İLK BAŞLARDA BEBEĞİMİZ İLE İLGİLENİCEM EŞİM ÇALIŞACAK DEDİ
    G.EŞİNİZ NE İŞ YAPIYOR
    E. KENDİSİ OTOMOTİV ÜZERİNE ARAÇ TAMİR BAKIM DEDİ
    G. HARİKA ÇOK İYİ PEKİ İNGİLİZCE BİLİYORMUSUNUZ DEDİ
    E. ÇOK FAZLA DEĞİL DEDİ
    G. MERAK ETMEYİN ORADA ÖĞRENECEKSİNİZ DEDİ. BİZİM UFAKLIĞA BAKARAK SEN DAHA İYİ VE KOLAY ÖĞRENECEKSİN DEDİ VE GÜLDÜ.
    G. HERŞEY ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR VİZENİZİ ONAYLIYORUM ORADAKİ HAYATNIZDA BAŞARILAR DİLERİM DEDİ.

    Daha sonra oradan ayrıldık son olarak yönetici arkadaşlara tekrardan sonsuz teşekkürler ediyoruz. Umarım forumdaki herkez vizesini en kısa zamanda alır ve hayallerine kavuşur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum